- iPhone topik
- Nyakunkon a Dimensity 9500, már 2 nm-re feni a MediaTek a fogát
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
#40553216 #12212 üzenetére
Igazából Windowsra is van fejlettebb PrintScreen progi, csak a Windows beépítettje buta. Bár az is fejlődött már valamennyit az évek során.
Linux alatt sem minden PrintScreen progi feature rich, vannak egyszerűbb, minimalistább megoldások is. Én pl. waylandes SwayWM alatt a grim-et használtam, X.org-os Openbox alatt meg a scrot-ot fogom beizzítani. Mindkettő terminálos CLI progi, de én a PrnScr billentyűre egy egyszerű funkcióra felparaméterezve hívom meg, így a funkcióinak a 99%-át simán nem használom, lényegében csak full screen screenshotot készítek vele, ami a ~/ mappába nyomatja őket screeenshot-ÉÉÉÉ-hh-nn-ÓÓppmp.jpg formában. Igénytelenség, de nekem nincs többre szükségem, csak felesleges bloat lenne egy kacsalábon forgó GUI csodaprogi 5 millió funkcióval. De pont ez a Linux szépsége, hogy minden géphez és igényhez rá lehet passzentosan skálázni, nincs az, mint Windows alatt, hogy 1 szoftver minden igényre, és az van lenyomva mindenki torkán, ha kell, ha nem, míg be nem fosik.
Azt nem tudom, hogy Mint Cinnamonba most mi van beépítve, gondolom valami funkciógazdagabb, full GUI megoldás, hogy kezdőknek is használható legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- iPhone topik
- Subaru topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nyakunkon a Dimensity 9500, már 2 nm-re feni a MediaTek a fogát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 26
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Mikrotik routerek
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 i5-10310U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest