Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dark2

tag

Sziasztok!

2 napja telepítettem (és hagytam frissíteni) Manjaro Cinnamon 20.2-t. Eddig nagyon tetszik, Ubunturól jöttem át.
    A problémámat ismét a hangkártya jelenti, akárcsak ubuntun. Míg ott találtam a neten megoldást, hogy a Xonar DG adja a hangot, itt nem tudok állandó megoldást találni.
    A gond az, hogy a videokártya HDMI a "0"-s, a Xonar az "1"-es eszköz - és nem tudom megváltoztatni.
    Jelenleg minden indítás után terminálból alsamixert indítok, kiválasztom az asus kártyát, beállítom, hogy multi channelben menjen és a front sugárzókat használja - ezután megy a gépen a hang a leállításig. Mit kellene csinálni, hogy ez megoldódjon végleg? 20.01-es ubuntun valami QASmixer segített, a régieken alsamixer - de ott megmaradt a beállítás.

Illetve meg lehet oldani, hogy ne a szoftverekben legyen szükséges a hangerő állítgatása, hanem az óra mellett lévő hangerőikon szabályozza a fő hangerőt, mint a régi 14.04-es ubuntun vagy akár a windows-okon? Mert most amíg nullára nem húzom ott a csúszkát, addig folyamatosan a zenelejátszó szoftverben/youtube-on beállított hangerő megy folyamatosan - vagyis vagy néma vagy a szoftverben beállított érték van.

Kerestem a neten, de eddig semmi érdemit nem találtam. Minden segítséget köszönök!

Új hozzászólás Aktív témák