- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #15485 üzenetére
Akkor lenne csak jó, amikor már a legeslegvégén írja ki, de itt a felénél megáll, tehát valami gubanc van.
-
Máté94
addikt
Natív power management támogatás Gigabyte Z77-es lapoknál
Hát ez egyre jobb lesz. Hamarosan tényleg "Hackintosh compatible" cimkék lesznek az alaplapokon.
-
Máté94
addikt
Irigy vagyok, de ami késik, nem múlik.
Én nem bízok magamban, inkább veszek egy SSD-t (relatív), mint sem érezzek nyomást magamon. Bár ez az árak változásával, lehet változni fog.
-
Máté94
addikt
Akkor nem veszek CPU hűtőt. Se vizeset.
SSD, ha lesz, márpedig szeretnék, akkor így lesz két db fölös HDD-m. Az egyik most csak tárolásra van, a másikon most a rendszer van. Ha nincsenek használva, akkor Mac/Windows kikapcsolja őket. De jó!Még gondolkozom a ház hűtésen, de inkább arra hajlok, hogy ne legyen.
-
Máté94
addikt
Milyen ironikus... egy üzletláncban kapható "noname" BT jobban működik, mint a nagyobb márkáké.
Közben találtam én is Belkin F8T016NG személyében, de van egy NF-es verzió is. Nem tudom melyik megy jobban, de maradok az NG-nél. Az egyiknek 100m-es, a másiknak 10m-es hatósugara van.
Köszi, bár elég nagy darab.
Így állok most... Ahhoz képest, hogy Mac Mini-t akartam... de rájöttem, hogy nagyon bajos, csendes mini gépet összehozni. Így Mini lesz nagyban. Ha CPU-t passzívra bírnám fogni, akkor egyedül a tápnak a ventilátora adna ki hangot, vagy még azt se.
Ház: NZXT SOURCE 210 Midi-Tower - fekete 12.710 Ft
Táp: CORSAIR Builder Series CX430W v2 12.319 Ft
ODD: Sony Optiarc AD-7280S 4.063 Ft
Alaplap:
CPU+GPU:
RAM: Corsair XMS3 DDR3-RAM 8GB PC3-10600 Kit (CMX8GX3M2A1333C9) 11.885 Ft
SSD: Corsair Force GT 120GB 39.910 Ft
Billentyűzet: Apple Wired Keyboard HUN Rev.B 13.470 Ft
Egér: Apple Magic Mouse 18.250 Ft
Bluetooth: Belkin F8T016NG 3.290 Ft
WiFi: TP-LINK TL-WDN4800 8.500 Ft -
Máté94
addikt
Egyébként használ innen valaki Magic Mouse-t? Bluetooth próbálok keresni, de egyszerűen hol ezt, hol azt mondanak a különböző USB BT-kről, hogy totál elbizonytalanodtam. Működjön és ébredjen Sleep-ből. Meg legyen nagyon kicsi.
-
Máté94
addikt
USB, valószínűleg, remélem jó lesz az a DSDT.
Csíkozásra, tudjuk miért van. Ha megint előjönne, és folyamatosan van, akkor majd adok egy ventilátor szabályzó programot. Hihetetlen, de ettől mindenkinek eltűnik a csíkozás.
Skype az Mac-en is hadilábon áll. Érdemes majd utána nézni, mert ami van Mac-eken hiba, az megvan Hackintosh-on is, tehát nem mindig a Hackintosh a hibás. -
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
sp@rtan #15382 üzenetére
Sleep-ről még így se nagyon álmodozzatok. Abszolút nem biztos, hogy menne. Mert van amin módosított BIOS-al sem megy.
Esetleg megpróbálhatjátok újra feltenni a BIOS-t. Már ha lehet. Vagy kérdezni samisnake-t, hogyan tovább. Egyébként le van írva a topicban, hogyan kell megcsinálni a törléseket.
-
Máté94
addikt
Igazából csak arra próbáltam célozni, hogy nem csak DSDT kell majd, hanem hackelt BIOS.
Bár az is lehet, hogy más alaplapokat fognak inkább támogatni, mert hasonlóan "egyszerűek", mint a GB-k.Biztos ki fognak találni valamit, ez biztos.
Én csak ilyenben gondolkodnék, az biztos. Amúgy innen a D-Link DBT-120-at.
-
Máté94
addikt
válasz
sp@rtan #15354 üzenetére
Állíts be jelszót, úgy észre se veszed. Vagy Bluetooth-os billentyű, valódi Mac-es chip-el, és nincs ilyen probléma.
Én közben itt reménykedem, hogy HD4000 használhatóbb lesz, mint a HD3000. Legalábbis kinövi a betegségeit, mire vásárláshoz érek. Na meg még ott vannak az új lapok és DSDT-k, nehezek lesznek az IB-k az elején. Gigabyte felhagyott a BIOS-al, és UEFI lett helyette.
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
-
-
Máté94
addikt
válasz
AdamP900 #15268 üzenetére
Hát... röviden ettől nem lesz KP-od az első indításnál.
Itt lehet kérni, és hátha. -
Máté94
addikt
válasz
AdamP900 #15262 üzenetére
"One less battery. All the difference.
The Apple Wireless Keyboard now requires just two AA batteries — one less than the previous model. And its intelligent power management system conserves battery life. So when you’re not using it, the keyboard automatically powers down. The instant you start typing, your keyboard turns on."Egyébként neked is javaslom a módosított BIOS-t, amit "Játékos"-nak is ajánlottam. Így meg lehet szabadulni a NullCPUPowerManagemant.kext-től.
-
Máté94
addikt
válasz
Játékos #15257 üzenetére
Igen, mondtam, hogy linkeltem lejjebb. Nem linkelem, keresd meg.
Ott a topicban egy "samisnake" nevű ember szabadidejét áldozva készít módosított BIOS-t.
DSDT-ben is tud szerintem segíteni. Regisztrálsz, és normálisan kérsz a lapodhoz. Mondjuk csatold a legfrissebb BIOS-t is az üzenetedhez.Gigabyte-hoz nem kell módosított BIOS, de az összes többihez igen. Főleg a power management miatt kell, és ezzel megúszod, hogy pár kext-et kelljen telepíteni. Egyszerűbb, mint új lapot venni.
-
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
Zsoca92 #15206 üzenetére
Ha nem az előlapi, akkor nem megy. Használd a hátsót.
Vagy ez esetleg megér egy próbát. -
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest