- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26115 üzenetére
Hetente rakok újra Win-t... Mindig valamitől megdöglik. A múltkor a komplett partíciót semmisítette meg a Win...
Dual-boot-al meg az a bajom hogy sose tudtam normálisan megoldani hogy menjen. Mindig valamelyik összegabalyodott.
Amúgy az adatlapomon olvasható alaplaphoz tartozó hangkártyához nem tudtok normális kext-et mondani? A gyári amit feltesz a Niresh Mavericks az eléggé halk...
-
válasz
Smiley #26108 üzenetére
Szerintem ez az esetek nagy részében csak placebo. Persze szét is lehet gányolni annyira hogy egy clean install problémákat vagy lassulásokat oldjon meg. De ha ezek nincsenek, akkor teljesen felesleges. Mondjuk én mindig is törekedtem rá, hogy a stock appokat használjam ahol csak tudom (mert jók), az egyéb telepített cuccoknál meg igyekszem a minőségi dolgokat használni, warez, apró tweakek meg okosságok, házibarkács körülmények között fejlesztett alkalmazások nincsenek.
-
válasz
Smiley #26106 üzenetére
Nekem egy olyan Yosemitem van hackintoshon, ami Leopard-ként indult 2009-ben egy iMacen. Fakesmc kell csak neki, intel ethernet kext, meg patchelt applehda. Ez lenne elvileg a hatodik major OSX update amit megkap. Ezen nem is szeretnék változtatni, soha semmi baja nem volt, remélem most sem lesz
For the record: erre az OSX installeres Windows partíciós hibára amúgy van egy olyan workaround is hogy:
- USB diskre aktuális OSX klónoz
- El Capitan update rátol az USB diskre
- USB diskről visszaklónoz az eredeti helyére
- örülLehet hogy ez lesz amúgy, majd még meglátom mennyire lesz kedvem SSD-t venni, vagy akár legyalulni az amúgy sem nagyon használt Win10-et
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26101 üzenetére
Értem. Mert nekem az R9 280X-el a Mavericks csak úgy volt hajlandó elindulni ha semmit sem szóval a GraphicsEnabler=Yes-t sem írtam bele. És olyankor bejött a rendszer és valami 3MB-osnak ismerte fel. 1024x768-ba. Mikor MultiBeast-el az 1920x1080-at ráeresztettem akkor meg 7MB-osnak ismerte fel.
De nem tudtam a PCIRootUID mire kell. De akkor majd azokat is megpróbálom.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26066 üzenetére
Ez még bejön, itt forog a töltésjelző de utána elmegy a kép (úgy mint ismerősömnek az nVidia GeForce N210-nél és a monitor elveszti a jelet.
A telepítő normális felbontású. Azaz fHD (1920x1080)
Semmilyen boot kapcsoló nincs egyet kivéve. GraphicsEnabler=Yes Csak ezt használtam.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
r4z
nagyúr
válasz
Smiley #25815 üzenetére
Nem is értem, miért hagytad bekötve a többit telepítés idejére... pont az ilyen problémák elkerülése végett szokás csak azt a vinyót bekötve hagyni, amire éppen rendszert telepít az ember. Dual bootnál meg pláne.
A Windowst meg nem Cloverből kell indítani, ha külön lemezen van, hanem a post-nál kell nyomni egy F12-t, és kiválasztani a wines lemezt. Sokkal egyszerűbb és fájdalommentesebb, ha nem tudnak egymásról a rendszerek loaderei.
(Szerk: inkább nem is offba rakom...)
-
rii
nagyúr
válasz
Smiley #25783 üzenetére
nem tudok érdemben válaszolni, de szerintem, aki ilyet tud írni, többszáz hdd-t kezelni, nem hiszem, hogy rossz programot hozna létre, hiszen nincs tudás híjján
de én elfogult - asszem már 2004 óta "használom" - , és a témában járatlan is vagyok
meg abszolut nem csilli-villi
a küllemét nem is szeretném tovább firtatni, nem is lényeges, .... elég sok programot láttam már ahhoz, hogy elmondhassam, a hdsentinel csak a szükséges szintet hozza simple user tájékoztatása érdekében.(sajnos vagy nem ... de) olyanok is használják a számítógépet, akik látva annak igazi arcát, sikoltozásban törnek ki, meglátva a terminált, vagy a bios-t, vagy a .... smart infokat .... miattuk kell mindent "csilli-villi"-re csinálni, hogy elég legyen neki a system traynél az ikon fölé vinni az egeret, és már láthatja is, hogy 99%, ideje betervezni egy új hdd-t ...
egy 2007-es írás a ph-n nem mondom hogy akkoriban nem voltak pr-cikkek, de szerintem sokkal kevesebb mint manapság.
-
rii
nagyúr
válasz
Smiley #25781 üzenetére
a hdsentinel mér'lenne egy vicc?
leejtettem annó egy hdd-t ... eleinte még jól működött ... majd a boot-nál megfogta már a gépet ... ránéztem hdsentinel-be, és 99%-os volt ...
amúgy inkább a piac miatt nincs hdsentinel osx-re ... elég volt nekik win alá meg linux alá megírni ... a BSD miatt OSX-re 3.jára is meg kellene írniuk.
leszedtem egy smart figyelő programot (már nem tudom mi volt a neve, volt benne test is ... de test előtt is meg a 90 perces test után is OK-nak mondta a HDD-t)
megnézem majd holnap bent melóhelyen amit írtál.
köszönöm! -
rii
nagyúr
válasz
Smiley #25777 üzenetére
(a user folxerből le lettek szedve 1-2 GB cucc)
de sajnos az is csak annyit mond, hogy10 GB free
190 GB Used
199 GB Total3 GB + 3 GB + 6 GB + 8 GB + 21 GB
az 1 GB nagyobb folderek mérete ....
ez összesen 41 GB.még mindig nem tudni, hova lett 140 GB
(#25779) xedos: 27"-os iMac csinálná ezt ....
sajnos sok a munka ... de jó volna smart infokat nézni ...van valami smart info-s prog, amihez nem kell admin privilégium?
megnézem disk utility mond-e valamit e térenaszongya: Verified .-/
peig az előbb volt másolás közben problem ... valszeg hibás a HDD ... mér is nincs hdsentinel osx-re .-(
-
varsam
őstag
válasz
Smiley #25629 üzenetére
Így már érthetőbb köszi.
Még arra is gondoltam, hogy win alól másolom át a particiót (talán több progi is van win-re), illetve akkor futó rendszer sincs.
Mivel laptopról van szó, így a HDD helyére menne az SSD, a HDD pedig a DVD meghajtó helyére egy külön optibay segítségével, így telepítő lemez nem játszhat. mondjuk egy pendrive már igen, na mindegy. -
-
oba
addikt
válasz
Smiley #25576 üzenetére
thx! pontos gpu -t nem találtam, a speccy és aida64 is csak annyit ír hogy intel hd graphics... de még az intel honlapján is csak ennyit írnak
két órajel értéket találtam még az igp -hez: graphics base frequency 350 mhz és graphics max dynamic frequency 1100 mhz... link: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged