- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ragazzo
őstag
Szia!
Ha sikerült összehozni valami urpmi segítséget, akkor elküldhetnéd magánba, vagy ide is jó lesz. Amúgy két dolognak,utánanéztem. Ha egy program RPM csomag, akkor elméletileg a Kapckage-vel lehet telepíteni, ha viszont .tar.gz, akkor fordítani kell. Ugye?Vettem egy Válts Linuxra!Búcsú a kékhaláltól. c. könyvet.Abban van egy fordítási procedúra, de nekem nem működik.Egy példa.Van egy clamv-0.87.tar.gz file-om. Ezt úgy telepíti, hogy
1. Kicsomagolás : tar -xzvf clamv-0.87.tar.gz
Ha ezt megcsinálom, akkor valami hibaüzenetet ír ki. Szóval nekem nem jön össze.
2. cd clamv-0.87.tar.gz
majd ./configure
make
su -c ''make Install''
Talán ennyi. Amúgy nekem nincs KPackage program. Ennyi. Várom a javaslatokat. -
Met30
tag
Én megnéztem s nem működött
. Estére lejön az iso fájl is, s azt is megpróbálom. Ha az sem megy, akkor valószínű a kernelbe nincs bent a támogatás.
Viszont a Nero linuxos verziója működikPróbáltam többször írható cd-t törölni, s adatnak megírni. s simán ment. S a win is beolvasta
-
törölt tag
Kösz szépen!
Ha már itt vagyunk egy válasz és egy kérdés:
Mandriva 10.2 még csak béta, de yo lesz.
Azt a bootsplash-t hogyan lehetne eltüntetni induláskor? Nekem semmi hókuszpókusz nem kell, de ha installnál kiveszem a listából, akkor vinne magával ezer dolgot, amik kellenek! Ha megpróbálom kikapcsolni, akkor sem hajlandó kikapcsolni. -
Met30
tag
Sajnos nem fog menni. Azóta újraraktam a linuxot. Még konzolom sem volt, így a mentést sem tudtam visszaállítani. De azóta szerintem megvan a hiba oka.
Eredetileg a 10.0 volt fent. Azon sikerült mindent beállítanom. De az XFree86-ot használt. Felfrissítettem 10.1-re, azon viszont már 6.7-es Xorg van. A driver amit feltettem az ati oldaláról, viszont 6.8-as verzióhoz volt. S szerintem ez okozhatta a gondot. Most megpróbálom a friss telepítésen frissíteni az Xorgot, s úgy a rávaló drivert feltenni. Remélem így már ok lesz. -
Met30
tag
Lenne egy kérdésem a két monitorral kapcsolatban. Nálad engedélyezve van a lilo alatti grafikus felület? Mert mikor bekapcsolom attól a pillanattól kezdve buffer hibára hivatkozva megszünik a grafikus felület a linux alatt. Tehát még a különböző hardverek betöltése megy addig van normálisan kép, s mind folyamat ok, de mikor jönne e bejelentkező kép akkor minden elsötétül. már a felhasználót sem látom. De dolgozik a masina, mert a num lock led kivillan s a vincsi is dolgozik egy picit még.
-
törölt tag
Köszi a segítséged, ez a hdparm egy isten program
Most minden jól megy, de most a sata magától, ugyanis azt scsi-ként érzékelvén nem engedélyezi a hdparm által kiadott parancsok futtatását, tehát a paraméterezés nem jön létre. A -Tt kapcsolóval ugyan hibaüzenetekkel leméri a sebességet, de beállítani semmit nem tudok.
Cache-ből 2G/secet olvas, buffered read esetén 57M/sec-et. Ezek szerintem jó értékek már, szerinted? -
Met30
tag
Sajnos ezt én is tapasztaltam. leszedtem cirka 30 rpm fájl - mind kimondottan a 10.1-re - s ebből 1 volt ami gond nélkül felment. Most megpróbálom hátha megy az általad említett csomagolós s kézi telepítéses dolog. Ha nem, akkor alighanem nem foglalkozom tovább a MDK-kel. Majd ismét 2-3 év múlva megnézem, hátha addig méginkább felhasználóbarát lesz
-
Met30
tag
Sikerült nekem is megoldani a problémát. Néhány csomag hiányzott ''csupán''. A következő link alapján azonban minden ok már
Bővebben: link
Aki Ati kártyával rndelkezik annak tudom ajánlani, hogy olvassa át, mert tanulságos.
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
A problémát megoldottam, nem a linuxban volt a hiba (ez azért nem olyan pontos megfogalmazás...), hanem abban, hogy nekem a linux egy olyan gépen fut, ami osztozkodik még három másik géppel monitor, billentyűzet és egér tekintetében. (ATEN forever) A win98, winxp gond nélkül feldolgozza a dolgokat, de a linux nem jól kezeli le az egeret (a többit igen). Kénytelen vagyok direktbe bekötni az egeret..... de így müxik....
[Szerkesztve] -
Met30
tag
Kipróbáltam az általad említett beállításokat, s a grafikus felület összeomlott
Ha a fglrxconfig fájlban a big desktopot engedélyezem, ugyan ez a probléma. Nem értem nálam miért nem megy
Most az az egy szerencsém volt, hogy van kéznél egy linux parancsokat tartalmazó könyv, s így sikerült a mentésből visszaállítani a graf. felületet. Lehet megvárom a hétvégét, ameddig Te is kipróbálod, s megosztod a tapasztalataidat. Addig nézem a többi hardvert - infra, webcam -.
-
Met30
tag
Köszi a linket. A hiányos nyelvtudásommal már sikerült addig eljutnom, hogy mindkét monitor üzemel, bár egyenlőre ugyan az a kép van mindegyiken. De én egy olyat szeretnék, mint a vin alatt is van, hogy tudjam az ablakokat mozgatni. Van aki így használja a linuxot? Egyáltalán lehetséges ez?
-
PWR
aktív tag
pontositok: a mandrakelinux control centerben a plug and play monitort választottam ki, nincs az LG-k között az én moncsim. Van valami más módja a képfrissités beállitásának, mint az application->system->configuration->gnome->screen resolution alatt, ahol a kiválasztható legmagasabb képfrissités a 85 Hz? A monitor biztos birná a 100 Hz-et.
Üdv: PWR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest