- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark2
tag
válasz
Dr.FantastiK #1317 üzenetére
Jó ötlet!
Szerintem nekem alapból EXT4-et csinált a telepítő, de majd megnézem.
-
dark2
tag
válasz
Dr.FantastiK #1315 üzenetére
Köszönöm a választ!
(Lehet félreérthető voltam, vagy inkább pontatlan - úgy értettem, ha a zártat felteszem és egy újabb nagy rendszerfrissítés után ismét csak a fekete képernyő fogadna egy egysoros hibaüzenettel... Gondolom a nyílt használata mellett a nagy frissítéseknél nincs gond, nem hal be a(z) LDM. Remélem jól írtam. Nem vagyok még manjaro-ban közel sem otthon, ubuntu-ról jöttem át pár hónapja, de inkább csak használtam a rendszert mindennapi dolgaimra, net, zenehallgatás, filmnézés, ilyesmi... -
dark2
tag
Sajnos nem sikerült kideríteni, sem a netes update összefoglaló, sem az által, hogy egy másik linuxot indítottam el, amivel hozzáfértem a fájlrendszerhez.
Újratelepítettem végül a legfrissebbel, most megy rendben.Már csak az a kérdés, hogy:
a. a nyílt driver van használatban még, ez leszámítva azt, ha játszanék - okoz-e gondot a mindennapi használatban és a rendszer frissítésekben?
b. ha átváltok a zárt driverre,nem-e megint egy újratelepítés lesz belőle? -
dark2
tag
Sziasztok!
A minap feltettem az aktuális nagy update-t a manjaro-mate-emre. Közte volt a legutóbbi nvidia driver is (gtx950-em van). Na, azóta a "failed to load light display manager" felirattal szórakoztat...
Kerestem megoldást a neten, feltelepült a nyílt driver, de nem tudom a leírás szerint leszedni a problémás drivert (valami ilyesmi kellene legyen: video-nvidia-450x), mert nem tudom, milyen verziójú települt. Ha valaki tudja, írja be ide kérem.Köszönöm!
-
dark2
tag
Válasz saját magamnak, mert sikerült kiderítenem és kipróbálgatnom a megoldást és másnak is segíthet:
A Xonar DG-nél (és gondolom a többi hasonló Asus hangkártyánál) a driver alapértelmezetten azt a kimenetet veszi "fülhallgató"-nak, ami a kártyára rádugható gépház előlapján lévő audio csatlakozókhoz tartozik. Vagyis a kártyán lévő front panel tüskesorban találhatót.
Tehát a kártyára rá kell dugni a ház front panel csatlakozóját (audio és usb szokott egyben lenni) és abba a füles kábelét. Ekkor rendben, alsamixer-es állítgatás nélkül is van hang, illetve lehet az óra melletti hangerőikonnal a hangerőt szabályozni (akár egérrel is).
Azt is kiderítettem, hogy mivel a videokártyám HDMI csatija nem csatlakozik monitorhoz, így a videokártyán lévő hangkártya alapból tiltva van.Költői kérdés, hogy miért nem működött ez az egész nekem normálisan eddig? Mert a házamból kontakthiba miatt tizenévvel ezelőtt kikerült az előlapi hang/usb panel... Szereznem kell egyet...
A próbára AC97 bekötésűt tudtam kérni és hibátlanul ment, a hangkártya leírása szerint AC97 és HDA kiosztású is mehet rá.
-
dark2
tag
Sziasztok!
2 napja telepítettem (és hagytam frissíteni) Manjaro Cinnamon 20.2-t. Eddig nagyon tetszik, Ubunturól jöttem át.
A problémámat ismét a hangkártya jelenti, akárcsak ubuntun. Míg ott találtam a neten megoldást, hogy a Xonar DG adja a hangot, itt nem tudok állandó megoldást találni.
A gond az, hogy a videokártya HDMI a "0"-s, a Xonar az "1"-es eszköz - és nem tudom megváltoztatni.
Jelenleg minden indítás után terminálból alsamixert indítok, kiválasztom az asus kártyát, beállítom, hogy multi channelben menjen és a front sugárzókat használja - ezután megy a gépen a hang a leállításig. Mit kellene csinálni, hogy ez megoldódjon végleg? 20.01-es ubuntun valami QASmixer segített, a régieken alsamixer - de ott megmaradt a beállítás.Illetve meg lehet oldani, hogy ne a szoftverekben legyen szükséges a hangerő állítgatása, hanem az óra mellett lévő hangerőikon szabályozza a fő hangerőt, mint a régi 14.04-es ubuntun vagy akár a windows-okon? Mert most amíg nullára nem húzom ott a csúszkát, addig folyamatosan a zenelejátszó szoftverben/youtube-on beállított hangerő megy folyamatosan - vagyis vagy néma vagy a szoftverben beállított érték van.
Kerestem a neten, de eddig semmi érdemit nem találtam. Minden segítséget köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest