- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
DeFranco #13818 üzenetére
Ahogy írták, ezek annyira illékony anyagok, hogy szerintem ha nem közvetlenül forró felületre fújod, akkor abszolut no para. Cégnél nálunk konkrétan mindenre féktisztítót használtak, hordószámra vettük, úgy fogyott, rossznyelvek szerint a hardcore karbantartók még kezet is abban mostak. Dohányzás előtt kétszer is.
p
-
trassher
addikt
válasz
DeFranco #13777 üzenetére
Ahogy már írták többen is, Brigéciol. Anno a suzuki motorterét így mostam le:
-Kompresszor + rücsi pisztoly
-Brigiciol a flakonban, belecsavartam a pisztolyba
-Szépen befújtam ahol csak értem
-Ezután simán slaggal lemostamAz opel-nél nem félek a beázástól, azt kozmetikában mosattam le.
-
-
Rivaul
addikt
válasz
DeFranco #13795 üzenetére
Brigéciolbol van alapból pumpás flakon is tecsóba stb. Általános ezer éves motormosó. Többször használtam jó alaposan lefújva mindent és utána vizes ruhával töröltem csak át. Nem evett meg semmit sem. Erre van kitalálva. Hígítani sem kell. A gyulladás meg nem logikus. Féktisztítóval ugyebár fékre fújunk ami meg izzásig képes hevülni. Nem sok lángoló kerekű autót látok az utakon
Menj ki és mosd le. Ne agyalj túl sokat. Sztem ezen felesleges ilyen mélyre menni. Az alap helyzet valóban bosszantó. Engem is a hideg ráz ha szervizbe kell mennem mert lassan könyörögnöm kell hogy a pénzemért csináljanak is valamit
-
-
DeFranco
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
válasz
DeFranco #13791 üzenetére
Emlékszek jött egy csávó, motort kellene mosni (már nem emlékszem milyen autóval) vagy 10x megkérdezte hogy nem-e lesz baja motornak, 5x meg azt hogy a generátornak lesz-e, hiszen tiszta lyuk.
-
-
-
válasz
DeFranco #13777 üzenetére
http://www.bardiauto.hu/webshop/felszerelesi-cikkek/autoapolas/motorblokk-tisztitas/-FE6056.000.05
Agumikat viszont az olaj megeszi, uh sos és utána figyelni nagyon!MOD:
"plusz ugye ott vannak a gumialkatrészek, szíj, gumiharang, stb." Ha gumi alkatrészeket olajozott össze a hiba, akkor azokra fokozottan kell figyelni. Könnyebben öregszik el olaj után. Nekem, pl az alfámba pár csepp olajtól a bordás ékszíjam megrepedezett és elszakadt. Motorgenerál kellett. -
-
Rivaul
addikt
válasz
DeFranco #13466 üzenetére
FBS patent. Én a gps tartót tettem első szélvédőre mert régi kilós darabom van és semmi nem bírta. 2 nyár után is azzal a tartóval adtam el a kocsit
QruÉn múlt héten jártam meg a balcsi utat. Kifejezetten kultúrált volt a közlekedés. Talán 3x kelett kimennem a külsőbe. 140-145 tempóra ráállok és nem nagyon zavarok senkit. Aztán hazafele jött egy új A4. Az a tipikus barom aki kielőz és lemegy a külsőbe aztán megint előz és újra külső... Már vagy 3x elmentem melette mire oda jutottam hogy nem húzódok le többet előle. Persze hogy beleállt a p..ba és villog
Mondom a..ád. Jött egy kis üres hely a külsőbe, lazán kikerülhetett volna (2 percre megint) de semmi csak tapad. Aztán mikor már nem volt jó a terep mert a külsőbe is jött a sor akkor megindult hogy elém vág. Nah ilyenkor jó hogy a rover magasról indul. Gondolom nem egy 3 ezres gép lehetett de mire beért az ajtómig addigra elfogyott a lendülete (180-nál...) és visszacsorgott mögém. A sor után elengedtem és inkább lassítottam had húzzon el a p..ba. Nem ér annyit egy ilyen hülye hogy valakinek baja legyen. Csak érdekelne hány emberrel szórakozik egy nap az ilyen...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #13445 üzenetére
+ bitpork: Persze, nem is tudtam nyugodtan aludni emiatt az éjjel.
roberto211: Nem kell a Swift/Fóbiára levetíteni csak a konkrét példát hoztam. Az a baj, hogy itthon többnyire tojnak a jobbra tartási kötelezettségre.
Mindenki úgy érzi, hogy született előjoga csettegni a belsőben. Én tolom neki, de ha jön egy gyorsabb autó akkor elengedem. Most is nyomtam a szokásos tempómat ami azért nem gyök kettő, láttam a tükörbe, hogy jön egy Cayenne ágyúgolyóként már dobtam is ki az inexet és szépen lehúzódtam. Nem okozott fájdalmat, sztem mások is kipróbálhatnák...
A lassúság meg sztem kor függvénye nagy részt. Muter régen simán verette 130-al pályán, ma már 110 fölé nem mer menni és nem azért mert így kevesebbet eszik a gép. Az 1,2i-je akkor se eszik sokat ha 130-al mész.
-
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #13419 üzenetére
Autópálya... Hazafelé kijött elém egy literes fóbia előzni gyökketővel. Mert az ezres Swift nem megy le a kapaszkodó sávba, mert minek ha 90-el mész dombnak fel a pályán. Aztán ott maradt a sávban előttem a Skodás. Mondom öreg, ha nem mész gyorsabban mint a melletted haladó akkor sosem előzöd meg... Nem vok az Saint féle levillogós de azért jeleztem neki, hogy én picit gyorsabban haladnék. Nagy kegyesen lehúzódik, majd beáll a hátsómba (mondjuk hamar lemaradt de akkor is). Ez mire jó?!
-
-
-
-
-
rbalint88
addikt
válasz
DeFranco #13263 üzenetére
avensis d4d. helyette lesz az alfa. annak a dízele érdekes módon kevésbé kényes a csodás magyar gázolajra... benzinből szerintem az omv "félprémium" a tuti. 10Ft felára van, de érezhetően jobb a simánál kevesebbet fogyaszt és nem megy rosszabbul, szóval megéri a felárát bőven.
-
-
-
rbalint88
addikt
válasz
DeFranco #13218 üzenetére
true. de ha az emberek többsége nem lenne olyan öntudatos nyakas paraszt, hanem belátná, hogy ehhez nem ért és keres az ismerősi (vagy ismerős ismerőse) körében egy hozzáértőt és nem veretné át magát a nepperrel - aki ennek megfelelően nem egy alja rohadék, hogy tekeri az órát, hanem piaci igényt elégít ki -, akkor itthon sem lennének ilyen áldatlan állapotok.
-
rbalint88
addikt
válasz
DeFranco #13215 üzenetére
Nem magyar szervizkönyvre gondoltam, hanem németre-svájcira-osztrákra
Osztrák tüvről olyan autóval vágnak ki taknyon csúszva, ami itthon jattolás nélkül átmegy csont nélkül a műszakin.Ck.: ezt aláírom, de a külföldi autónál sokszor megelőzési céllal is kicserélik az adott alkatrészt, mert olcsóbb megcsinálni előre egy másik munka mellett, mint fizetni az esetleges trélert és a plusz rezsiórát.
anonymus89: vedd meg a legolcsóbb matt tabletfóliát és vágd méretre. esetleg egy navi kijelzőátmérőt mérj előtte
-
mycso
veterán
válasz
DeFranco #13202 üzenetére
Én meg pont az ellenkezőjébe estem bele...ùj kuplung, turbó, szélvédő, fékek, vezérlés, stb. +friss műszaki, aztán mostanában gondolkodtam el, hogy eladom. És így is csak az ársáv alján fogom tudni eladni a futás miatt.
Illetve még nem igazán tudom eldönteni, hogy mi legyen helyette.Runner annyiszor linkelte a volvóját és olyan gyönyörű, hogy most azokat nézegetem, mellete 3-as lagunákat, bár tök felesleges nekem akkora autó.
-
roberto211
őstag
válasz
DeFranco #13204 üzenetére
Azt tudom.
10ből 8 esetben pont nem érdekel ki,hogy vetít és ki mit gondol elhiheted.. Én kocsimmal minden rendben van, fél éves vezérlés,pár hónapos gumi,igaz katalizátor kivan vetetve(hogy lásd milyen korrekt vagyok ezt is bevallom),uram bocsáss egy ajtózsanérszettet cserélnem kell,meg most a kompresszort.. Tehát ez nagyon nem jött be
-
roberto211
őstag
válasz
DeFranco #13202 üzenetére
Látom szokásodhoz híven sikerült kivenni a lényeget....
Ne fárassz kérlek....
Azt is írtam,hogy lehet jövőhéten megcsináltatom(ha találok kompresszort) de ebbe nyilván nem tudtál nagy mértékben belekötni ezért kellett bemásolni egy fél mondatot..
Én is gratulálok ehhez..
Amúgy nem tudom,hogy jött ki ez a két év akárhogy számolok nekem nem jön ki, de látom megy a számolás
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #12064 üzenetére
Ehh, ott csak időpontot lehet foglalni most nézem.
Marad a telefon. De sztem úgy meg nem adnak felvilágosítást. Egy próbát megér.mod:
aram01: Vállalom a te részed is. Csak mert önfeláldozó típus vok.
-
szőröscica
addikt
válasz
DeFranco #11598 üzenetére
Pálya adottságai: jó minőségű aszfalt, nyílegyenes út komolyabb kanyarok nélkül, kilométerekre előre belátható minden. Értelmes vagy adottságai: ha nagy a forgalom, nem tolod 180-200-al, nem előzöl hosszabb sorokat nagy tempóval, fel vagy készülve, hogy nagyot kell fékezni, teherautókat és a környező autókat fokozott figyelemmel közelíted meg, az autód képes erre, stbstb.
Véleményem fenntartom. Nálunk nem a 200-al közlekedők miatt szoktak lenni balesetek az autópályán, sokkal veszélyesebbek a 120-130 között 1 méter követési távolsággal vonatozó idióták.
trashher: lásd előző soraim.
Ésszel kell csinálni, bármikor nem lehet.
tomcsi: az enyémben 40 és 180 között működik, azaz óra szerint kb. 45 és 190 között megy, alatta-felette leold.
-
-v-
addikt
válasz
DeFranco #11233 üzenetére
Kivancsi lennek a baleseti statisztikakra azokon az utszakaszokon .. igazabol ha mindenki megszokta ezt, es sosincs baleset, akkor nincs ezzel baj, ha mukodik akkor jo. Ha van baleset miatta akkor faszsag ...
Mas orszagokban is latni meredek dolgokat, elso latasra el se hiszed, aztan kiderul valamiert megis mukodik, es nincs tobb baleset miatta.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #11237 üzenetére
Hát igen, tőlünk kultúráltabb országokban azért jobb a közlekedési morál. És nem feltétlenül az északi vagy a nyugati országokra gondolok itt, hanem már pl a horvátoknál is sokkal kultúráltabban megy ez az egész saját tapasztalataim szerint.
És még a benzinük se ilyen pancsolt szar mint amit itt adnak.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
DeFranco #11227 üzenetére
hát itt nem arról szól, hanem egyszerűen nem bírják elviselni, hogy elmegyek mellettük, és meglepemőket
Mágus: itt nem arról van szó, hogy mindenkit lenyomok 65lóval, hanem, hogy talán egyszer maradandó élményt okozok a bzi fejének, hogy azért mert drágakocsi, azért egyből nem adnak hozzá vezetési tudást. 16% os emelkedőn, örülnék ha 2esbe mennék
Senkit nem sodrok veszélybe, sőt nemrég volt egy kisbusz valamilyen új opel, füttyögött a turbó mint állat, kéményépítős bácsi, kijött elém tinnye felé, és én meg lendületből kikerültem. aztán elkezdte tolni mondom, ha a kanyarosba megfog, akkor ember (sztem 2-2,5 TDi lehetett talán) konkrétan közel határon autóztam, (sodoródtam az útról, sírtak a télik
(persze csak balosba, jobbosba figyeltem, hogy véletlen sem csússzak át) ) egy nagy kanyar után (Üvegtigrisnél) kigyorsításnál odalépett neki, és elindult mellettem, de láttam, hogy szembe jönnek, hát nem volt kérdés, amint kiért mögülem már tapostam a féket, hogy beférjen, és nem tartottam be neki, annyit ugye nem ért, meg is köszönte, én villantottam, hogy király vagy, és boldogan mentünk tovább.
Konkrétan ott még senki nem tudott így jönni, utánam, pedig voltak már próbálkozok, és nem feltétlen mert a 65 ló, hanem a technika.
El kéne kezdeni a topicnak szimulátorozni, egy Richad Burns Rallyt vagy valami
Ott lehet büntetlenül feszegetni a határokat,én is azért ismerem őket
ez a kör ink szépségre ment mint gyorsaságra. Persze ez sajnos nem ugyanaz
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #11233 üzenetére
Ahhoz nem kell átlépni a határt. A Mátrában is rendszeresen botlok bele berepülőpilótákba. Múltkor egy TSi Octi úgy beszúrt mellém a kanyarba, hogy semmit nem látott, hogy jönnek-e szembe. És ha jön a gyöngyösi járatos busz, vagy egy faszállító pótos Ifa...
Azt letojom hogy ő fűbeharap de rámvágja a busz/ifa a szarát és én is fűbeharapok.
-
gooool
őstag
-
mycso
veterán
válasz
DeFranco #10958 üzenetére
Ez így van, én is vettem bele egy összecsukható rekeszt...hát talán még sosem volt összecsukva, viszont most már jól tele van, de legalább nem gurulnak a lomok ide-oda.
Volt egy gyári renaultos kistáskám, tépőzárral rögzült. Abba nagyjából be tudtam szuszakolni mindent, de amikor a "svédek" feltörték az autómat, akkor elvitték a táskát.
-
válasz
DeFranco #10958 üzenetére
"ettől függetlenül ez a kérdés nincs rendesen szabályozva, mert az sem állapot, hogy az autók fele félszemű, vagy egyenesen előre a szemedbe világít."
Bizony és nagyon idegesítő tud lenni pláne, hogy azt hinni, hogy motor jön veled szembe. Múltkor az egyik helyi rendőr astra volt ilyen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #10865 üzenetére
Na csak beszélnünk kellett a gumiról, most jött a mail, hogy már a futárnál van a cucc.
mod:
Azért ez oda tesz a költségvetésemnek, kedden vezérlés csere előtte meg a 4 új gumit is ki kell csengetnem.
Azt hiszem nyaralni a garázsban fogok nézegetve az új szijjat meg a gumikat a tengerpart helyett.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #10676 üzenetére
Yepp.
Toyo Proxes T1-R-t futatta miután az általa ajánlott Nankangra azt mondtam, hogy akkor inkább marad fent a 6 éves Potenza.
Jaja, most bevezető kedvezménnyel még emberi áron megkaptam. Teljes áron már nem vállaltam volna be sztem mert úgy alig jön ki olcsóbbra mint ha két "rendes" szettet veszek.
mod:
runner : Akkor lehet valóban más a gebasz ott. Például az, hogy ebben már közelebb van a 600k km mint az 500k.
Múlt ősszel volt benne 560k km és azóta nem rükiben közelekedett vele...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #10671 üzenetére
Jaja, bizalmat szavazatam Micslennek. A nagyvasra megy. Ha nagy a hó nem indulok útnak eleve ha meg kicsi ezzel is el lehet bohóckodni arra meg elég bőven, hogy a letakarított utakon elcsettegjek vele.
mod:
runner: Ja azt hittem a nagyvasra kell neked. HR-V-re mehet a burkolat az nem termel sok hőt amúgy sem.
ODB mondta, mióta leszedette nincs gond vele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #10668 üzenetére
Igen az csak félbe lett fújva, nem reped szerencsére. Nem megy az a parkolás nekem, jobb lenne pár rutin órát vennem.
Hát nem látszik nagyon de azért dobd át pü-be az elérhetőséget. Most úgy is kenyéren és vizen élek mert ma berendeltem a gumikat a kocsira végre de még egy dísztárcsa belefér talán. Ez a kutyás story megijesztett nagyon, intő jelnek vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Klarstein Aero Ring Smart 9000 BTU Mobil klíma
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest