- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
Az embedded windows gyakorlatilag megegyezik az LTSC változattal.
beszereztem 1 windows 10 IOT ,leinstalltam és minden updatet rátettem. pont ugyanaz a buildszám jött ki, tehát tökugyanaz az ltsc és az iot ltsc
Az LTSC annak jó Aki nem szereti a Windows Store-t vagy a szóda szagát....A Linuxról meg tényleg csak annyit hogy nyilván kell és elévülhetetlen érdemei vannak, és jó is szervereken, de én mindig beleütköztem mindenféle bosszúságba ha desktopot kellett használnom. Csak 1 példa RPI4 rajata a saját rendszere , ok príma, na a kkor tegyünk rá screesavert, felkínál csillió megoldást, okés kiválasztunk egyet beállítom faxa. Na akkor most filmet nézünk.. eltelik 5 perc, puff a működő mediaplayer-t lebunkózza a screensaver. 3 napig túrtam a netet és nem sikerült megoldást találni. Szóval ezek veszik el az ember kedvét...
-
KAMI911
senior tag
Az emberek nagyon nagy része azért használ Windows-t mert abból valamit már látott, valamennyire tudja használni. Nem egy embert tudok a környezetemben, akit váltott Linux-ra, és azt a kis különbséget ami neki kell, meg tudta ugtani, megtanulta és tudja használni. Ha neked nem jött be, senkinek nem gond, hidd el. A cikk sem neked szól és vélhetőleg nem érted miről szól a Linux-ozás.
-
kilua
senior tag
"Az Android is Linux kernelre épül, de az egész OS szintjén az általános Linux működéssel és viselkedéssel standard esetben teljesen szembemegy, én nem nevezném Linuxnak, maximum Linux derivatívának"
Miről beszélsz? Ha a google playen rákeresek hogy linux tele van appokkal amik előhívják a linux parancssort android ablakkezelő alól (termux) vagy segítenek telepíteni gnome/akármilyen más linuxos ablakkezelőt android nevű ablakkezelő mellé (linux deploy)
Mióta van wine for arm, hozzá adtak x86 emulátort (exagear) és windows játékok is többé kevésbé szépen futnak Android tableten/telefonon is
[link]
Mondjuk ez a terület (windows játékok linux alatt) a valve steam deck miatt fejlődik ennyire és az android is linux, én inkább azon csodálkozom hogy még nincs hivatalosan steam androidra régebbi/indie játékokhoz ebben a formában.Amit írtam az már mind root nélkül működik, még debloatolni is lehet androidot usb hibakereséssel adb paranccsor alól.
-
cami][us
senior tag
Az Android is Linux kernelre épül, de az egész OS szintjén az általános Linux működéssel és viselkedéssel standard esetben teljesen szembemegy, én nem nevezném Linuxnak, maximum Linux derivatívának.
Sting se írhatta volna szebben. Közben asztali rendszert is futtathatsz rajta már több mint 10 éve. Ez valami cope lehet, hogy a MS bedöntötte a Nokiát a saját rendszerével és kell valami alibi, amivel az Android sikerét le lehet választani a Linuxról. Whatever floats your boat. -
bambano
titán
"De nem kéne ezt a topic-ot is n+1-edik lin-win flamepartyvá tenni": ezzel egyet tudnék érteni, ha kimaradna a folyamatos linux desktop éve című szöveg.
a sok linux disztró szemfényvesztés, ugyanazon a kernelen alapulnak, a többségük ugyanúgy glibc-t használ, nagy különbség az rpm-ben meg a deb-ben, illetve a gnome2/gnome3/kde desktop felületben van.
az a sokszáz linux disztró lehet vagy 6-8 kategória összesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Időjárás topik
- Renault, Dacia topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest