- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
Dr.FantastiK #5903 üzenetére
Két különböző opcióról volt szó a Frissítéskezelő beállításaiban.
-
lev258
veterán
válasz
King Unique #5895 üzenetére
Az utolsó megjegyzés teljesen jogos, de egyben érthető is.
A Mint egyik célkitűzése elvileg egy felhasználóknak szánt egyszerű felület. Ők ezt csiszolgatják kiadásonként. Az újdonság legfeljebb az, hogy megjelenik egy új menüpont vagy pár új beállítás.
Valakinek ez így jó, másban meg inkább hiányérzetet kelt.
Egyébként lesz majd elég dolguk, amikor végre nekikezdenek Wayland alapra fejleszteni. De ezzel még várnak. -
lev258
veterán
Ez kicsit faramuci válasz, de azt javaslom, hogy tedd fel valamelyik 16.04-et vagy várd meg a Mint 18-ast. A Mint-nek voltak ilyen jellegű gondjai korábban is, az fglrx pedig már meg is szűnt (az új rendszereken már nem is kell).
Állítólag lesz majd lehetőség 17-esről 18-asra frissíteni, de ennek megoldásán és milyenségén majd akkor kezdenek csak dolgozni, miután már kiadták a 18-ast. Így elég tág időskálán mozog. -
lev258
veterán
Valóban nem csinál többet, pontosan ugyanazt. Csak sokaknak könnyebb a kezelése. pl. hirtelen fogalmam sincs, hogy csinál az ember új partíciós táblát a parted-del. Mindenesetre a telepítések előtt ellenőrizd le, hogy az új partíciós tábla jó-e.
Akkor te ügyes vagy. Kollégának az új Windows telepítés, programok, frissítések napokba telt, SSD-vel.
Nem biztos, hogy a jelenlegi Ghost mentésed működőképes. Ez eddig még nem derült ki, én meg nem ismerem se ezt, se a Windows mélyebb lelki gondjait. -
lev258
veterán
A GParted teljesen jó hozzá. Mint írtam, a partíciós táblát is tedd rendbe, valamint a Ghost-olás helyett én inkább a rendes Windows telepítést ajánlanám. Kezd az egész már bonyolultabb lenni, mint maga a probléma.
Én a helyedben Gparted-ben két részre osztanám a lemezt. Ezután mehet a Windows telepítő. Az majd úgy csinálja, hogy neki jó legyen. Aztán pedig a Linuxot felrakod a fennmaradó részre. -
lev258
veterán
sudo update-grub
Ahogy említetettem, lehet a Ghost-olás nem elég hatékony. Ha pedig olyankor használtad, amikor volt 100MB partíció is mellette, akkor azt is valahogy menteni kellene.
A Windows 7 tud ilyen partíció nélkül is települni, de ha ezzel együtt települ, akkor nélküle nem működik.
Korábban már javasoltam neked, hogy miután a partíciókat előkészíted, először a Windows-t tedd fel, majd ha minden rendben, jöhet a Linux. -
lev258
veterán
Na, szerintem ott a kutya elásva.
Írja a parted -l, hogy bár GPT partíciós táblád van, de nem egészen van rendben. És nagy valószínűséggel ez zavarja meg a telepítőt.
Tehát ezt kellene orvosolni. Vagy azzal, hogy Linux alól a teljes partíciós táblát is törlöd és újat hozol létre, vagy megpróbálsz valami spéci programot, ami talán tudja javítani adatvesztés nélkül is.
Egyébként most legacy módban megy a gép (az UEFI "ellentéte")? Mert akkor GPT helyett MBR jellegűt lenne érdemes használni. -
lev258
veterán
-
lev258
veterán
Elég zavaros az utolsó rész, hogy mit látott minek.
Live alatt talán meg visszahozhatod az eredeti helyzetet a testdisk-kel. Van hozzá részletes leírás a neten.
Egyébként a későbbiekre nézve, a Mellé telepítés helyett a Más opciót érdemes használni, ott mindent te irányítasz. -
lev258
veterán
válasz
donmackó #5793 üzenetére
Minden indítható Terminálból. Ez azért hasznos, mert extra információkat szokott kiírni, amik segíthetnek a hiba felderítésében.
Ha nem hozza előtérbe, akkor itt valami ablakkezelő gond lesz inkább (akár Cinnamon specifikus is lehet).
Alt+Tab-bal váltogatva se kerül elő valahogy? -
lev258
veterán
Az utóbbinak aztán semmi értelme.
A rendszert, a programok működését meg kell ismerni. Enélkül a végén még tönkreteszed a rendszert.
Egyébként írnak néhány tippet, pl. a vsync kikapcsolását. A Portal2 Steam oldalát néztem.
donmackó: Terminálból indítottad ilyenkor? Dob valami hibaüzenetet? -
lev258
veterán
És abból melyik? 17.3?
Csak mert az egyes alverziókban más kernel és videódriver dolgozik. Azt egyébként jobb, ha tudod, hogy Linuxon az Intel driverek kevésbé optimalizáltak. Szomorú, de mást nem tehetünk, mint várunk.
Esetleg körülnézhetsz a neten, valahol vannak-e még javaslatok a játékhoz. -
lev258
veterán
-
lev258
veterán
Mr. Y: [link]
Ilyen sok információt nem másolunk be közvetlenül, nagy mértében rontja az átláthatóságot. Áttettem pastebin-re. -
lev258
veterán
Hajjaj.
Az első, ami furcsa, az Intrepid szó. A 8.10-es Ubuntunak volt ez a neve. Fel nem tudom fogni, hogy került a tárolólistádba. A többi csak arra vonatkozik, hogy már kétszer is szerepel a getdeb tároló. Mindegy.
Azt meg végképp nem értem, miért akar olyan csomagot is feltenni, amiből hivatalosan nem kell ennyire friss.
Egy kissé zavar az egész. Túl sok az anomália.
Ezt most elfelejtve, fel tudsz tenni bármit a Szoftverközpontból és működik is? -
-
lev258
veterán
válasz
rozaliaG #5656 üzenetére
Azt akartam jelezni, hogy valami spéci elérésetek van a cégnél. Amíg erről nem tudsz pontosabb infót adni, addig nem nagyon lesz előrehaladás. Egyáltalán a kollégáknak ilyen módon sikerül mindez? Remmina-val konkrét gépre tudnál csatlakozni, ha azon a távoli asztal kapcsolat engedélyezve van és látható külső hálózatról a gép.
-
lev258
veterán
válasz
rozaliaG #5654 üzenetére
Nekem nem világos. A távoli asztali kapcsolat RDP-n keresztül zajlik. Erre Linuxon pl. a Remmina a megfelelő kliensprogram.
Te valami speciális, böngészőn keresztüli megoldást használsz.
Ne haragudj, de amíg nem tisztázódik a pontos háttér, addig nem sokat tudunk mondani. A tippem az, hogy nem a Linux jelenti a problémát, hanem a kapcsolódás maga (esetleg az, hogy nem a céges IP címmel használod). -
lev258
veterán
válasz
Lasersailing #5631 üzenetére
Látnod kell a lemezt is, ha már sima Nemo-ban mount-oltad.
-
lev258
veterán
válasz
Lasersailing #5629 üzenetére
Ugye nem volt titkosítva?
Próbálj indítani root jogú Fájlkezelőt, gksu nemo paranccsal. -
lev258
veterán
válasz
porthamt #5622 üzenetére
És mindenféle MS Office finomságok is úgy jelennek meg, ahogy kell? Képletek, speciális formázások, ... (ezeket sosem jelzik a leírásokban)
Mert sokszor írják, hogy ez meg az a program mennyire kompatibilis vele (pl. WPS Office is ezzel hirdeti magát), de van pár dolog, ami a hiányzó szabványosság miatt nehezen megoldható ezekben. A LibreOffice is teljesen jól kezeli az összes formátumot (meg a többi program), amíg nincsenek ilyen "speciális" igények.
Egyébként a kérdezőnek az MS Office kell és már fel is rakta. Csak egy kisebb problémája van vele. Neki egyértelmű, hogy más nem fog szóba jönni. -
lev258
veterán
válasz
Lasersailing #5609 üzenetére
A TLP-t már ajánlották, a tanulmányozása hasznos lehet. Lényegében sok erőforrást meg lehet vele takarítani, mint a hasonló programokkal Win alatt.
-
lev258
veterán
válasz
Aylarth #5586 üzenetére
AMD cuccokhoz a 16.04, illetve majd a később érkező Mint 18 lesz ideális neked. A jelenlegi rendszert persze életre tudjuk kelteni.
Amikor elindult a rendszer, vagy olyasmi, nyomj Ctrl+Alt+F2-t. Kapsz egy konzolos felületet. Itt jelentkezz be (felhasználónév, jelszó), majd add ki a sudo apt-get purge fglrx* parancsot (a csillag is kell a végére). Ezután sudo shutdown -h now. Kapcsold be a gépet és jónak kell lennie. -
lev258
veterán
Az UEFI az a rendszer, ami leváltotta a régi BIOS-t. Elvileg amikor kiválasztod, hogy a pendrive-ről bootoljon, van külön EFI USB pendrive sor. Amennyiben neked is ilyen van és a SETUP-ban is EFI, nem pedig legacy mód van beállítva, akkor szükség lesz egy FAT32-es EFI partícióra is.
Volt már szó arról is, hogy usb3-ról nem mindig sikerül a dolog (különböző gépek, pendrive-ok szerencsétlen együttállása esetén). -
lev258
veterán
Nem tudom, mit értesz alternatív alatt. Viberből megpróbálhatsz keresni egy korábbi verziójú .deb csomagot, de nem biztos, hogy az menni fog. Ha menet közben változtattak a protokollokon (ahogy a Messenger-nél is többször megtörtént), akkor a régi verzió nem működőképes.
-
-
lev258
veterán
Korábban azt mutattad, hogy a viber parancsot nem ismeri a Terminál. Konkrétan a fájlt még eddig nem indítottad, vagy nekem nem mutattad.
amdni: Akkor te is belefutottál az új Cinnamon ezen bug-jába. A merevlemez kérdés pedig megoldódott.
Ideiglenes megoldás: dbus-launch dropbox start -i parancs -
lev258
veterán
Amiket te hibáknak nevezel, azokat én csak hallgatom, de nem értem. Mármint bármelyik rendszert felrakod (akár Mint, akár Ubuntu, ...), ezek mennek megfelelően, nem léteznek ezek a problémák. Annyit tudok, hogy Virtualbox-nál az usb-hez kell pár dolog. Valami kiegészítő, meg aztán a beállításaiban is kell engedélyezni. Dropbox meg amikor fut, tesz egy kis ikont valahova, onnan meg elérhetőek a beállításai.
-
lev258
veterán
Gnome Commander-ben is működnie kell szerintem, csak én nem használom, nem tudom, m hogyan megy benne.
Használhatsz cp-t, de figyelni kell és könnyen lehet, hogy egyenként rákérdez minden felülírásnál.
Bár látom, szereted a Terminálos cuccokat, de ha már úgyis a Mint-et használod, a Fájlkezelő nem lenne jobb?
Az sdc3 jelen esetben a partíció maga, fizikailag. Vagyis úgy ne másold. Amikor felcsatolod a partíciót és látod a mappastruktúrát rajta, akkor tipikusan a /media alatt találod meg. -
lev258
veterán
Értem, mit mondasz, de más szempontból a Windows-os elnevezés a fura, mert ha átteszed egy másik lemez mellé, akkor aztán mi van. Van két C:?
Linux a háttérben egyedi UUID azonosítót használ, meg persze lehet neveket is adni. Nem lehet, hogy a Windows dinamikus partíciókat kreált? Az tud félreértést okozni és az utóbbi időben úgy tűnik, egyre tbbször fordul elő. Ilyenkor partíció a partícióban helyzet áll elő, ami lényegében Windows alatt létezik csak. -
lev258
veterán
Valahol elvesztettem a fonalat.
Van két HDD, közel azonos tartalommal. A "frissebb" adatokkal rendelkezőt próbáltad átmásolni a "régire". Ha felülírásnál nemet választasz, akkor a régit nem fogja újra cserélni. Akkor mi a gond?
Biztos nincs ilyen hiba a Linuxban, csak érteném, mire gondolsz. -
lev258
veterán
válasz
porthamt #5522 üzenetére
Ez inkább jelzésértékű figyelmeztetés volt a részemről. Volt itt már olyan, aki abban lelte kedvét, hogy 20-30 ppa-t beírt és javasolta, mindenki aktiválja a rendszerén, mert az milyen jó lesz.
Az x-swat-tal kapcsolatban most is fenntartom a véleményem. Ha megnézed, a benne levő csomagok több, mint 2 évesek. Nem ajánlanám semelyik mai rendszerhez ezeket használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged