- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooney8
aktív tag
válasz
belinea1971 #8943 üzenetére
húú köszi, ezzel működik
már mac-ről írok
-
rooney8
aktív tag
-
rooney8
aktív tag
először az lnx2mac-et, azzal nem történt semmi (abból kipróbáltam mind2 verziót), aztán a másik realtek-es cuccot, de azzal se történt semmi és akkor megpróbáltam usb-vel azt felismerte magától, de ugye net az nem jön rajta. az integráltal nem csináltam semmit, de azt se ismerte fel
és az normális, hogy a modem mac címénél csak sok 0.0.0... van? -
rooney8
aktív tag
na sikerült életet lehelnem belé :d minden megy, kivéve a net -.-
most már zölden világít, nem is ír ki semmi hibát, de safari mégse hoz be semmit. tuti az ip cím kiosztással van valami, mert teljesen mást ad a mac mint a win... -
rooney8
aktív tag
válasz
belinea1971 #8919 üzenetére
húú ezt majd kipróbálom, köszi
-
rooney8
aktív tag
alapból nem volt /extra/extensions, de létrehoztam manuálisan. bemásoltam ide a 2 fájlt, de mikor indítottam el a lion-t, nem töltött be a rendszer, csak forgott alul a kis karika. utána bemásoltam a S/L/E -be mindkettőt, úgy betöltött a rendszer, de még mindig nem ismerte fel a billentyűzetet...
-
rooney8
aktív tag
na fent van a lion, már csak az a bibi, hogy azt írja ki, hogy csatlakoztassak billentyűzetet. amíg nem csatlakoztatok, addig nem enged tovább. már bemásoltam a system/library/extensions mappába a voodoops2 kext-et, de így se jó. ötlet?
-
rooney8
aktív tag
jó de én úgy voltam vele, hogy egy tiszta rendszert akarok, nem pedig ezt a buhera snow leo-t továbbvinni (és mivel írta, hogy lehet más partícióra is telepíteni, nem csak a snow leo-ra én úgy értelmeztem, hogy akkor törölni is lehet
)
tehát akkor:
10.6 felrak -> update 10.6.8 -> lion felrak -> és utána kezdek mókolni multibeast-el és mindenféle kext-ekkel? -
rooney8
aktív tag
na felraktam én is a lion-t, de nem boot-ol be. pár másodpercre megjelenik az alma de mindig újraindul utána. lehet az volt a baj, hogy lion telepítőből töröltem a snow leo-t és a helyére az üres partícióra telepítettem?
most már az install partíció sem indul, az is az alma logó után újraindul
-
rooney8
aktív tag
én meg pont azt akarom, hogy egy teljesen új rendszer legyen, mert a snow leo volt az első amit felraktam és hát elég sok mindent kísérleteztem rajta és... na mind1 szval egy zsír új rendszert szeretnék
ahogy olvastam a leírást, lehet üres partícióra is telepíteni, tehát az lesz, hogy lion telepítőből disk utility-vel törlöm a snow leo partíciót és egy üresre teszem rá.
oké, akkor beszerzek egy véglegest biztos ami biztos
-
rooney8
aktív tag
üdv újra
na láttam megjelent a lion. van rá lehetőség, hogy teljesen szűz rendszerre tegyem, ne pedig a snow leo-t frissítse? vagy alapból törlődik a snow leo és egy zsír új lion-t kapunk? kicsit homályos még ez a témaolvastam a leírást, de az nem teljesen tiszta.
-
rooney8
aktív tag
na písz
azt hiszem ma lion telepítés lesz -
rooney8
aktív tag
így is ki lehet írni a lion-t? ja de am mikor fog megjelenni a végleges (mert azt megvárnám)?
-
rooney8
aktív tag
lion is egy lehetséges alternatíva. sőt
de terméktámogatottság terén hogy áll?jobb/rosszabb mint snow leo?
-
rooney8
aktív tag
nem azt raktam (én hülye), aztán felraktam a Lnx2Ma cuccosát újraindítottam, de akkor jutott eszembe, hogy előtte törölnöm kellett volna a másik kext-jét. oké töröltem a /system/library/extension mappából mind2 kext-et, kext utility-t lefuttattam, újraindítottam, majd multibeast-ből újra telepítettem a Lnx2Ma drivert. most ott tartok, hogy a beállításokba nem nyitja meg a network-öt
sztem mára hanyagolom, aztán hnap újrahúzom az egészet. amúgy érdemes felrakni a 10.6.8-at? mert előtte sokkal jobb volt
-
rooney8
aktív tag
válasz
PlanetDada #8392 üzenetére
azt hiszem a beállításokba be lehet állítani. sőt ha jól emlékszem nekem még a legelején meg is kérdezte, hogy milyen legyen
-
rooney8
aktív tag
na erre varrjatok gombot!
megvettem az új hálókártyát, beüzemeltem, win-en szépen fel is ismerte és egyből fel is kúszott a netre. mondom zsír, irány a mac. felismerte alapból, örültem mint majom a farkának, várok, hogy kiossza az ip-t, ez megtörténik és mit látnak szemeim: self-assigned ipmodem újraindít, ugyan az. monodm jó felrakom muiltibeast-ből a realtek-es kext-et... restart, de akkor is self-assigned ip... most tartok ott, hogy ötletem sincs mi baja. gugliba kerestem, de ez a hiba csak akkor szokott lenni, ha router van, de nekem nincs
-
rooney8
aktív tag
na felraktam az evoreboot-ot és a chimera-t, de se az újraindítás/kikapcs nem jó, se a dualboot.
még régebben volt úgy, hogy xp és win7 volt fent, és win7re volt egy program amivel be lehetett állítani a dualboot-ot. de gondolom mac-nek tök más a boot cuccosa, úgyhogy gondolom ez most itt nem megoldás
-
rooney8
aktív tag
ma már nem megyek mac-re, hnap megcsinálom
A telepítést természeten fejezd be utánna.
ezt hogy érted?ja még annyi, hogy dualboot-ot hogy lehet csinálni?
igen olvastam amit nemrég írtál, de azt még újraindítás előtt kellett volna. most ha win-re akarok menni, akkor iboot-ról boot-olok és ott kiválasztom a win-t
-
rooney8
aktív tag
na megcsináltam amit ko írt. látszólag nem csinált semmit, de gondolom most a helyén kezeli a vga-t
más: most meg nem működik a kikapcsolás/újraindításmikor rámegyek, eltűnik minden, csak a háttér és a kurzor marad, de utána nem megy tovább.
készenlét viszont működik -
rooney8
aktív tag
nos 10.6.8 felrakva
leállítás/újraindítás már megy (készenlétet még nem néztem)
hangot magától felismerte, felraktam a lan kext-et is de az nem jó (mint kiderült rossz az integrál, de már beszerzés alatt van egy 450 ft-os hálókártya), az ata vezérlőket nem látja (másik hdd és a dvd olvasó), pedig multibeast-be bejelöltem az ata-s cuccot. vidikarira még mindig azt mondja, hogy 8600gt, ezzel kell csinálni valami extrát? mással szerintem nincs baja a kicsikének
-
rooney8
aktív tag
valaki leírná nekem, hogy ezt a multibeast-ot hogyan is kell használni?
csak az easybeast-et jelölöm be, vagy az easybeast és még alul a "driverek"? vagy hogy van ez?
meg ott lejjebb csomó olyan van, amit azt se tudom, hogy eszik vagy isszákja és felmentem nvidia oldalára, mert win-re letöltöttem a drivert, de láttam a listában, hogy ott van a snow leo is... akkor miért kell ennyit mókolni a kártyákkal mac-en?
-
rooney8
aktív tag
amúgy feltettem valami kext-et a lan-nak, de sztem rosszat raktam. multibeast-ből raktam fel, de van egy sanda gyanúm, hogy nem jót
-
rooney8
aktív tag
ko!
az nem lehet, hogy a mac kavart be az integrált lan-nak? lehet csak véletlen egybeesés, de azóta "nem működik" mióta fent van a mac. vagy az is lehet, hogy az elején mikor b*szakodtam a bios verziókkal az hülyítette meg?
már próbáltam 3 féle bios verzióval, 26 féle driverrel, de sehogy se jön belőle net. -
rooney8
aktív tag
istenem, nehogy már tökéletes legyen minden... ugye eddig usb-vel használtam a netet. oké, átdugtam utp-re, mert jobb is meg mac-hez is az jöhet csak szóba. mondom előbb belépek win7-re, hogy megnézzem működik e utp-vel. természetesen nem
modemen a ledek azt jelzik, hogy tökéletes minden, de win7-nél sárga felkiáltójel és nincs kapcsolat. lefuttattam a hibaelhárítót és azt írja, hogy nem érvényes az ip konfiguráció. átdugtam usb-re és itt tökéletesen működik... ötletek?
-
rooney8
aktív tag
-
rooney8
aktív tag
mert eddig úgy volt, hogy 2 gép volt a házba, és nem router volt, hanem össze volt kötve a 2 gép és az én gépem osztotta tovább a másik gépre a netet. és ugye utp kábellal volt összekötve a 2 gép és az én gépemben csak egy ethernet csatlakozó volt, ezért a net az usb-ről jött
de ugye egy win7-et és egy mac-et elég nehéz lenne hálózatba tolni, úgyhogy mostantól más megoldást kell keresni (valszeg szerzek egy router-t) -
rooney8
aktív tag
hmm... eddig nem is tudtam a speedstep-ről
az alc883 pedig a hangért felelős igaz? de az nem kex-től függ?szerk: amúgy én usb-ről netezek és ezt alapból felismerte a mac
csak netezni nem tudok, mert azt írja hogy nincs kapcsolat, de közbe a modem-en meg villog a jelző ami azt jelenti, hogy van kapcsolat... viszont a modemhez kapott cd-n írják, hogy mac-re is van "driver" (nem tudom itt is így hívják e
). betettem a cd-t, de nem találtam semmi értelemeset, volt egy file, arra rákattintottam, de arra meg azt írta, hogy kell hozzá a rosetta, de azt meg csak netről tudom leszedni...
mi is ez a rosetta?
-
rooney8
aktív tag
valaki írja már le, hogy miként lehet nagybetűt írni
még ott tartok, hogy belépnék az apple id-mre, de van benne nagy betű, de fogalmam sincs, hogy miként lehet előcsalni
-
rooney8
aktív tag
bios chip csere és frissítés.....MISSION COMPLETED
ahci módra állítás..........MISSION COMPLETED
hdd felismerése a mac számára..........MISSION COMPLETED
telepítés..........MISSION FAILEDjól értem, hogy az egész hdd-t újra kéne formázni ilyen guid-os cuccra? az nem lenne túl jó, mert tele vagyok adatokkal és csak egy 80gb-s hdd-m van ezen kívül, de kb. annak a fele is foglalt
szerk: amúgy az egész bios dolgot megúszhattam volna, mert nem is kellett volna semmire frissíteni... az alaplapon volt egy másik sata csatlakozó, teljesen máshol, vmi jmicron-os cucc, vagy mi a fene. na szval ezt a bios-ban külön át lehet állítani ahci-ra a többi port-tól függetlenül... és ez még az eredeti bios-ban is benne volt, csak hülye voltam és nem olvastam el a kézikönyvet, csak miután az egészet elszartam
úgyhogy most a hivatalosan is legfrissebb p5k 1201 bios van rajta
tanulság: mindig olvassátok el a kézikönyvet!! -
rooney8
aktív tag
hnap meglesz az új bios chip-em, remélem azzal sikerül megcsinálni
-
rooney8
aktív tag
ez nem tudjátok miért ilyen olcsó?
-
rooney8
aktív tag
a legutolsó megoldás mikor már minden kötél szakadt, akkor beteszed a laphoz kapott cd-t és azon van egy bios (amire először azt hittem, hogy a gyári bios, de helyette az a bizonyos 04xx). de pendrive-ról is működik, ha ráraksz egy bios-t onnan is kiszedi belőle. csak hát én logikusan arra gondoltam, hogy a gyári lemezen a gyári bios lesz, de hát nem
-
rooney8
aktív tag
most a p5kr 0605 és innen most se előre se hátra
amúgy most nézem és amit a crashfree rakott bios-t, az nem is a gyári volt... a gyári az 0803-volt ő pedig valami 04xx rakott fel... aztán megnéztem asus oldalán és a letöltések között nincs is a 0803 (csak vmi "p5k-vm"-nél találtam meg ezt a verziót) -
rooney8
aktív tag
"Checking NVRAM
Not enough space in Runtime area. SMBIOS data will not be available.
Press F1 to resume."egyedül csak akkor ment tovább, mikor visszaraktam a gyári bios-t... gugliba már kerestem, egy rakat oldalt átnéztem, de a legtöbb helyen a ctrl+page up kombót írják, de ez meg csak sata-s odd-vel megy...
nem ment a bill? ilyen probléma nálam nem volt, ez mindig működött
-
rooney8
aktív tag
tekintve, hogy a sata-s hdd-t sehogy sem sikerül(t) életre kelteni a mac számára így eleve nehéz lenne. mindenhol azt írják, hogy tegyem rá a p5kr bios-át és minden jó lesz... az még oké lenne, hogy eleve fel se ismeri a hdd-t, de hogy még használhatatlanná tette a gépemet az már sok
még ha sikerülne is visszaállítani mindent az eredeti állapotra többet biztos nem babrálnék a bios-al, elég volt nekem ez is
én egy szóval se mondtam, hogy az alma a hibás. beismerem, hogy az én hibám volt, mert nem olvastam eléggé utána a dolgoknak. és azért ne túlozzunk hogy 28 féle bios, mert először felraktam rá vmi régebbi p5k bios-t, az hazavágta az egészet, utána próbáltam a legújabbal amit ajánlottál, aztán sikerült életre keltenem a saját bios-ával majd a p5kr-el elrontani az egészet...
-
rooney8
aktív tag
még az elején igen, aztán mikor már huszonharmadszorra csináltam már nem
de valahogy azt kéne megoldani, hogy előjöjjön a crashfree cuccos, viszont az csak akkor aktiválódik, ha már maga a bios se jön be, ezért kéne valahogy kárt okozni benne, de így hogy sehonnan se tudok semmiről boot-olni elég nehéz
-
rooney8
aktív tag
igen, bejön az ez-flash, próbáltam a p5k régebbi, újabbi, közepesen új bios-át, ezekre azt írta, hogy nem lehet felrakni, mert nem egyezik a bios id. aztán próbáltam a p5kr régebbi, újabb és a jelenleg rajta lévő biosát, de ezekre meg mind azt írta, hogy nem frissíthetem, mert régebbi verziójú mint ami jelenleg van... fogalmam sincs mi tévő legyek :s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest