- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mahesa
tag
válasz
Anakin007 #521 üzenetére
Valóban nem rossz. Anno Redhat és Suse után Mandrivára (akkor még Mandrake) váltottam. Kezdő voltam abban az időben és szerintem kezdőknek igen megfelelő disztró. Szép a KDE témája is.
Később Gentoo-zni kezdtem (nagyon jó ahhoz, hogyha jobban el akar valaki mélyedni a Linux világában és akkor, ha max. teljesítményt akar kisajtolni egy adott rendszerből) viszont mostanában nincs időm rá és újból a Mandriva felé fordultam - a notimon és szüleim gépén már ez van. Sok év "távollét" után még mindig szimpatikus -
VaZso
senior tag
válasz
Anakin007 #486 üzenetére
Nem tudom, végülis mi volt a gond.
Failsafe módot nem próbáltam, bár nem gondolom, hogy azzal jó lett volna. (Viszont ha nem felejtem, megpróbálom, van egy "szűz" 2009.0 egy másik vinyón, csak még nem foglalkoztam vele.)2008-as (ill 2008.1, mert csak ebben cseréltem kernelt) nem csinálta nálam ezt a jelenséget, igaz, csomagkezelőből talán két másikat tettem fel összesen, aztán nekiáltam néhány kernel-fordításnak, de ezeknél sohasem volt lassulás.
Viszont a 2.6.27 ill. 2.6.27.1 változatot többször is lefordítottam, mind ugyanazzal a hibajelenséggel indult (lassul + hűtő max. fordulat - ugyanakkor melegnek nem tűnt).
Viszont az egyik későbbi kernel óta megszűntek a gondok.---
Van egy másik notebookon egy 2009.0
Panaszkodtak rá, hogy kicsit lassúnak tűnik és régebben jobban is pörgette olykor (terhelésnél) a cpu-ventit."Végső elkeseredésemben" visszatettem rá a 2.6.26-os kernel utolsó verzióját (mivel csomagkezelőben ez nincs benne, forrásból).
A fordítás egy óra alatt ment végbe egy Intel core2-es gépen, az én egy magos, régebbi AMD x64-esem kb. 30-40 perc alatt végez vele.
...tehát valamiért tényleg lassú, a CPU venti is csöndes maradt.A régi kernelt elindítva viszont "helyreállt" a rend, terhelésnél pörgött a venti és a programok gyorsabban működtek.
Viszont a wlan néhány csomag elküldése után meghal.
Ez mondjuk nem is akkora csoda, ha jól tudom, ezen az Inteles wlan vezérlőn nagyon sokat dolgoztak az új kernelben, lehet, némiképp' másként kezelné a rendszer...
...ettől eltekintve viszont sokkal jobban működik ezzel a maggal.Mielőtt eljöttem, elindítottam ezért (jobb híján) a 2.6.28.rc6 fordítását is, de még nem tudom az eredményt, hogy gyorsult-e vagy sem (nemrég hívtam, egyelőre gyorsabbnak tűnik, de csak most lett elindítva)...
Ja, a 28-as fordítása úgy néz ki, valahol 30-40 percen belül történt, ez nem lett mérve.
-
szabika
csendes tag
válasz
Anakin007 #449 üzenetére
Szia!
Nem erre gondoltam sajna. :-(
Egyszer regen hasznaltam, de elromlott a vinyom amin rajta volt.
Sajna nem emlekszem a program nevere.
A program az asztal jobb oldalan helyeszkedik el es tobbfele dolgot lehet mukodtetni vele.
Pl. idojaras jelentes, naptar, cpu es memoria jelentes es hasonlok.
Nagyon szeretnem azt a programot!Legyszi segitsetek
Elore is koszonok minden valaszt
-
Lacafi
tag
válasz
Anakin007 #445 üzenetére
Sziasztok.
Mérgembe visszatettem a dvd-s változatot. Ezzel a 3d működésre bírása, és a krusaderrel fájlműveletek végzése a wines particiókon van gondom.
Minden más disztróval okés a 3d, csak ezzel nem. Azt írja ki, "a rendszer nem támogatja a 3d-s asztali effekteket" Mily okos, de nem igaz! A cd-és már kezdéskor rendben kezelte.
Ehhez kérek segedelmet. Köszi.
-
VaZso
senior tag
válasz
Anakin007 #440 üzenetére
Ezzel a kártyával talán nem lesz akkora gond, egy "mezei" Pinnacle PCTV Pro, BT878 chipsettel...
Vodás HSDPA nem lenne rossz notira, ha olcsón ideadnák.
Egy olyannal szenvedtem kicsit múltkor XP alatt, mert egy kicsit golyós volt a rendszer... akkor nézegettem a Linuxos megfelelőjét is és meglepődtem, hogy mennyire egyszerűen életre kelthető. Egyébként jó volna.Én is így gondoltam először a felosztást, aztán elbizonytalanodtam a Linux javára (mostanában ritkán indítottam wint a notin). Egyébként egyelőre még nem lesz akkora gond vele, mert 500-as a "kicsike".
Egy dolog aggaszt még egyébként, eddig még nem találtam igazán jó DV felvevő ill. szerkesztő programot Linux alá. Pedig próbálkoztam vele.
Kino-val sikerült csak felvenni egyáltalán, a LiVES-ben reménykedtem, de még szerkesztést sem igazán sikerült megoldani vele, felvenni meg egyáltalán nem... nem túl felhasználóbarát, pedig jó volna egy ilyen program is. Pedig erre lassacskán szükségem lesz, jópár óra digitalizálásához (erre asszem marad a win)...Lacafi:
A kategóriáknál felül az "összes" van kiválasztva?Esetleg nézd meg a Mandriva Control Center-ben a Software Management rész alatt a "Configure media sources for install and update" részt és adj hozzá internetes forrást a telepítő CD helyett vagy mellett. Akkor elvileg lesz kismillió csomagod.
-
VaZso
senior tag
válasz
Anakin007 #438 üzenetére
Lehetséges.
...bár a Broadcom se' kutya.
Velem mindenesetre nagyon ki akart tolni, mialatt más disztribúcióval működött simán.Sajnáltam volna leváltani a Mandrivát, mert eddig ez tetszik a legjobban... valahogy jó belépőnek találom. Néhány dologgal kicsit variálni kell, de alapvetően mindent be sikerült eddig állítani rajt.
Lassan, ha lesz egy kis időm, az asztali gépemre is felteszem, úgyis teljes reinstallt kell csinálnom a rendszer miatt, + beüzemelem az új vinyómat.
Azt hiszem, nagyban függ a Linuxnak szánt területem attól, mikor érek majd rá... a Linux javára.Majd meglátjuk... ott is lesz majd néhány dolog, amit be kell állítani (pl. TV-kártya).
-
VaZso
senior tag
válasz
Anakin007 #435 üzenetére
Huhh
Szóval valójában csak a modprobe.conf-ot változtattam, mivel mindenáron be akarta tölteni a bcm43xx-et, ha az volt beírva.
Minden más maradt a tégi, akkor jelent meg az eth0, eth1 és wlan_rename nevű iface.
Egyébként nekem nem számít, mi a neve, de a rendszer alapból (üzemszerűen) eth0-t csinál belőle. Tehát bcm43xx és ndiswrapper esetén eth0 lesz a neve.
Egyébként ndiswrapperrel arra jutottam eddig, hogy wpa2 kulcs nélkül megy, ha beírom a kulcsomat, akkor invalid key length (62) a válasza és nem értem, legalább az miért nem megy...
Próbáltam Ubuntuban, ott simán ad javaslatot a b43, hogy hol találok firmware-t. Mandrivában ilyen sehol nem jelenik meg és az őrületbe kerget.
Elkeseredettségemben megcsináltam, hogy az Ubuntu kerneljét és a library-ket áthoztam Mandrivára és bootoltam arról.
El is indult a rendszer (akárcsak Ubuntun - Ubuntu logóval), be is töltötte a b43-mat, de plusz üzenetet nem kaptam.
Tehát az (pontosan az
) a kernel, ami Ubuntun rendesen működni akar, Mandriván ugyanazt csinálja mint az eredeti Mandrivás.
Tudom, hogy ez egy kisebb őrültség, de már nem tudok mit kitalálni...
Ezekszerint a kernelem jó lesz, valahol másutt van gubanc.
...mindenesetre kezdek belefáradni, de más szimpatikus rendszert még nem találtam, pedig tegnap már azt is kerestem a neten.
...legalább ndiswrapper működne, de még az sem megy a kulcsommal... -
MichaelSD
őstag
válasz
Anakin007 #416 üzenetére
Nekem az ATI kártyámmal fekete képernyő a gyári driverekkel.
Szerintem a KDE 4 soha nem volt kész. Majd a 4.1, de ezt írták is a KDE-sek több helyen. Csak nem tudom miért nem beta. Lehet hogy megalománia, mondjuk a gmail is beta még...
Mondjuk szép, de még csiszolatlan.KDE 4-ben a Systen Setting. KDE 3-ban a KDE Control Centerben van egy File Association menu pont. Ott lehet beállítani a dolgokat.
-
MichaelSD
őstag
válasz
Anakin007 #414 üzenetére
Nem tudom, én a notimon elkülönítettem a "Linux playground" partíciót.
Elméletileg mindig megy az upgrade. De az elmélet és a gyakorlat...A KDE 4.0.3-at nyúzom, szép de még "finomítani kell".
Különben olyan hihetetlen nagy változást nem látok. A 3D, mint mindig Linux alatt, megint szívás, de már megszoktam. Jó lett.
-
plebanos
csendes tag
válasz
Anakin007 #384 üzenetére
Megpróbáltam követni, de korábban is a mozilla beállítását, megpróbáltam követni az example-t. Minden rendben, java telepítve, java engedélyezve, csak épp nem műxik a firefox alatt. Felmentem a java.com-ra megkerestem "verifying Installation", természetesen csak akkor tudom letölteni a zoldalt, ha a java környezet működik. Nos, ha működne, nem kellene ellenőrizni. Már azon is gondolkodtam, hogy lecserélem a disztribuciót, mert az eddig telepített linuxok gond nélkül működtek (suse, uhu, kuhu, ubuntu, debian). Ha mégis tudnál segíteni, köszönöm!
plebanos. -
zolikaDB
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest