- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
ubyegon2 #2940 üzenetére
Nem rég megtörtént a telepítés 17.1 64 bit, live lemezről aztán a felajánlott frissítésekkel.
1T hdd particionálásakor valamiért nem engedte vagy én nem értettem hogy 20 vagy 40Gb méretűre csökkentsem az eredeti 600/400-ről végül meguntam és kapott 300Gb a / és 700Gb a /data.
Vga az ajánlott illesztőprogramot használja: xserver-xorg-video-ati 1:7.3.0-1 ubuntu3.1
Elsőre minden működőképesnek tűnik.Némi probléma:
Két monitorom van és alábbiak szerint állítottam be a kijelzők beállításainál mert ilyen formában állnak az íróasztalomon ill. így tudom a bal oldali kisebb monitorra húzni a másodlagos ablakaimat.
Viszont az újonnan megnyitott alkalmazások némelyike pl gimp élből a bal oldalon nyílik meg.
Hogy lehet vagy kellett volna beállítanom hogy a nagyobb monitorom legyen a fő asztal és a kisebbik annak kiterjesztése és csak az kerüljön oda amit én át húzok?Nem zavar csak megszoktam már hogy így használom.
-
zodo
nagyúr
válasz
ubyegon2 #2932 üzenetére
Igen Black-em van és nem szeretnék dual boot rendszert.
Tudom praktikus, könnyen kivitelezhető de nem nekem.
Új disztrókat sem tervezek kipróbálni, tetszik a mint felülete, kényelme.Nem mondtam de kb 7 éve kezdtem az első linuxos ismerkedésemet az Opensuse 10.3-al de ezek csak pár napig tartottak.
Aztán régebbi kis teljesítményű gépeken a kisebb disztrókal folytattam a sort persze egy-egy ubuntu sem maradt ki a teszteléskor. Egy alkalommal volt hogy nem sikerült visszanyernem a windows tartalmát. -
zodo
nagyúr
válasz
ubyegon2 #2926 üzenetére
Felszabadítom inkább az 1T-s vinyót amit a Mint-nek áldozok.
Telepítésnél akkor ha a partíció szerkesztőt választom pl.: így adjam meg a partíciókat vagy mi a javasolt?ext4 fájlrendszer mindkettő esetében és
rendszernek / csatolási pont mondjuk 20Gb mérettel
home mappának /Home csatolási pont és a fennmaradó kb 970GbSzerk:
ubyegon2
Lassan írtam de köszönöm a linket.
Viszont időközben meggondoltam magam és megtartóm a win-t is ha nagyon kellene valamiért ezért inkább hdd-re telepítek. -
zodo
nagyúr
Ok köszi a javaslatokat és ismerkedek az összefoglalóval.
Swap nagyon kell 8Gb memória mellett?
-
zodo
nagyúr
Köszönöm mindenkinek!
Szerintem teszek egy próbát az a legtisztább.
Kicsit aggaszt hogy nincs mindenre pozitív válasz de majd csak meg leszek.
Sajna nem vagyok tisztában alapvető infókkal sem ezért kérdezném hogy a rendszernek szánt ssd-t mire kell formázzam hogy az idővel felcsatolt (telepítés alatt le szoktam húzni az alaplapról a hdd-ket) NTFS-re formázott vinyókat gond nélkül felismerje/kezelje? -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Laptopon a Mint 17 (cinnamon) fut (főként csak böngészés és zene hallgatás) és az elmúlt napokban elgondolkodtam hogy mi lenne ha a napi szinten használám az asztali gépen is váltanék de...
Nincs nagy rutinom a linux-al kapcsolatban max feltelepítem és használom.
Viszont ha valami "gebasz" van akkor nehézkes a helyreállítása mint pl terminál használata vagy egyéb "voodoo". Szóval előbb megkérdezném, mielőtt nekifogok.SSD rendszernek mennyire ajánlott, kell-e valamilyen beállításokat végrehajtani mint win alatt?
Ráadásként Samsung Evo 840 128gb -om van amihez sokadik javító firmware érkezett .Konfigom az adatlapomon és minap megyek a vga kártyáért ami egy HD 7770 OC 1 Gb.
Ati kártyákkal vagyis támogatásukkal, korábban volt némi macera.
Mára már gond nélkül használhatóak, driver telepítés és kész alapon?Tovább fontos lenne számomra hogy pár szükséges alkalmazást ne kelljen nélkülöznöm.
Pl:
Teamviwer,
Teamspeak3
Lumia 520,530 telefonjaimat felismerje akár csak usb drive-ként. (Le -fel másolás)
Onedrive kliens
Daemon tools vagy hasonló lemezkép fájl kezelőTudom hogy létezik a Wine mint windows emulátor vagy mi de sosem használtam.
Ezzel tudnék pl World of Tanks játékot is játszani?Hirtelen ennyi jutott eszembe és előre is köszi a válaszokat.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Nézd meg atesz117 nekem szánt válaszát a (#801) hsz-ben.
Ha jól rémlik nekem is ilyen jellegű problémám adódott de nem jártam utána a válasz helyességének mert közben rájöttem hogy a 13 Maya LTS (Mate) kiadás is megfelel, pláne hogy hosszabb támogatási időszaka.
Netes telepítéssel a fent említett kiadásnál nincs ilyen fordítási/tárolós probléma. -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Imént tettem fel a 15 Mate 64 bit kiadást.
Frissítés kezelő az alábbi (persze ennél jóval több) hibákat ír.Mivel lehet orvosolni?
ERROR###ERROR###ERROR###ERROR###ERROR###ERROR###ERROR
W : Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/olivia/main/binary-amd64/Packages 404 Not Found [IP : 91.189.92.200 80]
, W : Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/olivia/restricted/binary-amd64/Packages 404 Not Found [IP : 91.189.92.200 80]
, W : Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/olivia/universe/binary-amd64/Packages 404 Not Found [IP : 91.189.92.200 80]
, W : Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/olivia/multiverse/binary-amd64/Packages 404 Not Found [IP : 91.189.92.200 80]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest