- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
S_Ipkiss kérését privátban válaszoltam meg, de ide is felteszem a megoldást, hátha valakinek jól jön a későbbiekben.
Ha valaki megpróbálkozott esetleg vele, hamar szembesülhetett, hogy ez nem egyszerű, mivel a MD-ban nincs "Hívás elutasítva" esemény.
Én is gondoltam egy nagyot, elkezdtem a "Nem fogadott hívás"-al.
Igen, de az meg csak akkor működik, ha a hívó fél szakítja meg a hívást (vagy központ egy bizonyos idő után), de elutasításra nem reagál.
Akkor most hogyan tovább?
S_Ipkiss említette, hogy nála megjelenik egy értesítés, ha volt elutasított hívás. Ezzel is próbálkoztam, de menet közben jöttem rá, hogy azért nem jó, mert ez az értesítés nem "raktározza" a telefonszámot és olyan telefonon sem lehet majd használni, ahol nincs értesítés.
Az eseményeket végigfutva beugrott a "Hívás vége". Jó is volt az elképzelésem, hiszen minden hívás egyszer véget ér, ha fogadtuk, ha nem.
Ez már működött elutasításra és nem fogadott hívásra is. Így a "Nem fogadott hívás" eseményre már nem is volt szükség (ez azért később derült ki, amikor dupla triggerelés volt, ha a hívó szakította meg a hívást. 1x a "Hívás vége" esemény futott, 1x pedig a "Nem fogadott hívás")
Igen ám, de ez az esemény akkor is lefut, ha fogadunk egy hívást és később befejezzük.
Na itt már gondoltam, hogy kell még egy esemény, mert feltételekkel ezt nem lehet szabályozni. Itt adtam hozzá a "Hívás folyamatban" eseményt és egy Logikai (igaz/hamis) változót, ami egy kapcsoló szerepet játszik és ezt feltételként használtam fel az SMS küldéséhez.
Működtetése a makrónak innen már egyszerű volt.
Alaphelyzetben a változó mindig -Igaz - állásban van. Tehát, ha elutasítás vagy nem fogadott hívás történik, akkor a "Hívás vége" esemény aktiválódik és küldésre kerül az SMS.
Amikor fogadjuk a hívást, akkor a "Hívás folyamatban" esemény hatására a változó - Hamis - értékű lesz, ezáltal az SMS nem kerül elküldésre. A hívás végén a változó ismét - Igaz állásba kerül és minden megy az elképzelés szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Állvány topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga 7 2in1 OLED FHD+ Ultra 5 125H 16 GB DDR5 7467 MHz Magyar helyszíni garancia 2028.06.
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új Lenovo 16 Ideapad Pro 5 OLED 2.8K 120Hz Ryzen AI 5 340 4.8Ghz 24GB 1TB Radeon 840M Win11 Garancia
- Beszámítás! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mcrazy
Oldman2