- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
válasz
growler #11512 üzenetére
A jobb alsó sarokban a hangszóróra kattintva van Hangbeállítások, illetve feltettem a Pulse Audio Volume Controlt is már.
Hiába állítom be az 5.1 HDMI-t, rengetegszer visszaállítja magát Stereo-ra. Illetve pont tegnap (is) volt, hogy böngészőben lejátszottam egy filmelőzetest, utána elindítottam a Kodit, abban nem volt hang. Ezek után bementem a hangerőbeállításokhoz, megint kiválasztottam az 5.1, Teszt, és utána lett hang a Kodiban. Van, amikor persze nem csinál ilyet. De elég sokszor meg igen. Egyébként legfrissebb Mint. -
pigster
senior tag
Erre valaki?
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Már jó ideje szenvedek a hanggal. HDMI-n keresztül kellene jönnie, de folyton elállítódik Digital Surround 5.1 (HDMI) kimenet helyett Digital Stereo (HDMI) kimenetre. Ha átállítom kézileg, akkor működik, de mindig elfelejti a rendszer. Mit lehet tenni, hogy megjegyezze a beállítást?
-
pigster
senior tag
válasz
pigster #2540 üzenetére
Egyre inkább azt érzem, hogy tényleg a "Google a barátod" és az itteni fórumokba tök feleslegesen írogat az ember.
Közben már megoldottam, a többi kérdésemmel nem fogok itt zavarni. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
Néhány évente megpróbálkozom a Linuxszal, de eddig még nem hagyta egyik sem, hogy megszeressem.
A nemrégiben itt a PH.n megjelent Mintes cikk hatására pár napja feltettem egy vadi új gépre (HTPC / NAS) a Mintet, és ez már tényleg meggyőző. Egyik ámulatból a másikba esek, hogy milyen flottul mennek a dolgok. Most is arról írok. Persze vannak korlátai (játékok, office alkalmazások), de egy átlagos felhasználónak tökéletes otthoni oprendszer. Sikerült a Sambát nagyjából beállítani meg Webmint és a transmission-t is transmission remote-tal ugyanezen a gépen + egy windowsos gépen. Szuperul működik.
Sok tervem van még vele (XBMC vagy PLEX szerver és kliens, meg talán egy Calibre szerver, bár ez utóbbi kicsit túlzásnak tűnik).
Egyelőre szeretném megoldani a szgép időzített lekapcsolását kulturált módon. Annyira nem ástam bele még magamat a témába, de valószínű cron segítségével megoldható lenne. Találtam viszont egy GUI programot a qshutdown-t. Érdekelne, mi a véleményetek róla, van-e esetleg másik hasonló szoftver. A kulturált leállításon azt értem, hogy az esetleg nyitva levő böngészőt, videólejátszót és egyéb programablakokat is normálisan szeretném kilőni, hogy a legközelebbi indításkor ne legyen esetlegesen hibaüzenet. Van erre valamilyen megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest