- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
2800MB, 10 oldal.. érted szerintem te is.
Nem csak hogy Ubuntu, de Unity is, abból is a 64 bites. Nem mintha számítana, hogy eggyel több vagy kevesebb oldalt bír el a memória.Ha nincs SWAP, de van egy elérhető tty1-ed, akkor loginolj be, és nyiss még 3-4-et, hogy nálad is kurzorig fagy-e az egész. : ) Utána egy killall chrome sokat segít majd a tty1en
-
-
-
-
N0zer0
senior tag
Jó, ha neked ennyire nem jó semmi, mindenben reklám van akkor bámuld a crow mignoni barlangrajzaidat, bár ezt is félve ajánlom, mert nem hiányzik sok, hogy a jogvédők ne grafitiztessenek arra is reklámokat, meg ne fizettessenek rá Artisjus matricát, nehogy valami jogvédett művet diszperzitezzél rá
-
-
N0zer0
senior tag
Szerintem azért nem jött be a mozizás neked, mert ilyen egyszemű 3D-s jávai szemüveged van a bunkósbot mellé, és nem működött. 20 perc reklám még a hülyének is megéri 5 rongyért. Nekem mondjuk az IT Crowd jut eszembe az otthon mozizásról, mikor a DVD elején megy a szerzői jogvédő you wouldn't download a car és a rendőr kalapjába szarós szlogenek, erre feloltják a villanyt, és hátrahúzzák a srácok kanapét, majd nézik tovább a filmet
Persze az egész sorozat klasszikus, a vistás bombakezelős robottól, a francia IT supporton át az if you type google into the google, you can break the internet beszólásig.
-
Apollyon
Korrektor
Általában már foglalni kell a jegyet, legalábbis itt bp-en eléggé célszerű, különben nem lesz jó hely. Én mindig leghátsó sorba ülök és középre, ott a legjobb a kép (2D), meg a hang se annyira xar. Mondjuk a hang miatt közép-középre kellene ülni, de hülyét kapnék ha annyi ember venne körül. Bár amilyen ritkán járok, nem fenyeget ilyen veszély.
-
Apollyon
Korrektor
ITcafén már túl sokszor mentem bele végtelenekbe folyó vitákba, és már meguntam.
A sokK-s felbontásról meg még annyit, hogy még a moziban is kb 2,8K van, max fel van skálázva az is. Filmre már nem igazán forgatnak filmet ha jól tudom. Inkább a sok fps-t erőltetnék, annak legalább van értelme. Egy 23fps-hez szokott szemnek eléggé új a 40fps, nekem kissé olyan volt mintha gyorsított felvétel lenne.
De azért itt is van egy határ, mondjuk a 100-200 fpsnek itt sem lenne már értelme.A 8K-val, de még a 4-gyel is úgy vagyok hogy úgysem tudnék annyi részletre egyszerre odafigyelni. Erre az 1080p tökéletes. Bár igazából nekem az ideális felbontás amit szeretek az az 1900x1200, vagyis a 16:10 képarány. Ez tök jó volt, a 16:9-cel már nem értek egyet – oké, ez az 1080p, de filmeknél ok, monitorfelbontásnak egy kicsit jobb a nagyobb. De nálam ez az abszolút max, ezt már 10 éve is tudták a monitorok, de most már csak ugye az 1360x768 dominál. Gondolom ez is benne van hogy így jobban el tudják adni a 4-8K-t.
-
-
Nincs felbontása, de van PPI/DPI amit x távolságról meg tudsz különböztetni.
Így pont annyira hülyeség kijelenteni, hogy "elég" jó a fullHD. Igen, elég jó a mostani megjelenítődön a mostani távolságból. Ha bármelyiket változtatod, akkor már kevés is lehet.
A tömörítés milyensége pedig erre jön rá. A bitráta pedig nem jelent minőséget. -
F34R
nagyúr
Ez egy felgyorsult fasz vilag. A jatekok es a VR miatt kell 4k. Noha 4k-s kamerak mar regota vannak, es fel is vesznek veluk erdemi jelentosege meg nem nagyon van. Hat persze jon a 125 gigas BD disc ami egy darab film abbol is a legkisebb veszteseges tomorites lesz vagy 30 giga
-
bambano
titán
e-t számoltattam vele, de az csak egy szálas. attól annyira nem melegszik.
a szemrevételezéssel kis gond van: messze vanamikor a ramot cseréltem, nem néztem, azóta eljöttem.
a gép eléggé tisztának tűnt, taperoltam belül, de nem volt koszos. szerverszoba, légmentesen zárt szekrény szűrőkkel.nincs benne vga kártya. szerverként fut. bővítőkártyákat kipakoltam belőle.
azt nem tudom, a hűtőt érdemes-e átpasztázni...
a nagy problémám, hogy nem tudok belőle semmilyen kernel szintű infót kicsiholni. serial konzollal se.
szerk: a proci 30-31 fokos, a diszkek hosszú távon 30-32 fok között voltak. szóval a ház hűtése nem lehet rossz.
-
-
spammer
veterán
Majdnem.
Azért a patchelt fontok (hogy ne úgy nézzen ki alapból minden, mint a hányás), a repók, meg egyéb hozzátett dolgok megvannak Unity nélkül is. És a lényeg, hogy különösebb szopások nélkül működik még netinstallból összelegózva is.
Amúgy kíváncsi leszek, hogy mi lesz a Unity sorsa, meddig tákolják, mekkora júzerbázis fog elfordulni, mert azt látom, hogy egyre többen hagyják ott a Unity-t, ami nem csoda, mert az összes többi Ubuntu leszármazott jobban fejlődik.
-
Penty
aktív tag
Szép is lenne, ha egy ilyen - vélhetően - katonai szállítógép 30-40 méteres magasságban röpködne egy ilyen környéken. (Bár anno a ruszkik nem szórakoztak sokat; emlékszem, volt hogy a MIG a tízemeletes panelek felett alig 10-15 méterrel húzott el...)
Nem hiszem, hogy szúnyogirtás menne, mert azt vélhetően ilyen kis propelleres géppel végeznék, mint amit te is linkeltél, ez meg egyértelműen egy nagy sugárhajtású gép volt. Ráadásul ugyan azt az utat tette meg többször egymás után.
Az éjszakai leszállás gyakorlásához is van ideálisabb terep, mint az erdős Bakony és a város feletti lankás lőtér, ahova max. helivel lehet leszállni. A város mellet ugyan van egy reptér, de arra rá sem hederített.
Mindenesetre most már elment. -
Apollyon
Korrektor
"Szerintem a hardver fejlesztés meg fog fenekleni és egyre inkább a szoftver felé indul a világ. Mert mostmár nagyon érik, nagyon kilóg a lóláb."
Ezt miből gondolod, illetve miként fog ez megvalósulni szerinted a gyakorlatban? Az AMD kivonulása a piacról esetleg, vagy a csíkszélesség fizikai korlátai stb? Vagy talán zombie apocalypse?
-
-
tvamos
nagyúr
"úgy látom, hogy nagy része csak arra jó, hogy vegyél még pár dolgot"
Minden azert van... hogy jo-e valamire, az kesobb derul ki, te rajtad mulik, hogy mire hasznalod. Szerintem...
Szerk: Ne vedd magadra, itt a TE nem rad vonatkozik, altalanos alany akart lenni! Szerencsesebb lett volna felhasznalot irni.
-
Apollyon
Korrektor
"Évente, két évente cserélni gépet? Meg állandóan frissíteni, meg megújítani, meg fejleszteni? Már rég túlzás ami történik."
Egyetértek, az újítással nem is lenne gond, ha nem rosszabbodna a helyzet. Régen sokkal kisebb teljesítményű hardveren neteztünk, most ugyanahhoz sokszoros póver kell.
Az esetek csak kis %-ában fogyaszt kevesebbet a gép mint régen, feltéve hogy ha a user az asztali gépet lecserélte notebookra vagy tabletre.
Az igazi újítás az lenne, ha alap irodai feladatokat amiket régen is tudtam, az ma is ugyanúgy el tudjam végezni a gépen, anélkül, hogy folyamatosan újabbra kellene cserélnem a gépet. A szoftverek gépigénye nincs egyensúlyban azok funkcionalitásával. -
BoB
veterán
Ezzel a "minek változtassunk ha működik" felfogással a világból ki lehetne engem kergetni.
Még szerencse hogy nem mindenki gondolja így, még mindig a kőkorban lennénk.
Már ne haragudj meg, de biztosan nem a saját szórakoztatásukra akarnak új csomagkezelést. Te tisztában vagy vele miért kezdtek neki? Véleményt alkotsz olyanról, amiről ismereteid nincsenek.
-
-
-
Kutya legyek, ha értem...
Van egy ilyen csodaszép ábra. Mutatja, hogy y árért y mennyiség fog fogyni demand oldalon, és x mennyiség melett z egységköltség lesz supply oldalon.
Ha szabad, tiszta, szabályozatlan, etc (ideális, mert ezt tényleg szeretik a közgazdászok, csak nincs) piac van, akkor ugye a kettő metszéspontja a legjobb, itt maximum a Q*P. Azt is hozzá kell tenni, hogy ezen a ponton épp 0 profit lesz. (Ugye a bejövő pénz is Q*P, és a költségek is ugyanazon Q*P nagyságúak)
És akkor itt jön a csavar, jön a zsivány állambácsi, és ráteszi az adót. Ekkor a supply az adó mértékével növekszik (az is mindegy, h milyen formában, lesz egy új supply fv, ami tartalmazza az adó mértékét), és ekkor ugye új metszéspont jön létre, ahol szintén lesz egy maximum Q2*P2.
Innen meg lehet már mindent mondani, ami a linkelt ábrán van. Az állambácsi bejövő adója (P2-P1)*Q2, ilyenkor már nem 0 a profit, tehát van plusz bevétel is (ez az eredeti supply görbe és Q2 metszéspontja, azaz P3) (P2-P3)*Q2 lenne eredetileg, de ugye ebből lejön az adó, szóval (P2*Q2-P3*Q2) - (P2*Q2 - P1*Q2)=(P1-P3)*Q2. Illetve lesz a DWC, ami P1*Q1-P2*Q2, és ez bontható fel (Q1-Q2)*P2 - (Q1-Q2)*P3 -ra.Viszont, ha bambano szemszögét nézem..nála pl egy ilyen egyenes f(x)=x supply görbe esetén a görbe alatti terület (akár háromszöget vessszük, akár az integrált) x=2 esetén 2 marad, az én elképzelésemben viszont 4 az itteni valódi értéke. Az egyik elképzelés ezek közül nyilván nem jó.
Persze, elég régen láttam ilyesmit, lehet én is megfeledkeztem valamiről azóta.
-
bambano
titán
na képzeld, írnék egyet, le is vizsgáznék (bár van pár terület a közgazdaságtanban, amit én másképp gondolok), és kapnék egy diplomát. és akkor közgazdászok közé keverednék
(#4117) bob.zxr: írtam én már annyi saját anyagot, hogy ha tényleg össze kellene csapnom egy közgázon értelmezhető diplomamunkát, meglenne két nap alatt... főleg, ha figyelembe veszem, hogy mi a szint mostanában...
-
-
Ezt már többször írtam a HDD-t veszek topicban is, de ide is írom föbb vonalakban:
- https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-reliability-update-september-2014/
- WD-ből alig pár típus van, többnyire Red és a régi Green
- Seagate-ből van ezerfajta, de kivétel nélkül mind Desktop (van 7200 meg 5900 is), sehol egy NAS vagy bármilyen 24x7-es HDD
- HGST-k nagyon jól muzsikálnak, de mind jóval drágább a másik kettőnél, és 24x7-esek
- Leírják, hogy felesleges Enterprise Seagate HDD-t venni, mert 2x drágább (ez persze a HGST-nél nem zavaró!), és alig valamivel jobb...igaz teljesen más a környezet, de ezt így simán kijelentik.- [link] másik cikk
- ugyanaz pepitálva, WD Red vs Seagate Desktop vs HGST- [link] harmadik cikk
- azt hiszem sejthető a probléma. Beraknak egy 45 HDD-s rendszerbe egy nem arra kitalált Desktop HDD-t...
- de azért itt is feltűnő, hogy az új 6TB-os Desktop Seagate-ből még nem romlott el, a fiatalabb Redből már igen.
- vagy az, hogy a 3TB-os Red rosszabbul teljesít mint az öregebb 3TB-os Desktop Toshiba (ami mondjuk HGST belső valószínűleg), vagy a 4TB-os Seagate Desktop ami egyidős.Mégis mit sugall minden grafikon, vagy leírás? Hogy a Seagate egy trehány márka... pedig kb semmit nem lehet összehasoníltani semmivel. A HGST drágább (a Desktar csak picivel, a Megastar 2x!!), mint a WD Red, de mindkettő 24x7-es. Seagate csak Desktop lemezekkel versenyzik, 8x5 tervezve.. persze a legolcsóbbak, a WD Green mellett.
Mégis mi az, ami ellentmond vagy hiányos pl az ajánlóval szemben. Mindenkinek Red-et ajánlanak. Én nem látom eszerint sem megalapozottnak. Vagy Blacket, de arról persze nincs ebben adat.
Szóval elég erős hiányérzetem van, így vagy úgy, miközben minimális összehasonlításra ad alapot, de mégis sokan oly nagy szeretettel lobogtatják, főleg a Seagate ellen.
-
-
Ha már így benne vagytok, mint Tarlós 5 éve, akkor neki is lehetne új nevet adni:
Linux - abszolút kezdőknek!
Az eddig logika szerint lenne Linux - haladóknak és Linux - kezdőknek.
Mint a legutóbbi példa is mutatja, az abszolút jelző eddig se tántorított el senkit a nem oda való hsz- tól! Ez simán bekerült oda is.
vagy Linux guruk topikja és Linux nokedlik topikja
-
Rimuru
veterán
Ja és egy fontos dolog, a topic összefoglalóból hiányzik az Arch.
Meg az IT.News törölhető/átírható IT caféra, bár tudom hogy az első hsz került be onnan öröklődött.
Iscariah: Abból a szempontból lenne jobb az új név hogy akkor nem oda kerülnének a "szeretnék ismerkedni Linuxszal mit ajánlotok?" jellegű hozzászólások (igaz mostanában annyira sok nincs de néha előfordul).
-
Apollyon
Korrektor
Mindenképp meg kell változtatni?
Linux guru topik?
Amúgy a Linux haladóknak szerintem is jobb. Esetleg lehetne (közép)haladóknak.
Szerk.: "A nagy linux topik" már szinte olyan klasszikus a szememben, szóval lehetne akár az is hogy "A nagy linux haladóknak topik". A "k"-t azért emeltem ki, mert ha már a fórum nyelve magyar, és külföldi fórumokon ezeket "thread"-nek hívják inkább, akkor jobb a topik ellenben a topic-kal, ez nekem olyan idegen még angol nyelvterületen is
-
-
Azt értem, hogy van rá igény. Senki sem akar váltani. Nekem sincs vele bajom, jó volt a Gnome2, szerettem.
G2
G3 fallback
új mate
Nekem már a szemem is a Gnome-ot látja szebbnek, bár lehet, hogy az a kép compizos is.Sosem programoztam GTK felületet, így nem is tudom, hogy mi a két toolkit között a különbség, de ezt leírtam. Viszont az újabbra van wayland.
Így viszont, mivel nem mutatott egyszerű, általános előnyt, így nyilván erős volt a "nemváltokcsakazértse" lobbi. Főleg, hogy a default a Shell, nem a Classic. Azt is megértem, hogy erre nem mindenki szán időt, nincs végtelen, cserébe a semmiért. Viszont megijedni sem kell tőle.Amikor viszont én elkezdtem ezt használni, nem volt a MATE a fasorban sem, épp kezdtek belegondolni, hogy lehet, hogy valami kellene, mert a csúnya Ubuntu elrontotta a játékukat. Mint ahogy másnak nem éri meg a váltás, most már nekem sem. Sőt, tetszenek az új programok is.
Egyébként gondolom sem CentOS-en, sem RHEL-en nincs MATE.
-
tvamos
nagyúr
Eloszor "Maglod"-nak olvastam... mondom mi van? De nem, en vagyok ma nagyon hulye!
En a magam reszerol inkabb Alaszka! Mondjuk, hoert nekem nem kell messzire mennem. Egeszen pontosan itt van a fal masik oldalan. Most nem er nyakig, de azert szep.
Ezt a vonatkerek utogetest nem hiszem, hogy soka birnam a.
-
bambano
titán
Halál nyugis emberek, 84 évesen vállig érő hóban rodeózik a hószánnal, és az, hogy nincs áram, annyira se izgatja, mint engem az mdf választási eredményei... jön a vonat, a kalauz meg a vasutasok mindenkit ismernek név szerint, szinte haverok, a boltos is. Nem ilyen karámozott bevásárlócsatatér, mint a tecsó.
otthagyják a bubut a parkolóban egy hónapra, mikor visszamegy, még megvan és pöccre indul.
egyébként meg utálom a meleget. na ott ez nincs
tök más világ.
-
Apollyon
Korrektor
Én még csak 12 éve netezek, de már ez sem rossz
Vén még közel sem vagyok
Amúgy igen, valóban sokkal jobb volt régen az internet is, amikor nem a weboldalak design-ja volt a lényeg, hanem a tartalom.
Nem volt gagyi frászbuk, hanem IRC meg legrosszabb esetben ICQ.(#3525) bambano: 64? Nem 56-tal kezdtek?
Ez nálam amúgy kimaradt otthon, rokonnál ADSL-lel kezdtem, otthonra pedig már kábel volt bekötve...
Erre még azért emlékszem [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Windows Insider Program
- Milyen notebookot vegyek?
- Yettel topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest