- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #252346 üzenetére
Scross? Vagy a City?
Bar mind a kettotol jo ertek.
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #252124 üzenetére
Na látod, hogy engednek
Más: Ma akartam autót mosni, mert 3hete fagy körül volt, ma meg 10 fok, de nem csak én gondoltam erre, mindenhol dugig volt a mosó, inkább hagytam, pedig mindhármat le kellene vakarni -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #252126 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #252109 üzenetére
Pedig elég sok helyen vásárolhatsz euroval, pl spar, az aprót ott szoktam elkölteni
Volt már ingatlan adásvételem is euróban, szóval azért nem lehetetlen -
válasz
szabonagyur #252114 üzenetére
ez egyébként igaz. az inkább urban legend, hogy a bevásárlás is olcsóbb. biztos vannak termékek amik akár olcsóbbak is lehetnek, vagy közel azonos áron vannak, de azért a legtöbb élelmiszer továbbra is drágább. csirkemell pl 16-18 eur/kg. ami nekünk most aktuális pl. ikea kb 30%-kal drágább ausztriában, van olyan bútor, ami 60%-kal. de pl. amit legutóbb az ottani obiban vettem polcot az olcsóbb volt mint magyarországon.
amit most kíváncsiságból megnéztem, alap golf variant style felszereltséggel, dsg-vel és a 130 lóerős 1.5 tsivel magyarországon 30600 eur, ausztriában 35700, és ott nem rendelhető sem a 150 lóerős motorral sem szürke belsővel valamiértamugy már a magyar vw konfigurátor is kiírja euróban az árat
-
brumi1024
veterán
válasz
szabonagyur #252098 üzenetére
Amugy nem igazan olcsobb mar itthon a bevasarlas ha eppen nem szall el az euro, hanem 400 korul van.
-
válasz
szabonagyur #252109 üzenetére
Kereskedo szempontjából ez mellekes. MNB arfolyam alapjan napi szinten bearazzak a portekat, a gyarto orul, a vasarlo sziv. Irtak par honapja valamelyik portalon, hogy ha nem vezetjuk be az eur-t akkor majd a piac bevezeti magatol
Eloszor csak az autókereskedők, aztan lassan majd azon kapod magad hogy a sparban is eurbol számítjak majd reggel a kifli arat
-
válasz
szabonagyur #252098 üzenetére
pontosan
-
hdanesz
őstag
válasz
szabonagyur #252039 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #252032 üzenetére
Ajtoranyitas az enyemen is van mar sajnos. Hiaba vigyazol ra ha mas meg nem...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #251648 üzenetére
Bubi sem szereti a Shell-t. Nem is tankolok naluk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #251648 üzenetére
Ja hogy a simát. De akkor lehet a Shell eltérő adalékok miatt.
Jó lenne erről valami szakembertől hallani de ugye erről nem beszélnek, mivel titkos az adalék, meg ugye nem fognak maguk ellen beszélni -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #251645 üzenetére
Agyaltam már én is ezen... ugye a prém üzemanyagok nem azért vannak, hogy kevesebbet fogyasszon az autó, hanem ápolja a motor lelkivilágát.
Na most ha 1 egységnyi (liter) benzinbe több adalékot raknak, akkor annak kisebb lesz a "benzin" része, ergo az autó többet zabál belőle, hogy ugyanazt a teljesítményt tudja leadni.
Illetve ott van még az az elmélet is, hogy az ECU igazodik a g.j.vezető vezetési szokásaihoz és az üzemanyaghoz is. Tehát egy üzemanyag váltás eredményezheti azt is, hogy az autó még az előző alapján adagolta be magának. -
válasz
szabonagyur #251584 üzenetére
Rövidtáv jutott [ennek is] az utóbbi héten, igen, ez belül van, nem ázik, és eddig még sosem volt ilyen...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #251584 üzenetére
Pollenszuro is meg tudja szivni magat nedvesseggel, foleg ha klimazol es aztan nem szaritod ki a rendszert.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur #251580 üzenetére
Hűtőfolyadék szintje nem csökkent? Ha az nem szivárog az utastérbe, akkor beázásra tippelnék.
Kilélegzett pára belül nem szokott ilyen mértékben kicsapódni (legalábbis nem tapasztaltam még egyszer sem).
-
válasz
Saját test pára, mielőtt kint hagyod a kocsit éjszakára valahogy meg kell szabadulni a bent levő párától, focusom a volt ez rendszeres - de az a pótkerék alatt beázott, sose jöttem rá honnan... Klima, ajtó/ablak.
-
kisza25
félisten
válasz
Lábunkról is bekerül, beleheled, nekem is ez volt, aztán mentem egy 300km-t megszűnt, szóval sanszosan nem szárad ki rövid távokon
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Pedig ha belülről fagy akkor csak van beázás. Nekem is sajnos az ajtópanel szigetelés enged át kicsit. Szada is mesélte, hogy hátul ázott neki.
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #251556 üzenetére
Vissza lehet toltatni, ha elment a jarmu. Mondjuk rendorautonak en sem mennek fel magas padkara, mert annak azert nincs olyan fontos dolga.
-
gooool
őstag
válasz
szabonagyur #251536 üzenetére
Szamomra is meglepo, hogy Kecskemetre nem jut el az uzemanyag, pedig eleg frekventalt varos, konnyen megkozelitheto Battarol is...
Mas:
Ma eszembe jutto, hogy a Clio RS-rol le kene szedni az akkusarut, mert hetek ota ugy all a garazsban es biztos jot tesz neki.Szerencsere poccre indult, jarattam kicsit, fuggetlenul attol, hogy nem szeretem az ilyesmit, meg nem is optimalis. El akartam vinni teletankolni, de a rengeteg eso miatt ugy felazott az udvar, hogy szanaszet qrnam az udvart mire kifordulok, kihajtok, igy elvetettem az otletet.
-
gooool
őstag
válasz
szabonagyur #251532 üzenetére
Sajnos a ceges kartyaval, ami oda szol, nem igazan van egyeb lehetosegem.
Ezt elfelejtettem kiemelni, ez a problema fo okozoja.
Jadro:
Ugy plane nehez behozni barmit is, ha konkretan nincs mit eladni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #251360 üzenetére
Itt jo nagy szoszban van a koltsegvetes. Ha nem soznak jovore nem kell venni igy sporolnak az anyaggal. Sajnos a kornyzetvedelem nem szempont.
-
norrberth
addikt
válasz
szabonagyur #251330 üzenetére
Korzó 2 ik szinten áll hónapok óta egy zsír új Bmw M5 competition.
Ezt nézd majd meg, nem semmi jószág...
Azért átlehetne csábítani az erő sötét oldalára -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #251330 üzenetére
Felénk csak egy manneres Golf 4-et szoktam látni.
-
norrberth
addikt
válasz
szabonagyur #251322 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #251265 üzenetére
Pályan én gps x30-x40-el szoktam menni, nincs türelmem ott lassabban menni, de pl Kaposvárra nem zavar a gps x15, mert ott a forgalom ahhoz igazodik, még nem tapasztaltam ki rendesen a kombit. A piri (i30 1,4) az 4. tankolás óta mindig 7,3- ra jött ki
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #251263 üzenetére
Akkor a magas homlokfelület miatt, neki sem az autópálya a kedvence
Az 1,6 mpi 120 lovas i30- al múltkor sikerült megetetni 5,3 litert országúton. Meg 8-at autópályán
Flashback: Geletában, vagy Mártonban?Mert a Mártonban minden finomabb
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #251256 üzenetére
1,4t mild hybrid?
Flashback: gondolom a parton jöttél a hetesen és nem az m7-en, mert amúgy most már szinte végig lehet pályán jönni
Tsebacsi: igaz turbós autóm még csak az 1,4 crdi volt, de szerencsére ezaz olajfogyasztás dolog elkerült. A legdurvább az 1dl/1000 km volt.
Most a piri 4-5ekm után is ugyanott áll (kicsit bosszantó, hogy túl töltötték egy dl-el kb), pedig párszor megjárta a 6800- at, múltkor 400km alatt szinte csak 4000 felett forgott.
Jó kis motor, a hangját is szeretem fordulaton.
Egyelőre az 1,6 sem eszi, de még csak 1500- at mentem vele. -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #250807 üzenetére
Dolgozik az autóbuzi énem, de apum is adja alám a lovat, illetve oda-vissza adjuk egymásnak.
És nem titok, hogy a Jazz-t tőlük kaptam a motorbalesetem után, hogy nagyobb biztonságban legyek, mint biciklin. Nem fogadnák el, ha visszaadnám, főleg nem apum, aki mindig önzetlenül lemond bármiről a szerettei javára.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #250804 üzenetére
Nem kell, de könnyen alkalmazkodok hozzá.
Benzinest (turbóval) szívesebben választanék, de sokszor jóval drágábbak a dízelekhez képest, vagy fehér holló egy adott típuson belül, a kínálat 95%-a gázolajos.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
szabonagyur #250770 üzenetére
Köszönöm
-
Zizmand
aktív tag
válasz
szabonagyur #250337 üzenetére
Fura, de én is ezt vettem észre Miskolcon, aztán lehet, hogy itt is véletlen.
-
stickermajom
addikt
válasz
szabonagyur #250142 üzenetére
Sejtettem, hogy lesz valami ilyesmi. Ingyenélő férgek.
-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur #250082 üzenetére
Elképzelem, hogy pánikoló jános megtankolja 23.00-kor autóját 50 perces sort kivárva hatósági áron, majd bemegy fizetni de már piaci áron
-
ngaba
aktív tag
válasz
szabonagyur #250082 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy ha ki akarod vezetni a benzinársapkát, akkor politikailag sokkal könnyebb egy ilyen mad max hangulat után, mint egy unalmas szerda délután. Könnyebben elfogadják így a választók. És ebben az országban a szerencsés / szerencsétlen véletlenek mindig úgy alakulnak, hogy azzal egy formáció jár jól. (Nem állítom, hogy nem volt alapja zavarnak, de szerintem az utóbbi pár napban nem igazán törték magukat.)
-
válasz
szabonagyur #249943 üzenetére
Fényezőt kerestem az autószerelő mondja, hogy x szépen dolgozik, de kicsit lusta, ha olyanja van leszívja a dízelt az ügyfél tankjából, inkább oda nem küldelek...
Ez pár éves story.
(#249945) Qru:
+1, ez lesz nálam is.(#249998) radi8tor:
(#249999) tboldi:
Az a középkonzol, meg hátsó fertály borzalmas. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #249943 üzenetére
Km orat en irom olyankor de ha lesziv 2-3-4 litert tankmerettol fuggoen azt nem veszed eszre...
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #249931 üzenetére
Van 3db eladó, még válogathatsz is
Tomi1939: jelen esetben vinnék egy kanna benzint
amúgy egy hónapja majdnem így jártam, bár nem új autót vettem, de porzott a tankja, beálltam a kútra és minden le volt plombálva azon a kútfejen, levert a víz, aztán láttam, hogy eggyel arrébb van minden🫣 -
válasz
szabonagyur #249921 üzenetére
Zseniális ez a modern
mértechnológia -
-v-
addikt
válasz
szabonagyur #249912 üzenetére
Kéztörlő van úgy látom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #249839 üzenetére
Nyomhatjatok.
Hivatosan dec 31-ig el a sapka de ugye barmikor leveheto. Sztem kihuzzak az unnepek vegeig es tartjak a mostani hataridot. Lassan mindenki megtankol es akkor ujra lesz benyo.
-
válasz
Tartom a szavam: 2023.03.31.
De egyre kevésbé hiszek benne. 🤷Szerk:
A VB-t Argentína nyeri. -
kisza25
félisten
válasz
2022-12-07 12:00
(azonnali hatállyal)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szabonagyur #249795 üzenetére
Minek? Aszály mellett konkrétan 50% feletti veszteségünk volt kukoricában csak a szolgáltatást és input anyagokat számolva, és nekünk még volt egyáltalán mit betakarítani
kártérítési alapból meg vicc összegek jönnek vissza. Szóval azért, meg ugyanezek miatt gyanús, hogy minden második faluban traktoros napot szerveztek, meg volt egy “politikai kalandor” által beharangozott kamu tüntetés, szerintem félnek odafent nehogy a holland példát kövessék a magyarok. Avagy taxisok és blokád, legalábbis szerintem. Hozzátenném, nem vagyok túlzottan kibékülve az árstop intézkedésekkel, mert pl bent voltam közgáz órán
Egyik traktorból nem rángatja át az ember másikba? Járjon kútra amelyiknek nagy a tartálya van, aztán át lehet fejteni tábla szélén, gépek dolgoznak, mindenki boldog… van amúgy nyilvántartás amit kellene vezetni a felhasznált üzemanyagról a jövedéki adó visszaigénylés miatt, más kérdés, hogy senki nem írja és nem is büntetnek a hiányáért -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #249795 üzenetére
Fináncok majd eldöntik a traktor mennyi idő alatt fogyasztja el az 500 litert. És ki fog jönni, hogy nem pár óra alatt...
Nyugi van erre technikájuk, csak még nem került fel a radarra a kút. [link] -
molnarpeter
nagyúr
válasz
szabonagyur #249791 üzenetére
Az milyen kút, ahol van anyag, és lehet 500-at tankolni?
pláne napi 2x, mi meg itt szenvedünk a napi 100 literekkel.
Traktorba jár a 480. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #249791 üzenetére
Biztos lyukas a tankja.
Aztán a traktorost miért nem jelenti fel a kutas? Gondolom nem piaci áron tankol a fószer. -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #249762 üzenetére
Meg amúgy is, majdnem 19 éve velünk van már, nem dobjuk csak úgy el egy másikért.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #249762 üzenetére
Vicc vt, nem eri meg utolag klimaztatni.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #249756 üzenetére
Meg a bontott elemek szoktak ilyenek lenni, amit a csupasz betonon tárolnak és mozgatnak.
Amúgy Miniből azért nézek dízelt, és csak a 109 lovas, 1560 köbös változatot, mert se a BMW N47 (1.6 és 2.0), se a Prince motorok nem túl meggyőzőek. A Delta esetében egyáltalán nem ragaszkodnék az olajkályhához, a 120 pacis T-Jet is okés (MultiAir nem kell), a Volvo C30 meg csak egy példa volt, abból is jó a benzines, ha van mellette turbó.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #249753 üzenetére
Majd otthon megnézem nagyban, telefonon nem tűnt fel.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #249744 üzenetére
Pedig az.
-
rbalint88
addikt
válasz
szabonagyur #249744 üzenetére
Kiveve apukajat, aki Ausztriaba jar. Anyunak mehetne a wagyonor, Boldi meg marad a popon a jazzben
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #249705 üzenetére
Egyre gondoltunk, pont oda írtam
Tboldi: látod, ezért kell egyforma autókat venni
A kettő i30 között csomó csomó dolgot át lehetne rakni beltér szinte ugyanaz, ülések ugyanaz, fejtámlák, műszerfal, kapcsolók, kormány, első lámpák, ablaktörlők, felnik, gumik, motortérben lévő kiegyenlítő tartályok, hűtő, váltó...
A karosszéria csak motorháztető és két első sárvédő ami stimmel, a többi rész az nem -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #249705 üzenetére
A roncs Ypsilon is többet ér a benne lévő 40-45 liter gázolajjal.
Kár, hogy a maradék 2 benzines.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #249686 üzenetére
Az aksi jó abba is, pont egyforma fizikai méret, jobbos +, vastag saru. Most is az Ypsilonból kivett régi van benne, mert ami a dízelhez kevés volt már, a szopóbenzinhez még bőven jó. Az októberben vásárolt újat sem hagyjuk veszni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #249678 üzenetére
100 km alatt csak talál kutat.
-
válasz
szabonagyur #249669 üzenetére
Rakhatok, ha van
-
e.vid
senior tag
válasz
szabonagyur #249547 üzenetére
Bevezethették volna pl. hogy a benzinkutak előtti oszlopon csak annak az árát jelzi ami kapható. Belefutottam már én is, hogy ment a sorban állás, majd elhajtott mikor a kútfejhez állt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #249547 üzenetére
De ilyenkor ki kéne táblázni, de akkor még annyi esély se lenne hogy a Shopba bemegy valaki vásárolni...
-
fant0mi
őstag
válasz
szabonagyur #249415 üzenetére
Ja, nekem is megjött a kiskompresszor, én is olvastam macit.
Más: annyátadpdfutárnak, beállt orral a mélygarázs fel/lehajtó kapujába (elzárva a lejárót, a komplett járdát, és kilógott az egy szem sávba is), aztán eltűnt negyed órára.
Én meg lestem lentről, hogy mifszvan. Tényleg front van.
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #249415 üzenetére
Ezek a kompresszorok ilyen hangosak, a szivargyújtós is hangos volt eddig mindegyik amit próbáltam (eddig 5 fajta)
-
6030D
addikt
válasz
szabonagyur #249400 üzenetére
Mindent meg lehet magyarázni, lehet, hogy kísérte a hozzátartozót.
Én is megkérdeztem a mentőst, aki vitte a koraszülő feleségem, hogy mehetek-e utánuk. Azt mondta, inkább ne, mert ő nem veszi el az M3 bevezetőn a védánál se, meg utána a Baross utcáig se nagyon. Inkább menjek haza a ruhákért.
Tud ám ilyenkor izgulni az ember...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Varosban az tok veszyes. Palyan en is huzattam mar magam mentovel. Rekord gyorsan hazaertem mondjuk.
-
válasz
Ez tipikus ismérve az intelligencia hiányának.
Mármint az, hogy nem képes felmérni, mi miért történik előtte. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #249341 üzenetére
Ha nincs ulesfoglaltsag erzekelo akkor automatice nyitja mind a kettot.
-
válasz
Mindig nyílnak, kivéve, ha tiltva van, pl. gyerekülés miatt. Részben saját tapasztalat is sajnos, részben láttam is sok ilyet flottás autóknál. Volt olyan, hogy gyorskajálda parkolóban nekikoccantak egy autónak és olyan rossz szögben találta el, hogy eldurrant benne minden, első légzsákok, függönylégzsák, térdlégzsák stb.
tboldi: Ha egyébként szerkezetileg rendben van, értem ezalatt, hogy maga a nyúlvány nem sérült nagyon és nem csavart el semmit az autón, akkor ezt egy donorból még meg tudjátok menteni szerintem.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Nem tudom, de a lényeg, hogy nyílt, legalább ez működik egy olasz autóban.
Mindenkinek köszi!
Lehet, hogy nagy hibát követtem el, hozzászóltam a linkelt fácse poszthoz. Néhány agysejtem most biztosan elpusztul majd. -
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #249330 üzenetére
Nekem 3db kút esik az utamba mikor boltba megyek, én nem szeretem kifogyasztani, de 20-30 litereket szoktam tankolni. Múltkor 43 ment a piribe, de még nem jelzett
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #249325 üzenetére
Munkába menet.
-
válasz
szabonagyur #249177 üzenetére
nekem nem is oszt szoroz sokat a 95 vs 100, 700 körül tankoltam a 95-öt multkor a 100-as meg 725 volt kb
-
Jadro
veterán
válasz
szabonagyur #248922 üzenetére
Ez akkor is kicsit sok, mert nekem ugye ugyanez Allgrippel, és kevesebb. Most így télen 7.5-8 között megáll úgy, hogy vagy rövid távot megyek naponta kétszer (2x8km kb) vagy kicsit hosszabbat (2x25km). Ezek azok a verziók, amikor dugó van és araszolás a táv legalább felében. Péntekenként jobb a helyzet (mindenki távmunkázik?) és kicsit suhanósabb a téma, olyankor 7 körül is tudok menni. Mindezt téli gumival jelen időjárási körülmények között. Szóval elégedett vagyok, mert még így is az Ignis fogyasztása alatt vagyok legalább fél literrel, a komfort meg összehasonlíthatatlan.
-
válasz
szabonagyur #248912 üzenetére
Nekem az allgrip automata 1.4t (17-es nem hibrid) bekajált 10 körül városban (nyáron pöpec időben 9-et, kemény télen 12-öt is). Rav4 2wd hibrid estén ez eddig 6, de emelkedőben (április óta van meg).
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #248909 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Autopalyas hasznalattal szamoltam, ott azert 6.2-t beker mar bc szerint. Bar vegulis mehetnek a hatarra orszaguton is 4.5-es fogyival ha raerek. Kerdes a hadoszlop mogottem mennyivel donget...
-
tepenzed
őstag
válasz
szabonagyur #248912 üzenetére
ez a városi fogyasztás is annyira relatív
Pl ha munkába megyek és a megyeri hídtól megyek az árpád hídig, sokszor dugó nélkül végigmegyek, csak a lámpáknál kell néha megállni, ott meg leállítja a motort, persze, hogy megcsinálom az autópálya+város vegyessel így a 4,8-at
De amikor leküldenek Budára és kva anyázva szenvedek végig vagy a rakparton vagy a hungárián, na ott csináljanak ilyen fogyasztást, örülök ha kettes fölé tudok kapcsolni -
kisza25
félisten
válasz
Ja, mint minden ilyen csoportban, nekem fogyaszt az autóm a legtöbbet
Tipo csoport 4,5-6,5 mindenkinek, nekem egyiknek 7,2 a másiknak 7,9 volt a tankolt átlagom és még csak nem is város.
Ja és akkor kiderült, hogy fix 70- nel megy lakott területen kívül -belül.
A másik lakotton 40-50, kívül 70-80, pálya 110-120.
Ja mondom ok, én 50-60, 90-110, 130-150 (óra szerint, amit a forgalom enged, persze nekik kevesebbet fogyaszt -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #248904 üzenetére
Majdnem, annak is kb ugyanakkora a hatotavja.
-
fant0mi
őstag
válasz
szabonagyur #248864 üzenetére
Végülis, ha elkezdik így csinálni a kutak, de facto megszűnik a sapka. De jure nem szűnhet meg, mert meg lett ígérve a zembereknek.
S nem úgy tűnik, hogy nagyon igyekeznének ezt a gyakorlatot egy rendelettel lehetetlenné tenni. -
válasz
szabonagyur #248800 üzenetére
Ez igaz, de még mindig jobb mitha valakinek nekimegy.
Amúgy meg ilyen esetben jó a fedélzeti menetrögzítö kamera. -
norrberth
addikt
válasz
szabonagyur #248651 üzenetére
Nyíregyi OMV kúton minden Pénteken este kint van a racsing team
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #248588 üzenetére
Hutik csak, a zart cellaba amugy sem jut be a viz.
-
válasz
szabonagyur #248588 üzenetére
Bizonyára hűteni próbálják. Emlékezz a 20 m3-es tartályban áztatott BMW i8-ra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #248583 üzenetére
Igen ami igy kigyulladt annak mar ugyis mindegy...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #248583 üzenetére
Ja, bár semmi értelme nincs, mert oda nem jut be a víz ahova kellene.
Láttam erre egy spéci eszközt az egyik vezető tűzoltós cég csinálta (Rosenbauer).
A lényege az, hogy a kocsi alá betolják a kis eszközt, abból kijön egy szigony és átfúrja magát az akku burkolatán ami így közvetlenül az akkupakkba fecskendezi a vizet. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
szabonagyur #248575 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
A tulaj azt írta a tiktok videó alá kommentben, hogy cellazárlatos akku.
-
kisza25
félisten
válasz
Akksi zárlatot olvastam
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #248483 üzenetére
Akkor talán most kellene elvinnem. 🤔
[kép] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #248452 üzenetére
Remek, akkor nalunk is tokig lesz sozva minden.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #248449 üzenetére
Na ott is soznak mar?
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #248398 üzenetére
Sosese tetszett
Meg akkor még két autóm volt
Most a tipo is +1,5M Ft-ot érne ahhoz képest mint amikor vettem
Anyós gondolkozik, hogy kiszálljon a vitaraból, a szalonba mondta a tulaj, hogy megadja érte amiért vettemondta köszike, annyiért nem
radiator: tapasztalatból hallottam, hogy nem
Mondjuk 10 új scross-? Ja az úgy igen, de nekem csak 4re futotta volna, így a lakás volt a nyerő -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #248398 üzenetére
Amúgy ja, sokkal jobban megérte volna venni 10 autót, mint 1 lakást
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #247954 üzenetére
Az a rendőrfordulók esetén véd
Nyáron vettem a gumit, tavaszi gyártás. Sajna az egyik elég ramaty volt, 100g kellett neki az egyik oldalra. A másik három megelégedett 30g súllyal.
Gumisok azt mondták teljesen normális, kelet európa ilyeneket kap. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #247954 üzenetére
Az előrenéző az légterelő. Gyárilag ilyen.
-
válasz
szabonagyur #247888 üzenetére
Nem annyira szeretek pályán menni, nekem stresszes, hogy le kell hajtanom, már csak 2000méter, a jobb sáv nem megy, ott egy kamion, azt még csak megelőzöm, mielőtt lehajtok a pályáról, mert ha ő is lejön, ne kelljen már kilométereken át mögötte szöttyögni, na de már csak 1500 méter, előtte is kamion van, azt már nem tudom megelőzni, nem baja a kettő közé még pont beférek, de már csak 1000 méter, jaj jön egy száguldozó a seggembe, vajon le tud lassítani, látja, hogy én lassítok?
A másik kedvencem, M4-ről ráhajtva az M0-ra Pécel irányába, hogy elmentem a belsőben egy kamion mellett, van előttem kb 80-100 méterre egy teherautó, előtte szép lassan megy a sor párhuzamosan a külső sávval, közben kiabál a Waze, hogy sebességmérés, a mögöttem jövő meg beleáll a seggembe villogva hogy ménemmegyekmár. Hát talán mert ha ebben a tempóban folytatom is utolérem az előttem lévőt 15-20 másodperc múlva, aztán úgyis annyival fogunk tovább menni. Mivel jobb ha 10-15 másodperc múlva érem utol és közben lekap a trafi? Meg menjek ki a külsőbe de csak mert ő öncélúan egy autóval előrébb akar pont ugyan ebbe a tempóba beragadva menni. Persze aztán megelőz még 4 autó. Meg a f*szt. Villogjál. -
macilaci78
nagyúr
válasz
szabonagyur #247888 üzenetére
Kamion mögött lehet haladni, csak tarts féktávolságot. Ha viszont a mögöttem jövő kamion túl közel van, azt én se szeretem. Pályán legfeljebb akkor fordul elő ilyesmi, ha lehajtósávba készülök kisorolni, de azt is a szaggatott vonal elején megkezdem és már előtte elveszem a gázt. Így nő az előttem lévő és köztem a távolság, belátom a lehajtósávot, nem-e ott áll valaki vészvillogóval, vagy fel van torlódva a sor.
Sose tudom megérteni, amikor valaki folyamatos haladás közben tart a városban is egészségtelenül kis követési távolságot. De fogyasztáshuszárok, villanyautósok rendszeresen csinálják. És nem hiszem, hogy van olyan vezetéstámogató rendszer, távolságtartó adaptív tempomat, amit be lehet állítani ilyen kis követési távolságra. -
macilaci78
nagyúr
válasz
szabonagyur #247879 üzenetére
A kb 4,5-5 méteres autót összegyűrték kb 2 méteresre. A két kamion jó eséllyel a kocsi nélkül összeért volna, tehát a hátsó kamionos nem tartott megfelelő követési távolságot, vagy nem figyelte a forgalmat és későn kezdett el fékezni.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
szabonagyur #247879 üzenetére
Ha az egy Suzuki Jimny, akkor nem teljesen irreális, hogy ott volt a 2 kamion között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest