Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zizidor
    őstag

Igen, az apt-tal gyorsabb a telepítés, meg látod mit ír ki, mennyit tölt le, mennyi függősége van az adott csomagnak. Ha valami hiba miatt elakad a telepítés, több információt látsz róla, könnyebb megoldani.

Persze a grafikus szoftverközpont sem szörnyű, de inkább nagyon kezdőknek való, akik most kezdtek el nemrég linuxozni, még nem ismerik a linuxos szoftvereket, és a grafikus felületű szoftverközpont képekkel meg értékelésekkel segít progit választani adott feladathoz. Ha nem vagy már nagyon kezdő, min. 6-12 hónapja már nyomatod a linuxozást, érdemesebb lenne terminálból apt-ot használnod.

Úgy látom a posztom némi vitát indított pro/kontra szoftverközpont témában, bár nem ez volt a cél. Általában én is apt vagy synaptic párti vagyok, de a szoftverközpontnak is megvan a maga létjogosultsága, például pont ilyen esetben, amikor egy ismeretlen alkalmazásról akar tájékozódni az ember. :) Azon meg nem érdemes vitatkozni, hogy kinek melyik tetszik jobban. Én szeretem a spenótot, de sokan ki nem állhatják. :D

Új hozzászólás Aktív témák