- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodafon
őstag
válasz
Nojcsika81 #4166 üzenetére
eloszor is ez sztem indokolatlanul draga
Bar legalabb kb azonnal megkapod es nem kell 1 honapot varni mig kinabol ideerkezik.
Masodszor mukodhet de csak full hd-t tud ahogy a leirast nezem. 4K-hoz nem tudom jo lenne e.
-
Yodafon
őstag
válasz
Nojcsika81 #4164 üzenetére
Az ARC-ot sztem engedd el
az ahhoz kell hogy a tv-bol jojjon vissza a hang. Erre irtam a TVbol optikait a 2. bemenet-re megoldast.
-
Yodafon
őstag
válasz
Nojcsika81 #4160 üzenetére
HA a TVbol is akarsz hangot akkor en a TV optikajat kotnem a Z906 2. optikai bemenetere.
Momentan nekem igy van kialakitva annyi kulonbseggel hogy a konzol helyett egy kis filmnezos szamitogep van. De ez igazabol csak igeny kerdese
Igy ha TV-n nezek valamit akkor atkapcsolom a Z906-os 4. bemenetere.
Ha a kis pc-n akkor meg az 5. bemenetere.
Mindezt taviranyitoval. -
Yodafon
őstag
válasz
Ahogy en csinalnam a helyedben:
PS4 -> HDMI Kabel -> atalakito -> HDMI Kabel-> TV
↳ optikai kabel -> Z906
Tehat 2 hdmi es egy optikai kabel.
Bar amit linkeltem csak full hd-s, nem tudom 4k-t tud e, vagy van e olyan ami tud. Keresgelni kell meg. -
Freezee
senior tag
válasz
Szerintem lassanegyszerűbb és olcsóbb ha eladod azt a tévét és veszel egy normálisat helyette
-
Yodafon
őstag
válasz
Nojcsika81 #4156 üzenetére
Ilyen [link] kell neked. Van rajta HDMI in/out meg optikai/koax hang kimenet. De nem tudom magyarhonban kaphato e epp valahol.
-
válasz
Nojcsika81 #4156 üzenetére
Valószínűleg azért nem találsz olyat, mert annak nincs értelme.
A passthrough - amit Yodafon is említ - az elsősorban arra van, hogy a készülékből érkező HDMI-ről leválasztja az audiót és _elvileg_ csak a videó utazik tovább a HDMI-n, audió pedig más layeren.
Ez a te konkrét esetedben jó lehet, mivel a PS4 és a TV közé iktatva kilehet vezetni a PS4 jelét a Z906-ra. Ekkor, a többi forrás miatt a TV-t is ugyanúgy ki kell rá kötni, tehát legalább két kábel kell majd, és forrásváltás minden alkalommal a Z906-on.
Ha HDMI ARC eszköz, akkor az audio return channel funkciót használja ki, tehát a TV megkapja az audiót bármilyen forrásból (alkalmazás / DVB-T2 / HDMI, DVB-C / bármi), és kiteszi egy HDMI ARC portra, amire klasszikusan házimozi erősítőket szoktak kötni, vagy újabban soundbar megoldásokat. Az általad is linkelt eszköz pedig ennek az alapkoncepcióját valósítja meg annyi különbséggel, nem szólaltatja meg egyből a hangot szemben egy soundbarral, hanem hozzáférést biztosít különböző aljzatokon a forrás audióhoz.
-
Yodafon
őstag
válasz
Nojcsika81 #4152 üzenetére
neked (es nekem ) nem ez kell hanem ami atengedi a hdmi jelet de kozben levalasztja az audiot. Tehat hdmi in es out is kell ra.
-
válasz
Nojcsika81 #4152 üzenetére
Ha lehet hinni a Samsung weboldalának, akkor van rajta ilyen funkció (HDMI ARC), amivel ez működik. A lapon ez "HDMI A / Vissza csat. támogatás" néven van említve.
Viszont úgy látom, a TV-nek csak 2 HDMI bemenete van. Ebből egyik akkor a PS4, és egy másikat meg fel kell áldozni arra (lehetőleg a HDMI ARC kompatibilis aljzatot), hogy az audiót ez az eszköz lebontsa 5.1 toslink kimenetté.
De akkor már el is fogyott a HDMI aljzatotok. Ez nektek így jó? Van más HDMI készüléketek is? Vagy nem csak 2 HDMI van a készüléken a weboldallal ellentétben? (és 2 HDMI-t keveslek, már a 2012-es FullHD készülékeken is 3 darab volt, illetve régebbi Samsung UHD téveken meg 4)
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Nojcsika81 #4142 üzenetére
Szia!
Sokat fog dobni a játékon így is. A filmek, sima tévéadások is élvezetesebbek lesznek. A sztereóból tud virtuális 5.1 hangzást csinálni és elég jól. A fiúknak tetszeni fog, a szomszédok már más kérdés -
válasz
Nojcsika81 #4144 üzenetére
Nem a Samsung és a Logitech Z906 nem megy együtt, hanem a Samsung és bármi. A Z906 amúgy hibátlanul fogadna mindent, ami az SPDIF-en keresztül áttolható, és megérkezik rajta, ehhez a Logitech-nek semmi köze.
Az univerzális megoldás erre, ha nem a TV-be van kötve a HDMI, hanem előtte egy házi-mozi erősítőbe, és onnan megy a jelek szétosztása; videó a TV-re, audió a hangfalakra.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Nojcsika81 #4144 üzenetére
Ha nem támogatja a tv azt a hangformátumot akkor nem lesz 5.1. Max lehet venni egy tv boxot amin van optikai kimenet azt úgy menni fog
-
válasz
Nojcsika81 #4142 üzenetére
Még nincs veszve minden. Kapni olyan eszközt, ami HDMI-ről leválasztja az audiót. Jó esetben ez működni fog, de ez plusz kiadás, és csak akkor derül ki pontosan, ha bekötitek a rendszerbe.
A linkelt Samsung oldal szerint USB-ről menni fog.
-
válasz
Nojcsika81 #4136 üzenetére
Ebben az esetben, amire Yodafon is rámutatott lesz akkor a felállás, miszerint 5.1 szett ide, vagy oda, sajnos nem lesz csak sztereo kimenet a TV-ből. Máshogy meg nem fogod tudni rákötni.
-
Buzztee
csendes tag
válasz
Nojcsika81 #4136 üzenetére
A Slimeken nincs sajna optikai
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
Nojcsika81 #4125 üzenetére
Ööö, hogy is mondjam.. elég bolond biztosak
a csatlakozók csak adott helyre és adott irányban dughatók be, elég erőszakosnak kell lenni, hogy ne úgy legyen...
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
Nojcsika81 #4122 üzenetére
Szia!
A gyártói oldal szerint van optikai kimenet is a tv-n, illetve a PS4-es is, ezért a legjobb hangminőség eléréséhez optikai kábellel kösd össze a Z906-ot az eszközökkel.
Pl. [link]
Természetesen ebből is van olcsóbb, drágább kivitel is. Én az arany középutat választom, se túl drága se túl olcsó ne legyen. Persze az összeget a kábel szükséges hossza is befolyásolja...A legtutibb, mivel több bemenet van a hangfalon is, ha a TV-hez és a PS-hez is veszel egyet
-
válasz
Nojcsika81 #4122 üzenetére
Ha lehet hinni az Google keresőnek, akkor a modelszám alapján erről a TV-ről van szó, és van szerencsére optikai kimenete. Ez fontos, mivel ezen keresztül fogod tudni kivinni az audiót az eszközre a TV-ből. Tudtommal nincs toslink kábel a dobozban, így erről külön kell gondoskodnod. Olyan hosszú legyen, hogy a mélynyomó / erősítő potenciális elhelyezéséhez elérjen (gondolom már megvan fejben, hova szeretnétek tenni) a TV-től, plusz számolj rá 1 métert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest