- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem jo sajnos. Nem ismeri fel a vga-m. Arra tudok tippelni h az Id nem egyezik vagy a vendor azonosito. Ezert gondoltam arra h at kellene irni valahogy. Most teszek fel egy linuxot, azon keszitek egy DSDT-t a geprol. Abban gondolom minden benne van a vga-rol is. Aztan megprobalom a kext-ben atirni. Nem tudom mennyire lenne jarhato ut, ha a DSDT-ben irnam at az azonositot. Utannanezek valaki csinalt-e mar ilyet.
-
Dani055
csendes tag
és még annyi hogy mielött elkezdem a telepítést formázzam le az egyik particíót?
-
törölt tag
Értem én, csak azt nem, hogy akkor most mit tegyek, h működjön. Ha a retail 10.6.3-al indítok nem megy az x3100, pedig látom az ehhez való kexteket. Nem lehet ezeket valahogy átírni, hogy az enyémnél is használja? Mert gondolom az a gond, h nem ismeri fel ugyanannak a hw-nak, mint amihez a kext való.
-
Dani055
csendes tag
úgy nem jó ha DVD-re írom ki? (duplarétegűre) és arról bootolom be?
-
Máté94
addikt
válasz
kapicsabi #13081 üzenetére
SL=Snow Leopard... Mac OS X 10.6
-kext: Durván fogalmazva ezek olyanok, mint a driverek Win-en.Direkt Retail mondtam, és nincs warez. Próbálom nem átlépni a határokat.
Lion olyan legyen, amit AppStore-ból töltöttek le, általában oda van írva.
Unibeast
Kextek: google.hu Általában megteszi a hardver neve + kext szó odaillesztése. -
kapicsabi
tag
válasz
Máté94 #13080 üzenetére
Nagyon kezdő vagyok, úgyhogy lenne pár kérdésem!
- Mi az az SL, amivel szenvedni kell?
- Mik azok a kextek, amiket keresni kell? :-)Jó, ha ezt letöltöm? Mac.OSX.Snow.Leopard.v10.6.3-HOTiSO (nCore-on ez van fent)
Vagy mit ajánlasz nCore-ról?Ha ez megvan, akkor milyen Lion-t kell letöltenem? Nem tudsz adni egy pontos nevet?
Hogy lehet boot-olható Lion-os pendrive-ot csinálni?
Kextek-et hol nézzek majd?
Bocs, ha sok a kérdés! :-)
-
Máté94
addikt
válasz
kapicsabi #13079 üzenetére
Például másnak hang és elem kijelzése nincs. Mac-es ismerős azért lett volna jó, mert azonnal lehetet volna Lion-t rakni rá, nem pedig SL-el szenvedni. Most azt csinálhatnád, hogy keresel egy 10.6.3-as Retail-t, kiírod DL DVD-re utána telepíted, letöltöd a Lion-t, csinálsz egy bootolható Lion-os pendrive-ot ha már van(ezt csak Mac alatt lehet megcsinálni) és feltelepíted azt, majd kutatsz kextek után...
-
-
kapicsabi
tag
Sziasztok!
Ismét rászántam magam, hogy a Win-t leszedem a gépről és felteszek Mac OS-t. Tudna benne valaki segíteni, hogy miket töltsek le hozzá? Melyik OS-t ajánljátok? Drivereket hol fogok találni hozzá?
Esetleg lépésről-lépésre, hogy mit csináljak? Most csinálok először ilyet! :-/Előre is köszönöm a segítséget!
Privátban is megbeszélhetjük, nem akarom, hogy esetleg sok felesleges komment legyen!
Csabi
-
törölt tag
A laptopomban x3100 VGA (2a12) van. Találtam egy patch-et, ami a rengeteg kipróbált közül az egyetlen, ami működik is. Mondjuk csak SnowLeo-n és 32bites módban, de ez nem baj. Sikerült minden eszközt működésre bírni, stabilan. (VGA, sound, lan, wifi, ssd trim, bill és tapipad, stb..) Viszont a VGA-val van egy apró probléma. Ha külső monitort dugok rá szétesik a kép mirror módban. Most már vissza sem tudom venni a módot. Jó lenne, ha menne a mirror mód, mert projektoron kellene néha használnom. Tud valaki ebben segíteni?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Lion megy már AMD alatt ?
-
Zsoca92
csendes tag
Van másik mp3, amit esetleg fel tudok használni, 512 mb táncsak elég lesz neki
Erre:Alaplap: GIGABYTE GA-P55-USB3
RAM: 2x2 GB Kingston ddr3 1333 MHZ
CPU: Intel Core i5 760 2,8 GHZ
VGA: GIGABYTE GV-R685OC-1GD
TÁP: 450W Chieftec
HDD: 1 db seagate sata-s 160 GB 2 üres partícióval
DVD-író nincs (javítanék.. van de IDE-s)
8-GB-os pendrive -
Dot
őstag
i2500K - csak ezt Intel® Virtualization Technology (VT-x)
-
Dot
őstag
Hali!
Virtuálisan pl.: vmware-be fel lehet telepíteni valamelyik verziót?
-
törölt tag
válasz
#68216320 #13048 üzenetére
Megpróbáltam újra, pntról-pontra, de az USB-ről bootolva ezt a képet mutatja aztán tovább a fehér képernyőre, forgó színes kerék, de nem megy tovább. Próbáltam -x kapcsolóval sem jut tovább.
-
zorromoto
senior tag
-
zorromoto
senior tag
szasztok.
nos kicsit kutakodtam a mostani core i5 -ös mac-ek és a az esetleg megvásárolandó lenovo thinkpad edge 420s es laptop belsejében lévő cuccokról.
mit ad isten az alaplap mindkettőnél Intel HM65-ös
a proci ugye core i5
a videókari is csont ua Intel HD3000
viszont a hangkari a lenovoba : Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller míg a mac-be Cirrus Logic CS4206A
a wifi is eltérő ,a lenovoba inteles van a mac-be : Broadcom
szerintetek összelehet úgy kukázni a lenovóhoz a dolgokat hogy normálisan működjön a rendszer?
Nagy döntés elött állok mert vagy felszenvedem a vadzsi új lenovóra az osx-et vagy veszek egy használt mac-et ami persze nem bír ilyen új technikával .
Vélemény ?
köszi előre is -
ko9
addikt
válasz
Zsoca92 #13034 üzenetére
Hátőőő... Van Chameleon Windows Installer is, de az csak ugyanarra a gépre hajlandő települni nem Pendrivera. Egyszer sikerült Ubuntu alól pendrivera telepítenem, az is egy mennyei dolog volt
Nincs esetleg egy másik/kisebb pendriveod? Arra Transmac-kal kidobhatnál egy rBoot-ot. Amúgy mire is akarod telepíteni? -
kisjimy
aktív tag
Na megcsináltam de egyből inditás után kp van.Most vissza tettem az iatkos s3 v2. Ha lesz idöm nekiugrok egy retail-nak de csak akkor ha itt lesz végig ko9
-
ko9
addikt
válasz
#68216320 #13032 üzenetére
1 darabról 10GBosról írtam amúgy, a másik ahova rakod a Liont, de azt majd megcsinálhatod később is, Disk Utilityból telepítés közben (leformázod az SSD-t).
Azt a 10GB-ost meg értsd a pendrivenak, csak azért így írtam, mert tán az volt a kérdés, hogy pendrive nélkül hogy lehet telepíteni. -
törölt tag
Az asztali gépen meg tudnám ezt csinálni rögtön az SSD-re? Te 2db 10GB-os partícióról írsz, nekem egy 16GB-os pendrive-om van. Gondolom megoldható az SSD is. Eddíg is azt csináltam, hogy DiskUtility-vel restore telepítő egy partícióra, majd restart és onnét indítottam aztán egy másik partícióra telepítettem.
-
ko9
addikt
válasz
#68216320 #13025 üzenetére
Annyi módosítás, hogy Chameleon Wizarddal rakd fel a pendrivera a legújabb Chameleont, majd mikor mindennel végeztél a Pendrive /Extra mappájába másold be a csomagból a /Extra mappát, csinálj egy /Extra/Extensions mappát, oda meg másolj be a Kext mappából mindent. Végül a Kext Wizarddal csinálj egy Permission Repairt a pendriveon.
-
törölt tag
Nos, most nekifutok újra. iAtkos L2-vel fogom feltenni. Érdekes módon, haz az RTC be van jelölve, akkor nem tudom elindítani a rendszert. Google-t kérdőre fogom, de azért hadd kérdezzem már meg: Kell az RTC mindenképp? Van a telepítőben sima és 32bit-es is. Ahogy nézegettem x3100 VGA (2a12) kext csak 32biten megy rendesen. Akkor most mi a helyzet az RTC-vel?
Jól jön a 4MB Cache néha
-
Zsoca92
csendes tag
Mondd, hogy az enyémre is
Bár most pont épp nem úgy néz ki, van egy virágbolti retail lemezem, de már bootoláskor az első sor hibával kezdődik, mégpedig unknow device: acpi, vagy valami hasonló (nem tudom most lefotózni) pedig be van állítva az S3.
Pendrive-n van rajta, és eleve rBoottal próbáltam. Az jelenthet valamit, ha LE- vel próbálom? (mert ha jól tudom, az a Laptop Edition) -
kisjimy
aktív tag
válasz
#68216320 #13006 üzenetére
Nekem is ez hardver listám csak 2gb ram meg nem ssd hanem 250gb vinyó. Én liont telepitettem fel iatkos l2-őt de nem az igazi. apci smc-vel kifagy, csak -x el indul el. Az x3100 sem kezeli nincs opengl. Én is válaszra várok ,de eddig semmi. elötte iatkos s3 v2 volt fent ( 10.6.3 Snow Leo) az tökéletesen ment van hozzá teljes telepitési utmutatom mit kell bejelölni. Jha és nekem dell lapim van de a hardver szerintem 90% ugyan az lehet.
-
törölt tag
Szakértő Urak esetleg Hölgy(ek)!
Felbuzdulva az asztali gépre történt Lion telepítésen arra az elhatározásra jutottam, hogy az egyik laptopomra is felvarázsolom valahogyan az oroszlános oprendszert. Nem lesz egyszerű gondolom, mert nem mai darab a laptop és Intel VGA van benne. Pár paraméter:
(HP 6720s, cserélve pár dolog)
Cpu: T7500 (Core2Duo 2.2GHz)
Chipset: Intel GM965
VGA: x3100
RAM: 3GB
HDD: 96GB SSD
Wifi: BroadcomA SnowLeo-hoz nagyon klassz leírást és patch-eket találtam, amivel a VGA is, Wifi is, hang is működésre fogható. Azonban 10.6.8-ra frissítve belassul (használhatatlan sebességre) az egész. 10.6.7-ig minden oké. Lion-t feltéve a VGA-t nem sikerült még telepítenem és valamilyen okból időközönként (kb. 5-10 perc) kilép a login-ra.
Akkor a kérdés(ek):
- Vajon melyiket válasszam? Lion v. SnowLeo?
- Ha választottam, akkor hogyan tovább? SL-t választva mi lesz a frissítéssel? Lion-t választva VGA és login kilépés kísért.Na, most így ennyi egyelőre a problémákról. Szeretném nagyon az asztali gépem mintájára használni. Nagyon szerethető rendszer.
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nem sikerült feltenni a hang drivert,meg a wifit sem.De láttam olyat hogy elfelejtettem -x tenni inditáskor,és már majdem felállt a rendszer és láttam a hang ikon némitva.Akkor lehet müködne minden ha nem inditanám -x el?
Lécci valaki irjon!!!
-
Dani055
csendes tag
Sziasztok én csak azt szeretném megkérdezni hogy ha letöltöttem az ibootot meg a MAC-et akkor az ISO-t írjam ki? vagy azt ami az ISO-ban van?
-
Zsoca92
csendes tag
Hali, szeretnék én is feltenni a gépemre egy Mac OS -t de nem tudom hogy álljak neki, milyen verzióval. Tudnátok ötletet adni?
A gépem:
Alaplap: GIGABYTE GA-P55-USB3
RAM: 2x2 GB Kingston ddr3 1333 MHZ
CPU: Intel Core i5 760 2,8 GHZ
VGA: GIGABYTE GV-R685OC-1GD
TÁP: 450W Chieftec
HDD: 1 db seagate sata-s 160 GB 2 üres partícióval
DVD-író nincs
8-GB-os pendrivePróbálkoztam már iAtkossal, de nem tudom őket alapból bebootolni, csak pl: rboottal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest