- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Netfone
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
"Ezért van szükség grafikus felületű disztrókra, hogy a XXI. században már ne körmöljünk karakteres parancsokat." - Érdekes, hogy a cli-ből gui-ba történő váltást fejlődésként fogod fel. Bár tisztában vagyok vele, hogy van aki a bolodbiztos megoldásokra esküszik, azonban ettől a gui-s megközelítés nem jobb, csak a hozzá nem értők is elnavigálgatnak rajta. Azonban a cli megfelelő kezekben gyorsabb és hatékonyabb a gui-nál. Szerintem.
-
Beniii06
addikt
Üdvözlet a topikban és örülök, hogy neked is bevált!
Én is csak úgy rábukkantam a rendszerre, mert egy "könnyű" változatot kerestem régebbi laptopon windows leváltására. Eleinte én is bejártam a szokásos utat, először Ubuntu, majd Mint Cinnamon(akkor azt gondoltam attól jobb rendszer/DE nincs), erre jött a Lite és mint ahogy írod is, ez nem a rendszer funkcionalitására vonatkozik, hogy kevesebbet tud, sőt sokkal többet ad mint egy Ubuntu vagy Mint, hanem hogy xfce-t használ és memória, illetve processzor kímélő.
A distro fejlesztői direkt a windows 7-ről áttérőket célozták meg, ezért sok olyan dologra figyeltek, ami kényelmi szempont. Más rendszerben, mint ami itt "Lite Software" néven beleraktak nem található meg, egyszere kijelölölsz akár 20 programot, kattintasz az installra és kész is, nem kell repo-k hozzáadásával szórakozni vagy snap, esetleg flatpak-et telepíteni hozzá. Xfce létére van pár alap plugin is, nem egy KDE szint, de eléggé testre szabható.
Sokan leragadnak a Mint-nél, pedig szerintem a Lite sokkal jobb annál, csak alig ismerik páran, viszont mivel nekem is bevált, bátorkodtam létrehozni ezt a topikot, hogy többen is megismerjék, mert nem csak Ubuntu/Mint/PopOS létezik.
Engem a könnyű beállíthatóság és az xfce alacsony erőforrás igénye győzött meg a Gnome-al/Cinnamon-nal szemben és mint ahogy képernyőképet is töltöttem fel a topikban, nem az a régi szürke "gagyi" kinézete van(mint amire sokan gondolnak az xfce hallatán), hanem teljesen modern. 64 bites processzorral rendelkező régebbi gépekre csak ezt telepítem, notebook-on is az van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Gitáros topic
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest