- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26101 üzenetére
Értem. Mert nekem az R9 280X-el a Mavericks csak úgy volt hajlandó elindulni ha semmit sem szóval a GraphicsEnabler=Yes-t sem írtam bele. És olyankor bejött a rendszer és valami 3MB-osnak ismerte fel. 1024x768-ba. Mikor MultiBeast-el az 1920x1080-at ráeresztettem akkor meg 7MB-osnak ismerte fel.
De nem tudtam a PCIRootUID mire kell. De akkor majd azokat is megpróbálom.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26066 üzenetére
Ez még bejön, itt forog a töltésjelző de utána elmegy a kép (úgy mint ismerősömnek az nVidia GeForce N210-nél és a monitor elveszti a jelet.
A telepítő normális felbontású. Azaz fHD (1920x1080)
Semmilyen boot kapcsoló nincs egyet kivéve. GraphicsEnabler=Yes Csak ezt használtam.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
r4z
nagyúr
válasz
Smiley #25815 üzenetére
Nem is értem, miért hagytad bekötve a többit telepítés idejére... pont az ilyen problémák elkerülése végett szokás csak azt a vinyót bekötve hagyni, amire éppen rendszert telepít az ember. Dual bootnál meg pláne.
A Windowst meg nem Cloverből kell indítani, ha külön lemezen van, hanem a post-nál kell nyomni egy F12-t, és kiválasztani a wines lemezt. Sokkal egyszerűbb és fájdalommentesebb, ha nem tudnak egymásról a rendszerek loaderei.
(Szerk: inkább nem is offba rakom...)
-
rii
nagyúr
válasz
Smiley #25783 üzenetére
nem tudok érdemben válaszolni, de szerintem, aki ilyet tud írni, többszáz hdd-t kezelni, nem hiszem, hogy rossz programot hozna létre, hiszen nincs tudás híjján
de én elfogult - asszem már 2004 óta "használom" - , és a témában járatlan is vagyok
meg abszolut nem csilli-villi
a küllemét nem is szeretném tovább firtatni, nem is lényeges, .... elég sok programot láttam már ahhoz, hogy elmondhassam, a hdsentinel csak a szükséges szintet hozza simple user tájékoztatása érdekében.(sajnos vagy nem ... de) olyanok is használják a számítógépet, akik látva annak igazi arcát, sikoltozásban törnek ki, meglátva a terminált, vagy a bios-t, vagy a .... smart infokat .... miattuk kell mindent "csilli-villi"-re csinálni, hogy elég legyen neki a system traynél az ikon fölé vinni az egeret, és már láthatja is, hogy 99%, ideje betervezni egy új hdd-t ...
egy 2007-es írás a ph-n nem mondom hogy akkoriban nem voltak pr-cikkek, de szerintem sokkal kevesebb mint manapság.
-
rii
nagyúr
válasz
Smiley #25781 üzenetére
a hdsentinel mér'lenne egy vicc?
leejtettem annó egy hdd-t ... eleinte még jól működött ... majd a boot-nál megfogta már a gépet ... ránéztem hdsentinel-be, és 99%-os volt ...
amúgy inkább a piac miatt nincs hdsentinel osx-re ... elég volt nekik win alá meg linux alá megírni ... a BSD miatt OSX-re 3.jára is meg kellene írniuk.
leszedtem egy smart figyelő programot (már nem tudom mi volt a neve, volt benne test is ... de test előtt is meg a 90 perces test után is OK-nak mondta a HDD-t)
megnézem majd holnap bent melóhelyen amit írtál.
köszönöm! -
rii
nagyúr
válasz
Smiley #25777 üzenetére
(a user folxerből le lettek szedve 1-2 GB cucc)
de sajnos az is csak annyit mond, hogy10 GB free
190 GB Used
199 GB Total3 GB + 3 GB + 6 GB + 8 GB + 21 GB
az 1 GB nagyobb folderek mérete ....
ez összesen 41 GB.még mindig nem tudni, hova lett 140 GB
(#25779) xedos: 27"-os iMac csinálná ezt ....
sajnos sok a munka ... de jó volna smart infokat nézni ...van valami smart info-s prog, amihez nem kell admin privilégium?
megnézem disk utility mond-e valamit e térenaszongya: Verified .-/
peig az előbb volt másolás közben problem ... valszeg hibás a HDD ... mér is nincs hdsentinel osx-re .-(
-
varsam
őstag
válasz
Smiley #25629 üzenetére
Így már érthetőbb köszi.
Még arra is gondoltam, hogy win alól másolom át a particiót (talán több progi is van win-re), illetve akkor futó rendszer sincs.
Mivel laptopról van szó, így a HDD helyére menne az SSD, a HDD pedig a DVD meghajtó helyére egy külön optibay segítségével, így telepítő lemez nem játszhat. mondjuk egy pendrive már igen, na mindegy. -
-
oba
addikt
válasz
Smiley #25576 üzenetére
thx! pontos gpu -t nem találtam, a speccy és aida64 is csak annyit ír hogy intel hd graphics... de még az intel honlapján is csak ennyit írnak
két órajel értéket találtam még az igp -hez: graphics base frequency 350 mhz és graphics max dynamic frequency 1100 mhz... link: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Mikrotik routerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest