Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Soltee1
üzenetére
Azt nem tudom hogy mindenkinél de nálam pl. minden megy mint eddig és tömeges pattogást se nagyon látok sehol, Xiaomi.EU is megy - bár jó ha tudod Strong-ot SOSE tudott a PIF önmagában és pár napja több tucat keybox is bannolva lett. Szóval gyanítom azért nem írja mert elvileg se az van amit írsz.
-
crok
Topikgazda
válasz
Soltee1
üzenetére
Dehogytudnak.. OOM-el száll el nálatok és még csak nem is az alkalmazás maga, ez egy programozási hiba.. Ezt nem átvenni akarja bárki is hanem elkerülni.. valami van nálatok amit nem jól csináltok vagy a ROM vagy valamelyik GApps komponens (Firebase OOM-el amúgy..) de logok nélkül (nem egy soros snippedből..) ki nem deríti nektek senki. Az meg nincs sehol sámli.
"akkor vége a root időszaknak" -- hány éve is hallgatjuk..?
5..6? Mégis mindig kitalálódik valami..

-
user26
senior tag
válasz
Soltee1
üzenetére
Nos kicsit beszippantott. Le sakkoztam pár dolgot

Modell: Xiaomi 12T Pro
Rendszer: Derpfest (offical 24.07.07)
Nos, alapesetben a Barion, root nélkül elinduil, de nincs fiókom, nem léptem be. Amint telepítek root -t, Magisk v27.0, Magisk Canary az app nem indul el, kifagy. :S
1, teszt:
- Magisk v27.0
- Zygisk be
- Denylist be, ezen fent/lent az app -> crash
- Modul Host, Pif v16.5, de rá próbáltam Pif nélkül is, mert alapesetben nem kell
- Magisk rejtve
2, teszt
- Magisk v27.0
- Zygisk be
- Denylist be, ezen fent/lent az app -> crash
- Modul Host, Pif v16.5, de rá próbáltam Pif nélkül is, mert alapesetben nem kell
- Magisk rejtve
- Airfrozen is elrejtettem a Magisk -t3, 4, teszt ugyan ez csak Magisk canary -val
5, teszt Denylist ki, shamiko be, nyilván itt is crach a Barion
6, teszt ugyan az ami az 5, csak Airforzen-t is hozzá vettem
7, ksu LKM kernel, elindul, az adott app
(elnézést, nem emlékeztem, hogy ez volt fent alapból a teszt telefonon)Én nem értek hozzá, de amint a Magisk felkerül, nem akar indulni. Néztem @crok válaszát, lsposed + hozzá modul, nálam e teszt alatt sehol nem volt.
szerk: mondjuk valamint most nem értek, ha alapeseten a base, device jó, magisk felkerül és be van állítva, mégis bukik, tehát kell a pl pif modul mellé. Úgy emlékeztem korábban, hogy ha ideglenesen jó a rendszerben, akkor nem kell magisk mellé... -
user26
senior tag
válasz
Soltee1
üzenetére
Köszi az infót.
Nem tudom, hogy a Barion alapesetben el indul vagy sem root mellett, nekem elindult, de nem léptem be, mert nincs fiókom, csak az előző leveledre reagálok, itt legfrissebb minden modul. Én nem értek hozzá, de @crok mindig mondja az alapok legyenek rendbe az a legfontossabb előszőr. -
crok
Topikgazda
válasz
Soltee1
üzenetére
Nem, nem lehet. Hónapok óta itt csak olyan pif.json-t írok ki ami egyébként vagy public vagy olyan amit ROM is használ(t) vagy eleve a PIF-ben is használták. De mindegy is melyik van épp használva mert megy vele a Device Integrity és ez az elvárt működés. Az az egyetlen logcat bejegyzés már csak az okozat nem az ok (vagyis de, az ok az az OOM) de mivel kontextusba nem helyezhető így nem is megálmodható hogy vajon miért kér cca. 2x több memóriát mint amit megenged neki a rendszer - szóval nem az app crash-el igazából hanem a rendszer crash-elteti el (OOM). Megnövelheted azt az értéket de imho nem ez a megoldás, ha runaway lesz a szituáció akkor rántja magával a komplett rendszer akkor - így csak az alkalmazást.. Nálam ugyanezen beállítások és modulok/verziók mellett két készüléken is megy a Barion (egyik egy abszolult unofficial LineageOS a másik meg egy Xiaomi.EU), sőt még Device Integrity nélkül is megy vagyis maga az alkalmazás nem is néz Play Integrity-t (vagy megelégszik a Basic-el..).
Dobj már fel valahova egy teljes logcat-et meg egy teljes Magisk logot egy Barion app indítás után közvetlenül (összefoglaló végén van ötlet ezer hogy hogy lehet könnyen megosztani, ne ide copypaste-eld be mert rohadt hosszú). Egyáltalán nem vagyok biztos benne hogy ennek bármi köze van a Magisk-hez, az alkalmazás értékelései közt minden harmadik valamilyen crash jellegű bejegyzés && 3.5* értékelés. Android 10 környékére a Firebase is tele van amúgy crash jelentésekkel évek óta (most néztem azt is).
-
crok
Topikgazda
válasz
Soltee1
üzenetére
Akkor viszont már nincs igazából semmi ami hozzányúlhatna egyáltalán a futó alkalmazáshoz mert a Magisk magától nem csinál semmit a PIF meg nem nyúl semmi máshoz csak a GMS-hez. Nem tudok róla hogy beleszólna a Firebase-be. Még annyi ötletem van hogy tedd fel a PIF 16.6 helyett (ami egy teszt verzió még, amúgy se javasolt még a használata) pl. a v15.9.9-et vagy bármit ami a v16.5 előtti mert abban lett betéve a Dobby framework update, vagy eleve használd az osm0sis fork-ot. Lehet akkor nálad a Dobby hook framework-el akadna össze?
-
crok
Topikgazda
válasz
Soltee1
üzenetére
Annyi mindenképp hogy OOM-el száll el (Out-Of-Memory).. vagyis túl sok memóriát foglal és kicsapja a rendszer hogy ne lehessen nagyobb baj. A magiskhide-ot ésvagy Deltát maxxx. speciális esetben van értelme feltenni de szerintem a tied egyáltalán nem az az eset. Valami helyben lesz nálad, valami amit vagy eddig nem említettél vagy nem is gondolsz talán rá hogy gondot okozhat.
at com.google.firebase.provider.FirebaseInitProvider.onCreate
Ez az ami kezdhette vagyis ez a call - talán valamelyik modulod (valami Pixelesítő, hasonló..) vagy LSPosed vagy egy Zygisk hívás piszkálja meg egy Google féle hook miatt, nem tudom (nem szeretem a stabbing in the dark metódust.. Ez a hibaüzenet már csak a következmény nem az ok maga, talán előtte többet is elárul amúgy - összefoglaló legvégén ott van egy csomó lehetőség egyébként hogy ossz meg hosszú logot).
Azt mindenesetre tudom hogy ha én simán el tudom indítani (két készülékkel is) akkor nálad lesz valami. -
crok
Topikgazda
válasz
Soltee1
üzenetére
LSPosed hooking nélkül simán indul a Barion, még eltört PlayIntegrity-vel is (Basic-el is simán fut úgyhogy biztosan nem néz PlayIntegrity-t -- mármint jelenleg). Ha csak az LSPosed modul fent van attól még simán indul és fut (bár ugye minek van fent egyedül ha nincs más fent csak maga az LSPosed.. annak nincs értelme) de ha már van fent LSPosed modul ami csinál hook-ot már crash-el a Barion.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 100%/p4867
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4866
- iPhone 13 128GB Független/1 hónap gar./Akku 100%/p4865
- Samsung Galaxy S25+ Plus 12/256GB. Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 24GB 1TB RTX 4060 8GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
5..6? Mégis mindig kitalálódik valami..
crok