Keresés

Aktív témák

• Warlock_42

senior tag

válasz Grigorisz #11 üzenetére

Például a SAC-on:
    [L]http://sac-ftp.externet.hu/utilprog7.html[/L]

Mint már egyszer mondtam nem egyszerű dolog. Nem árt ha van egy kis 'programozói' rálátásod a dologra. Valahogy úgy kéne nekiállnod, hogy kigondolod mit és hogyan tárolhat a program. Pl: dátumot simán, a 'történéseket' pedig tárolhatja akár hozzárendelt számokkal (pl: 0 - minden rendben, 1 - user tiltott helyen, 2 - user matatott valamiben, stb...). Aztán ennek a nyomait megpróbálod fellelni a fileban. Ha valami értéket óhajtasz keresni, akkor azt váltsd át hexába (pl: win számológép is megteszi) aztán páronként cserélgesd a számokat, pl: C5 A4 úgy keresd: A4 C5 (ez egy tárolási sajátosság, alsó felső byte csere, ha jól emlékszem). A file lehet még tömörítve (bár ezt nem hiszem a 'csomó négyzet' mondásod miatt) meg valamilyen formában titkosítva. Ha az utóbbi áll fennt, akkor felejtsd el az egészet (elméleti megoldás: visszafordítani a proggit és kiszedni belőle a titkosító részt). Szal el lehet ezzel játszadozni, főleg ha a program is kéznél van hozzá. Bár szerintem egyszerűbb 'social engineering'-el elintézni... egy-két sör mellett megbeszéled a rendszergazdival, stb...

Ja még annyit: szigorúan szakmai oldalról néztem a problémát és persze semmilyen felelősséget nem vállalok azért amit ide írtam. Még egyszer mondanám azt is hogy nem érdemes olyanba nyúlkálni amit nem ismersz. Alternatíva még esetleg egy hozzáértő megfizetése valamilyen formában.

• Warlock_42

senior tag

Jól sejtem, hogy ez valamiféle ki-mennyit telefonál program?? ;]
    Ha nem értesz hozzá akkor inkább ne piszkáld mert kegyetlenül fenékbe rúghatnak.
    Ha meg értesz hozzá akkor fogod a programot + logjait aztán megfejted hogy mit hogyan írkál ki a logba. Ajánlott valamilyen hexa szerkesztő pl: Hacker's View.
    Bár ha ilyennel foglalkoznál akkor nem nyitnál neki topicot.

Aktív témák