- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ric4m0nd
aktív tag
Kösz a tippet! Valóban jó megoldás a Scientific Linux, korábban telepítettem már. Mint-et másodlagos rendszerként használom a Windows-ból telepítve Mint4Win programmal. SL-ben sajnos nincs ilyen opció, azt külön kéne telepíteni, partíciónálva stb. Ahhoz kevés az SSD, hogy két teljes rendszer foglalja a helyet rajta. Majd próbálkozok munkára bírni a projektet.
-
rum-cajsz
őstag
Chromeban:
chrome://settings/languagesbal odlalt kiválasztod a magyart és jobb oldalon két gombnak kell lennie.
Mindkettőt nyomd meg. -
rum-cajsz
őstag
Megjegyzem, hogy az Ubuntum, azóta kicsit gyorsabb lett, amióta újratelepítettem.
Disztro váltás előtt adhatnál neki egy utolsó esélyt. Kendek progijával lemented a mostani állapotot, csinálsz egy szűz telepítést, és visszaállítod a mentésed.Ezen kívül érdekesnek tűnik a shadow által az ubuntó fórumban tegnap belinkelt disztro: Zorin OS. (de nem próbáltam ki, csak olvasgattam a honlapjukat)
-
rum-cajsz
őstag
én úgy oldottam meg, hogy csináltam egy közös partíciót és ott tárolom a home könvtáram fontosabb cuccait. A home könyvtárakat létrehoztam midnen telepített disztrib alatt, és csak a valóban közös (documents, zene, dropbox, stb..) linkeltem a home-ba. Így a beállítások nem keverednek, és mégis közös valamennyire a home.
-
fradi81
veterán
Hát igen, elvileg ez azért van így hogy a mintesek még tudják javítani a csomagokat, és amikor már biztosen működik akkor kiadják. Szerintem ez nem rossz stabilitás szempontból. De asszem lehet a régi módszerrel is használni, tehát hogy a debian repókból frissítsen csak a sources.list fájlt kell átírni/úgyhagyni. A régi home mappád ne használd fel, mert kavar lenne belőle, hozz létre más névvel felhasználót, vagy előtte nevezd át másra. Majd telepítés után átmásolod a régiből az újba azt ami kell.
-
chab7
addikt
Lenne is egy kérdésem rögtön. Ha van külön /home partícióm, akkor megadhatom a Mintben is ugyanazt, és akkor a programok beállításai, adatai megmaradnak, vagy inkább formázzam és építsem fel újra? Mert ugyanazon disztrón belül működik így, de azt nem tudom másra váltva okoz -e gondot ha ugyanzt a home partíciót használnám mint eddig.
(#246) fradi81: Ahhham, szóval akkor már nem teljesen gördül mert packokkal frissíthető? Ha elég gyakran jönne ki hozzá akkor nem gond.
Az oldalakat ismerem, már hónapok óta olvasgatok amúgy a témában , mert nehezen tudom eldönteni mi is legyen az utód. Ami biztos az ubi repül.
De még az LMDE és Scientific között nem tud eldőlni melyik is legyen a nyerő.
Az LMDE áll icipicit jobban a rolling miatt, de akkor ez nem teljesen az. -
fradi81
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest