- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gab80
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy vannekem ugye egy Logitech Z-5500 as hangfalszettem. most sikerült vennem egy audigy2 ZS hangkártyát mellé. Nagyon csalódott vagyok mivel a hangkártyán nincs optikai kimenet... Az alaplapit használtam azon van de azért vettem ugye a mostanit, hogy jobb hangminőségem legyen. A hangkártyán van egy digitális kimenet aminek viszont jack dugoja van. Kérdem én hogy az egy stereo digitális kimenet és akkor kitörölhetem vele vagy az egy 5.1 es digit kimenet? Ha 5.1-es akkor kérdem milyen kábellal tudom összekötni a hangfalszettel???
Előre is köszi minden segítséget. -
Gab80
csendes tag
Sziasztok!
egnap megérkezett a csomagomEbben nem csalódtam bontatlan dobozban kaptam meg. Az azért kicsit aggaszt, hogy nem tudom mi baja volt és ilyen sokat kellett rá várnom. Végre itt van és az a lényeg semmi más.
-
Gab80
csendes tag
Sziasztok.
Nem a cuuc még mindig nem jött meg.
Azért írok , mert észrevettem most hogy fejhallgatóval hallgatom a zenét és a játékokat alapzaj van mellette. Sistergésszerűség hallatszik mikor a winyo tölt. Szerintetetk ez normális? Lehet ez tette tönkre a hangfalam? Az alaplapi hangkártyámat hallgatom mert még mindig nem vettem meg az audigy ZS-t. Ugye most nyár van és másra kell a pénzSzóval miért lehet ez a zaj és hogy lehetne megszüntetni?
-
Gab80
csendes tag
Még mindig nem érkezett meg a cucc!
Azt mondták minnt leér Pestről a raktárból a hangfal kapom egyből. Azt mondják a pesti raktárukban nincs ezért kell várnom. Mondhatom kegyetlen idegesítő, hogy ilyen sokat kel várnom ráadásúl nem mondanak semmit, hogy mi lehet a gond, vagy ez máskor is elő fog e fordulni. Idegesít. Fejhallgatóval hallgatok mindent gondolom nem kell mondanom milyen a minősége a hangfal mellett -
Gab80
csendes tag
Bevittem még aznap az üzletbe. A srácot jól ismerem ezért egyből telefonált mi a helyzet ilyenkor majd mondták
-ilyenkor a készüléket automatikusan cserélik.
Szerintem meg sem nézik mi volt vele a gond csak kicserélik és kész. Aggaszt mert jó lett volna tudni mi okozhatja ezt a gondot nehogy máskor is előforduljon. Ezt tudtam, hogy csere lesz mert a logitechnak közép-Európában nincs szervíze. Ezért ha egy biztosíték is megy csak ki kicerélik. Ebből a tekintetből szerintem jó dolog. Azt azonban nem tudom, hogy a garancia új termék lévén előről kezdődik? -
Gab80
csendes tag
Na szép. Ma már az optical sem megy. Minden bemenetnél csak annyit ír Detecting....
-
Gab80
csendes tag
Sziasztok!
Nekem eddig bírta a Logitech Z-5500 hangfalam. A controll panelba nem érzékeli a 6 csatornás hangbemenetet és a koax digit bemenetet. mintha nem volna rákötve semmi. Sőt mikor kapcsolgatom és a 6 csatornához érek a kijelzőn krix kraxok lesznak és kikapcsol a panel. Csak az optical működik. Ne gondoljátok, hogy ideges vok. Visszaviszem és a fejükhöz dobom, ha nem én vok a hibás. Nem fogok várni remélem 5 hetet míg kiderítik mi lesz vele. Holnap viszem be.
Esetleg valakinek hasonló gondjai? -
Gab80
csendes tag
A hátoldalon a hangfalbekötése nem dugóval van megoldva hanem csak szimplán zsinórt beledugom módszerrel. Jó nekem persze ez is jó csak a képek másról árulkodtak.
Ha nem falra akarom szerelni a hangfalat és véletlen olyan asztalon van ami magasabb minat ahol ülök akkor sem tudom lefele bólintani a sugárzót. Ez idegesít akkor is.
Olyanom van még, hogy ha kikapcsolom a rendszert és közben rá van kötve a fejhallgató akkor valami siseg a fajhallgatóban. Fogalmam sincs mi lehet és hogy normális dolog e ez. A másik, hogy hallgatok zenét és durván 6-9 percenként roppan egyet a ahngfal. Olyan hangot ad ki egy pillanatig. Még ennek az okát sem derítettem ki. -
Gab80
csendes tag
olyat lehet, hogy összekötöm Optikai kábellel és direct-be is egyszerre? Ha zenét hallgatok ezt ha játszom amazt használom?
-
Gab80
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, hogy nekem most optikai kábellal van bekötve a PC. Játékoknál milyen effectet szoktatok használni? Vagy játéknál indenki directbe köti?
-
Gab80
csendes tag
válasz
#72042496 #337 üzenetére
Megjött a hangfalszett....
Egy két negatívum:
- nem lehet a magas hangsugárzókat bólintani sajnos így csak abban az irányban sugároz ami gyárilag meg van neki adva.
- a SoundTouch hátoldalán alig fér el a két kábel egymás mellett a digital bemeneteknél (optikai, koax)
- a center lehetne szélesebb vagy legalább más méretű mint a többi.
- a mélynyomó láda hátoldalán nem olyan a hangfal bekötése mint azt a képeken mutatták.
- szerintem túl nagy a SoundTouch (vagy ha már ilyen nagy akkor lehetne nagyobb az LCD kijelzője is)
Pozitívumok:
- nagyon szépen szól, pedig még csak alaplapi hangkártyára van rákötve.
- kegyetlen szép az egész szett
- tetszik a hatalmas mélynyomó láda.
- max. hangerőn is tiszta a mély pedig még az is fel van piszkálva
Kérdéseim a tulajoknak.
Most a PC optikai a DVD coax a TV pedig direct 1-re van kötve. Mikor nézem a filmet a DVD-n akkor PLII Movie effect-et választhatok. Ha jól olvastam akkor ez azt jelenti, hogy stereo jelből csinál térhatást. Miért van ez így???? Miért nem lehet Dolby Digital-ra rakni? Miért stereo jelből akar térhatást csinálni mikor a film Dolby a kábel áttudja vinni és a hangfal is tudja a dolbyt??
Valaki elmagyarázná? -
Gab80
csendes tag
Basszus csak szerdán jön le a hangfal. Ma nézegettem kábeleket már nagyon be vagyok zsongva. Eladtam már az enyém ezért szerdáig semmi térhatás
Annál nagyobb lesz az öröm majd.
Az nagyon jó lenne ha úgy megoldható mert akkor a koax megmaradna a DVD-nek és még átalakítgatnom sem kellene. -
Gab80
csendes tag
A Pc-t nem lehet optikai kábellel összekötni a hangfalszettel? Vagy az alaplapi hangkártyán az optikai kimenet nem az? Mert akkor a koax megmaradna a DVD-nek.
-
Gab80
csendes tag
Ez nagyon durva cuccnak néz ki és elég drága is. Miért kell ennek ilyen bonyolultnak lenni.... Ha átalakítom coaxot optikaira akkor minőségi romlás lesz egy asztali DVD-esetén amit ugye Dolby Digitalba akarok hallgatni? Normális dolog ez, hogy nincs optikai kimenet egy asztali DVD-n vagy csak Én nyúltam mellé annó?
-
Gab80
csendes tag
Nézegetem az asztali DVD-t kimenetben DIGITAL -nál csak egy Coaxial van mellé is írva dolby digital. Van Line out is ott síma L-R van + vidoe. Van olyan, hogy a coax kábelt átalakítom optikaira, hogy a DVD-t rá tudjam kötni a hangfalra vagy nem érdemes? Mert a PC-t szerettem volna coaxal kötni...
[Szerkesztve] -
Gab80
csendes tag
Nézegettem képeket http://www.gamers-depot.com/hardware/speakers/logitech/z5500/shot4.htm és nem értem hogy tudok rácsatlakoztatni egyszerre több eszközt ha csak ezek a aljzatok vannak a hátoldalán?
-
Gab80
csendes tag
Akkor majd lecserélem, ha már meglesz a hangfal.
Addig beszerzek inkább egy audigy2 -t mert még az sincs.
Lehet egy ideig csak alaplapiról fog szólni -
Gab80
csendes tag
Nagy a hangbeli eltérés ha (coaxal) kötöm össze mintha csak símán?
Lehet hülye kérdés de nem vágom.. -
Gab80
csendes tag
A szétszedést nem úgy értettem, hogy ess neki csavarhúzóval, hanem hogy a kábeleket innen onnan inkább szedje ki, mint most a lustaság miatt szenvedés legyen késöbb..
-
Gab80
csendes tag
Csak ha jól tudom ugye 2 év gari van rá. Ha ez hiba és pont 2 év után döglik be akkor meg szívás van. Inkább szereld szét szerintem megéri. Biztos nem normális, hogy melegszik. Az enyémmel (mostani Z-560 as) házibulit csináltam és több órán keresztűl csuma maxon szóltak. Gondolhatod milyen részegek voltunk, ha azt még eltűrtük
De nem kapcsolt le a védelme (melegedés elleni) mert fel sem melegedett olyan nagyon a borda hátul. Jó tudom nem 5500-as de hidd el nem sokban marad el a teljesítménye mert ez csak 4.1-es
-
Gab80
csendes tag
Miért nem viszed el szervízbe hogy melegszik? Bitos nem normális jelenség.... Egyébként a Logitech nem szervízel hanem mindent cserél. Egy biztosítékot sem cserélnek ki benne hanem inkább az egésze rendszert. nincs szervízük magyarországon
Vidd vissza szerintem .
-
Gab80
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Azt hiszem jobb lesz ha megrendelem itt és 86e ért megveszem mint felkocsikázni Pestre hogy pár ezerrel olcsóbb legyen. Szegedi vok egyébként. Milyen kábelt kell vennem pontosan?
-
Gab80
csendes tag
Sziasztok!
Most fogom eladni a Logitech Z-560 as hangfalszettemet ami már tudja a THX-et de nem digital és ''csak'' 400W ot tud kipréselni magából.
Nagyon fáj a fogam a Z-5500-as szettre és lenne is pár kérdésem. 86e bruttó jó ár érte? Ha megveszem a hangfalat mit kell még külön vennem hozzá, hogy minden frankón működjön? (esetleg valami + kábel kell vagy valami?)
Most egy audigy 1 es kártáym van de azt is aladom. Szerintetek elég egy audigy2 ZS vagy már ennél is komolyabb kell?
Bocsánat a kérdésekért gondolm már átbeszéltétek de belefáradtam az olvasásba már mert nagyon sok a hozzászólás...
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen videókártyát?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest