- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
válasz
growler #11512 üzenetére
A jobb alsó sarokban a hangszóróra kattintva van Hangbeállítások, illetve feltettem a Pulse Audio Volume Controlt is már.
Hiába állítom be az 5.1 HDMI-t, rengetegszer visszaállítja magát Stereo-ra. Illetve pont tegnap (is) volt, hogy böngészőben lejátszottam egy filmelőzetest, utána elindítottam a Kodit, abban nem volt hang. Ezek után bementem a hangerőbeállításokhoz, megint kiválasztottam az 5.1, Teszt, és utána lett hang a Kodiban. Van, amikor persze nem csinál ilyet. De elég sokszor meg igen. Egyébként legfrissebb Mint. -
pigster
senior tag
Erre valaki?
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Már jó ideje szenvedek a hanggal. HDMI-n keresztül kellene jönnie, de folyton elállítódik Digital Surround 5.1 (HDMI) kimenet helyett Digital Stereo (HDMI) kimenetre. Ha átállítom kézileg, akkor működik, de mindig elfelejti a rendszer. Mit lehet tenni, hogy megjegyezze a beállítást?
-
pigster
senior tag
válasz
pigster #2540 üzenetére
Egyre inkább azt érzem, hogy tényleg a "Google a barátod" és az itteni fórumokba tök feleslegesen írogat az ember.
Közben már megoldottam, a többi kérdésemmel nem fogok itt zavarni. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
Néhány évente megpróbálkozom a Linuxszal, de eddig még nem hagyta egyik sem, hogy megszeressem.
A nemrégiben itt a PH.n megjelent Mintes cikk hatására pár napja feltettem egy vadi új gépre (HTPC / NAS) a Mintet, és ez már tényleg meggyőző. Egyik ámulatból a másikba esek, hogy milyen flottul mennek a dolgok. Most is arról írok. Persze vannak korlátai (játékok, office alkalmazások), de egy átlagos felhasználónak tökéletes otthoni oprendszer. Sikerült a Sambát nagyjából beállítani meg Webmint és a transmission-t is transmission remote-tal ugyanezen a gépen + egy windowsos gépen. Szuperul működik.
Sok tervem van még vele (XBMC vagy PLEX szerver és kliens, meg talán egy Calibre szerver, bár ez utóbbi kicsit túlzásnak tűnik).
Egyelőre szeretném megoldani a szgép időzített lekapcsolását kulturált módon. Annyira nem ástam bele még magamat a témába, de valószínű cron segítségével megoldható lenne. Találtam viszont egy GUI programot a qshutdown-t. Érdekelne, mi a véleményetek róla, van-e esetleg másik hasonló szoftver. A kulturált leállításon azt értem, hogy az esetleg nyitva levő böngészőt, videólejátszót és egyéb programablakokat is normálisan szeretném kilőni, hogy a legközelebbi indításkor ne legyen esetlegesen hibaüzenet. Van erre valamilyen megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- JBL ProFlora CO2 Starter Bio Set biológiai CO2 készlet 10-40 l-es édesvízi akváriumokhoz
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
- Corsair K70 RGB TKL // EU // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő