- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Aktív témák
-
harry
veterán
Pörgős játékban elég gáz (pl instagib UT godlike fokozat köznyéke). Sok gyors/hirtelen fordulást nem tudja lekövetni, mert mikor felemeled lekapcsol, és letételnél kapcs vissza, így egy csöppet késik (van aki nem veszi észre pl CS-ben nem volt zavaró, de más játéknál az lehet).
-
harry
veterán
Fast RF rádiós kapcsolat miatt (asszem ez a neve) max 125Hz-et tudsz csak elérni, de ez nem csak ennél az egérnél van (asszem G7 és még az mx700 is ezt használja). Játékkal kapcsolatban vegyesek a tapasztalatok, azt mondanám, hogy hobbi - kis lanparty egész jó (akit nem zavar a tömeg), de versenyszerű játékhoz azért visszatérnék a vezetékeshez. Éppen ezen gondolkodom én is, csak elég nehéz, mert már megszoktam ennek a formáját és a vezeték hiányi sem utolsó szempont.
-
harry
veterán
Ilyesmiről volt már szó, de nem konkrétan Steelpaddal; pl amit mondtam én is, hogy néha elkezdett rezegni meg ugrálni kurzor, de csak az asztallap egyes részein. Nem is igazán értem miért volt, de jelenleg nincs ilyen problémám (lehet megoldja driver csere, rendes lemerítés/tötés, arrébb rakni dokkolót, megtisztítani felületet, vagy nem is tudom)
-
harry
veterán
Miért, mi a baj? Vagy nemigazán értem mire gondolsz, firmware-t nem lehet frissíteni, más meg kétlem, hogy megoldhatna ilyen jellegű problémát.
Lehet az egérrel van vmi gáz, eddig más nem szólt ilyesmi miatt (ez inkább G5-nél volt probléma, MX1000 elég sok felületen használható, kétlem, hogy pont egy paddal lennének hibái). Volt, hogy nálam is akadozott már optika, de az nem a felület miatt volt (bár lehet az is számított vmit, de inkább rádiós kapcs miatt lehetett). -
harry
veterán
válasz
Sz.Miki #1184 üzenetére
Szerintem ez a felület miatt lehet, mivel ha nem teljesen homogén (matt/sima/egységes, stb) akkor lehet másképp tükröződik vissza a fény és ezt ugyebár mozgásnak érzékeli. Mindez gondolom azért a led kialvás után van, mert akkor a lézer fényereje megváltozik. Próbáld ki esetleg másik felületen vagy egy egérpadon.
-
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz
Sz.Miki #1164 üzenetére
Sztem merítsd le teljesen, aztán töltsd (kikapcsolt állapotban). Ilyenkor a hátán lévő ledek villágása jelzi, hogy tölt. Ha az összes led folyamatosan világítani fog, az azt jelenti, hogy feltöltődött, de ez nem tudom mennyi ideig tart, de 14óra tuti elég.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Terveztem én is, hogy vegyek, de egyelőre nem szeretnék erre költeni. Amúgy Steelpad S&S padot néztem, esetleg Q-Pad... Még én sem tudom. Szerintem olyat vegyél ami megfelel az igényeidnek (méret, anyag, ár, stb), nemigazán egér függő. Van itt pár teszt és topic is egérpadokról, ott lehet többet megtudsz.
-
harry
veterán
Pedig szerintem erről még nemigazán beszéltünk
Ez inkább az egérpados topicba illik; de szerintem nem is kell alá pad - nagy talpakkal jól csúszik, és az optika is jó, mert elég sok felületen tudod használni (asztal, pokróc, láb, kutya, stb), de ha veszel akkor is szinte mindegy (optika szempontjából).
-
harry
veterán
Nálam is volt hasonló, hogy nem kezdett el egyből tölteni. Próbáld megtisztítani az egéren a kis sárga érintkezőket; a dokkolóban hasonlóképp. Esetleg ellenőrizni, hogy a töltő kábele nincs-e valahol megtörve/rosszul bedugva. Ha ezek után sem megy próbáld meg kicsit mozgatni a tartóban az egeret (amint érintkezik, a led pirosan fel fog villannni, majd kis idő múlva megy a töltést jelző zöld csík is).
-
harry
veterán
Fura ez; nálam is csinálta ezt setpointtal is, és anélkül is. Lehet esetleg rádiós kapcsolatot zavarja vmi. Újracsatlakoztatni, vevő egységet közelebbrakni, talán jobb lesz.
-
harry
veterán
válasz
superxaba #1125 üzenetére
Nálam már volt hasonló. Húztam az asztalon, megállt, majd ment tovább. Visszahúzásnál ugyan ott szintén megállt, de ha felemeltem és megint megmozgattam akkor nem volt baj. Azért is érdekes, mert ezt csak pár hétig csinálta, jelenleg nincs gond vele. Próbáld meg esetleg vmi más felületen, új driverrel, megtisztítani optikát, stb.
-
harry
veterán
válasz
zsiga667 #1101 üzenetére
Múltkori PH! Lanon MX1000-el harcoltam, nem volt rossz
Végére már teljesen megszoktam a tömegét, és egyáltalán nem volt baj vele. Jól csúszik, kényelmes. UT partynál lehetnek majd problémák, de ott is csak akkor ha vmi pörgős gamet játszunk (insta, berserk, 1on1 map, 20 fő
)
-
harry
veterán
válasz
Kis Fraky #1057 üzenetére
Csak amikor töltöm akkor rakom a dokkolóra (kb hetente) gyarkrabban fölösleges tölteni. Fólia amúgy több helyen is van (alján optika körül, hátán a feliratnál, meg nem tudom még hol). Dokkolóval az a bajom, hogy egy idő után már nem érintkezik olyan jól az egér talpaival pl rárakom és nem tölti, csak ha kicsit megmozgatom egeret. Majd megnézem pontosan mi lehet a probléma.
-
harry
veterán
válasz
Motion_Blur #1032 üzenetére
MM-ban egyszer fogtam egy G5-öt de elég fura volt
Maga a felület; érdes a hüvelykujjnál, nagyon nem tetszett - valamint baloldalt egy gombbal keveseb van. Pozitívum, hogy magasabb, mint az MX 518, és oldalra billenthető a görgő, és lézert raktak bele (bár ezzel tudtommal voltak problémák is).
-
harry
veterán
válasz
Kis Fraky #994 üzenetére
Először is, lehet látni a kézert, ha megfelelő szögből nézed, de akkor is csak egy pontszerű fény, szóval max akkor veszed észre, ha direkt bele akarsz nézni. Ha csak úgy felemeled és ránézel az aljára nem látsz semmit.
Ha árulnak feketét és az is tetszik akkor sztem az jobb lenne, mert képek alapján úgy tűnik, hogy azon másmilyen festés van mint a zöldön, ez pedig már kissé kopott; fekete talán jobban bírja. -
harry
veterán
válasz
Motion_Blur #964 üzenetére
Kedvelem MX1000-et, tényleg nagyon kényelmes (magasabb, bal oldalt hely ujjnak, jó formája, nagy talpakkal jól csúszik), és az oldalra billenthető görgő is hasznos - csak sok játék miatt kicsit kopott a festés. Ha lenne belőle vezetékes változat MX518 optikájával akkor tuti olyat vennék. Mert így kicsit nehéz akksi miatt, meg töltögetni kell; valamint pörgős játékoknál, gyors fordulásnál nem a legjobb sajnos.
-
harry
veterán
válasz
zippofcy #890 üzenetére
Az, hogy nem tudod reprodukálni a problémát, nem jelenti azt, hogy nem is lehet/nem létezik. Ha vennéd a fáradságot (jaj, tudom nehéz) és el olvasnád a topic második felét tudhatnád, hogy többeknek jelentkezett a probléma ami nem felület föggő - és ha tényleg érdekel a probléma oka felkeresed kamikaze bocit, aki valószínüleg pontosan el tudja magyarázni annak okát.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz
zippofcy #876 üzenetére
Megkereslek, és megmutatom, hogy igenis, késik az egér. De csak felemelés, majd hírtelen lerakás, és rántás után (ami azért egy játékban nem ritka, noha csak néha lehet észrevenni). Itt nem arról van szó, hogy mennyire emelgetem el az asztaltól, vagy hogy már 3mm magasan is reagál, ezt nem nehéz észrevenni. És a standby módot NEM arra írtam, hogy a ledsor kialszik (illetve ez is standby, de elvileg az optikán nem változtat), hanem arra, ha felemeltem. Ha az asztal felett lebegteted akkor persze, hogy ''egyből'' reagál, hiszen így nem lehet észrevenni azt a 0,5 sec késést. MX700hoz ne hasonlítsd, hiszen az optikai, más technológia, érzékelő, stb.
Próbáld ki ezt: windows, fogod az egered, majd gyorsan felemel, lerak, elránt, emel, lerak, ránt, emel, stb. Így csak ugrál a kurzór (vagy meg sem mozdul), de ha hosszab távon mozgatod az egeret lerakás után akkor gond nélkül követi. Eleinte nekem sem tűnt fel, de olvasgattam a fórumot, és valaki írta, hogy van ilyen problémája, megnéztem, és nekem is feltűnt. Mikor haverom kezéba adtam az egeret ő egyből észre vette... szóval lehet neked eddig valamiért nem tűnt fől. De szerintem kérdezd meg Kamikaze Bocit, ő eléggé otthon van a témában, asszem neki volt először MX1000-ese, talán pontosabban is el tudja magyarázni a hiba lényegét.
Ne érts félre - nem azt akarom mondani, hogy rossz az egér, én is sokat játszom, gyakorlatban csak ritkán érzékelni a fent leírtakat, játék hevében nem nagyon tűnik fel, főleg ha magas sensivel játszol vagy lassan fordúlsz de ettől függetlenül létezik. -
harry
veterán
válasz
zippofcy #861 üzenetére
Jóember, én tapasztalatból beszélek, és a korábban szólók többsége is - a lézert direkt úgy csinálták, hogyha felemeled kikapcsol (takarékos üzem lehet), hogy ne bántsa a szemed, ha belenézel - és mikor lerakod érzékeli, hogy van alatta valami, és újra bekapcsol, na ez tart nagyon rövid ideig, és ezen az sem változtat, hogy te hogy tudsz CSzni.
-
harry
veterán
Ha nem emeled fel és úgy gyorsan mozgatod akkor nincs gáz, tehát ez nem a sebesség miatt van. Viszont ha felemeled, az optika kikapcsol és ha lerakod kicsit késve kapcsol vissza - ezért is nem ideális játékra, mert csak késve tudsz fordúlni, amit általában nem lehet észrevenni, de akció közben elég zavaró lehet.
-
-
-
harry
veterán
Jó neked
C-enter jelenlegi árlistája: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Ha végig rajta tartom az újjam akkor nem zörög. Ha viszont 'pörgetem' akkor van hangja, de szerintem ez amúgy sem teszneki jót, meg fölösleges is így használni, ezért nálam nincs probléma a hanggal.
Először az volt a gáz, hogy billegett az egér. az egyik talp kicsit talán alacsonyabb volt (vagy a másik magas), de most jól megy. Szép nagy talpai vannak, kicsit lefújom az asztalt bútortisztítóval, és remekül csúszik. -
harry
veterán
Itt egy kép az egeremről, Lanparty, kaja szünet
Bővebben: link
-
-
harry
veterán
Ilyen kékes zöld árnyalatban van legtöbb helyen. De pár német online boltban láttam feketét is, de ezen az egéren szerintem nem mutat jól. Bővebben: link, Bővebben: link, Bővebben: link.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
Chieftec #809 üzenetére
A lézeres optika úgy működik, hogyha az egeret elemeled az asztaltól kikapcsol, és mikor visszarakod akkor kapcsol be. Ez játékban egy gyors fordulásnál elég problémás lehet. Gondolkodtam azon, h MX 518ra váltok, de egyelőre várok, nemsokára jön a G szeria, vezetékes lézeres egerek, az dúrva lesz.
Mx 1000 kicsit nehezebb az akkuk miatt (nem vészes), az MX518 elég könnyű. Én inkább az 518at venném. -
harry
veterán
Wireless egerek közül talán legjobb, de FPShez nem ajánlott (lézer kikapcsolás miatt), igaz csak akkor zavaró ha hardcore gamer vagy, ha csak úgy hobbyból néha mész pár menetet akkor nem gáz. Mondjuk én FPSre használom, szóval nem alkalmatlan a feladatra, csak ha vérre megy a játék akkor nem a legjobb. Stratégiára, netezéshez tökéletes, persze ezekhez megfelelne egy olcsóbb egér.
-
harry
veterán
válasz
Angelo69 #635 üzenetére
hát pedig ha CSben alacsony szenzivel játszol akkor elég sokat kell emelgetni. sztem idővel mejd csak észreveszed. bár játék alatt talán nehezebb észrevenni a csata hevéban, de Win alatt megfigyelhető. vagy amikor egy sorozatot hátulról kapsz és kicsit késve fordulsz meg.
-
harry
veterán
tök mindegy milyen magasra emeled, a lényeg, h elemeled a 'talajtól', tehát nem érzékel semmit. játékban ez észrevehető és zavaró.
driver: kamikaze boci tudna mesélni. laggolás, stb. ha nincs problémád vele, akkor jó.
a kopás a gombokon is mutatkozik /oldalt/, meg a hátán lévő feliraton /nem logo - az már nem látszik- hanem az mx laser felirat/
most már ez sem billeg, sok game legyalulta a talpakat jó egyenesre.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
végülis más technológiai hibája nincs /ami abból adódna, h lézeres/.
amúgy a kopás, gagyi driver, bizonyos típusok billegnek, görgőt nehézkes benyomni.
I_am - felemelős dolog: ha menet közben elemelem az asztaltól, majd lerakom és gyorsan elrántom azt csak késve tudja lereagálni. Sajnos pont emiatt nem a legjobb fpsre -
harry
veterán
érdekelne, h mikor jönnek ki újabb lézeres egerek - amikben ezeket a hibákat javíják.
ha razer csinálna egyet azt nehéz lenne felülmúlni...
vajon mx518 megjeéenik egyáltalán? prototípust már láttam ebayen. -
harry
veterán
pro: kényelmes, pontos, sok gomb, li-ion akku, töltés jelző
cont: driver nélkül nem mennek extra gombok /alk. váltó + thiltw./, kopik, késik felemelés után
Tehát ha irodai melóra vagy photoshop, corel, satöbbi akkor remek kis egér, de fpshez nem a legjobb /a késés, és - mivel itt izzad a legtöbbet tenyerünk - kopás miatt/. -
harry
veterán
eh, nem volt jó ötlet
én is leszedtem, de eléggé megkopott.
hátán lévő logitech logó már nem látszik
valamint az oldalán lévő nyíl, meg a görgő előtti gomb picit kopott.
elég gáz egy ilyen egértől.
lehet, h eladósorba kerül, mert viszonylag sokat játszom, és felemelés után késve reagál, meg azért izzad is a tenyerem pár óra UT után; félek, h nagyon meg fog kopni. -
harry
veterán
válasz
#72042496 #551 üzenetére
Valahol feljebb olvashatod a vélemyénem - lényegében sztem is jó. Igaz lehetne hosszabb. Probléma, a gagyi a szoftver / így alkalmazás vált. gom + tiltwheel kilőve. Illetve játékra nem a legjobb, mert felemélés után ha lerakod és rántasz rajta akkor késik. Akkut meg ha pl hetente töltöd akkor jól el van.
Kicsit nehéz, de nem zavaró, könnyen csúszik a nagy talpak miatt.
Nekem a hátán már lekopott a log. logo meg a felirat is kezd fakulnisok játék... meg az alján a címkén a szöveg is pár helyen lejött, csak az nem tudom miért.
Ami nekem furcsa volt, h eleinte billegett. Bár már kicsit legyalultam a talpát, így nem billeg annyira. -
harry
veterán
válasz
MoP_FX 57 #468 üzenetére
Sztem nem. Illetve az is fontos: mire használod?
Ha játék akkor fölösleges váltani, elég új még a technológia, vannak hibái (pl felemelem, majd gyorsan lerakod és elrántom akkor késik).
Irodai felhasználása jobb lehet tiltwheel miatt/jobban vannak gombok elehelyzve, de sztem ennyit nem ér meg a +pénz. -
harry
veterán
Újabb info akkuról:
kb 7napja töltöttem fel utoljára, ma délelőtt már csak egy pötty látszódott, ami estére pirosra váltott, szal nem sokára lemerül, amint befejeztem gépezést megy is töltőre. Szal a 4óra töltés/21 nap használat nagy kamu, hisz egy hétig bírta úgy, h néha este ki is kapcsoltam. Persze ha minden nap felrakom tölteni este akkor nem merülhet le használat közben, kérdés, h ez mennyire árt akkunak -
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz
Hun'reeth #323 üzenetére
Eddig akkut úgy működtettem, h nappal 15-23ig ment gép (egér használva), este kikapcsoltam egeret és rá a töltőre. Most tesztelem, h meddig bírja egy töltéssel, egyelőre 2 napja megy.
Gombok: egér 8 gombos - (oldalt 3, ebből alkalmazás váltó csak driverrel megy, másik kettő lapozás előre/hátra neten, ez műxik), 2 nagy gomb, görgő előtt és mögött egy-egy gomb (görgőt helyettesítitk, dokumentumban/neten mászkálhatsz fel/le az oldalon), és végül a görgő: görgetésre tökéletes, továbbá dönthető balra/jobbra, de ezt szoftver hiányában nem használhatjuk, valamint elvileg ha görgőt benyomjuk akkor zoomolhatnánk vele, nos ez sem megy prog nélkül.
Tehát ténylegesen 6 + görgetés. De gondolom ez mx700nál is így van, hiszen nem az egér hibája, hanem a szoftveré.
Számomra a legnagyobb csalódás a billegésa többi nem is zavar igazán.
L3zl13: Ez valóban bevált módszer
[Szerkesztve] -
-
harry
veterán
Nos a véleményem:
Tetszett:
- jól csúszik, könnyű irányítani
- sok felületen használható, bár akvárium oldalán nem ment, de ez talán nem nagy baj
- sok gomb
- kényelmes, bár lehetne kicsit hosszabb
- töltés kijelző
- hüvelykujjnál gödör és az itt található gombok is jól lettek elhelyezve.
- Ki/be kapcs gomb
- Rádiós
- Gyors rántásoknál is reagál, nem késik.
Igaz nem vagyok egy HC gamer, de játékban is elég jól teljesített, meg vagyok vele elégedve
Nem tetszett:
- Kicsit érzékeny a görgő, gameben fegyverváltásnál lehet zavaró, de meg lehet szokni
- Nehezebb benyomni a görgőt, mint billenteni
- Tiltwheel és alkalmazásváltó gomb csak a progijával megy, amit, mint már írták nem célszerű felrakni
- Az egyik talp kicsit alacsonyabban van, így billeg, ez netezésnél elég zavaró tud lenni
- Drága
- ”Csak” 3év gar, ami végül is elég, de ugyebár régebben 5év volt.
Összességében a billegés zavar, és alk. váltó gomb használatát hiányolom főleg, de ezeket nem számítva tetszik a cucc. Néhány képet felraktam tárhelyemre, majd lehet, h lesznek még. -
harry
veterán
Nálam egy kicsit billeg, ez fura. Hátulról nézve a bal oldalát kicsit le lehet nyomni (~1mm).
Drivert érdemes felrakni? 2 progi van hozzá: SetPoint és Log Control Center. Ezek nélkül nem működik egyik gomb (bal oldat a középső amin egy ablak van). -
harry
veterán
Bizony, már beizzítottam, csak vidkari szervízben van, szal addig no game, talán majd pénteken tudok mesélni róla.
-
harry
veterán
válasz
Cathfaern #264 üzenetére
Te hol veszed? Én valszeg itt - Bővebben: link
Eddig 3 helyen láttam - egyik bolt nem bpesti, szal az ugrott, maradt ez meg a magicwand
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Pallmallka mondta, h majd ő is nyom egy tesztet szombaton. Remélem meg lesz
-
harry
veterán
Köszönöm, asszem megtaláltam amit kerestem
Bővebben: link -
harry
veterán
Ugyebár mx1000nek beépített aksija van, amit az adóvevőjével (dokkoló) tölthetünk, ami USB vel kapcsolódik a géphez. Tehát egér csak akkor töltődik, ha gép is be van kapcsolva, vagy kikapcsolt állapotban is kap veszt USBtől? Vagy BIOSban be lehet állítani, h kikapcs után is fesz alatt legyenek az USBs eszközök
-
harry
veterán
válasz
kamikaze boci #236 üzenetére
Jó. Nagyon jó
Amint sikerül eladni a vinyómat veszek egyet (valaki vegye már meg, lásd aláírásom)
Aktív témák
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest