- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
pl.
<key>Default Partition</key>
<string>hd(0,3)</string>az a hangkártya biztosan megoldható
most látom csak, hogy 10.5-et próbálsz, 10.6.x-szel kísérletezz
nem tudom, hogy működhet-e az videokártya, de ennek nézz utána alaposan, mert ha nem megoldható, akkor feleslegesen erőlködsz a többi dologgal
-
tlac
Topikgazda
pontosan derítsd ki, hogy milyen hardvered van
pl. a gyártó specifikációjából, vagy tesztprogramokkalaztán azokra könnyen rá lehet keresni
A Chameleonban hogyan tudom a sorrendet megváltoztatni? Amíg nem 100%-os az OSX, addig jó volna, ha nem az indulna be, hanem a Win7.
elvileg ez kell
"Default Partition" Sets the default boot partition,
=hd(x,y) where 'x' is the disk number, 'y' the partition number. -
tlac
Topikgazda
régóta nem követem a hackintosh release-eket, szóval ezt sem ismerem és igazából nem is szabad ezekről beszélni a topikban
amiben segítenünk az az, hogy egy eredeti osx-et hogyan lehet feltelepíteni
Oracle:
sose volt még ilyen problémám
ötletem sincs már, esetleg logokat nézegess, meg google-özz -
tlac
Topikgazda
Safari adblock
kiegészítőként települ (ez persze lehet csak nekem újdonság) -
tlac
Topikgazda
Na kipróbáltam minden féle beállítást de ugyanúgy checkolja 5-10 percenként a dvd-t.
jmicron-on is próbáltad?
bár ahhoz lehet kell kext-et keresniMeg felraktam a legfrissebb chameleont de elcseszte a videokártya támogatásom, efi studiioval újra hozzáadtam de nem jó
szerintem semmilyen efistudio-s varázslat nem kell egy 8800gt-hez
GraphicsEnabler=Yes, és esetleg még kellhet a PciRoot=1 is -
tlac
Topikgazda
Tök jó, megy a mobilnet egy Huawei E153-as usb-s modemmel, persze volt hozzá osx-es app, de akkor is jó
-
tlac
Topikgazda
válasz
filmesember #5752 üzenetére
szerintem megoldható, érdemes próbálkozni
-
tlac
Topikgazda
válasz
mackrisz #5718 üzenetére
szerintem egy GraphicsEnabler=Yes-szel működnie kellene, talán dev id-t sem kell hozzá hackelni a megfelelő kext-be
arra viszont figyelj, hogy talán csak 32bites módban megy, legalábbis nekem a 7600gst csak úgy mentde egyébként meg innen válogass
(én az olcsóbb, de újabb típusú nvidia kártyáknál nézelődnék) -
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
válasz
Mr. Teddy #5678 üzenetére
szerintem kétféle megközelítésben is működésre lehetne bírni
-dsdt módosítása (plusz még lehet kell egy kis egyszerű kext)
-vagy valamilyen "magic" kext-tel feléleszteniaz első megoldás az elég bonyolult lehet, de ha a szerencséd van az alaplapodra keresve találhatsz már módosított dsdt-t, amit aztán a chameleon-nal betölthetsz
Tudnátok valami olcsó kompatibilis külső vagy belső hangkártyát mondani, amit az osx felismer?
ha biztosra akarsz menni, aki szerintem usb-set kellene venni, olyat, aminél a gyártója is írja, hogy megy osx alatt
-
tlac
Topikgazda
válasz
poczabence #5688 üzenetére
valószínűleg kellene pár kext a chameleon mellé
ilyesmik: fakesmc.kext, NullCPUPowerManagement.kext, OpenHaltRestart.kexta bios-ban meg kapcsold be az ahci-t
és -v-vel indítsd a telepítést
-
tlac
Topikgazda
válasz
Visormail #5697 üzenetére
Bármilyen hozzáfűzni valót elfogadok
szokásom, hogy azoknak nem válaszolok, akik hackintosh release neveket írnak
egy ideje már nem lehet és emiatt már párszor zárni is akarták a topikotegyébként meg 10.6.x-es verzióval kellene már próbálkozni
lehet találni leírásokat is a neten
én a virtualbox mellett, a vmware-rel is próbálkoznék -
tlac
Topikgazda
ügyeskedni kellett, mert a bootolást meg kellett oldani
viszont a feltelepített rendszerben minden fájl eredeti, külön az extra mappában pár kext hozzáadvatehát a frissítés semmilyen hackelt részt nem ír felül
meg persze frissítés előtt utánaolvasok, hogy van-e valami extra amire figyelni kell, de eddig a 10.6-tal csak annyi dolgom volt, hogy a sleepenabler-t eltávolítottam, telepítettem a frissítést, aztán felraktam egy új sleepenabler-t, mivel ez nem szokott kompatibilis lenni az új verziókkalde ha nincs rá időd, maradnak a hackintosh telepítők, frissítést meg le kell tiltani...
de ettől függetlenül értelmesen kell összeválogatni a cuccokat
egyébként ezekkel a release-ekkel is szórakozni kell, még kitalálod, hogy miket kell bepipálni... -
tlac
Topikgazda
nyugodtan megkérdezheted
na de, elég egyszerű, olyan hardvereket kell venni, amikre hasonlókat írnak, hogy "works out of the box"
pl. a mostani gépem, amiről már a topikban többször írtam, gyakorlatilag ilyen, egy eredeti osx-hez képest szinte semmit nem kellett változtatni rajta
-
tlac
Topikgazda
Már páran kerestek tunereket, itt egy lista, hogy mik azok, amik hivatalosan is mennek.
-
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
szerintem töltsd le a 10.6.2-es frissítést, a nagyot, amelyik a 10.6-ra is rámenne és talán benne lesznek
Illetve a 4830-as kártyám device id-ját hol tudom megnézni?
kis google-özés után ez lehet: 0x944c1002
Illetve a LegacyATI4800controller.kext-es dolog működőképes lehet e?
szerintem a 10.6.2-es lehet ez
és talán benne is van a dev id-dét, nézd meg és aztán írd meg -
tlac
Topikgazda
ha felbontás váltás nem megy, akkor nem igazán jó...
readeon 4830/4850 – new framebuffer has same problem as leopard’s – inability to work without dvi2vga dongle in second port, to fix it – use 10.6.2 framebuffer, to do it – make backups of the following kexts before update:ATI4800Controller.kext
ATISupport.kext
ATIFramebuffer.kext
[link]tehát 10.6.2-es cuccok kellenek, hogy rendesen menjen és azt abban kellene módosítani a dev id-t
-
tlac
Topikgazda
válasz
TonTomika #5376 üzenetére
illetve feltettem az sleep enabler-t kext utilityvel de sajnos meghalt a gép, és kernelpánikkal indul -x bootflag-gel is, szóval most teszem újra
emiatt felesleges újratelepíteni, elég lett volna csak törölni az /e/e-ből
-v -x -s-sel valószínűleg tudtad volna javítania sleep enablerből az osx verziójához megfelelő kell
pl. 10.6.3-hoz: [link]Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért van az, hogy a vinyókat külső tárolóként mutatja, még a Macintosh HD-t is. Ezt mi okozhatja?
szerintem az ahci miatt lehet, de van rá olyan hack amivel az ikonokat le lehet cserélni, de én sose foglalkoztam ezzel
Ha a vinyóra feltelepített bootloader-be beleteszem a VGA kextet, attól függetlenül a System/Libary... -ba is bele kell tenni? -Ezek a dolgok még nem teljesen tiszták.
szerintem elég az egyik helyre, nekem csak az /e/e-ben vannak a plusz kextek
viszont a videokártyához lehet csak /s/l/e-ből fog menni
de ezt próbáld ki, mert engem is érdekelMegfelelő a kext utility, vagy inkább csináljam terminálból a kextek telepítését?
én csak az /e/e-be dobáltam be őket, nem futtattam hozzá semmit
de ha az /s/l/e-be rakod, oda már szerintem érdemes használni valamit, ami könnyíti a folyamatot, mert hogy itt a jogokra is figyelni kell, meg a cachre isUpdate: hanggal van egy olyan probléma, hogy vagy maxon megy, vagy sehogy (mute). VoodoooHDA.kext van fent.
keress másik kext-et
-
tlac
Topikgazda
válasz
TonTomika #5350 üzenetére
igen, a telepítés után még a vinyóra is fel kell rakni a boot loadert
ha elindult, csinálj egy frissítést, szerintem utána kezd el buherálni a kext-eket
az extra/extensions-ban lévő kext-ek nem a bootloadernek kellenek, hanem a rendszernek
végül is milyen módszerrel sikerült a telepítés?
a pendrive-ra raktál egy retail osx-et és mellé a kext-eket? -
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
válasz
TonTomika #5342 üzenetére
igaz, az is egy megoldás, hogy a pendrivera csak a bootolást csinálod meg, aztán majd az eredeti lemezeddel telepítesz
de a telepítőhöz csak a legfontosabbak kellenek
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>ezek No-n legyenek
és csak az a 3 kext legyen az Extra/Extensions-ben, amit írtam
ha mégis kellene még valami, majd hozzáteszed -
tlac
Topikgazda
válasz
TonTomika #5336 üzenetére
USB kulcsra viszont restore-oltam egy retail lemezt
mi volt a gond eddig? mi volt a megoldás?
saját telepítő:
első cél legyen az, hogy elinduljon a telepítő
ehhez az kell, hogy telepítesz rá egy chameleon-t, parancssorból csináld (leírás a readme-jében van)
megcsinálod a boot.plist-et és felrakod az alap kext-eket (fakesmc.kext, NullCPUPowerManagement.kext, OpenHaltRestart.kext) -
tlac
Topikgazda
válasz
TonTomika #5322 üzenetére
Could not find any scan information. The source image needs to be imagescanned before it can be restored.
google-lel könnyen meg van a megoldás...
de nekem is volt ilyen gondom, azt hiszem ez kell: 2. postUtánajártam a dolgoknak, találtam egy ilyen megoldást, viszont ennek igencsak borsos az ára. Itt viszont találtam egy átalakítót, ami megfizethető, illetve itthon fellelhető.
nem vagyok benne biztos, hogy jó lesz az átalakító miatt
de az 1. linken pci-e van, 2.-on pedig pci
milyen pci-os a kártyád? -
tlac
Topikgazda
az xp alapból nem támogatja, ezért írtam, hogy kell neki az ahci driver
win7-ben már benne van a driver, azt nem tudom, hogy utólag mit szólna hozzá, ha átállítoda legjobb az, ha telepítés után már nem állítgatod
nekem ich10r-em van, ahci módban lett telepítve az snow leopard és a win7 is, mindjárt megnézem, hogy mit csinálnak, ha kikapcsolom az ahci-t
-
tlac
Topikgazda
mi kéne ahhoz h 10.5.8 mondjuk ahci bekapcs nélkül is elinduljon? mit kéne feltenni?
ich10-es az intel déli hidad, ahhoz kell keresni valamit
-ich fixed kext
most látom, valamit raktál fel
ez szerintem nem kell, ha ahci-ban használodde az xp-t is lehet utólag ahci-ra állítani, van rá tutorial
vagy feltelepíted újra az ahci driver megadásával -
tlac
Topikgazda
na megcsináltam a teljes frissítést 10.6.3-ra, nagyon lazán ment, semmi gond nem volt és minden működik
sleepenabler-t töröltem, aztán futtattam a combo update-ot (én ezt így jobban szeretem, mint netről töltetni), restart, és felraktam az új sleepenabler-t
konfig:
Gigabyte EP45-UD3P rev1.1
Core 2 Duo E8400 E0
2 x 2GB Crucial Ballistix DDR2 800cl4
Sapphire HD 4870 1GB QP (2 dvi + tv-out)
Asus WL-138g V2
Samsung HD103UJ
Samsung SH-S203B
usb-s bill, usb-s egérkext-ek az extrában:
fakesmc.kext
LegacyHDA.kext
NullCPUPowerManagement.kext
OpenHaltRestart.kext
SleepEnabler.kextplusz saját dsdt és ennyi
az osx telepítésben nincs semmi változtatva, minden az eredeti apple-ös, gyári állapotban -
tlac
Topikgazda
szerintem úgy, ahogy egy vinyóra, csak az usb-s eszközt kell kijelölni
azt kellene tisztázni, hogy milyen gépről van szó
osx-et olyan gépeken lehet használni, ami hasonlít az eredeti apple gépekhezolvasgasd a topikot, pl. az 1. hozzászólást és persze rengeteget kell google-özni
-
tlac
Topikgazda
frissítettem egy safari-t, itunes-t, meg valami airport-ot, ezekkel persze semmi gond nem volt
a 10.6.3-as nagy csomagot egyelőre még mindig nemna meg zavar ez is, nem tudom, hogy ati-kat érintheti-e...
O$zkł:
valami tákolás talán van, de hivatalosan nincs
viszont szerintem usb-re lehet telepíteni -
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
Beraktam a gépbe egy Asus WL-138g V2 wifi kártyát (broadcom-os chip van rajta), féltem, hogy ezzel kb annyi lesz az osx-nek, de nem, kapásból felismerte AirPort-ként.
Snow Leopard 10.6.2 64bitTehát akinek elegendő egy g-s wifi, az nyugodtan vehet egy ilyen kártyát és még nem is drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged