- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
"...hogy kell root-kent bejelentkezni ..."
Hova? Console-on v. grafikus felületen? Utóbbinál előferdülhet, hogy tiltva van a root login, biztonsági megfontolásból (lásd: BSD-k esetében). Változtattál telepítéskor az alapértelmezett biztonsági szinten?
Console-on: belépsz sima userként, aztán 'su' és a root jelszó.
"...hogy lehet a root konyvtarba fajlt masolni."
root-ként -
zLegolas
őstag
Én így csinálom, idézek:
...A harmadik (grab_lame) script annyiban különbözik az előzőtől, hogy a Lame Encoder-t használja, és 128 kb/s-os, változó bitrátás tömörítést állítottam be rajta. A letöltött fájl a Lame-3931-linux-x86-libc6.tar.gz nevet viseli, a hossza mindössze 155,3 kB. A .tar.gz tömörített állományt jelez, csomagoljuk hát ki! A Konquerorban a jobb egérgombbal kattintsunk a fájlra, majd válasszuk a Kitömörítés ide... opciót. Létrejön egy, a tömörített állomány nevével megegyező könyvtár, benne jelen esetben hat fájllal. A README tartalmazza a további tennivalókat, angol nyelven. A leírás szerint a lame.1 fájlt a /usr/man/man1, a usr/share/man/man1, vagy a /usr/local/man/man1 könyvtárban, a lame nevű, futtatható fájlt pedíg a /usr/bin vagy a /usr/local/bin könyvtárakban kell elhelyeznünk. Erre természetesen csak root ként van lehetőségünk.
A script:
grab_lame
#!/usr/bin/perl
if ($ARGV[0] ne ''''){
$count = 1;
do {
$cdcap = system(''cdda2wav -D 0,0,0 -S 6 -x -t $count -O wav ~/CD_image/cdda.wav'');
$track = ''$ARGV[1]/track_''.$count.''.mp3'';
$enc = system(''lame -b128 -v ~/CD_image/cdda.wav ~/CD_image/$track'');
$count++;}
until $count > $ARGV[0];
system (''rm ~/CD_image/cdda.wav'');
system (''rm ~/CD_image/cdda.inf'');
exit;}
else{
print ''Használat: grab_lame {sávok száma} [célkönyvtár] \n\n'';} -
zLegolas
őstag
Szvsz. a ZoneAlarm nemér kalap sz@rt sem... placebó
Bővebben: link -
T. Almeida
senior tag
A beállításaim:
Szabályok fül:
- Bejövő forgalom: üres
- Kimenő forgalom: Alapesetben tiltó, fehérlistás. Szolgáltatás engedélyezése résznél be van állítva: DNS, HTTP, HTTPS, POP3, SMTP, FTP, AOL IM. Ha webrádiót hallgatok, annak a portja még be van állítva ide.
Továbbá a Szerkesztés/Beállítások menüben:
- ICMP szűrés menü: ICMP szűrés bekapcs. aktív, semmi ICMP csomagtípus nincs engedélyezve (ilyenkor nem tudsz te se kifele pingelni!!) -
T. Almeida
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged