- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.FantastiK
őstag
van egy program : Timeshift a neve.
ez olyan mint a System Restore a Windozerbe.
felteszed ezt a programot , ( ott van a Repo-ba.) ,, es ezen belul nyomsz egy 'CREATE Restore point' mielott frissitesz ,, igy barmikor vissza tudod allitani az egesz rendszert !
. . ez persze a BTRFS Particiot szereti a / -nek ( rendszer particionak ) !! -
dark2
tag
Sajnos nem sikerült kideríteni, sem a netes update összefoglaló, sem az által, hogy egy másik linuxot indítottam el, amivel hozzáfértem a fájlrendszerhez.
Újratelepítettem végül a legfrissebbel, most megy rendben.Már csak az a kérdés, hogy:
a. a nyílt driver van használatban még, ez leszámítva azt, ha játszanék - okoz-e gondot a mindennapi használatban és a rendszer frissítésekben?
b. ha átváltok a zárt driverre,nem-e megint egy újratelepítés lesz belőle? -
dark2
tag
Válasz saját magamnak, mert sikerült kiderítenem és kipróbálgatnom a megoldást és másnak is segíthet:
A Xonar DG-nél (és gondolom a többi hasonló Asus hangkártyánál) a driver alapértelmezetten azt a kimenetet veszi "fülhallgató"-nak, ami a kártyára rádugható gépház előlapján lévő audio csatlakozókhoz tartozik. Vagyis a kártyán lévő front panel tüskesorban találhatót.
Tehát a kártyára rá kell dugni a ház front panel csatlakozóját (audio és usb szokott egyben lenni) és abba a füles kábelét. Ekkor rendben, alsamixer-es állítgatás nélkül is van hang, illetve lehet az óra melletti hangerőikonnal a hangerőt szabályozni (akár egérrel is).
Azt is kiderítettem, hogy mivel a videokártyám HDMI csatija nem csatlakozik monitorhoz, így a videokártyán lévő hangkártya alapból tiltva van.Költői kérdés, hogy miért nem működött ez az egész nekem normálisan eddig? Mert a házamból kontakthiba miatt tizenévvel ezelőtt kikerült az előlapi hang/usb panel... Szereznem kell egyet...
A próbára AC97 bekötésűt tudtam kérni és hibátlanul ment, a hangkártya leírása szerint AC97 és HDA kiosztású is mehet rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged