- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #150396 üzenetére
Tudok erto olvasni. Arra utaltam, hogy hagytad-e magad atverni?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #150389 üzenetére
Es kifizetted a 4k-t izzokra? :-))) a regit atvetted?
-
válasz
grizlisandor #149938 üzenetére
Ma reggel sikerült beállítaniuk. Elvileg 2k, nem klubtagoknak. Mikor láttam, hogy a srác küzd a bal első kerékdob betét-tel, hogy hozzáférjen valamihez, akkor már tudtam, hogy az nem fogja fedezni.
A vége 6k lett, mert írtak rá 4k-ért izzócserét is, pedig olyat nem csináltak, mert figyeltem.
Jó félórát genyózott, mire beállította, de most már jó, nagy különbség van. Hazafelé hallottam, hogy valami megmozdult az autó bal elején, megnéztem minden a helyén van, lehet a kerékdob betét ment vissza a helyére.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #150366 üzenetére
Jah, szerencsére nem is terjedtek el igazán.
mod:
Doki16: Azért az üzemanyag elég sok fémmel és gumitömítéssel is találkozik az útja során nem csak a benzintankban lötyög.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
grizlisandor #150061 üzenetére
Történet: autó gyenge, EGR és MAP hibakódok, 3500 fölé nem is forog. Korábban elszakadt a hosszbordás hibás görgő miatt kétszer is (másodjára görgőt is cserélték). Ahogy volt, vészmódban hazajött Svédországból, kijelző szerint 4.9-es fogyasztással. Itthon rádugtam a gépet, hibát töröltem, aztán próbakör. Amint hosszabb ideig kellett volna töltenie a turbónak, visszajött a MAP szenzor kódja, illetve túl magas nyomás is előfordult. Sajnos elvárt értéket nem néztem, egyrészt nincs Fiat specifikus cuccom (bár utólag az egyik érték gyanús, mindenesetre ezzel már nem foglalkoztam), de a hibakód egyértelmű. Gyanús volt a geometria elkokszolódása, a szabályzó szelep (N75 VW nyelven, Ford vonalon Pierburg szelepnek csúfolják), és persze a vákuum csövek. Aludtam rá párat, aztán ma gondoltam, megnézem az olajszintet (tökéletes), majd hirtelen jött ötlettől vezérelve elkezdtem nézni a csövet, mert kiszúrtam korábban, milyen ronda epoxi(?) csomó van ott. Hát nem a ragasztás mellett maradt egy lyuk?
Azzal a lendülettel kerestünk megfelelő átmérőjű toldó csövet, kidobott fékcső képében került is, gyorsan fűrészeltünk belőle egy használható darabot. Utána vákuum csőből tákmák szakasz kivág, fém cső betold, hiba tároló töröl... Indul, kiforgat, vigyorog.
-
válasz
grizlisandor #149886 üzenetére
Ebben mi a trükk, vagyis az akció? (Lehet elnéztem, aludtam vagy 4 órát és már 3. hete nem kávézom).
tboldi: Akku lesz az szerintem is, a merülő akku elég szépen be tud hülyíteni minden rendszert.
-
Doki16
addikt
válasz
grizlisandor #148082 üzenetére
Jó ez a szöveg a Penny oldalán. Szépen megépítették mindenhol ezeket a töltőket, de sehol sincs beüzemelve. Nálunk a városban már vagy 5 hónapja készen van a pennynél a töltő, de nem lehet használni, mert nincs áram alatt. És gyakorlatilag ez van az egész országban. Elegedet tettek a törvényi előírásnak és ennyi. Addig se kell áramot fizetniük amíg nem használja senki. Tudom, hogy én kevés vagyok, de már mentem volna oda nem egyszer ha üzemelne.
(#148084) Qru: Néztem én is a múltkor valamilyen videóban, de mondtak is, hogy jól néz ki meg minden, de semmivel nem tud többet egy szimpla kamerás rendszernél
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor #148082 üzenetére
Ildikó jóféle.
Csak ezért linkeltem -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #147646 üzenetére
Nálunk a centrír marad el a téligumifelrakáskor. Van ez így...
-
BigBlackDog
veterán
válasz
grizlisandor #147638 üzenetére
Szerintem volt az is. Legalábbis a papíron szerepelt a kiegészítő munkálatok között a " por- és virágporszűrő csere" és a szűrőház teteje is kicsit le van törölgetve. Mondjuk most átgondolva a "por" és "virágpor" lehetséges, hogy nem két szűrőre, csak egy szűrő két funkciójára utal.Igen, akkor ahogy látom légszűrőt nem cseréltek. Végül is még megy, felesleges is lenne ilyen apróságokkal foglalkozni.Mivel nem voltam a helyszínen (hozom-viszem szolgáltatás miatt cégtől vitték és oda hozták vissza), így csak a papírból tudok kiindulni. Vagy majd megnézem holnap, hogy mi van a szűrőházban...
-
aero.
veterán
válasz
grizlisandor #147638 üzenetére
Az tan 60/90 ezrenkent van
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #147334 üzenetére
Kisfeleseg kerte, hogy maradjunk meg egy ejszakat, mar tenyleg elgondolkodom rajta.
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #146963 üzenetére
Leiratkozni azért nem kell, mi se utáljuk annyira, csak nem értjük egy 50 éves ember ilyen jellegű gondolkozását, illetve sok más részét sem.
Hmm, lehet igaza van a feljebb írónak, hogy irigyek vagyunk rá. Mi nem tehetjük meg, hogy ökörségeket művelünk, mert a megélhetés, a család, a minden rámehet. András megteheti, hogy hülyeségeket csinál és erre irigyek vagyunk. Ha nem jön neki be ez az életmód akkor ugyanúgy ahogy az i3 is lecserélődött egy év múlva i3s-re, ez a ház is le fog.
Van egy ismerősöm Csobánka mellett lakik, neki írtam a videó megnézése után, azt mondta ismeri az utcát ahol a ház van, nagyon jó helyen van napsütés szempontból így napelemezni jó lesz, csak a település meg a mérete/pörgése lesz kevés Andrásnak, meg az hogy mindenért ugyanúgy be kell járnia Budapestre, azt nem ússza meg ugyanúgy. -
jozsi252
veterán
válasz
grizlisandor #145880 üzenetére
Én nyomás ellenőrzésére ilyet használok -> [link] Ez a pontosabbak között van, elvileg +-1% eltérés van ami 2.4-nél ha jól számolom akkor a következő tartományt jelenti. 2.376-2.424. Szóval egy ilyet vagy hasonlót ami márkásabb, érdemes beszerezni hogy lásd nagyjából hogy áll a valós érték.
-
válasz
grizlisandor #145687 üzenetére
Én is ezen agyalok, hogy mire kellhet az én bankszámlakivonatom bármihez is.
Rákérdeztem a dologra a vevőtől de azóta nem kaptam választ.
Nem tervezem lefénymásolni se a személyes okmányaimat sem a bankszámla kivonatom kiadni egy ismeretlennek illetve annak a banknak sem akinél a hitelt intézik, mert úgy gondolom ha nem én vagyok a hitel felvevő egyiknek sincs köze hozzá. -
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #144745 üzenetére
Yasss
-
válasz
grizlisandor #143740 üzenetére
Rögtön jöttek az infók az itteni topikokból
(#143742) bitpork: A baj ott indul, hogy önmaga balesetveszélyes, ahogy vezet. Plusz 1-2-pár ilyen kiszabadul a reggeli-délutáni csúcsba és máris még nagyobb dugót generál, mint ami addig volt
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #142686 üzenetére
Én se érzek semmit Mol 95 és 100 között, azon kívül, hogy drágább és jobb a szaga. Bár télen a dúsítós fordulat az lejjebb került tőle. Mondjuk szerintem ez csak a 98-ast ismeri a 100-ast még nem, a papírjai azt írják 98/95 kell bele, szükség esetén 91.
-
stickermajom
addikt
válasz
grizlisandor #142463 üzenetére
Igen, átfordult a digitális kijelző már egyszer.
-
Richard!
addikt
válasz
grizlisandor #142373 üzenetére
Biztosan ment a szmókendcsárm...de azért egy csoda, hogy ebből élve kiszedték az embert. Láttam már fele ennyire összetört autókat, halottakkal...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #142167 üzenetére
Legrugo powa.
-
Doki16
addikt
válasz
grizlisandor #141752 üzenetére
Még eladó, csak annyira nem pattogok miatta, mert elvitték a Volvot amit kinéztem.
-
brumi1024
veterán
válasz
grizlisandor #141524 üzenetére
Igen, azt későn vettem észre, itt egy youtube link, ez barátságosabb méret.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #141524 üzenetére
Most nekem is, de remelem, jovore lesz mar valami 2. autonak
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #141516 üzenetére
Csak ezert nem vennel zoet? Mert a Zoe uj araert van mas jo elektromos is.
-
válasz
BMW-s pepitában ma Győrből Kőszegre tartva, Kapuvár után. Hosszú egyenes, 110 tempomattal megyünk hárman egymás mögött, 320d E91 egy 60 éves faszival elsuhan mellettünk, bevágódik az első autó elé, satu, jobbra elmegy. Úgy néz ki ezt így szokás a bajoroknál
-
kisza25
félisten
válasz
Egyszer egy ilyennek utána megyek, hányszor csinálták már meg ezt velem
Csak az a baj, hogy annyit kapnék érte, mint egy normális emberért -
válasz
grizlisandor #141484 üzenetére
Én ~2 méter vagyok és kényelmesen elférek benne. Az ülőlap nyilván lehetne hosszabb, de a helykínálat pazar, mint minden twingoban. Hátsó sor tolható egyesével egy sínen (4 fős), ha síkba hajtom, akkor ~ 1 m3 raktér lesz. Helyben jóval nagyobb a hasonló SSSnél vagy C2nél. Sőt, egy kategóriával nagyobb autóknál több a tér benne. Persze vicces, amikor kiszállsz és a derekadig ér kb. az autó.
Egy MX5 az arányok miatt:
Saint_: Az bizony, én imádom.
Qru: kormány hosszában nem állítható sajnos, így a hátsó ülés nem játszik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Úgy mint Hightower, kiszereled az első ülést és a hátsóra ülsz be.
-
válasz
CactuS csak 198 centi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #140290 üzenetére
Ha tobbe lenne a technika mint a festek akkor nem csinalnak a gyartok.
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #140069 üzenetére
Nekem egyre jobban lejön a videókból, hogy Novoth egy nagyon nehéz természetű ember. A legelső videó amiben találkoztam vele valami kerékkulcsot próbálgattak a másik Tibivel és megláttam már ott nem volt ez szimpatikus. Van egy morcos stílusa, az én "nem dicsérgetek senkit" mondata is alátámasztja ezt, nem szívesen dolgoznék mellette. Nézni se szívesen nézem annyira érzelemmentes, annyira egyhangú, gépies, hogy karcol. Csak a tartalom az ami jó. Oka van annak szerintem, hogy ennyire ritkán jönnek a részek...
Hiányzik a vasalás, a tárcsa megpucolás, a fékdugattyú megjáratás, a paszta a tárcsa alá. A motorépítős videóhoz képest ez elnagyolt lett.
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #139514 üzenetére
Lehúzott ablakkal járok, simán kiszedi a menetszél. Meg sima ventivel fújatom kettesen ablakra állítva. Nem vagyok fázós meg jobban szeretem hallani a környezetet, mint beburkolózni a hangszigetelt autóba. Fűteni se szoktam, bár a fűtést nem hanyagoltam el, az kellhet.
Nem járok vele melóba, ez csak "hobbiautó", így elvisel ilyeneket, azért van fent a téligumi is mivel hobbiautó én osztom be az autó használatát és nem a munkahely, nem kell 40 fokban mennem vele tűző napon stb. Ha melóba kéne járnom vele hosszabb utakra akkor nem hanyagoltam volna el a klímát meg nem téligumi lenne rajta.
Más dologban ugyanolyan, mint az itteni autók, mást nem hanyagoltam el én se. Max az, hogy szőrösebb. Ja meg pár bokorba beleküldtem úgyhogy kicsit karcos. -
törölt tag
válasz
grizlisandor #138360 üzenetére
Rendben, mostmár tudom!
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #138351 üzenetére
Ha szóváteszik az nemérdekel. Átmegy a vizsgén, vagy nem?
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #137187 üzenetére
Az egyik fele már majdnem olyan színű.
Egyébként ha rákeresek az autó típusára, csak a sima, nem aktív szenes papírszűrőket dobja ki minden oldal (ezek mennek kb. 4k-ért), úgy kellett méret alapján beazonosítanom a megfelelő alternatívát (Toyobaru BRZ86).
-
válasz
grizlisandor #136051 üzenetére
Kenésre* jó, ápolásra nem az igazi.
*Ha a gumiápoló nem szünteti meg a kéder nyikorgását, akkor érdemes ezzel is átkenni.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
grizlisandor #132253 üzenetére
Itt ki parkolt rá kire? 😀
Vagy a BMW jobbkormanyos? -
zoo8800
veterán
válasz
grizlisandor #132253 üzenetére
Hmm ismerős, tippre Tatai utca.
-
z123456789
addikt
válasz
grizlisandor #132187 üzenetére
Na, megvan. Az kavart be, hogy nem találtam a Netrisk Mol kártyáról semmit. Már megtaláltam a leveled alapján. mondjuk az is vicces, hogy nem kaptam én semmilyen levelet.
Mindegy. Forensisem van, akkor áttérek arra.
(#132188) tboldi
Jaja, mostmár stimm.
Yep, Forensis ugyanez a séma, csak más a kép.Köszi srácok, most már tiszta.
-
z123456789
addikt
válasz
grizlisandor #132127 üzenetére
(#132127) grizlisandor
Biztos vagy benne? Mikor használtad utoljára? Nem csak 5 Ft/l a kedvezmény 95-ösnél?(#132141) tboldi
Az szerintem netrisk Green card volt báttya'.És tőled is azt kérdezem, hogy mikor használtad utoljára, mert elvileg ápr. 30.-tól megszűnt magánszemélyeknek. És igen, már nem elérhető a netrisk oldalon.
-
Richard!
addikt
válasz
grizlisandor #131212 üzenetére
Dógoztam, sorry
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
grizlisandor #129883 üzenetére
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #127921 üzenetére
-
válasz
grizlisandor #127282 üzenetére
Tegnap megbékültünk. Vicc az egész eljárás röviden, jó 20 percig tartott.
Bővebben nincs sajnos, mert titoktartásra köteleztek.
Várom a levelet a rendőrségtől, hogy el van felejtve az ügy. -
válasz
grizlisandor #127488 üzenetére
Szuper
nagyon jól fog jönni ez, egyrészt baromira kíváncsi vagyok az autóimra, és a korábbiakra is, valamint kell majd venni még egy kombit, és ez jó támpont lehet vásárlás előtt
-
válasz
grizlisandor #127486 üzenetére
Köszönöm
sajnos nem vagyok otthon a magyar ügyintézésekben, remélem sikerül
-
gzbotii
nagyúr
válasz
grizlisandor #126833 üzenetére
Most jelenleg, hogy állnak a dolgok? Bírság végleges?
-
Czimby
addikt
válasz
grizlisandor #126071 üzenetére
Tehát akkor ha valakinek van hitelkártya és azzal fizet akkor még +1%-ot megspórolhat a 8(9)Ft mellé.
Ez pedig csak oda kell adni mint a smart kártyát.
-
válasz
grizlisandor #126065 üzenetére
Én se kérem, 1:1-ben ugyanaz mint a Forensis.
De bekaphatják, pénteken 10 Ft-ot ad a Shell a Haller úton (munkahelyre jövet-menet útba esik), tegnap 330,9 volt.
(Okoskodók kedvéért: ott is adnak literenként 1 smartpontot.)(#126061) kisza25: ennyi erővel eddig 11 Ft volt (10 Ft + 1 pont)
Múlt hétvégén láttam, hogy már Ausztriában is olcsóbb a benzin a gázolajnál, nagy különbség nincs 1,21 és 1,22 €-t láttam.
-
Czimby
addikt
válasz
grizlisandor #126057 üzenetére
És maga a kártya hogy működik, fel kell tölteni bankkártyáról és utána tudok vásárolni vele vagy fizetéskor odaadom a bakkártyával együtt mint a shell-nél?
-
kisza25
félisten
válasz
Minden mol kúton jó ez a kártya?
Nem találom az elfogadóhelyek listáját?
Focvis: 9Ft mert 8Ft+1pont -
válasz
A literenkénti 10 Ft kedvezmény jobban tetszett a 8 forintnál.
Levelet ugyan még nem kaptam, de a honlapon is fent van az infó. -
gzbotii
nagyúr
válasz
grizlisandor #125977 üzenetére
Én a múltkor unalmamba nézelődtem, pofátlanul alacsony áron kapni Renault Fluence Z.E-t, aztán kb. öt perc keresésbe került kideríteni, hogy miért - amit írnak is a cikkben, hogy ezekhez az akkukat a Renault csak bérleti szerződéssel adja, ha huzamosabb ideig külföldön van az ember, letiltják oszt' helló. Aki ennyire nem jár utána egy autónak, amiért kiadna ennyi pénzt, hogy is mondjam..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #125951 üzenetére
Az számomra meglepően jó érték.
BBD: Akkor nem sietnék vele ha nem nagyon zavaró. 3,5 év alatt még begyűjthet párat...
Jaja azért a vésés nem tesz jót a kaszninak plusz nem is tudják úgy visszatömíteni mint a gyárban. Kormin is cserés volt a szélvédő, mondjuk elsőre nem sikerült a márkaszerviznek jól beraknia nagyobb esőben beázott. Így kivésték és szépen újra beragasztották.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #125306 üzenetére
akkor rokonok hozzájárulnak, visszaküldik, Te pedig spórolsz, amíg kitűzik a mediációs időpontot (ami egyébként azért fasság, mert hozzátartozónak meg nem kötelessége terhelő vallomást tennie, és már ez maga megdönti a te esetedben a mediáció okszerűségét)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #125302 üzenetére
mikorra tűzték ki? Te budapesti vagy?
-
válasz
grizlisandor #125224 üzenetére
Update:
Közvetítői eljárásról szólnak a tegnap emlegetett tértivevényes levelek.
A jó édes ... rémisszék/félemlítsék meg a max 150k(számoljál 50l-val nyugodtan) büntetéssel meg a hónapos jogosítványbevonással. -
válasz
grizlisandor #124654 üzenetére
Update:
A két sértett(édesanyám meg tesóm) kapott tértivevényes levelet a kékektől, reméljük a közvetítői eljárásról.
Holnap kiderül, hogyha átveszik a levelet. Remélem a közvetítői eljárásról kapták és hamarosan elfelejtük az ügyet. -
bbubby00
őstag
válasz
grizlisandor #124654 üzenetére
Rossz a link
-
Jaffa75
őstag
válasz
grizlisandor #124600 üzenetére
2000-ben én is ugyanígy dobtam el az első autómat (FAstra), egy kanyar volt lefagyva, semmi nem látszott belőle, hogy mi várható. Árokba be, betonhidat keresztben megfogtam.
Mentőt is muszáj volt hívnom, mert a J1-ben ülő kollégám megbólintotta a szélvédőt. Volt rendőr, szonda, felvették a jkv-et és hello... se levél, se nyomozás, sem kihallgatás, még a pengellérre állítás elmaradt. Volt elég bajom, látták a rendőrök is...
Esetleg a közútkezelő (ki lehet épp a helyi önkormányzat is) mehet gsanyi esetében el a francba... Meg jogsielvétel??Menjenek már a büdös francba, senki sem sérült, másnak nem okozott kárt, akokr a rákért keménykednek? Van elég rátermett ebben az országban aki kívánja és kéri a zsanettozást!
-
válasz
grizlisandor #124610 üzenetére
Te ez komolyan tükrözi a hazai állapotokat... Vicc és nagyon sajnálom, hogy így kicsesznek veled
-
Doki16
addikt
válasz
Ez a nem megfelelő sebességválasztás egy nagyon köcsög szabályozás. Mindig ez a válasz rá, ha bezzeg ennyivel mentél volna akkor elkerülte volna. Már jó, hogy nem 5km/h a megengedett mindenhol.
Ismerősöm elé kiugrott a szarvas. Jó párszor végig lett már rágva ez a téma is. Volt tábla persze, mert gyakorlatilag az egész ország be van vele táblázva. Szegény hívta a zsarukat és még őt büntették meg, mert, hogy nem a körülményeknek megfelelően vezetett. 70-el ment mert éppen kiért a faluból. A válasz persze a szokásos. Jah hát akkor 50-el kellett volna. Ugyanaz mint ami nálad játszódott le.Jobban jár az ember ha valamit elkottáz és nincs kár másban, akkor sunnyogva el kell húzni onnan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #124614 üzenetére
Persze. Azt vissza lehet vonni.
-
válasz
Azta, ez nem semmi. Sajnálom.
Pénz behajtás itt a cél úgy látom, ebből a kis ügyből is a lehető legtöbbet akarják behúzni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Igen, nagyon peched volt. Nálam is csak azért jött rendőr mert egy másik autót találtam el aki kihívta őket. Sztem érdemes lenne egy ügyvéddel/jogásszal egyeztetned mert ez nem jogos büntetés ha pénzbírságot kapsz.
-
Serpiko
addikt
válasz
Elküldeni a rendőrt nem lehet mivel intézkedései kötelezettsége van. Nálunk múltkor ugyanez volt. Csávó megcsúszott árokban landolt senki nem sérült intézett magának trélert. Kapott egy szóbeli figyelmeztetést a rendőrtől azt csókolom. Ja és egy arra közlekedő hívott rendőrt aki látta hogy egy kocsi van az árokban de rendes inkább megkérdezte volna kell rendőr de nem kérdezte csak hívta őket.
-
Doki16
addikt
válasz
Nagyon sajnálatos az eseted és egyben durvának is találom a büntetés mértékét. Valaki valami véletlen folytán lezúzza a saját kocsiját és még jól bele is rúgnak egyet, hogy nesze fizess még max 150k-t.
Volt egy hasonló eset nálunk. Havas úton pont ahogy nálad beledurrantott egy kocsi a kapunkba. Teljesen ki is döntötte. Az autót a betonnal kitöltött 250-es cső fogta. Ha lett volna légzsák az is nyílik. A gyerek 18 éves volt akkor és ismertük is jól. Úgy engedtük el ha kifizeti a kárt amit csinált akkor nincs rendőr. Természetesen kifizette, de épp elég gond lehetett neki, mert a szülei kocsiját törte össze
Na most ha kap egy 150-et akkor szerintem a helyszínen szívrohammal viszi el a mentő
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Az a baj, hogy ha hivatalból indult meg az eljárás azt már nem lehet megakasztani de ezek csúnyán szívatnak.
Erről meg soha nem hallottam, hogy ha nyílik a légzsák akkor ki kell hívni mindenkit. Ha nincs személyi sérülés, miért kéne? Azt az önkéntes gyökeret meg biztos elküldtem volna a halál répájára...
mod:
Nálam is kérdezte a rendőr van-e személyi sérülés? Mondom nincs, erre elmentek (mind a két légzsák kinyílt) csak egy csekket hagytak hátra... Nem is volt semmi további következménye a dolognak.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
aha, gumiszabály:
25. § (1) * Járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.Én még hivatkoznék erre ez ellenében:
a 25-30km/h ennek azaz az útviszonynak megfelelő sebességválasztás. Egyébként meg:
- a közút kezelőjének a helyi közutakat tisztán kell tartania. (A közút tisztántartása magában foglalja a közút tisztítását - ideértve a hulladék eltávolítását is -, a közútról a hó eltakarítását, továbbá az út síkossága elleni védekezést.
Az elvégzendő feladatok: téli üzemeltetési terv készítése megelőző intézkedések, felkészülés, információgyűjtés és -szolgáltatás megszervezése, a közutak téli védekezési rendszerbe sorolása), hóakadályok és síkosság elleni védekezés, hóeltakarítás, az utak és tartozékaik tisztántartása.
d) Ingatlanhoz nem csatlakozó burkolt járda, lépcső, lejtő, gyalogút, valamint a közcélú zöldterületeken átvezető és az ezek körüli burkolt gyalogutak és sétányok tisztántartásáról, hóeltakarításáról és síkosságmentesítéséről a helyi közút kezelője gondoskodik.
A közútról a hó eltakarítása és az út síkossága elleni védekezés a helyi közutakon (ideértve a kerékpárutakat, valamint a gyalog- és kerékpárutakat is), továbbá az ingatlanhoz nem csatlakozó burkolt járdán, a gyalogúton, a lépcsőn, a lejtőn és a sétányon a települési önkormányzat feladata.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #124587 üzenetére
Ez orbitális nagy cumi. Nekem is volt hasonló kalandom de ott annyi volt, hogy kiszabtak egy pár ezres helyszíni bírságot és megkérdezték, hívjanak-e trélert. Mondtam, hogy kösz már úton van erre fogták magukat és elmentek.
-
válasz
Nagyon köszi a tapasztalatokat!
Amit ebből én leszűrtem a jövőre nézvést: ha elnézek egy kanyart, amivel felcsavarom egy fára / oszlopra / gémeskútra az autót, akkor nem szólok senkinek, csak a Tréleres Tominak, a többit meg megoldjuk okosban.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Hozzájárultam valami békéltető dologhoz,
ez jó.
hogy átadják az ügyet a kormányhivatalnak és ők kirendelnek valakit, aki felveszi a kapcsolatot az ügyben sértettekkel, tesóm meg anyámmal és ha dűlőre jut velük, és azt teljesítem, akkor ennyi volt az ügy
szabályozás: A közvetítői eljárás célja, hogy a szabálysértés következményeinek jóvátételét és az eljárás alá vont személy jövőbeni jogkövető magatartását elősegítse. A közvetítői eljárásban arra kell törekedni, hogy az eljárás alá vont személy és a sértett között a közvetítői eljárás céljának elérését elősegítő megállapodás jöjjön létre.
Itt a két """"""""sértett"""""""", anyukád és testvéred szintén hozzájárulnak, gondolom azt fogják mondani, hogy grizlisandor, kérlek, a jövőben akkor is vezess óvatosabban, ha erről a szerencsétlen balesetről nem te tehetsz. megígéred? meg.
case closed.(persze anyukád kérhet 300.000.000 $-t, ha azt nem tudod teljesíteni, akkor folytatódik a szabs.s. eljárás).
nem igazán értem, hogy juthatott ide ez az ügy, egyébként..
nem az volt, hogy megcsúsztál? Miért is csúsztál meg? -
válasz
Jól értem, hogy megcsúsztály és saját magadon kívül senkit nem ért kár, erre meg akarnak vágni 150k-val meg bevonni a jogsidat?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #123456 üzenetére
Apamnak is (68eves, a pereskedes meg minden mas igy megy mar), en viszont nagyon szeretem, sokkal jobb, mint tertivevenyeket kitolteni, postara jarni.
-
Serpiko
addikt
válasz
grizlisandor #123456 üzenetére
Majd azért írd meg mi lett a vége kiváncsi vagyok.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #123443 üzenetére
Igen. Hivatalos. A KAÜ azonosit. Igy hiteles.
E-kozigazgatas, you know. Meg a hanyatlo nyugaton is sokkal regebb ota mukodik ez. Pl Munezeknal otthon, ott Nemeto-ban is. Jobb lenne postan sorban allni es ertesites alapjan kivaltani?
De miert kerdezed? Hogy nem jelensz meg? Majd elovezetnek[link] E46
-
Serpiko
addikt
válasz
grizlisandor #123436 üzenetére
Szerintem egy figyelmeztetéssel megúszod.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
grizlisandor #123436 üzenetére
Ez hivatalos értesítési formátum
-
adp
őstag
válasz
grizlisandor #122135 üzenetére
Dot 3 éves? Continental ts860-at nagyon ajanlom. tesztekben is magasan az elso.
Mágus2: én is így gondolom
-
adp
őstag
válasz
grizlisandor #121983 üzenetére
Ez erdekes en kimentem este drifelten egy nagy ures parkoloba hogy mit bir az uj conti gumi, az en automban semmi elektornikus fekrendszer nincs, es eleg nehez volt ugy rendesen kicsusztatni pedig 30 felett mentem, rangattam ide oda..
sztem legkozelebb egy jobb teligumit vegyel inkabb es olyan autot amibe fain az esp. pl. fater meganjat ekkora temponal keptelenseg kicsuzatni annyira kiraly az esp benne, es neki is ilyen barum gumija van
de mindenesetre a legjobb ha ovatos ilyenkor az ember, en egyszer csusztam meg igy vizes uton kanyarban, akkor megfogadtam hogy csak a legjobb gumit veszem -
válasz
Sajnálom.
Hiába a téli gumi ha csúszik az út nem kell nagy sebesség gyorsan megvan a baj. Én is szidom a hankook teligumikat, de tuti hogy egy másik is ilyen gyengus lenne mint ami most van a mondin 30-al bele mentem a havas körforgóba azt már csúsztam is a korlát felé.
Az esp viszont jól tud jönni kis tempónál megtudja fogni, szoktam néha baromkodni kézifékes befordulásnál néha beavatkozik és meg fogja.
-
válasz
Óooo, sajnálom. :/
Az elejével minek mentél neki, a kerítésnek?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Az 4wd csak elindulni segit ha mar csuszol kb mindegy van-e vagy nincs. Inkabb vegyel premium gumit, az tobbet jelent ilyen esetben.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
ESP van benne? Engem egyszer az fogott meg körforgalomban (talán pont egy éve, vizsgára siettem), pont Polaris 3-mal az autón egyik tengelyen, másikon Firehawk 2... Sikerült éppen csak a csúszáshatáron átlépni. Viszont ha a kormányzott kerekek csúsznak, ott szvsz nem segít az összkerék. Történt valami, ami kibillentette az autót az egyensúlyából (gyorsítás vagy lassítás, kormánymozdulat), esetleg volt jég?
-
Gézengúz
addikt
válasz
grizlisandor #121842 üzenetére
Véletlenszerűen 1-2 megy, de inkább nem. Nekem nagyon jól jön amúgy autóvásárlás előtt állok.
-
kisza25
félisten
válasz
grizlisandor #121831 üzenetére
Mit jelent nálad az eddig? 5 éve is így volt, csak a 2db ingyenes új dolog
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
grizlisandor #121831 üzenetére
Keresel nekem egyet, ha szépen kérlek?
-
válasz
grizlisandor #121814 üzenetére
Csak sírnom kellett és sikerült. Személyes adatot nem tartalmaz az adatigénylés.
Vannak képek, legalább kiderült, hogy megköszönhetem az előző tulajnak, hogy nem adta azt a ronda alu felni a kocsival.
Kiderült, hogy 6. tulaj vagyok, bár ez nem nagy meglepetés.
1. ESEMÉNY
Időtartam 2004.10.05. - 2006.05.31.
Jelleg A jármű forgalomban van
Tesztautó volt tudtommal.
2. ESEMÉNY
Időtartam 2006.05.31. - 2006.07.20.
Jelleg Kérelemre ideiglenesen kivonva
Kivonási okok 87.PAR. (1) KÉRELEMRE IDEIGLENESEN KIVONVA
Kivonhatták míg hitelt intézhetett hozzá?
3. ESEMÉNY
Időtartam 2006.07.20. - 2018.02.01.
Előző tulaj.
4. ESEMÉNY
Időtartam 2018.02.01. - 2018.02.05.
Jelleg Kérelemre ideiglenesen kivonva
Kivonási okok 100. § (1) bek. Jármű ideiglenes kivonása kérelemre
Kereskedésbe beadta.
5. ESEMÉNY
Időtartam 2018.02.05. -
Itt vettem meg.Vagy a 6 tulajba beleszámítanak a bankok is?
HATÁLYOS FORGALMAZÁSI KORLÁTOZÁSOK
1. ZÁRADÉK
Megnevezés
608 - A jármű opcióval terhelt.
Megjegyés
PORSCHE BANK HUNGÁRIA RT
2. ZÁRADÉK
Megnevezés
Megjegyés
PORSCHE BANK HUNGARIA RT.
3. ZÁRADÉK
Megnevezés
Megjegyés
MERKANTIL BANK RT -
kisza25
félisten
válasz
grizlisandor #121747 üzenetére
"Tisztelt Ügyfelünk!
A Forensis Mol Partner kártya regisztrációjának a feldolgozása során egy hibát küldött vissza nekünk a Mol rendszere.
Az Ön regisztrációjánál a hibajegy: azonos e-mail címEz a hiba akkor fordul elő, ha már van élő Mol Multipont regisztrációja ezzel az e-mail címmel."
Tsebacsi: még mindig jó ez a szín
itt ugyanaz a felni van, csak tükröződik? vagy ez antracit? -
törölt tag
válasz
grizlisandor #121712 üzenetére
Most volt fordulóm, de mondták a másik topikban, hogy normális, előfordulhat pláne alacsony besorolásnál, hogy a biztosító nem fizet kevesebbet újrakötés esetén sem.
-
válasz
grizlisandor #121712 üzenetére
Pixel 3, ha az erősen túlbonyolított beszerzési folyamat keretében megoldható.
-
szőröscica
addikt
válasz
grizlisandor #121689 üzenetére
Mert kiderult, hogy a wltp-n buknak a GTE-k es leallitottak a gyartasat.
-
EQMontoya
veterán
válasz
grizlisandor #121689 üzenetére
A TC valamiert elkezdte youtubera pakolni az osszes regi videojat, es ezt cimlapon hozzak... Szerintem is totalis baromsag.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #121686 üzenetére
Koszi, hogy ujra 2016-ban erezhettem magam a hsz erejeig
A spoiler feliratot kulon ertekeltem!
-
EQMontoya
veterán
válasz
grizlisandor #121686 üzenetére
Az ugye megvan, hogy ez egy 2.5 eves video?
-
pècsimunkás
addikt
válasz
grizlisandor #121447 üzenetére
Tboy esetében , gondolom ivott a másik fél , aki okozta a balesetet. . Na ...
Ha én okoznék egy balesetet , és nincs személyi sérülés , és simán elismerem , hogy hibás voltam , amit a kék-sárga baleseti bejelentőn is elismerek , és nekem valaki rendőrt akar hívni ... Na , az fizesse is a rendőrt .
Miért szükséges a rendőr ? Mert volt már balesetem , nem voltam hibás -3 autó karambolozott - miért kell rendőr , ha el van ismerve a hiba ??? -
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #121447 üzenetére
Akkor jon ki a rendor, ha nincs megegyezes.
Ezt a kitoltes alatt ugy kell.ertelmezni, hogy van megegyezes. Azaz nem latom abban a pillanatban okat a rendori intezkedesnek. Ha jelzed neki, hogy szerinte be van baszva es nem nem toltod ki a keksargat, akkor az valid, de ugye akkor nincs megegyezes. Magam reszerol azt gondolom, gyorsabb a betetlap kitoltese, mintha rendori intezkedes van, aki egyebkent -ha nincs berugva- szinten affele fogja terelni, hogy legyen betetlap (riziko, hogy az elismereset visszavonhatja, de ha rendor elott ismeri el a felelosseget, azt is visszavonhatja utolag) -
Magnum_
nagyúr
válasz
grizlisandor #121444 üzenetére
A rendor akkor kell, ha nem egyeztek meg es toltitek ki a keksargat. Ez elofordulhat, hogy ekezditek kitolteni, de nem fejezitek be. Mire gondolsz pontosan?
Tboy: nagyon sajnalom. A rendoroktol.elkerted az uzembentartoi adatokat? Most mi a helyzet? Ugye kozuti balesetet okozott es adatai hatrahagyasa nelkul tavozott. Ez mar tuti. Ha idoben komennek hozza a rendorok es megtagadja a suondat. Akkor vervetel es vissza tudnak szamolni. De noszogatni kell.oket, ezert kerdezem, hogy alltok.
Ha nagyon felkurnam.magam, meg feljelentest is tennek ismeretlen tettes ellen segitsegnyujtas elmulasztasa es kozuti veszelyetetes miatt (hatha megall)
-
gooool
őstag
válasz
grizlisandor #121231 üzenetére
Elnezest, de a kuplungtarcsa lett modositva, nem a lendkerek.
Kettos keramia tarcsaszerkezetet kapott es uj lendkereket, mert ugye meg volt egve ami benne volt.
A ketto nem ugyan az.Egyebkent nekem is baromira bejon az a benzintemeto SRT, anno kispocs koromban orakig nezegettem az ujsagokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OpenMediaVault
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- Suzuki topik
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- További aktív témák...
- Magyarországon jártam - saját kép - 40x60 - fém kerettel, prémium poszter fényes fotópapír
- Használt profi biztonsági IP kamera 4MP - optika 2.8 - valós WDR - POE - ONVIF - szolid áron
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- Kisvasút - saját kép - 40x60 - clip kerettel, prémium poszter, fényes fotópapír
- Sencor Mobilklíma (Wifi) sac-mt7049c
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest