- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
''O.K.: definiáljuk az intelligenciát így: olyan rendszer ami modellezi, reflektálja a vaóságot valamilyen szinten. hmm.''
Ebből az irányból még nem vizsgáltam meg a kérdést.
Akkor lehet, hogy van egy másik valóság is, amit mi az agyunk működési elve miatt nem vagyunk képesek érzékelni. Az ''előítéletek'' amik bele vannak huzalozva láttatják ilyennek a világot. Felmerül a kérdés van e ''objektív'' valóság, de ez már nagyon OFF.
Mára abbahagyom a gondolkodást, és lassan elindulok haza... -
Drótszamár
őstag
Szerintem egy fél éves csecsemő még nem rendelkezik öntudattal. Ez idővel, egy tanulási folyamat során alakul ki. Viszont megvan benne az inteligencia, illetve a fejlődőképesség, hogy öntudatára ébredjen. (azt nem tudom, hogy ez mikor következik be)
Ezekből gondolom én azt, hogy a ''nagy MI'' megalkotása sem úgy fog zajlani, hogy ittvan, megírtuk...működi, és qrvaokos
hanem, ittvan megírtuk, most tanul, és majd X idő múlva lessz belőle valami. (fel kell nevelni)
-
Drótszamár
őstag
Önmagában egy MI nem veszélyes. Nem szabad a ''kezébe'' olyan dolgokat adni amivel kárt tehet.
De gondolom ha megalkotjuk akkor nem fogjuk egy dobozba zárni, és nézegetni, hanem munkába akarjuk fogni olyan helyeken ahol mi kevesek vagyunk, illetve veszélyes a számunkra.
Ha kiengedjük, és nincsenek meg benne a megfelelő ''ösztönök'', ami minket véd, és amivel uralmunk alatt tudjuk tartani akkor nem biztos hogy azt fogja csinálni amit mi kérünk.
szerk: próbálok elvonatkoztatni az MI=robot gondolattól, de nem mindíg sikerül
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
Ha egy moderátor nem tudja akkor én honnan tudjam?
Arra várhatsz, hogy definíciót adjak neked... Ilyet nem tudok.
Leírom hogy én mire gondolok, de lehet hogy hibás. Tehát ha van öntudatot akkor:
- tisztában vagy azzal, hogy létezel
- el tudod határolni magad a többi lénytől
- felfogod, hogy léteznek mások, ők tőled függetlenül léteznek, nem tudod őket irányítani
- ha valahogy meglátod a tükörképedet akkor felismered
Nagyon zavaros -
Drótszamár
őstag
Elősször is boccs a poén miatt.
Másodszor pedig szerintem, ha elérkezünk egyszer oda, hogy meglessz az esélye annak, hogy egy MI öntudatára ébred, akkor vagy annyira meg fogunk ilyedni tőle, hogy elpusztítjuk még mielőtt megtörténne, vagy annyira átalakítjuk, hogy biztosan uralkodhassunk rajta.
Én nem hiszek abban, hogy egyszer véletlenül öntudatára ébred.
Másik megközelítésből, az ember se 5 perc alatt ébredt öntudatára, hanem ez egy hosszú evolúciós folyamat volt. Szerintem nem is lehet egyértelműen meghatározni mikor ébredt öntudatára. Egy MI is valószínüleg egy hosszú folyam eredményeképpen érne el ide, lenne időnk beleavatkozni. -
Drótszamár
őstag
Én úgy gondolom, hogy soha nem lessz szabad akarata a mesterséges inteligenciának. Mindíg az embernek lesznek alárendelve.
Szerintem érdemes elolvasni az Én a robot című könyvet. Előbb utóbb el fogunk jutni arra szintre, hogy el keljen gondolkozni a könyvben felvetett gondolatokon. Valószínűleg a mesterséges inteligenciát úgy fogják ''megírni'' hogy a könyvben lévő ''robotika törvényei''-nek fognak engedelmeskedni. Csak így biztosíthatjuk, hogy mindíg az uralmunk alatt tarthassuk őket.
Ezek úgy lesznek beleágyazva, mint az embereknél a reflexek. Ha szögbe lépsz nem tudod nem felrántani a lábadat, és a levegőt is csak addíg tudod visszatartani amíg nem károsodna a szervezeted.
SZVSZ
szerk: illetve lessz ''szabad'' akaratuk, de nem tudnak majd megszegni bizonyos szabályokat.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horgász topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest