Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
Fritz Teufel #914 üzenetére
Én 218 torrentet küldök most vele, 1,5TB méretben, és 30 mega körül eszik, de ebből 25 mega cache, mert külső USB HDD-ről van szó. Szóval tényleg nem vészes.
Egyébként az egész Linuxra igaz, néha soknak tűnhet a memóriafogyasztása, de bőven szokott benne lenni cache-elés, és nem darálja a HDD-t, mint a Windows. Főleg a 2k/XP esetében utáltam, hogy a kernel lapozta ki az alkalmazások memóriáját, hogy legyen hely a SEMMINEK, míg a Linux nem daráltatja a lemezt feleslegesen, minta tényleg minden memóriából futna sokkal simábban. Mondjuk a Win7/8 memóriakezelése már fejlettebb, de meg is látszik, hogy azok is sokkal magasabb foglalási értékekkel dolgoznak, mint az XP. Átlag felhasználó persze ilyenkor megijed, mert javarészt XP-hez szokott, és nem látja be, hogy a memória azért van, hogy használják a programok, nem azért, hogy készenlétbe álljon üresen a semminek. Már el is szoktam tőle, hogy a Windows darálása miatt akadozzanak a programok.
Sőt, azt is észrevettem, hogy amikor a Ext4-en dolgozik a rendszer sok kis fájllal, meg sok apró fájl között kerestetek valamit, akkor sokkal simábban dolgozik a HDD, hangtalanul, csak úgy pörög a fájlszámláló fürgén (pedig AES256 CBC LUKS lemeztitkosítás is van), míg ugyanazon a HDD-n a Windows a titkosítatlan NTFS partíciót rötyögtette mint az állat, olyan hangja volt a HDD-nek, mint a traktornak, és lassabbak voltak az apró fájlokkal végzett műveletek. Az egész cucc évekkel jár technológiailag a Windows előtt, pedig még nem is mentünk el addig, hogy ZFS, vagy Btrfs, amik igazán modern fájlrendszerek.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- MSI Stealth 15M A11UEK 15.6" FHD IPS i7-11375H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Black Titanium - Használt, karcmentes
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest