Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Vettem nem nagy pénzért egy jó állapotú Helios 44M-4 objektívet "játszani", Nikon D5300 a vázam, tisztában vagyok a bázistávolság bibivel, ...és így persze nincs végtelenem.
A youtobon találtam több videót, mely szerint a hátsó lencsetag alá egy 2 mm-es alátétet kell tenni (1,05 mm a bázistáv bibi + a Nikon adapter 0,9 mm vastag) és akkor lesz végtelen. Próbálgattam több alátéttel (2mm, 2,2mm 2,4 mm) érezhetően egyre távolabbi tárgyakra állítható lett élesség ahogy vastagodott az alátét, de igazából a végtelenen nem tudom élesre állítani, .....vastagabbat már nem teszek, nehogy beleérjen a tükörbe.
Másik "megoldás" lehet a a lencsés adapter, viszont nyilván romlik a képminőség. Van-e valakinek konkrét tapasztalata lencsés adapterrel, mennyire romlik a minőség (kuka vagy elviselhető még), ha esetleg ha fel tudna ilyen képeket tölteni, vagy privátban megküldeni (adapter nélkül/adapterrel) nagyon megköszönném.
Tudom, hogy Nikonon csak kényszer megoldás van (emiatt nem váltok Canonra
), de ebből szeretném a legjobbat kihozni, mint írtam csak "játszós obinak" vettem, nem tájképet szeretnék vele fotózni, hanem elsősorban a csavart bokeh keltette fel az érdeklődésemet, amihez nyilván nem is kellene végtelen, de gondoltam egy próbát megérhetnek ezek a mókolások.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OTP Bank topic
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- Egérpad topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- További aktív témák...
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- Canon EOS R6 Mark III milc fényképezőgép - Új -
- Canon 16-35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Eladó: Sony FDR-AX53 4K Handycam videokamera - Alig használt, hibátlan!
- GoPro Hero 7 Black, rengeteg gyári tartozékkal
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293, 100% Akksi
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900XT 20GB Be quiet Pure Base 500FX EVGA750W
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
), de ebből szeretném a legjobbat kihozni, mint írtam csak "játszós obinak" vettem, nem tájképet szeretnék vele fotózni, hanem elsősorban a csavart bokeh keltette fel az érdeklődésemet, amihez nyilván nem is kellene végtelen, de gondoltam egy próbát megérhetnek ezek a mókolások.