- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met30
tag
Én sem tartom magam nagy linux gurunak, de talán egy-két tippet tudok adni. A szoftverek eltávolítására én a csomagkezelőt szoktam használni. Mikor feltettem az MDK-t, a KDE minden komponensét telepítettem. Ezután egyesével megnéztem, hogy mire jó s mit tud egy-egy program. Amikre úgy éreztem nincs szükségem, azt a következő lépésben a csomagkezelő csomag eltávolítása résznél megkerestem, mejd kijelöltem s töröltem. Ha esetleg csomagfüggőség volt, azokat is eltávolította.
Az általad említett sbin mappa meg nem más, mint egy root parancsikon. A programok a felhasználóknak a bin, a root-nak pedig az sbin mappába teszik be a programok parancsikonjait - hogy wines kifelyezéssel éljek-. Ha az sbinből manuálisan szeretnél törölni, csak rootként bejelentkezve tudod megtenni.
Remélem tudtam segíteni valamennyit. -
Met30
tag
Nekem 9600SE kártyám van. Telepítéskor beállítottam a felbontást s a színmélységet, s azóta nem kellett ezen módosítanom, tökéletesen fut a rendszer. Szerintem a gondod a kártya típusában keresendő - ha jól emlékszem 9700-ad van -. Viszont amikor feltettem az eredeti ati drivert, abban a pillanatban a 3d teljesítménye lecsökkent 5-6 fps-re. Annak kellene utánanézned, hogy melyik driver támogatja a te gpu-dat. Esetleg még azt nézd meg - én is sokat szenvedtem ezzel - hogy minden szükséges csomag fel lett e telepítve. Nézd meg a következő leírást, nekem nagyon sokat segített Bővebben: link
-
Met30
tag
Igazán nincs mit. Én cirka egy hónapja kezdtem el foglalkozni az MDK-val, s ez a 3. verzió amit kipróbáltam. A gépemet szinte teljesen felismerte, az 5.1 szebben szól mint win alatt, a SOF nagyon szép, tökéletes 3d-s grafika tehát játszani is lehet linux alatt már
Egyedül a flash szerkesztőt hiányolom. Amit találtam nem az igazi. De még az emulátorokat nem néztem. Talán azzal menni fog.
-
Met30
tag
Én megnéztem s nem működött
. Estére lejön az iso fájl is, s azt is megpróbálom. Ha az sem megy, akkor valószínű a kernelbe nincs bent a támogatás.
Viszont a Nero linuxos verziója működikPróbáltam többször írható cd-t törölni, s adatnak megírni. s simán ment. S a win is beolvasta
-
Met30
tag
-
Met30
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy virtuális cd-t lehet e linux alatt készíteni, s ha lehet akkor azt hogyan tudom megoldani? Valaki már próbálkozott ilyennel?
-
Met30
tag
Nekem sikerült letöltenem a powerpack változatát s hatalmasat csalódtam benne. Persze pozitív értelemben. Alighanem ezt a verziót hivatalosan is megfogom rendelni, mivel szerintem megéri.
- Végre tökéletesen mennek a 3d-s alkalmazások - nem tudom ez az ati és az nvidiás drivereknek köszönhető e, amik a lemezen vannak. Mindenesetre a hivatalos driverrel nem futottak ilyen szépen az általam kipróbált programok.
- Egy noname webcamom van, s már alapból letudom tölteni a vele készült képeket. Igaz kameraként még nem sikerült elindítani, de már azon vagyok, hogy menjen az is.
Egyetlen negatívuma az lenne talán, hogy alapból nincs xinerama támogatás, s ha összehozom akkor jelentősen - élvezhetetlené válik - csökken a 3d. De erről inkább lemondtam.
Egyszóval nekem nagyon bejött, s már többet vagyok az MDK-n mint winen. -
Met30
tag
Sajnos nem fog menni. Azóta újraraktam a linuxot. Még konzolom sem volt, így a mentést sem tudtam visszaállítani. De azóta szerintem megvan a hiba oka.
Eredetileg a 10.0 volt fent. Azon sikerült mindent beállítanom. De az XFree86-ot használt. Felfrissítettem 10.1-re, azon viszont már 6.7-es Xorg van. A driver amit feltettem az ati oldaláról, viszont 6.8-as verzióhoz volt. S szerintem ez okozhatta a gondot. Most megpróbálom a friss telepítésen frissíteni az Xorgot, s úgy a rávaló drivert feltenni. Remélem így már ok lesz. -
Met30
tag
Lenne egy kérdésem a két monitorral kapcsolatban. Nálad engedélyezve van a lilo alatti grafikus felület? Mert mikor bekapcsolom attól a pillanattól kezdve buffer hibára hivatkozva megszünik a grafikus felület a linux alatt. Tehát még a különböző hardverek betöltése megy addig van normálisan kép, s mind folyamat ok, de mikor jönne e bejelentkező kép akkor minden elsötétül. már a felhasználót sem látom. De dolgozik a masina, mert a num lock led kivillan s a vincsi is dolgozik egy picit még.
-
Met30
tag
válasz
#64791808 #163 üzenetére
Köszi az infót. Akkor alighanem egyenlőre maradok a x86-os verzióknál
A 10.2 elérhető valahol? vagy még csak a béta van kint.
Találtam egy másik rpm-es oldalt. Bővebben: link Sokkal jobban kategorizáltak, s az aláírások ellenére ezek már felmennek. -
Met30
tag
Köszi az rpm-es linket. Megfogom nézni, bár éjjel rendesen elvette a kedvemet a linux. Visszatettem a 10.0-s vert, mert szerintem a 10.1-es 3. cd-je nem jó. Telepítés után gondoltam csinálok egy frissítést. Kiválasztottam a letöltő oldalt, majd a létező összes frissítést. 1119 mb volt az össz állomány. 3 óra alatt le is szedte. Mikor azonban elakarta kezdeni a telepítést, az összes csomag hibás aláírást tartalmazott s fel sem engedte tenni.
A másik dolog, hogy én szeretem a gépemet teljesen egyénivé alakítani. Az XP-nél is jónéhány dll és exe átszerkesztése, saját theme készítése után mondtam azt, most már ok. S ezt szeretném linux alatt is elérni. Ezért is szerettem volna feltenni a superkaramba progit. Sajnos itt is aláírásbeli gondok voltak. 3 verziót is kipróbáltam, s egyik sem jött össze. Az angol tudásom nem olyan, hogy nekiálljak angol oldalakat olvasgatni - bár sokmindent megértek -.
Arról lemondtam, hogy minden hardverem tökéletesen menjen. Sajnos a webcamom s az infrám valószínű nem fog menni. De az számomra szomorú, hogy még a programok is ezt csinálják.
Most win alatt megcsinálom a webfrissítést, aztán ha lehiggadok lehet újra nekiállok a linuxnak.
Ja s lenne egy kérdésem. Az rpm-es oldalaknál ált. két verzió is van egy telepítőböl. Egy ix86 s egy src. Mi a kettő között a különbség?
[Szerkesztve] -
Met30
tag
ezekszerint neked szerencséd volt vagy olyan programot választottál, mert nekem a hibás aláírású programoknál hibaüzenet volt az eremény az indításakor.
A másik észrevételem pediglen az a hozzászólásoddal kapcsolatban, hogy pontosan azt teszem: kérdezek. Mivel tudom, hogy most ismerkedem a linuxal. S nem is azt várom, hogy 3x klikk s fentvan, de sok programnál semmi leírást vagy csomagfüggőséget nem találtam. S nem igazán tetszik amikor egy programhoz kér csomagot amik újabb csomagokat hiányolnak s így tovább. Mert ezalapján egy programhoz a fél internetet feltehetném, ha használni szeretném.
A harmadik észrevételem pedig az, hogy a cd-n lévő aláírások sem jók. Este két olyan csomagot sem tudtam a 10.1-es ver. 3.cd-jéről feltenni emiatt. Először hibás aláírás volt az üzi, majd a csomag telepítése nem sikerült.
A linket pedig köszönöm. Találtam megfelelő infót rajta.
[Szerkesztve] -
Met30
tag
Sajnos ezt én is tapasztaltam. leszedtem cirka 30 rpm fájl - mind kimondottan a 10.1-re - s ebből 1 volt ami gond nélkül felment. Most megpróbálom hátha megy az általad említett csomagolós s kézi telepítéses dolog. Ha nem, akkor alighanem nem foglalkozom tovább a MDK-kel. Majd ismét 2-3 év múlva megnézem, hátha addig méginkább felhasználóbarát lesz
-
Met30
tag
Nekem is lenne ismét problémám a Mandrake-kel.
Próbáltam néhány programot feltenni, de mindenütt csomag-függőségi probléma volt. Mikor megtaláltam a hiányzó csomagot, letöltöttem s telepítettem, az újabb csomagokat kért. Amikor aztán sikerült volna minden, akkor meg helytelen aláírás miatt nem tudtam befelyezni a telepítést. Ekkor feltettem a 10.1-es verziót, hátha ez ok. De az eredmény ugyanaz. Az említett programok a superkaramba - kimondottan 10.1-re való rpm, cdcat s még jónéhány. Az amsn nem enged nyelvet választani, s ez is helytelen aláírást ad hibaüzenetnek. Az OpenOffice 1.1.4 hu szintén hibát ad a végén. Bár utóbbi kettő elindul de nem tökéletes a működésük. Valaki tudna esetleg a hasonló problémákra megoldást?
Ja s még egy olyan kérdésem lenne, hogy új felszint - theme - hogyn lehet betenni a KDE vagy a Window Maker alá?
[Szerkesztve] -
Met30
tag
Sikerült nekem is megoldani a problémát. Néhány csomag hiányzott ''csupán''. A következő link alapján azonban minden ok már
Bővebben: link
Aki Ati kártyával rndelkezik annak tudom ajánlani, hogy olvassa át, mert tanulságos.
[Szerkesztve] -
Met30
tag
válasz
meoindil #140 üzenetére
Egy rpm fájl. amikor elindítom - nem parancssorból - akkor a következőt írja:
A kért csomagok közül néhányat nem lehet telepíteni:
cdcat-0.96-2.i686 (qt igényei miatt)
A readme-ban a következőket találtam, most ezeket keresem:
~~~~~~~~~~~~~~~
- Trolltech Qt graphic library (ver >= 2.3.0)
/ http://www.trolltech.com /
- expat XML parsing library (ver >= 1.95.2)
/ http://expat.sourceforge.net /
- pcre Perl compatible regular expression library (ver >= 3.9)
/ ftp://ftp.csx.cam.uk/pub/software/programming/pcre/ /
- zlib data compression library (ver >= 1.1.4)
/ http://www.zlib.org / -
Met30
tag
Találtam egy cd kategorizáló programot linux alá. Próbáltam telepíteni, de állandóan qt csomagot hiányolt. Már az összes - a linux telepítőben fellelhető - dolgot hozzáadtam, de a hiba továbbra is fentáll. Tudna valki ebben segíteni, hogy mi lehet az a qt csomag? Esetleg ismer valaki cd kategorizálót? Amit én próbáltam az a CdCat - magyar fejlesztés.
-
Met30
tag
Kipróbáltam az általad említett beállításokat, s a grafikus felület összeomlott
Ha a fglrxconfig fájlban a big desktopot engedélyezem, ugyan ez a probléma. Nem értem nálam miért nem megy
Most az az egy szerencsém volt, hogy van kéznél egy linux parancsokat tartalmazó könyv, s így sikerült a mentésből visszaállítani a graf. felületet. Lehet megvárom a hétvégét, ameddig Te is kipróbálod, s megosztod a tapasztalataidat. Addig nézem a többi hardvert - infra, webcam -.
-
Met30
tag
Köszi a linket. A hiányos nyelvtudásommal már sikerült addig eljutnom, hogy mindkét monitor üzemel, bár egyenlőre ugyan az a kép van mindegyiken. De én egy olyat szeretnék, mint a vin alatt is van, hogy tudjam az ablakokat mozgatni. Van aki így használja a linuxot? Egyáltalán lehetséges ez?
-
Met30
tag
Gondoltam én is kipróbálom a Mandrake 10.0-t. S az első tapasztalataim pozitívak. Viszont lenne néhány hardveres beállítás, amiben a segítségeteket szeretném kérni.
Az első az a videókártya. Egy ATI Radeon 9600 SE -m van. Két monitort használok. De a linux alatt a második - ami a DVI kimeneten van - nem működik. A beállításoknál azt írja, a kártya nem támogatja a többmonitoros üzemmódot. Feltettem az ATI oldalán található fglrx-es drivert. Ha viszont ezt állítom be, a szinmélyéget átállítja 24 bitre - a 16 eltünik - s így a grafikus felület megszünik létezni. Hogy tudnám beállítani, hogy a 3d és a két monitor is menjen.
A másik kérdésem a webkamera lenne. Egy egyszerű Trust cam-om van. A hardvereknél azt írja, hogy rendesen megy, de nem tudom milyen progival lehetne megnézni. Erre lenne valakinek ötlete?
Előre is köszönöm a segítségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Linux kezdőknek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest