- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- One mobilszolgáltatások
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoltanz #12834 üzenetére
visszagondoltam mi történt, de semmi ami arra adhatna okot.
Ez ugye több dologra is utalhat.
Amúgy meg az álmok megfejtése nem nagyon megy lineáris módon, a mi dimenziótudatunkban legalábbis nagyon ritka.
Tuti flashback-hez meglehetős mennyiségű hp-t kell előtte zsákolni! Persze akkor nem tuti a kellemes ébredés.
Payara megeszi üveghalat....
-
válasz
zoltanz #12761 üzenetére
Kontraproduktív ám ez, nem véletlen, hogy anno az NSA is azokat kezdte igazán megfigyelni, akik nagyon rejtőzni akartak. (márpedig ugye, ha kíváncsiak valakire......)
Nekem az tetszik, amikor telós topikban nagyon mondják, nekik aztán nem kell kínai rom a telójukra meg egyáltalán kínai teló se, mert a kínaiak kémkednek.
Igen, csak Ázsiában milliárd telót adnak el, EU nekik nem igazán piac éééés! ezt a milliárdnyi mobilt mind-mind figyelik folyamatosan! Naná, főleg magyar nyelvet imádják kínában.A fenti számok alapján legalább minimum 10-15 millió kínait foglalkoztatnak mobilmegfigyelésre, mert amúgy nehéz lenne. Mert ugye ez nem megy géppel, ahol kulcsszavakra ugrik a robot!
Nekem egyébként még a saját mobilom is megfigyeli a desktopomat! Utóbbin raktam kosárba egy SSD-t, de nem rendeltem meg és a boltnál mobilról beléptem, megrendeltem egy másik tipust, mégis az itthon kosárba rakottról jött visszaigazolás!
hűűűűűűűűűűűűűű...........no persze logikus, mivel itt rengeteg kínai lakik a telepen a 4tigrincs piac közelsége miatt! (hoppa, le is buktak nálam egyből - éééés ráadásul mind pofátlanul egyforma, hogy ne tünjön fel nekem, ha nem ugyanaz követ, mint holnap)
----------mondd ki most jó hangosan, hogy qrvanyád csutitörp és legalább egy hétig hallgatózik majd aTEkk........
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #12755 üzenetére
khm...
ungoogled-chromium -
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #12605 üzenetére
Akkor ilyen szempontból nézve a Picipuha Nyílászárók a legrosszabb, mert azon a GDI objektumok korlátozott száma (65536 darab) miatt csak erősen véges alkalmazás futhat párhuzamosan, míg unix-like rendszereken ez gyakorlatilag is szinte végtelen, csak a memória szab neki határt.
De nem csak emiatt, hanem általában is ezért preferálom a Linuxot, abban nincsenek olyan korlátok, mint a Windowsnál, hogy 2 darab fizikai procira vagy korlátozva (meg 32-256 magra/szálra), meg csak ilyen 64-128 GB RAM-ra, meg egyéb gyökérségek, meg csak x darab TCP/IP kapcsolatra, stb.. Linuxnál meg lehet 4096 prociszál, meg 256 TB memória (ennek csak az x86_64-es procik 48 bites címtartománya jelent fizikai határt), de még a 32 bites kernelnél sem vagy a PAE miatt 4 GB-ra korlátozva. Persze sok mainstream disztróban lekorlátozzák ezeket az értékeket kernelfordításkor, meg bootkor, de még céges felhasználásnál sem lehet nagyon korlátokba ütközni miatta, mert vagy a rendszer futásakor is lehet a default értékeket emelni valami /sys/akármi eléréssel, vagy csak elég saját kernelt forgatni hozzá a kívánt beállításokkal. A linuxos fájlrendszerek korlátai is jóval ki vannak tolva az NTFS-hez képest. Valahogy az egész szemlélet más, nem dönti el helyetted senki, hogy valami „ought to be enough for anybody”. Ez a fajta szabadság is előnyös, nem csak az, hogy a Linux ingyen van.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #12484 üzenetére
Nem akarok kötözködni, mert a te géped, a te rendszered, úgy használod, ahogy akarod. De! A lehető legrosszabb megoldást választottad. Böngészőből mindig a legfrissebbet kell használni.
Visszanéztem az eredeti problémádat. Nem mentek a Chromium-on a videók. Az oka egyszerű. Nem volt telepítve a Pepperflash. Az egész szívás helyett elég lett volna azt feltenni.
Ugyanis hiába van fent az Adobe Flashplayer csomag, az NPAPI protokollos, azt már régóta nem használják a böngészők. Helyette PPAPI protokollos Pepperflasht használnak. Ez a Chrome-ba alapból be van építve, a Chromium, Firefox mellé külön kell telepíteni. Utána fog menni minden videó. Nem trükközni kell, meg a frissítéseket letiltani, meg 2 éves böngészőt használni biztonsági kockázatként. Ezzel csak workaroundoltad a problémát, ahelyett, hogy ténylegesen megoldottad volna.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #12470 üzenetére
Leszeded githubról a csomagokat, elég csak a .deb-eket.
Legyen egy mappában mind, majd root alól dpkg-dzsel telepíted így:
dpkg -i ungoogled-chromium*
Így felrakja az összes csomagot ami kell. Mivel ez nem chromium, hanem ungoogled-... így ez nem fog frissülni, még akkor sem, ha a chromium igen, arról nem beszélve hogy ez ugye nincs a repóban, tehát manuál kell nyomni minden alkalommal.
-
-
válasz
zoltanz #12449 üzenetére
sudo apt-get remove --purge chromium-browser
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
chromium-browser* chromium-browser-l10n*a ...purge chromiumra ki fogja írni, hogy nincs ilyen csomag.
Amúgy böngészőknél esélyes, hogy nem távolít el ez sem mindent. FF-nál tapasztaltam már ezt.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #11771 üzenetére
Én anno az Unreal Tournamenttel (99) próbálkoztam, 64 bites rendszeren már nem megy, csak wine-os verzió (GOG)
Ellenben UT2004 az faxán futott natívan.
Quake 3 nem az én világom.
Szerintem egyszerűbb amúgy Wine-nal, persze attól függ milyen gépen akarod tolni. Ha egy mai darabon, már nem számít az emuláció, nem vesz el belőle annyi FPS-t amennyi számítana, cserébe nem kell vele annyit szívni. Legalábbis kiindulva abból, hogy vannak olyan libek, amikből már nem nagyon van 32 bites update. 32 bites wine viszont még frankón megy 64-es rendszeren is. -
-
Penty
aktív tag
válasz
zoltanz #11657 üzenetére
Szegény "srác" képe már évek/évtizedek óta kering a neten különféle feliratokkal, képernyőképpel. Valahol a negyvenes évei végén, ötvenes éveiben járhat jelenleg. Vajon mit gondolhat, mikor meglátja fiatalkori képét különféle oldalakon, miközben böngészik?
Ha jól emlékszem, van még egy pár ilyen nyolcvanas évekből származó "geeket" ábrázoló kép a neten, hasonlóan kacifántos életúttal. -
válasz
zoltanz #11462 üzenetére
Igen jók ezek a szerver HDD-k.
Még ezek azért alatta vannak a szerver HDD-nek kicsit, az még egy minőségi lépcsőfok, talán WD RE volt a szerver verzió neve, az viszont már tényleg drága home célokra.
A Japán atomkatasztrófa utáni HDD-k minősége esett erősen, így még jobban oda kell figyelni, mit vesz az ember.
(#11461) F34R
Ja, ez a kettő, amit érdemes gépbe rakni, bár most már van a RED-et kiváltandó a Purple meg a Red Pro 7200-as pörgéssel, ezekkel még nem találkoztam.
-
válasz
zoltanz #11458 üzenetére
Az nem egy mai darab, a 320-as testvére volt anno a WD Black 640GB-os mellett, amikor a táp kinyírta pár hardveremet a gépből. Onnantól kezdve tudom, miért ennyire drága most is a WD Black széria. Az a 640-es azóta is működik és vissza lehetett hozni 100%-ra.
Nemrég volt egy vita máshol(discord), hogy minek a WD Black, teljesen jó a WD Blue is, mit okoskodok én itt/ott. Pár napja olvastam, hogy a Kezdő topik azóta felszívódott videátora vett egy WD Blue-t, Most szünetel kicsit a YT csatornája, mert ő sem hitt nekem. A WD Blue szinte azonnal kampeca lett.
Persze ott is én voltam a galád, mert vehemensen állítottam, hogy mekkora baromságot beszél az, aki le akarta beszélni a vásárlás előtt állót a WD Blackről. A másik nagyokos szerverekben használ vegyesen Black és Blue lemezeket is, gondolom, aki ismeri a szerverüzemeltetést meg ezeket a meghajtókat, most a szívéhez kapott. Ez az okostojás mondta, hogy én milyen bántóan nyilatkoztam....na ja, megbántódni bármitől meglehet. Viszonylag rövid ideig voltam ott a csapat tagja.
-
válasz
zoltanz #11449 üzenetére
Jó, hát az iskolai évek rendben van, hogy ilyenek, de bambano múlt évezredben járt suliba, így aztán.....
(#11450) zoltanz
SSD az igazi, de hagyományos vinyó? No, azért nagyon nem mindegy, hogy mellik fajta/tipus, például nekem a WD1003FZEX-en is megy minden, mint a rettenet és az öreg Toshiba laptopon is dob rendesen a Fury 120GB SSD.
(#11451) cami][us
Végre valaki, aki érti miről van szó!
(#11452) Damateo
Windwos teljesítményhez képest mi hozza a közelebbi teljesítményt?
Nvidia zárt driver, vagy AMD nyílt? Vagy máshol veszik el?Ezt nagyon nehéz felfogni, mármint, hogy mire akarsz kilukadni. Az mondjuk tuti, hogy nekem jobban fut a rendszer az AMD nyílt driver-rel, mint az nVidia zárttal.
-
-
válasz
zoltanz #11420 üzenetére
Simple CPU Monitor zipet letöltöttem, ezt még le kell fordítani?
Innen nem megy? kisalkalmazások
Ha bemész a Kisalkalmazások menübe, érdemes mindig a Letöltés gombra kattintani, mert akkor frissíti aa tárolóját, ez a rendszertől függetlenül frissít.
Alsó sorban vannak a műveleti gombok, az i betű visz a spices honlapjára.
Amelyiknél van a sorában fogaskerék, azt innen is be tudod állítani. -
válasz
zoltanz #11417 üzenetére
"Hiba történt a frissítés telepítés közben"
Itt szerintem még nem érték utol az appletek a Cinnamon verziót.
Ez volt a Mintes szöveg, Debiannal nem jellemző, mert az nem a legfrissebbet használja.
Viszont van olyan visszajelző, ami igényel valaminek a meglétét. Melyik az a CPU app pontosan? Ha végez a másolás, átbootolok Debbencsre és megnézem.Mint-en ez működik jól. Érdemes telepítéskor itt megnézni, nem írnak-e valamit az app-ról.
Úgy szokom telepíteni a Debiant, hogy KDE, LXDE, Xfce-vel, ha hozzáveszem a Cin-t összekeverednek a De-k.
Akkor itt lehetnek keveredések, viszont a QT-s appok legalább nem húzzál le a fél KDE-t.
-
válasz
zoltanz #11414 üzenetére
Mint-en kéne, azon dolgozom.
sudo pycompile -p glipper
parancsot ír a postinfo-ban. Úgy látom a keresés alapján, hogy már 17.3-ban is ez volt fenn. Igazából nekem mindegy, nem lényeg az, ami nálad, hogy reboot után is emékezzen. (nem zárom ki, hogy a Glipper reboot után fog beépülni a panelbe, de azt még nem tudom kipróbálni, mert filmeket helyezek át mobilvinyóra)(#11415)
Köszi, ez a clipit már kezd jobban tetszeni.
Nekem is Cinnamonnal van a Debian is! mily meglepő
-
válasz
zoltanz #11408 üzenetére
Akikre gondolsz, azok a békanők. Mehetnek azok is, ha kipihenték a minapi békamenetet, igaz ők meg nem jugók. De válogatós vagy.
Nem írtad, melyik clipboard managert raktad fel, ami tudja, ami kellett. Én felraktam az egyik javasoltad, de egyelőre nyoma sincs.
Lehet, hogy nem akar integrálódni a Cinpanelbe.
-
válasz
zoltanz #11398 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy Alibaba meg amúgy a kínaiak eléggé érdeklődnek a felhasználói szokásaid iránt!
Mindig megjelenik előttem a kép, hogy kb 1 millió kis kínai gubbaszt a gépek előtt és folyamatosan figyeli, hogy ki mit irkál a gépén. Aztán jól megtudják, hogy vásároltál valamilyen kütyüt vagy csak olvasgattál róla és majd kapsz tőlük jó sok spam-ot, hogy milyen jó vétel most az Alibabán ez vagy az a kütyü!
De az is lehet, hogy ehhez 10 millió kis kínai kéne, nem tudom, de az összes netezőt a világon nem egyszerű kifigyelni, főleg, hogy a nyelvünk se fekszik nekik túlzottan!
Most már azért félsz egy kicsit?
(amúgy ez nagyon életszerű ám, ne röhögj, én is kaptam a héten 3 emilt is a Gearbest-től, hogy milyen kafa akcióik vannak)
- úgy rettegek az ilyesmiktől, hogy kétszer egymás után is vettem jó kis sziaomi 10000-es powerbankot igen jó áron adták persze, mert tudják, hogy engem már régóta figyelnek! Én meg gyakorta veszek valamit félelmemben....... -
Dave™
nagyúr
válasz
zoltanz #11396 üzenetére
Ez nem hitvita, csak felhívtam valamire a figyelmed. Nem értem az egész koncepciót miért jó ez neked, de mindenki azzal szívatja magát, amivel szeretné. Kereséshez használj nyugodtan yandex-et, legalább ekkora ötlet
Részemről befejeztem, elmondtam mindent amit a témában gondoltam, sőt, többet is
-
válasz
zoltanz #11378 üzenetére
Nem szivesen mondom ezt, de a böngésző lassulásának elég kevés köze van az Ubuntuhoz. Jó párszor gondolom frissült is a böngésződ.
talán ha 2 Asztali körenyezettel.
Ez a böngésző lassulásától függetlenül okozhat gondokat egyes programok futásánál. Soha nem láttam értelmét az ilyen több DE egymás mellé dolognak.
Ez amúgy nem lassulhat be, mint a Windows, persze, ha telepakolod minden jóval, akkor értelemszerűen fog lassulni, például jóval több services fog elindulni, de ezeket tudod.
#11377) Apollyon
Látszik, hogy nem vagy nagy Ubuntus!
Egyébként tudnád, hogy a Gparted meg sok egyéb program nem működött a wayland miatt, át kellett kapcsolni x-re, akkor minden OK volt.
-
Apollyon
Korrektor
-
válasz
zoltanz #11023 üzenetére
Skandináviában lefagynak ezek a spectre meg egyéb vackok, ott nem számít.
Vagy Ryzen platform, sztem időtállóbb lesz.
Háááát......most így látszik mindenesetre. Azért majd csak figyelj, ha elül ez a vihar. Szerinted azért, mert nem adtak ki eddig jobbat a béna konkurrencia miatt, nincs is semmijük?
(#11021) tvamos
Ez valóban home user felhasználás, a netről nem sokat írtál, hogy gigabites-e egyáltalán, mert 100 mbps fölött ugrik minden, bár hosszabb távra érdemesebb gigabites routereket beszerezni. Ez az áramköri jeltovábbító is okos dolog, nekem jobban bejön, mint a sima range extender.
-
-
válasz
zoltanz #10952 üzenetére
Jó reggelt!
Végre már, rendes offtopikos beköszönés! Mert mindig csak az érthetetlen furmányok vannak itt.
Mondjuk csak harmadikra vettem észre, hogy valami hiba/zavaró van a képen.Nekem például rohadt jó reggelem van, mert megírta a szállító, hogy a hűtőmet eddig ki akarták szállítani, de így, hogy tegnap bementem személyesen kifizetni az Edigitalhoz, így már inkább visszaviszik. Érdekes történet ez, amikor az idióta irodisták miatt raktáros, szállító, ügyfél is szív.
Megrendeltem a hűtőt, előtte megérdeklődtem, mit kell pontosan tennem, ha hitelkártyával akarom kifizetni, megmondták, hogy kapok értesítést, hogy van raktáron az áru és mehetek bármely üzletbe. Persze, hogy arról kaptam értesítést csak, hogy átadták a futárcégnek Utánvét jelöléssel. Bemegyek, kifizetem inkább, mert a futárcég még nem ismeri a kártyaleolvasót, de amúgy is 8 rugóval olcsóbb, ha hitelkártyával boltban fizetem. Ekkor jön a csavar, mert ilyenkor nem tudnak írni egy mondatot a fizetési mód változásáról, hanem a szállítónál lévő hűtőt visszarendelik és majd egy hét múlva kapok egy másikat.
Talán hihetetlen ez így, de sajna ez van. 1,5 óra telózás, személyes kavarás és emailezéssel sem tudtam megingatni ezt a remek álláspontot.De hogy jó hírt is említsek, múlt héten a Digi kiplakátolta, hogy 2 napig hagyjuk nyitva a rácsokat a folyosókon, mert fejlesztenek. Nem sikerült idetévedniük persze. Tegnap újra kiplakátoltak 2 napot, de most már csengetett egy fazon, hogy kábelt engedne le a villanyóra szekrényén keresztül. Mutattam neki a 2 szürke Digis szekrényt, de elszaladt. Mindegy, majd visszagyün. Gondolom ez a Digi 1000-es lehetősége lesz majd a lépcsőházban. Kellet már, mint egy falat kenyér, mert 100/100 már nem elég a parasztnak.
Bocs előre is az irodistáktól, ti biztosan a kivételek vagytok, de én még csak inkompetens idiótákkal találkoztam, akiknek a dolgok életszerűsége valahogy mindig megoldhatatlan kategória.
-
-
Smiley
addikt
válasz
zoltanz #9973 üzenetére
En az xp-nel jutottam el erre a szintre. A win2000-et nagyon szerettem, szerintem az egy igazan f@sza rendszer volt. Xp-t kb fel evig hasznaltam, es menekultem at linuxra. Aztan egy ideig parhuzamosan az osx notebook-on es valami linux volt desktop-on... Aztan az inteles valtas utan mar desktop gepen is osx futott. Most csak macbookpro otthon, hackintosh otthon es a meloban is. Az osszes server pedig gentoo. Mostanaban amugy az osx-el kezd telelenni a tokom, de 14 ev utan valtani desktop-on nem lenne egyszeru... bennem van a menni kene tovabb, de nagyon elkenyelmesedtem.
-
Vladi
nagyúr
-
bambano
titán
válasz
zoltanz #9506 üzenetére
debian satanic edition:
~$ ps -ax|grep systemd
308 ? Ss 0:00 /lib/systemd/systemd-journald
316 ? Ss 0:00 /lib/systemd/systemd-udevd
1107 ? Ss 0:00 /lib/systemd/systemd-logind
1119 ? Ss 0:00 /usr/bin/dbus-daemon --system --address=systemd: --nofork --nopidfile --systemd-activation
1408 ? Ss 0:00 /lib/systemd/systemd --user
1707 ? Ss 0:00 /lib/systemd/systemd --user
4214 pts/0 S+ 0:00 grep systemd -
válasz
zoltanz #8044 üzenetére
Ide linuxosok járnak, akik alapvetően egy közösséget alkotnak. Éppen ezért teljesen normális, hogy szidják a disztrókat, linuxosokat, egymást
, stb. Más topikban meg általában beállunk egymás mellé, főleg jó kis OS flémekben.
Én nagyon szeretem olvasni, néha már inkább itt kérdezek szakmai dolgokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- EAFC 25
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest