- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Google: minden androidos telefonra jön az AirDrop-kompatibilis Quick Share
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
S_Ipkiss kérését privátban válaszoltam meg, de ide is felteszem a megoldást, hátha valakinek jól jön a későbbiekben.
Ha valaki megpróbálkozott esetleg vele, hamar szembesülhetett, hogy ez nem egyszerű, mivel a MD-ban nincs "Hívás elutasítva" esemény.
Én is gondoltam egy nagyot, elkezdtem a "Nem fogadott hívás"-al.
Igen, de az meg csak akkor működik, ha a hívó fél szakítja meg a hívást (vagy központ egy bizonyos idő után), de elutasításra nem reagál.
Akkor most hogyan tovább?
S_Ipkiss említette, hogy nála megjelenik egy értesítés, ha volt elutasított hívás. Ezzel is próbálkoztam, de menet közben jöttem rá, hogy azért nem jó, mert ez az értesítés nem "raktározza" a telefonszámot és olyan telefonon sem lehet majd használni, ahol nincs értesítés.
Az eseményeket végigfutva beugrott a "Hívás vége". Jó is volt az elképzelésem, hiszen minden hívás egyszer véget ér, ha fogadtuk, ha nem.
Ez már működött elutasításra és nem fogadott hívásra is. Így a "Nem fogadott hívás" eseményre már nem is volt szükség (ez azért később derült ki, amikor dupla triggerelés volt, ha a hívó szakította meg a hívást. 1x a "Hívás vége" esemény futott, 1x pedig a "Nem fogadott hívás")
Igen ám, de ez az esemény akkor is lefut, ha fogadunk egy hívást és később befejezzük.
Na itt már gondoltam, hogy kell még egy esemény, mert feltételekkel ezt nem lehet szabályozni. Itt adtam hozzá a "Hívás folyamatban" eseményt és egy Logikai (igaz/hamis) változót, ami egy kapcsoló szerepet játszik és ezt feltételként használtam fel az SMS küldéséhez.
Működtetése a makrónak innen már egyszerű volt.
Alaphelyzetben a változó mindig -Igaz - állásban van. Tehát, ha elutasítás vagy nem fogadott hívás történik, akkor a "Hívás vége" esemény aktiválódik és küldésre kerül az SMS.
Amikor fogadjuk a hívást, akkor a "Hívás folyamatban" esemény hatására a változó - Hamis - értékű lesz, ezáltal az SMS nem kerül elküldésre. A hívás végén a változó ismét - Igaz állásba kerül és minden megy az elképzelés szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gamer táblával tér vissza a Black Shark a globális versenybe
- Lexus, Toyota topik
- Gyúrósok ide!
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Google: minden androidos telefonra jön az AirDrop-kompatibilis Quick Share
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4321, 100% Akksi
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Mcrazy
Oldman2