- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
tegyek neki "egérkéset"
XFCE?
Nekem hiányoznak a komolyabb és használhatóbb diagnosztikai programok (HWiNFO, HD Sentinel, MSI Afterburner, AIDA 64, FanControl, Videokártyák gyári kezelőszoftvere, stb.) Linuxról, plusz azok a benchmarkok, amiket szélesebb körben használnak (Furmark, Cinebench, stb.). Ráadásként ezek a diagnosztikai programok jól integrálódnak a rendszerbe. Különböző, hozzájuk tartozó érzékelőket tudsz elhelyezni az értesítési területre, riasztásokat küld, stb.
Ilyenek Linuxra nincsenek, ami van, az pedig igencsak butácska. Töredékannyi érzékelőt képes csak olvasni, matatni kell a terminálban hozzá, hogy engedélyeztetni tudd, körülményes a telepítése, stb. Az, hogy nekem órák hosszat fórumokat kell bújni, hogy egyáltalán hogyan állítsak be egy programot a terminálban, ami Windowson két kattintásból fut, az nevetséges.
Ezek a dolgok nekem nagyon hiányoznak a Linuxból és nem, nincs rá alternatíva, ami van, az pedig körülményesen használható. Ebben a Windows mérföldkövekkel jobb és többet tud.
-
-
A HP honlapján én úgy látom, hogy ehhez a laptophoz 2013-ban adtak ki elsőnek Windowsos drivereket, szóval ebből gyanítom, hogy nem UEFI-s a gép, hanem még akár BIOS is lehet rajta. Azaz MBR-ben kellene felrakni rá a Mintet.
Szerk.: most amúgy lehet, hogy jól be is kavarodtam... ha a legacy bootot engedi, akkor mégiscsak UEFI lehet rajta... ötletem sincs.
Próbáld meg egy másik rendszerrel, hátha azzal indul. -
Még a Secure Boot is bezavarhat Mintnél.
-
Most igazából a Debiantól a Mint sem különbözik túl sokban. Nálam így néz ki az 1 terás SSD:
Most az kb. lényegtelen, hogy minek ennyi Swap, tudom, az életben nem fogja kihasználni, de azért adtam neki. Lemez végén van, tudom zsugorítani, ha akarom.
Szerk.: én kézzel partícionálok mindig, kivéve a Fedoránál meghagyom, hogy a telepítő magának állítsa be a BTRFS-t.
-
Én egy darabig a RAM-ra tettem a SWAP-ot Zram segítségével, valamint a Firefoxban letiltottam, hogy a cachet a háttértárra írja. Utána az is a RAM-ba megy. Kevesebbet használódik az SSD, bár pár év alatt 15 terát írtam rá a 600TBW-ből, szóval semmi értelme nem volt vele szórakozni.
-
válasz
growler #14885 üzenetére
Köszi, meglesem! Igen, egy másik SSD-n van az EFI partíció és azon három indító található. Debian, Windows 10 és Mint. Valamiért a Mint nem akar indulni bekapcsolt Secure Boottal.
Egészen pontosan az a hibaüzenet, hogy "a kernelt kell először indítani", vagy valami hasonlót ír ki a Grub.
-
Sziasztok,
Linux Mintnél valahogy megoldható, hogy "megegye" a Secure Bootot? Ha be van kapcsolva, akkor nem hajlandó bootolni a Mint. -
Üdv,
Van Linux Minten ez a mintstick nevezetű lemezképíró alkalmazás, ami úgyszint megtalálható Debianon is. Megmondom őszintén egy Rufushoz képest furcsállom a csomag működését.
Honnan tudja, hogy én egy lemezképet MBR-re vagy GPT-re akarom kiírni? Semmi ilyen funkció nincs benne, csak egy lemezképet kér és egy meghajtót, majd utána kiírja és ennyi...
-
válasz
batyuska100 #14675 üzenetére
Melyik asztali környezetet tetted fel neki? Leírás alapján gyanús, hogy az XFCE-t, mert nekem Cinnamonnál semmi sincs a jobb felső sarokban.
-
A Remmina ezt nem tudja?
-
Sziasztok,
Nagyon jó a Mint még mindig. Bár alapjáraton Debiant használok, nagyon tetszik mind a közösség, mind a felhasználóbarát kezelőfelülete és kialakítása a Mintnek. Jó használni ezt a rendszert! Most egy iGPU configban működik és meg vagyok vele teljesen elégedve. -
válasz
growler #14232 üzenetére
Kifejezetten tetszik az, hogy a rendszer telepítése után kb. mindent meg tudsz gyorsan csinálni grafikusan, frissítéseket, beállításokat, tűzfal, stb. egy súgószerűség végigvezet szinte mindenen. Ez a funkció nagyon hiányzott a Tudjukmelyik rendszerből. Az a ready-to-use érzés. Ez a Mintben szvsz megvan. Csak specifikus dolgokat kellett terminálból telepítenem, pl. Vulkan, Mesa driverek. A játékok mennek úgy, ahogy kell, semmi problémát nem találok eddig. Gyorsabb volt beüzemelnem, mint anno a Debiant.
-
Felraktam a Mintet. Nagyon jó kis disztró a Cinnamonnal pedig tök jó dolgokat lehet csinálni.
-
Kipróbáltam live usb-ről a Mintet Cinnamonnal és nagyon király! Használható, jók a programcsomagok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Alkoholista nevelde
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest