- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Persze volt, de könyörgöm, 2014 körül egy vatta új M csomagos 328i BMW-t összeraktam 14 misiért, 1-2 évesen megkapod kevés km-el garisan 9 körül, akkor ez a 12M egy Golfér (de a 10 egy Focusért) is a röhej kategória.
(#159612) sasa134: Bszki a németeknél ekkora lett volna az infláció??
Rablás bzmeg, a kedvezményt meg a szaros cégesek kapják, akik amúgy is tömve vannak, az átlagHans meg Józsika meg szakadjon bele a hitelbe ha új autót akar... -
Akkor valami félrevezető kommentet olvashattam, miszerint +1 rendszám igény esetén még jár ha negyisten történne valami a régivel, ezt viszont meggondolom még, köszi
(#152719) tboldi - Soha
Mugen lököst meg is siratnám szerintem.
Melós autóval sikerült elkapni egy vadat, nem volt nagy ütközés, szerencsére ő továbbszaladt, a lökös viszont eltört, a rendszám pedig meggyűrődött. -
Doki16
addikt
Igazság szerint az Outlandernek a belső terével volt a legnagyobb bajom. Ez egy teljesen GTI belsős kocsi. Fekete tetőkárpittal és minden elem fekete benne. Nagyon állat
(#152697) Tsebacsi: Jó, de neked ott van egy szinte új kocsid
Ez meg azért már 160-at futott és 5 éves lesz hamarosan. Nagyon jó kocsid van neked is
-
Ezek szerint akkor lehetséges a biztosítás emelkedés, ha casco-ra javítják az autót. Persze logikus is, mivel valamihez kötni kell, ha már van bónusz besorolás. Tehát nem biztos, hogy minden esetben megéri a casco.
Tényleg, ha mondjuk nem éri meg a casco-t bevonni (pl.: önrészen felül tegyük fel 10-20 ezer Ft-ot fizetne csak a biztosító, cserébe viszont 1 hónapig is eltarthat az egész folyamat), akkor magam fizetve a teljes költséget átvállalva casco kihagyható? Vagy ilyen esetben is be kell vallani, hogy volt káreset, csak a biztosító bevonása nélkül lett rendezve?
Amikor átmegy valaki másik biztosítóhoz, akkor a casco bónusz is vihető?
-
Azt tudom, de a kérdés arra irányult, mitől fokoznak vissza? Mert a kötelezőnél akkor, ha baleset történik. Casco-nál mitől szokás? Mert pl. 50 ezer az önrész és 70 ezer Ft-ért kell valami elemet cserélni/javítani. Akkor lehet jobban megéri a 70et kifizetni és a casco-t kihagyni, mert a 20 ezer Ft amit a casco kifizet, az semmi ahhoz képest, ha a következő évben emiatt minimum 1 szinttel vissza fokozzák a bónuszom.
-
EQMontoya
veterán
Az egyebkent egy jogos felismeres, hogy a kozuton szerencsetlenkedo nehany ember felbasz masik tizet fejenkent, es aztan az a masik 10 fog felelotlen dontest hozni, mikor 20 perce nem sikerult elerni a magikus 80-as tempot orszaguton, ora szerint. Aztan bevallal egy olyan elozest, amit nem kellett volna.
-
EQMontoya
veterán
Hozzátéve, hogy most a diesel-gate után egészen az Euro5-ös diesel-ekig nyúlt a kitiltás szmogriadónál Budapesten, de közben még az Euro3-as benzinesekkel sincs gondjuk, tehát arra nem vonatkozik a kitiltás...
Mondjuk itt erdemes megemliteni azt a tenyt, hogy azok legalabb meg nem kormolnak. Ilyen szempontbol az ujabb benzinesek meg rosszabbak is.
Nitrogen-oxidokat tobbet eregetnek a regiek, de legalabb szilard reszecsket nem, ami amugy a legnagyobb legszennyezesi problemank jelenleg. Szoval jo nagy marhasag volna kitiltani az euro3 benzineseket, mert azok rontanak a legkevesebbet a szmogriado helyzeten. -
Doki16
addikt
Az utóbbi időben rendszeresen használtam a távolságtartós tempomatot a kocsiban araszolás közben. A kocsi ahogy az elő is van írva ilyenkor normális és szabályos követési távolságot tart. Mindig volt egy paraszt aki betolta oda a kocsiját. Természetesen a hirtelen megváltozott helyzet miatt a kocsi azt érzékelte, hogy túl közel került hozzá az autó ezért erőteljesebben elkezdett lassítani. Szerencsére dugóban olyan 2 méterre áll meg az előttem lévő autó mögött. De olyan is volt már, hogy valaki ebbe a 2 méterbe tolta bele a kocsija orrát. Persze a kocsi (vagy én, mert itt már én is fékeztem) tolt egy satut.
-
A hülyéket sehogy se lehet kivédeni, ha nagy helyet hagysz eléd jönnek, ha kicsit, vagy te mész neki mert indokolatlanul fékez vagy beléd hátulról mert az is egy bamba fasz és nem számított rá hogy megálltok. Ki-ki válassza ki a neki tetszőt.
Mocsok szar volt tegnap, nem lehetett látni semmit a szar eső miatt, oldalablakot hiába húztam le többször, ugyanolyan vizes lett 3 perc után, a Focus szélvédője amúgy is fűtött, a rohadt kis szálak meg szórják a fényt mint a p*csa, azon is alig látsz ki ha vizes, a nedves aszfalt meg elnyeli a fényt. Örültem hogy gond nélkül hazaértem, és sajnálom aki nem volt ilyen szerencsés
-
-
-
MasterMark
titán
Akkor a járdaszegélyen átmenve kell megfordulni, vagy mi?
Ott már nincs több tábla egyébként. De ha lenne is mindegy lenne, mert van lámpa.
CactuS: Sőt a lámpa csak a balra fordulást tiltja, vagyis megfordulni piros lámpánál is lehet?
szerk.: Egyébként jó példa amit berakott Csabroncka mert ha nektek lenne igazatok, akkor itt most egyszerre lehetne vissza is fordulni, meg nem is...
(#151966) CactuS: Amit linkeltél már olvastam pár órája mikor felmerült a téma.
-
MasterMark
titán
-
Azért nem használható, nem lesz soha tömegcikk, mert olyan ártöbbletet hordoz magában a technológia, hogy azt nem fogják az emberek megfizetni, nyilván egy 30+ milliós árcédulánál már ez nem feltétlenül probléma. És ez nem is nagyon lesz olcsóbb, pedig mindenki jobban járna, ha olcsón lehetne ilyen könnyű és merev anyagokat alkalmazni.
Nem kapkodom el, ha nagyon vastagon fog majd a ceruza, akkor marad az üzembentartói pár évre (valószínűleg, amíg nálunk lesz a Toyota).
brumi1024: Pontosan erről van szó.
7-esnél azért a core erős túlzás, ott az utascella csak egy kis része van karbonból, nem úgy, mint az i3/i8 esetén. De ott legalább van esély a cseredarabra, utóbbi kettőnél azért problémásabb a dolog.
-
A súlycsökkentés az tény, de ez már akkor látható volt, hogy a karbonváz nem lesz használható tömeggyártásban. Amíg nem kell hozzányúlni, addig hibátlan.
Hát, én biztos nem fizetem ki a kárt, mert a Lada elég jól széthullott, le sem tudta csukni a csomagtartót, plusz ő is bambult és a kapott lendületből belegurult az előtte lévőbe, így az első lámpái is sérültek. Pedig tényleg annyi volt, hogy kúszott az autó, kb. 10-15 km/h volt a sebesség. A mienket még nem bontottuk meg, de a lakatos srácok ránéztek, lökhárító műanyagozás + alatta a hungarocell cserével valószínűleg megússzuk a dolgot, illetve a keresztvasat kell majd megnézni. Srác is amikor ránézett az autóra, annyit mondott, hogy hát lehet a Toyota egy picit erősebb anyagból van és nem biztos, hogy a lada jó választás volt.
Saját autó eddig van szülők nevén volt, vagy 8 évig asszony nevén (Szegedi volt az állandó lakcíme), most kellett már fix 2 autó, így már sajátra vettem (amit asszony használ, képzavar
) , szóval 0-ból indult, így valószínűleg ő lesz az üzembentartó akkor.
-
freeknight
őstag
Pont ma reggel olvastam TC-n cikket brazil autós világról, ott kitértek arra, hogy kb minden autó flexfuel, mivel a cukornádtermelés miatt nagyon elterjedt az etanol.
Ezek a flexfuel autók ugyanazt a motorokat használják, mint a sima verziók, egyedül a motorvezérlőben van különbség elvileg. Akkor ott kiváltják a gumitömítéseket? Azt nem hinném, hogy Brazíliában ötévente dobálnák ki a kocsikat és szaladnának újat venni.Most gyors guglizás után nem találtam meg a cikket, persze lehet, hogy rosszul emlékszem.
-
freeknight
őstag
Most nem esküszöm meg, de vagy 1 éve olvastam egy tanulmányról, amit a US Army megrendelésére készítettek, és a benzin E85-el illetve E100-al való helyettesítéséről szól, egy olyan katasztrófahelyzet esetén, amikor a benzin nem hozzáférhető.
Kiderült, hogy extra kopást nem okozott a motorokban a dolog.
Műanyag részekkel nem értem miért okozna problémát az etanol, nem lehet, hogy a metanollal kevered? -
Integrale
veterán
Tegyuk hozza, hogy ez Europa, mint kiderult nem fontos a Fiatnak. Del-Amerika es Amerika a fontos piac szamukra. (124 Spider es a 4C is marad amerikai piacon, csak innen vezetik ki)
EQmontoya: imadtam azt az elottem halado Yarist, aminek a hatulja ossze vissza villogott, balra indexeleskor jobb tolato, fekezeskor az indexek es a potfeklampa.
Kisza25: nem szuntetik be az 500-at, sem a Pandat. Ez csak a szokasos TC es Androczi Balazs hirkozles. A fokuszt athelyezi eggyel nagyobb autokra, vicces lenne, ha par honappal a Hibrid es elektronos 500, Panda Ypsilon bemutatasa elott kukaznak az egeszet. B szegmensre fognak raerositeni, olasz cikkekben ez allt, az sehol, hogy ekhagyja az A-t. B- be jon egy uj Lancia SUV jovore es egy Alfa is.
Giulia es Stelvio facelift hibriddel egyutt szinten jovore, es a villany Maserati is.A PSA hazassag nem csak beszelgetes, napi szinten olvashato, hogy hogy allnak a targyalasok a kulonbozo nemzetek szakszervezeteivel, allami korokben hogy fogadtak. Kinaiak eladjak a reszvenyeik felet, hogy csokkentsek a Kina Amerika ellentetbol adodo nehezsegeket, amik akadalyoznak az egyesulest.
Jovoheten kiderul. Opel sorsara nem jutnak, mivel nem veszteseges a Fiat, ez egy egyuttmukodes, nem felvasarlas. -
EQMontoya
veterán
V-Power es MM95 vasarlasarol akkor szoktam le, amikor megnott a kulonbseg. Regebben 10Ft korul volt az MM95 literenkenti felara. Az beesett a benzinar, akkor ez megnott 15-20Ft-ra, majd a benzinar most mar ujra 400 korul jar, de a kulonbseg maradt.
Inkabb az Auchan 98 akkor mar. -
MasterMark
titán
Nem ezekhez képest gondoltam pancsoltra, hanem amire gondol az ember az olcsóbb üzemanyagnál. 98-asnál többett lehet spórolni, és annak az oktán száma így is szinte mindig 100 fölé jön ki.
Ezen kívül etanol helyett ETBE van benne, ami többett számít szerintem mint az adalék. Főleg majd most, ha 10%-ra emelik a biokomponens minimumát.Azt gondolom te sem gondolod...
Nyilván nem. Pár hónaponta én is OMV MaxxMotion 100plus-t tankolok az adalékok miatt. -
MasterMark
titán
én csak vigyorgok, amikor több tízmilliós autókat is látok
Tulajdonképpen miért is? Ott normális nem pancsolt üzemanyagot adnak úgy, hogy hónaponta van mérés mindegyik kútnál amit kiraknak publikusan a weblapjukra.
Egyáltalán nem olyan lesajnált az Auchan kút, mint ahogy az tűnik. Csak nincs kisbót, meg wécé, kutasember, meg stb. amit ki kéne fizetni az árba beépítve.
-
gzbotii
nagyúr
"én csak vigyorgok, amikor több tízmilliós autókat is látok Budaörsnél vagy Soroksárnál..."
Miért is? Én is Auchan kúton tankolok, amikor csak lehet, mert:
a) mellette volt 300m-el Lidl és Aldi ahova jártunk hétvégi bevásárlásra
b) senkitől nem hallottam panaszt az ott forgalmazott üzemanyagok minőségére
c) automata kútoszlopok is vannak (senki nem akar rámtukmálni Brúszvíliszes Hellt se szendvicset, nem kell még a kasszánál is sorba állni, életunt elárusítókat bámulva, akinek teher, hogy oda mentem (sok ilyen van)
d) annyiért tankoltam prémium gázolajat, mint bárhol máshol* puruttyát.De én már csak ilyen smucig csóri vagyok.
-
-
EQMontoya
veterán
Valamelyik nap sms parkoltam. Elkuldtem, nem jott meg vagy 10 percig.
Elkuldtem ismet, ekkor megjott mind a harom:
-Elindult.
-Leallt.
-Elindult az uj.Hello, dupla tranzakcios dij. Nyilvan 110Ft-ert nem fog bemenni, de a jo edes anyatok, hogy meg annyit sem sikerult beleirni a rendszerbe, hogy azonos rendszam eseten csak kuldjon egy valaszt, ami tajekoztat, hogy mar el a parkolasod.
-
Flowtation
őstag
-
Szerintem az, hogy 4. hely még önmagában kevés. Én is ilyet akartam venni, de végül úgy döntöttem, hogy goodyear lesz. Az ok annyi, hogy Magyarországon a legtöbb esetben inkább nedves az út télen és hiába jó minden másban a Kleber, ha pont a nedvesen sokkal rosszabbul szerepelt.Ja elnéztem a gumiméretet én 205/55 R16-ban kerestem. Itt tényleg jól szerepel. Bár az nem derült ki, hogy MunezXBK milyenre gondolt.
-
Gsx-rr
veterán
Nekem a buszokba ahol 3 sor van 180 dollar korul volt az ara
EqMontoya: az utangyartott szonyegeket evente ki lehet dobni foleg a vezetooldalit, de nekem a gyari is max 2-3 ev, valahol kikopik, foleg a sarkamnal. Gyari szonyeg is van 30-40.000 szerintem
Most nezem a Panameraba: 154 dollar a szett. Annyiert boven jo. Igaz nem tudom Magyarorszagra ,hogy menne a szallitas.
Ebay-rol nem lehet tobb 10.000 forinttalEbay: 2 elso 98 dollar.
-
Technikailag kiváló ötlet. Mert nem lehet nagyon kijátszani... De amúgy meg minek?! Még most is ott tartunk, hogy nem abból van tragédia többnyire, hogy valaki 170-el végigrongyol... hanem abból, hogy valaki még 100-al is töketlen... Arra is van ötleted? Én támogatnám...
-
gzbotii
nagyúr
-
aero.
veterán
-
Reggie0
félisten
Jaja, ez igy megy. Sot. mar annyival kemenyedett a helyzet, hogy ha az elso kifogasolasnal nem kered a szabalysertesi birosagi targyalast, akkor a masodik kifogas irasakor hiaba kered. Sot a birosagi targyalason se biztos, hogy meghallgatnak, ha nem, akkor oda is kulon kell kerelmezni a meghallgatast.
Ezen felul elofordul, hogy iratok, memoriakartyak veletlenul eltunnek, erdemes mindenrol kerni masolatot, tanukent semmirol sem kapsz alapbol, ahhoz meg szukseg van okmanybelyegre is, anelkul nem erdemes elindulni. Memoriakartyat/felvetelt erdemes helyszinen letagadni/elhallgatni es utolag becsatolni a bizonyitekot, akkor nem tunik el.
-
Szada85
aktív tag
Lehet, hogy én értelmezem rosszul a dolgot (mivel minden hírforrás fejhangon cikizi öket, így ez azért elbizonytalanítja az embert), de az üveget "golyóállónak" nevezi, nem pedig törhetetlennek.
Na most a tömör acélgolyó izomból megküldve nem ment át az üvegen, ilyen formán pedig valóban lehet golyóálló.
Ha google-ban rákeresel bármilyen lövés utáni nyomra ilyen üvegen, az elég hasonló lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Használt profi biztonsági IP kamera 4MP - optika 2.8 - valós WDR - POE - ONVIF - szolid áron
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest