Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

Automountos a hdd,

Fstab:

# /etc/fstab: static file system information.
    #
    # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a device; this may
    # be used with UUID= as a more robust way to name devices that works even if
    # disks are added and removed. See fstab(5).
    #
    # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
    UUID=8e7ee0c2-ac86-4392-bfea-ee00aa7a4a47 / ext4 defaults,noatime,discard 0 1
    UUID=ae20be3e-39ea-43ec-8195-856a63c100a7 /home ext4 defaults,noatime 0 2
    tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0

Benne sincsen az fstab-ba az a hdd amiról beszélünk, vagyis de, at egyik partíciója,
    UUID=ae20be3e-39ea-43ec-8195-856a63c100a7 /home ext4 defaults,noatime 0 2, ez a /home.
    Az uuid alapján.

Már az elején feltűnt hogy leválasztható háttértárnak nézi, ez nekem magas, a sata1 porton, fixen a gépbe van beépítve, 1Tb Samsung hdd. A sata nullán a rendszer ssd van.

Hogyan lehetne fix lemeznek felcsatolni, nem leválasthatónak?

Ugyanezen az 1Tb hdd-n van a /home 40G partícióm, azt természetesen nem leválasztható háttértárnak nézi, az ADAT 853 gigásat hogyan tudnám neki elmagyarázni hogy nem egy kihúzható pendrive?

Szép a kép a Cserélhető adattárak beállításáról. :D

Döntsd el, hogy neked most fixen használható vagy cserélhető adattárad van. Az állandó csatolást az én elmaradott Debian vonali tudásom szerint az FSTAB végzi.
    Ha te örömmel írod, hogy az érintett meghajtó nincs is benne, akkor én tényleg nem tudok már mit írni. (értelemszerű, hogy a csatolás így csak a következő boot-ig fog élni)

Cserélhető adattáras szép ablakodat használd pendrive-ok DVD, etc. eszközök kezelésére. (szóval szedd ki onnan azt a HDD-, mert így értelemszerűen eltávolítható eszköznek nézi a rendszer)
    szerintem

A sata nullán a rendszer ssd van.

Ezek már régóta totál indiferensek. ;) (kivéve, ha nem AHCI-n, hanem IDE-n van a meghajtó)- ez még régi emlék, nem tuti.

Új hozzászólás Aktív témák