- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nem tud dönteni az iFold a titán és az alumínium között
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Néhány évente megpróbálkozom a Linuxszal, de eddig még nem hagyta egyik sem, hogy megszeressem.
A nemrégiben itt a PH.n megjelent Mintes cikk hatására pár napja feltettem egy vadi új gépre (HTPC / NAS) a Mintet, és ez már tényleg meggyőző. Egyik ámulatból a másikba esek, hogy milyen flottul mennek a dolgok. Most is arról írok. Persze vannak korlátai (játékok, office alkalmazások), de egy átlagos felhasználónak tökéletes otthoni oprendszer. Sikerült a Sambát nagyjából beállítani meg Webmint és a transmission-t is transmission remote-tal ugyanezen a gépen + egy windowsos gépen. Szuperul működik.
Sok tervem van még vele (XBMC vagy PLEX szerver és kliens, meg talán egy Calibre szerver, bár ez utóbbi kicsit túlzásnak tűnik).
Egyelőre szeretném megoldani a szgép időzített lekapcsolását kulturált módon. Annyira nem ástam bele még magamat a témába, de valószínű cron segítségével megoldható lenne. Találtam viszont egy GUI programot a qshutdown-t. Érdekelne, mi a véleményetek róla, van-e esetleg másik hasonló szoftver. A kulturált leállításon azt értem, hogy az esetleg nyitva levő böngészőt, videólejátszót és egyéb programablakokat is normálisan szeretném kilőni, hogy a legközelebbi indításkor ne legyen esetlegesen hibaüzenet. Van erre valamilyen megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Windows 10
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kuponkunyeráló
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus K73SJ - i7-2670QM I 6GB I 120GB SSD I 17,3" HD+ I Nvidia I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AeroCool Saturn 12F ARGB Pro 3db 120mm rendszer hűtő + 3 db jár hozzá+2 távirányitó +még 1 vezérlö
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest