- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #785 üzenetére
"Az FSTAB-ba mindent a saját elérési útja alapján csatolunk be, nem más meghajtó/partició alá."
a /home/tibi/DATA az hol más meghajtó-partíció?
Egy külön mappa a home alatt. Minden a home alatt van. Akkor ugyan hova csatoljam be ha nem a home alá?
Nem zavarna mert jól működik, csak annak a miértje érdekelne, miért dobja bele az asztal, nyilvános, dokumentumok stb. mappákat. Vagyis ezeket miért jeleníti meg egyszerre, mikor én nem a gyökérbe csatoltam?Valószínűleg azt fogom követni amit Dave javasolt, de elmondom mmiért szerettem volna így.
Első, így nem leválasztható pendrive azadatpartícióm. Az valahogy olyan vicces nekem.
Második, a rendszerbe bedrótozott elérési utakat így simán meg tudom változtani néhány beállítással.
Pl. egy friss rendszerbe a screnshotok a Képek mappába, az összes letöltés a Letöltések mappába van irányítva stb. Ha én most felteszek egy új böngészőt, az nem az ADAT_1TB partíció download mappájába fog menteni hanem az eredeti Letöltésekbe. A többi alkalmazás is, pl. maga a rendszer is. És így tovább. Érthetően írom remélem.
Valamint, ez egy dualboot rendszer, w10-manjaro. A winbe ezeket pofonegyszerű volt beállíteni, gyakorlatilag csak a oprendszerek vannak az ssd-n, minden a háttérvinyóra van irányítva amiról havi növekményes mentésem van. Így mindkét rendszer alól rutinból ugyanazokhoz a mappákhoz nyúlok ha kell valami.
Ha felborul bármi, kinyúvad az ssd, vírust kapok, nem indul a win vagy a linux, stb. semmi gond nincs, újratelepít, használ.
A linux /home is ezen a hdd-n van, egy 40G partíción, ha felborul a rendszer, minden megvan onnan is ami esetleg odakerült.
Ne mondd hogy ez nem logikus így.Továbbra is kíváncsi vagyok, hova kéne mountolnom a szerencsétlen adatpartíciómat hogy megnyitva CSAK annak a tartalmát lássam, ne az egész home fájlrendszert.
Bénázik a faszom, roppantul örültem hogy segítettél. Egyszer kérdeznél olyat amihez hülye vagy én meg értek, delealáználak Isten lássa lelkem.
Szeretném megtudni a miérteket, kérdést tettem fel mert nincs magyar Manjaro fórum, olyan mint a Linux Mintnek. Mindjuk ott is csak kimarite viszi a prímet és van olyan nap hogy 10-en se olvassák a fórumot.
És nem tudok angolul. -
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #785 üzenetére
Én csak a saját nevemben beszélek. Nem látom a hozzáadott értéket abban, ha fixen be van csatolva a home alá a másik meghajtó tartalma (régen így csináltam, természetesen megy Manjaro alatt is), de teljesen felesleges, a symlinkes megoldás fél perc alatt megvan minden mappára és a gyakorlatban ugyanúgy működik. Nem látom mi lehet a hátránya, de kíváncsi vagyok szerinted miben bonyolítja a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 94% Akkumulátor
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS i3-1215U 4.4Ghz 6mag 16GB 256GB Intel UHD Win11 Pro LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest