Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

Hétvégén leporoltam a "tegyük rendbe a melós hackintosht" projektet. Az nvidia gpu miatt HS volt rajta, de egyéb okokból már nagyon mentem volna Catalinara. Vettem bele egy rx580-at, és ha már szerelni kellett, akkor kapott a gép egy nvme ssd-t is.

Jó sok időt beletettem az előkészületekbe, illetve nem volt annyira sima ügy a dolog, de végül lett új Clover, jól összefaragott smbios, és kis finomítgatás után gyakorlatilag eseménytelenül sikerült telepíteni a Catalina-t.

Egy bánatom van csak (úgy látszik ez a hackintosh örök keresztje lesz már :) ): nem megy a sleep, illetve igen, de gyakorlatilag azonnal felébred a gép miután kikapcsol.

Rengeteg dolgot kipróbáltam, de semmi nem hozott megoldást. Érdekessége a dolognak, hogy a régi (de egyelőre még élesben használt) High Sierrát is az új Cloverrel indítom már (tehát ugyanazokat a kext-eket, smbios-t, patcheket, stb..-ket kapja meg), és annak semmi baja sleep ügyben. FakeSMC-n kívül Lilu és WhateverGreen kext-eket használok csak, ez utóbbi kettő nélkül sajnos black screenezne az rx580 boot után.

A log show --style syslog | fgrep "Wake reason" ezt mondja:

2020-02-22 21:45:08.048901+0100 localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) AppleACPIPlatformPower Wake reason: RTC (Alarm)
    2020-02-22 21:45:08.048902+0100 localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) AppleACPIPlatformPower Wake reason: RTC (Alarm)
    2020-02-22 21:45:12.404958+0100 localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)

Nem másztam bele az usb portok/hub dsdt patchelésébe, hiszen ez alapján úgy tűnik hogy az RTC alarm a kiváltó ok (a HIDevent már csak következmény, jól gondolom?). A cloverben levő RTC related dolgokat mind végigpróbáltam, de semmi eredménye a dolognak. Ezen kívül bios beállítások átnézve, darkwake mindenféle kombinációban kipróbálva, hibernate pmset-el kikapcsolva. OSX-ben pedig a settingsben az összes releváns opció ki van kapcsolva (pl. wake for network access). Ami gyanús egy kicsit, hogy itt lehetne kikapcsolni a powenap-et is, de nincs ott az opció.

Van bárkinek ötlete hogy mit érdemes még kipróbálni/megnézni?

Új hozzászólás Aktív témák