- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- iPhone topik
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szvsz alapból nem kéne használni nem LTS kernelt. Mert az LTS az stabil. Tök fölösleges főverziókat ugrani. Vagy ami jó még a nagy distrók saját kernele.
Ezt ugy ertem, hogy az ujban pl fixaltak valamit, ami a regi architekturara ertendo, de meg rosszabb lett mint regen. Például? Van valami konkrét bug amit tudsz és ilyen? Véletlenül nem a distro okozza?
-
Frawly
veterán
Nem értek egyet, a 4.19 és 4.9 nem annyira régi, hogy hulla más legyen egy jelenlegi 5.9-hez és 5.10RC-hez képest. Én pl. nyomatok ősrégi, 8 éves ThinkPad-en is 5.9.6-ot, és semmi gondja nincs vele, pedig régi már, mint az országút, de látok embereket 10 és 10+ éves, 1. genes Core i, meg Core 2, meg hasonló gépeken is futtatni probléma nélkül friss Archot, friss kernellel.
Épp ezért írtam a muzeális hardvert, ilyen Intel 845-965-ös GPU, meg Radeon 9000-X1xxx-ig terjedő GPU, és hasonlók. Nagyon gyaníthatón a kolléga nem ilyet használ, meg is erősítette, hogy középkorú hardver.
De tapasztalatom szerint még nagyon régi hardveren sem feltétlen hibádzik a friss kernel. Csak amiatt nem szoktam ajánlani a friss rendszert nagyon régi gépre, mert a frissebb verziókban több sornyi, bonyolultabb, feature-gazdagabb, több security bizbaszt tartalamzó kód van, ami csak szimplán lassabban működik, nyöghet alatta a régi hardver, hamarabb elfogyhat a korlátozott memória (ezek a régi platformok sokszor csak 1-2 GB RAM-ot támogattak), főleg, ha valaki ilyen full bloat DE + Chrome + egyebek felállásban hajtja.
-
Frawly
veterán
Azért annyira gyopárnak sem tűnik, nagyon a határon egyensúlyoz. Az is igaz, hogy én is türelmetlen vagyok, mert szokni kell, új gép, új platform, AMD-n még sose linuxoztam, meg kell szokni, meg egyszerre új disztróval, lehet nem kéne halmoznom az újdonságokat. Hosszú távon egyébként mindenképp Gentoo lesz, ez az Artix is kitérő, kíváncsiságból.
Van még megoldani való nehézség bőven Artixon, azon túlmenően is, amit írtam. Pl. konzolfont váltás, amit megtaláltam hol kell, át is állítja, de bejelentkezésnél visszaállítja rosszra. Meg mintha lenne tearing is, kompozitorral és anélkül is, igaz ez megint sajátosság is lehet, mert az IGP és a kijelző tud FreeSyncet, és az bekeverhet. Szoknom kell nagyon ezt az AMD platformot is, mert még nagyon új, azt se tudom mit hogy érdemes rajta. Eddig mind inteles gépeken linuxoztam, ahol vagy minden Intel volt, vagy csak a GPU volt ATi Radeon (ez utóbbi is rég, kb. 2010-ben utoljára).
#21203 ubyegon2: röhögni fogsz, de lassan megint jön majd az a két ünnep közötti időszak és megint Gentoo lesz napirenden! De most más lesz a felállás, mert már van vele tapasztalatom valamilyen szinten, meg másik gép lesz alatta, amin 4-8× olyan gyorsan fordulnak le a dolgok, azért az nagy könnyebbség és időspórolás, egységnyi idő alatt 4× annyi dolgot kipróbálhatok, 4× többet bénázhatok.
-
Frawly
veterán
Ja, én is remélem, hogy sokáig használható lesz a lapos. Azért is vettem 4700U-t meg 16 GB RAM-os változatot, kimaxolva előre, hogy sok évig legyen benne tartalék. Mert szigorúan nézve most még elég lett volna egy 4500U meg 8 GB RAM is, de mivel ezek újabban a legtöbb notiban forrasztva vannak, így nem lehet később bővíteni. Proci minden laptopban forrasztva van már hosszú évek óta, kivéve az asztali procit használó workstation és gamer laptopok kivételek, de azok ott kezdődnek, hogy fél-egy milla.
Egyébként meg ilyen műfajban én rugalmas is vagyok, bármit meg bírok szokni, ami nem teljesen hulladék, nem teljesen használhatatlan. Nincsenek olyan nagy extra igényeim, laptopos topikban le is igénytelenezik rendszeresen az egyik törzstag, mivel ő drága workstation laptopokhoz, ultrabookokhoz van szokva.
Egyelőre csak retró játékkal hajtottam meg, de 65 foknál nem tudtam feljebb vinni a procit. A benne lévő SSD Hynix HFM 256 gigás, PCIe 3.0 x4-es, de benchmarkon csak x2-es eredményeket megy, 2 giga olvasás, 1 giga írás, randomban is 1 giga. Nem teljesen rossz, de legalább hűvös, 35 fok felett nem volt.
LTSC-t még nem használtam, hallottam róla, de még nem próbáltam. Win10-et sose ki nem állhattam, már a megjelenésekor sem.
-
Frawly
veterán
Nagy baj nincs vele, így szerintem hosszú távú lesz. Hacsak nem jön ki valami gyári hibája, vagy szériahiba. Igazából annak az előző játékos notinak sem lett volna baja, mindene megfelelő lett volna, ha nem elviselhetetlenül hangos a hűtése. Ennek eddig nincs ilyen kizáró baja. Egyedül a billentyűzetet kell szokni, de az sem lesz lehetetlen , főleg a kiosztást, de kicsit bejáratódnia is kell. Meg eddig a sebessége nem nyűgöz le, amit pattogosságban nyújt, de ez könnyen betudható a szutyok előretelepített, szétbloatosított rendszernek, ami nem is arra van, hogy használjam, csak teszt erejéig nyomatom. Ugyanis ez az első pár nap hiperkritikus, hogy rájöjjek, ha valami nem klappol vele. Ha azonnal Linuxot teszek rá, és valami driverbibi miatt valami nem működik, akkor nem tudtam volna eldönteni, hogy most a hardver hibás, vagy szoftveres gond van.
Amiket írtam, hogy nem tetszenek benne, azokat csak az objektivitás miatt írtam, hogy ne csak az erősségeket emeljem ki, hanem a gyengeségeket is vegyem figyelembe. Összességében erős közepes, szerintem ennyi pénzt eddig nem ért meg, valami 70-75%-a lett volna ennek az árnak reális, de végül is nem bántam meg, most magasan vannak az árak a koronahelyzet miatti készlethiányok miatt, meg az előző lapost le kellett cserélnem, nem lehetett tovább halogatni, nagyon haldoklóban volt a régi, egy teljes szétszedést és hűtéspucolást már nem élt volna túl. Ennél jobb ár/értékarányú gépet meg nem lehetett most venni, ennek is örülök, hogy ezt a példányt találtam, mert durván hiánycikk errefelé. Lett volna jobb lapos, de aránytalanul drágábban, min. 2× ennyiért, vagy ugyanennyiért lett volna hasonló gép, ennél is nagyobb kompromisszumokkal (TN panel, 8 GB RAM), gyengébb, inteles kiszerelésben.
Egyébként minimalista, billentyűorientált tiling WM-es Linux után igazi kín Win10-et használni. Mind a beállítása, mind a testreszabhatósága, mind a használhatósága, kényelme nagyon rossz. Régen sem szerettem a Win10-et, de most használhatatlanabbnak tűnik, mint valaha. Nem is értem, hogy emberek hogy képeseket ezt a szutykot fő rendszernek használni, meg hivatalosan ilyen 40-80k forintot fizetni érte, amikor hivatalos csatornán kell beszerezni, és nem a géppel jön. Emberkínzásnak tűnik előtte lenni. Ez eddig azért nem tűnt fel, mert csak offline játékplatformnak használtam már egy ideje a Win10-et, pár hetente egyszer megjáratva, csak annyi erejéig bekapcsolva, hogy egy asztali ikonra kattintva már indítom is a játékot. De fő rendszernek rég nem használtam már egy nap erejéig.
-
Frawly
veterán
Arról még nem hallottam. Mondjuk a BSD-kből hiába van kevesebb, azoknak is kaotikus világa van, sőt, még kaotikusabb, mint a Linux disztróké, mert a különböző BSD-k alatt a kernel sem azonos (kivéve, ha egymásra épülnek, pl. TrueOS a FreeBSD-nek). Linux disztróknál legalább a kernel meg általában a GNU toolok közösek, általában már az initrendszer is, kevés kivételtől eltekintve, és csak abban különböznek, hogy milyen grafikus felület és körítés van mellékelve, meg mi a csomagformátum, csomagkezelő, kiadási-frissítési metódus.
-
cigam
titán
Egy kezemen meg tudom számolni, ezen tartalmak fogyasztóit. De a topkilakók összes keze sem lenne elég arra, akik a mainstream tartalmakat töltik le. Csak egy példa:
80 huszár -» 334
Úriemberek -»149'361'506
Bár ez utóbbi nem tudom hogy jött össze az ncore-nak.
Akik pedig réteg dolgokat keresnek, általában kis (zárt) közösségekbe tömörülve cserélgetnek egymással. Amúgy a 80 huszárt 30-án adja le a DunaTV. Szóval idővel hozzáférhetővé válik. Vagy nem, hiszen pl. a "Barátnők a bajban" 2002-es HBO szinkronos verzióval azóta se találkoztam.Ja és persze ott a prono...
-
Frawly
veterán
Jó, de azt hová teszed ki, ha nincs háttérkép, csak a X.org szürke háttere? Konzolban meg ki tudod tenni, de akkor meg a tartalom nem látszik. Sehogy se jó ez, anime nélkül nem maradhatunk, az egyértelmű.
#21007 ubyegon2: mert mire hasznos? Egy rég elavult, sose frissített, KDE4-es disztró, Ubuntu 14.04 alapokon.
-
Frawly
veterán
Az mindegy, nálam egyre megy, valami japán rajzfilmszerű bénaság. Tényleg nem értem miért kell sok embernek ennyire hájpolni, béna, és nem is néz ki jól. Még egy 13 éves lánynál elmegy, hogy barbik helyett ezt a témát nyüstöli, de felnőtt férfiaknál már elég gáz. Most nem tudom, hogy sok embernek csak nem volt gyerekszobája, és egyfajta második gyerekkort él meg ezekkel, vagy a közízlés torzult el ennyire globálisan.
-
Frawly
veterán
Nekem a nix sose volt szimpatikus, egy amolyan frankensteines öszvérmegoldás. Még sose próbáltam, de nekem már azok alapján sose volt szimpatikus, amit olvastam róla. Lényegében egy snapszerű disztró/csomagformátum-agnosztikus disztró, amolyan konténerfetisisztáknak. Maradj a Gentoo-nál inkább.
-
Frawly
veterán
Ja, ezt mondom, hogy Debianra, Archra sírt, hogy nem tudja feltelepíteni, meg bekonfigolni, mert túl bonyolult neki, és bár tető alá tudná hozni, de időigényes, és nincs rá ideje. Ezért nem tudtam én se soha eldönteni, hogy most ez tényleg komoly, vagy csak trollkodik. Mert igazából se egy Debiant telepíteni nem nagy szám, van text based installere, meg Archoz is vannak észszerűbb, de még relatíve minimalista defaultokat alkalmazó custom instellerek (Arco, Anarchy, meg egy rakat hasonló, fene tudja hogy hívják ezeket), ezekkel már átlagosabb userek is elboldogulnak, akik még nem hardcore szintűek, pl. uby is simán abszolválná, akkor ne már egy Torvalds kaliberű szakembernek ne menjen. Most vagy ilyen lusta, hogy megszokott valamit és onnan nem akar váltani, amíg nem muszáj, vagy ennyire túlbecsüli a disztrók komplexitását, ami egy kernelkódfához képest szinte semmiség.
-
Frawly
veterán
Egyetértek, a Minecraft csak kinézetre minimalista. Nem csak a Java miatt, de egyébként is rosszul van optimalizálva, a létező natív verziók is, és mióta kapott néhány extra grafikus feature-t és addont, azóta azért még a nem annyira gyenge gépeket is megfekteti.
Bár én egy játéknál elnézem, ha bloat, persze csak akkor, ha a bloatságért cserében nyújt valami extrát, jó grafika, jó fizika, jó játékélmény, nagy játékszabadság (nagy pályák vagy sandbox), többször kijátszhatóság, stb.. Meg játékok terén a bloat relatív is. Pl. az open-source RVGL motoros Re-Volt abandonware játék 300 MB zenék nélkül, 400 MB zenékkel, de egy rettenet szórakoztató 3D-s RC car game, amivel már több évtizede játszok és szórakoztat. Nyilván egy 150 KB-os, terminálos pasziánszhoz képest bloat, de egy mai, 93 gigás, 8 GB memóriát, és 3-4 GB grafikus memóriát bekajáló DX11, DX12, Vulkan játékokhoz képest meg hihetetlen sovány, elmegy maximum vagy maximumközeli grafikán egy 10-15 éves irodai gépen vagy laptopon is, amin csak integrált grafikus lassítóchip próbál GPU-ként kinézni. Hiszen csak OpenGL2-őt használ a gyári motor, OpenGL3-at az opensource port, meg 200-300 MB memóriát, plusz 64-128 MB VRAM-ot, 1999-ben adták ki, akkor nem lehetett messzebbre nyújtózkodni hardverigényileg. Ugyanezek igazak a Quake 1-2 modern, OpenGL portjaira is.
Attól is függ, hogy milyen műfajban indul egy játék, mennyire egyedülálló, stb. Mert pl. ott van most a MS Flight Simulator 2020. Ez valami rettenet hardverigényes, 150 gigától indul a telepítési alapméret, de ehhez még töltöget egy csomót játék közben, meg ha magas felbontáson tolják, az isten gépe se elég alá, elég rosszul optimalizált mind CPU, mind GPU tekintetében. De másik oldalról meg egyedülálló a műfajban, mert az egész Föld le van benne modellezve globálisan, és a táj java részét ilyen műholdfelvételekből interpolálja 3D-ssé, ez meg olyan, amit sokkal jobban optimalizálni nem lehet. Így bár bloatnak tűnik, de mivel ezt a műfajt más formában nem kapod meg, így mégse lehet azt mondani rá, hiszen akkor jön a kérdés, hogy mihez képest bloat, és nem lehet mihez hasonlítani, még a korábbi verziókhoz sem nagyon.
-
Frawly
veterán
SLC cache már a gyengébb MLC-s meghajtókon is van, TLC-től elkezdve meg mindegyiken, nem csak a QLC-sek sajátja.
Persze ezeken a drive-okon nincs külön SLC cache chip. Ugyanazt a TLC vagy QLC NAND-ot használják a fő tárterületből, de egy részét SLC módban. Ugyanis olyan, hogy MLC, TLC, QLC NAND, olyan nincs. Csak NAND van, azt olyan módban használod, ahogy akarod. A vezérlő programozásának kérdése, hogy egy cellában hány bitet tárolsz.
Ezt a trükköt el is játszották gyártók, pl. az Adata az SP920-nál, hogy felvásárolt gyér minőségű TLC-nek szánt NAND-ot, amik nem voltak olyan jó minőségűek, hogy 3 bitet tároljanak le benne, amit nehezebb letárolni és kiolvasni. Ezt viszont az Adata MLC módban használta, 2 bit eltárolásával, így gyorsabbnak tűnt. Amíg ki nem fingik rövid távon.
Szóval vigyázni kell, mert az, hogy mi az MLC, TLC az elég relatív, nem lehet a 3 betűs rövidítésből eldönteni, hogy melyik a jobb. Sokan bedőltek ennek az Adata-féle trükknek, ami ilyen Kingmax, Kingfast, stb. gyártók is eljátszottak, hogy a jómunkásember megörül, hogy dikk csák more, emelcé, aztán jól félre vannak vezetve.
-
A vezérlőt csak amiatt említettem, hogy kizárható, hogy amiatt meg az új NAND miatt lassabb lenne a 870-es.
A QVO addig jobb a belépő szintű TLC-nél, amíg nem éri el a TLC cache határait. Aki vett ilyet, gyakorlatilag nem szembesül soha a bezuhanással! Ha meg olyan vesz QLC-t, aki nagy méretű fájlokkal dolgozik, az hülye. Egyébként is nagy fáljokkal, virtualizálással foglalkozóknak alapból nem SATA kell, ez alól a 860 EVO kivétel, mert az bármekkora mérettel stabilan dolgozik. Minden más esetben NVME kell. A QVO nagyon fasza eszköz, egy baja van csak, hogy drága, például a 860 EVO-hoz képest.
QLC NAND nem szar, csak más, de TLC megjelenésekor arra is ugyanezt mondták, most meg érkezik lassan a PLC, akkor már a QLC nem is lesz annyira szar.
Az előbbi teszteknél is látszik, hogy az MX500 és a 850 EVO-nál sok esetben még jobb eredményeket is hoz a 870, az a 42GB feletti bezuhanás meg jórészt csak elméleti probléma. Pedig az MX500 és a 850 EVO nem is belépő szint!!! Hoppa!szerintem
-
Kicsit rákerestem, sajna Frawly nagyon a 870 kiadása után olvasott valamit, mert a 870 QVO minden teszt alapján jobb, 10-ból 8 értéket nézve ez jött ki. [link] [link] [link]
Nem akarok venni, csak az SSD topikokban ment a szokásos háború, hogy a QVO-k milyen szarok, holott meg nem. Bezuhan a sustained write nagyon, de csak ha elfogy a TLC cache és ez minimum 42 GB másolás/írás után történik csak! Alapvetően jobb a belépő szintű SSD-knél, ez a conclusio a tesztoldalakon is. Én is rég ezt papagájkodom az SSD-s topikokban a szakiknak. Legutóbb még törölték is a thread-et, igaz nagybetűs állításával mentem szemben.....hűűűű azt meg nekem sose díjazzák.
Azt se bírják megérteni, hogy a 42/78GB méret nem olyan kicsi, hogy ezt az átlagfelhasználó minden nap megszenvedné!!! Van aki soha nem fog ekkora méretű fájlt egyben írni/másolni!
-
Nem hiszem, mivel a Samsung saját vezérlői nem szoktak vackok lenni és lehet, hogy a 8TB-hoz meg a 92 Layer V-NAND-hoz lehet nem volt elég a MJX. A QVO 870 lassúsága amiatt is fura, mivel....de hiába lenne a dupla cache írás?
520MB/s SLC-Cached (80MB/s QLC)
1GB (LPDDR4), SLC-Cache (4-42GB)530MB/s SLC-Cached (160MB/s QLC)
1GB (LPDDR4), SLC-Cache (42GB) -
Frawly
veterán
Tűzfal, vírusirtó nekem sem jutott eszembe. De pl. kezdő koromban én is lámultam azért, pl. én is hajlamos voltam ilyen-olyan oldalról .deb csomagokat telepíteni, igaz csak olyan progiknál, amik vagy nem voltak meg a hivatalos tárolóban, vagy nem a legfrissebb verzióban, de akkor még nem tudtam, hogy ezekhez inkább külső tárolót kéne felvenni. Meg sokszor a grafikus felületet is úgy szabtam testre, hogy a tálca, billentyűk, stb. windowsosabban működjenek, ezen már mai fejjel persze röhögök, de akkor az tűnt természetesnek, és anno komolyan hittem benne, hogy az a legjobb, leghatékonyabb megoldás. Meg hajlamos voltam windowsos logikával sok mindent root-ként (értsd nem saját felhasználóval kiadott sudo-val, hanem su root-tal) használni, meg a mappa/fájlengedélyeket chmod 777-tel lőttem túl, amikor arra a chown a megfelelő eszköz, stb.. Meg próbáltam olyan progikat használni, amik klónjai voltak a windowsos változatnak (Double Commander, meg Notepad++-hoz jobban hasonlító szövegszerkesztő), meg természetesen vonzódtam a legbloatabb KDE-s megoldásokhoz, grafikus csilivilihez, és a bloat GUI megoldásokat preferáltam a terminállal szemben, próbáltam akkor a terminálhasználatot a legminimálisabbra szorítani. Az ilyenekbe szerintem kezdőként a legtöbben belefutottunk kisebb-nagyobb mértékben, mire fokozatosan, szép lassan, az évek során kiforrott a szemléletünk.
Egyébként én pont ezért szoktam nógatni ubyegont is. Nem azért, hogy agresszíven térítsem, meg pótcselekvésként csesztessek valakit, hanem úgy érzem, hogy ezzel az „örök kezdő”, meg „mentás cinmanó för evör" hozzáállásával ő pont megrekedt a fenti fejlődési folyamatban félúton, és próbálom a hátsóját rúgdosva elterelni a következő fejlődési lépcső felé. Mert amúgy kellő ideje linuxozik, meg a hozzászólásaiból látszik, hogy a tudása már bőven meglenne a továbblépéshez, többre lenne már hivatott, csak fogja maradt ennek a windowsról áthozott pszichológiai korlátnak, hogy „á, én nem”, „jó nekem az”, „minek új dolgokat tanulni, ha egyszer ez is működik”, stb. logika mentén pont azokat a mantrákat szedi elő, amire a windowsos userek is mindig hivatkoznak.
-
Apollyon
Korrektor
Hű, te azt már jó régen is írtad, azóta se váltottál akkor? Kitartó vagy, na rólad akkor semmiképp nem lehet mondani, hogy hopper lennél.
Herbsluftwm-ben lehet amúgy egyszerűen tray icont létrehozni? Vagy gondolom neked "tálca" sincs, csak üres asztal általad megnyitott ablakokkal.
-
Frawly
veterán
Ja, az jót tenne nekik. Vagy ha kiadnák a GTA3, GTA:VC, GTA:SA alatt üzemelő RenderWare motor forráskódját, mert akkor a közösség megcsinálná multiplatformosra, meg jobban optimalizáltra. Bár ennek jogi akadálya van, mert ezt a RenderWare motort a Rockstar egy másik fejlesztő cégtől licencelte, és azoknak az engedélye kéne ehhez, ők meg valószínű nem adják meg.
A GTA4-5 már egy saját, belső fejlesztésű motort használ, aminek Rockstar Advanced Game Engine (RAGE) a neve.
A Mafia 3-mal még nem játszottam, az az egyetlen rész, ami kimaradt. Azért, mert a kritikák kedvezőtlenek voltak róla, meg nem tetszettek a róla közzétett gameplay videók sem, ilyen fekete fószerrel kell mászkálni benne, igénytelennek tűnik, meg látszólag semmi köze a Mafia 1-2-höz. Viszont ha már Mafia, a ma megjelenő Mafia Definitive Editiont (lényegében Mafia 1 reboot, ramake) meg fogom venni, ez lesz az első játék, amit mindjárt a megjelenésekor megveszek, és nem várom meg, míg lemegy az ára. A Mafia 1 a második kedvenc játékom, a Far Cry 1 után.
Bár nem tudom mennyire fog tetszeni az új Mafia, a most megjelent Crysis 1 remake is elég nagy csalódás lett, pedig azt is alig vártam. Ugyanolyan optimalizálatlan szutyok a remake Crysis 1 is, annyi, hogy már nem Cryengine 2, hanem v3 motor van alatta, meg felturbózták a textúrákat, és beletettek 1-2 új feature-t (pl. ray tracing), de az egész még rosszabbul is fut, mint az eredeti. Pedig pont ezért vártam, mert az eredeti az egyik legoptimalizálatlanabb játék (pl. csak 1 szálat támogat, ezért nem tudja kihasználni a sokmagos procikat, és ermiatt egy magon erős, magas frekis procikon fut csak jól), ami valaha megjelent, azt hittem, hogy ezen javítanak majd, de nem. Még jó, hogy ezt nem vettem meg, pedig tervbe volt véve.
-
Frawly
veterán
Appimage-nek is az a baja, hogy abban is főleg mainstream dolgok elérhetők. Bár még az összes univerzális csomagformátum közül még az Appimage a legkulturáltabb, de én nem erőltetném. Ez a CLI Discord kliens lehet épp megvan benne, de aki ilyesmiket használ, garantáltan bele fog futni, hogy Appimage-ként sem elérhető egy csomó minden. Aki tényleg ilyen minimalista, terminálos, CLI, „pálcika” WM műfajban tolja, az előbb-utóbb úgyse ússza meg, hogy kódforgatásra át ne álljon.
(#20687) Apollyon: bevallom, én eddig nem tudtam, hogy a GTA-k ilyen élethűek. Én sok mindenről azt hittem, hogy fantázia szüleménye bennük, és csak most kellett rájönnöm, hogy távolról sem, tényleg a valóságot adják át benne, és nem adnak hozzá sokat. Meglepett, ennyi. Sőt, kezdem érteni, hogy sok embernek miért olyan bicskanyitogatóan sértőek a GTA játékok, pont a valósághűsége miatt érzik megalázónak, meg nem polkorrektnek. Lehet ha valami gettóarc lennék, én is rühelleném, hogy kifiguráznak az egész világ előtt.
A GTA:SA szerintem is hangulatosabb és nagyobb szabadságot nyújtó rész, nekem is az a kedvencem, ráadásul ma már az is előnye, hogy mivel régi játék és régi grafikai motor, már egy alsó kategóriás okostelón meg kenyérpirítón is jól elfut max felbontásban, max részletességgel. A GTA4 túl röpke és túl könnyű volt, a GTA5 meg áll-leejtősen van megcsinálva, de szerintem a játékmenet túl lineáris benne, nagyon filmszerű, de amiatt nagyon egyfajta mederben terelődik az egész játékmenet, és így messze nem ad akkora játékélményt, mint a GTA:SA, még ha technikai szinten, fizikában, grafikában, bejárható területben simán veri is azt. Persze egy 9-10 évvel későbbi játék, ami kb. 90 GB-tal több is, szóval nem nehéz neki technikai szinten egy retró játékot überelni.
Bár nekem a GTA4-né is meglepő volt, hogy az orosz dolgok voltak benne tolva, én emiatt azt hittem, hogy Nico Bellic orosz volt, közben meg kiderült, hogy szerb figurát személyesít meg. LOL. Kicsit a jenkik összemosnak dolgokat, nekik mindegyik ilyen cirill betűvel író szláv nemzet egyre megy, ahogy pl. nekünk is tök egyformának tűnik egy kínai, koreai, japán, mert mind krix-krax-szal író ferdeszeműnek tűnik, holott pedig ezek között is lényeges különbségek vannak nyelvileg és kulturálisan, mégis, aki nem ért hozzá, simán összetéveszti, összemossa őket, amit ezek a nemzetek maximálisan sértőnek is éreznek. Kb. ahogy egy magyarnak is kinyílik a zsebében a bicska, hogy összetévesztik Bukarestet Budapesttel, meg a közép-európai magyart le-kelet-európaizzák.
-
Apollyon
Korrektor
Az Alpine-on is kattogtam pár hónapja, csak a steam hiánya tartott vissza kb., meg hogy nem ajánlják desktopnak. Aztán lehet kezd kikopni már ez a dolog, ahogy egyre több user lesz.
A projekt célja amúgy nagyon bejön, jobban kéne, mint a Void@Rimuru
Alpine-t ugy lehetne hasznalni hogy chrootba hasznalod ami ilyan pl steam, netflix, spotify. Ha ez elfogadhato kompromisszum akar tudom ajanlani.Ezt jelenleg no idea, hogy...
Még a Ripcord is jól jönne (ami egy appimage), de legrosszabb esetben az is megy böngészőből.Prosu prosinnya, nem blogolni akarok itt, de most ez eldől azt lepihenek jópár évre, ígérem.
-
Apollyon
Korrektor
Ja hogy azóta is azt tolod... Sorry, nem akartam megbántani senkit.
Láttam még Penty is erre tért rá kereső alapján, de rajta kívül azt hittem mindenki offolta. Nekem itt a topikban te + Rimuru vagytok a hc linuxosok, szal a ti véleményetekre jobban építek.Keresőt megtaláltam, egyelőre nem találtam olyat ami hiányozna.
De pl. nv zárt driver jól működik?
Emellett látom őket is sújtja az agymenés ami a Debiant is, pl:
[link]
Illetve az erre elkövetett reakciójuk se szimpi. -
Apollyon
Korrektor
Aaah nop.
Voidról többen írtátok hogy kevés a csomag, szóval az kiesett.
CL meg gentoo...
Most Artix - funtoon gondolkodom, de utóbbi felé dől kicsit a mérleg, még dunno. Jó lenne, hogy kiválasztok valamit, beállítom, és soha az életben nem kellene többet hozzányúlni a frissítéseken kívül.
Ezért bíztam a "nagy" disztrókban mint a Debian, hogy az elég betonbiztos, szal akkor örökké jó... aha. Hát végül befosult (nézőpont kérdése).Alpine: cool, de nem desktop disztró, plusz nekem kell a steam.
-
-
Frawly
veterán
Nem troll, sok audiofil tényleg ezen a szinten van, komolyan gondolják. Tudom, viccnek is durva, de ők ennek nincsenek tudatában, hogy mennyire meg vannak vezetve ilyen hülyeségekkel. Simán beszopnak olyanokat, hogy 2000 dolláros USB/koax kábel jó csak, mert a normál olcsóbbakon jitterelnek az 1-esek és 0-ák, késve érkeznek a bufferba, ami úgyis pont azért van, hogy 0-ra kisimítsa a jittert, pont ez lenne a lényege az egész digitális témának az analóggal szemben, hogy se zaj, se jitter, se wow/flutter ne legyen. Nagyon sok ilyen facepalm dolgokat olvasni tőlük, szóval az elektronokat lehúzó gravitáció egyáltalán nem áll tőlük távol, Apollyon simán piacra dobhatna valami frankó 1000-3000 dolláros antigravitációs árnyékolású kábel, tenni egy 10 dolláros kábelre egy 10 dolláros ferrite gyűrűt, és elkérni érte 100× annyit, a sok debil venné, mint a cukrot, csak rá kell írni, hogy audiofil-grade, meg high-end audio és egyéb buzzwordöket.
-
Apollyon
Korrektor
Nem vagyok audiofil, mp3-at hallgatok nagyrészt.
De azért a high-end audioformátumok tényleg brutál jók, és nagyságrendbeli különbségek vannak a CD-hez képest.Szerintem ha az mp3 egy babettának felelne meg, akkor a CD-s FLAC/WAV meg egy Simson motor. Ehhez képest egy DSD meg már chopper.
Egy mp3 és egy FLAC között nincs akkora különbség mint a FLAC/WAV és DSD között. Persze ehhez azért jobb cuccok kellenek, és sokat hallgatok zenét, viszont szerintem nem akkora a különbség hogy megérje rá a sokkal több pénzt rákölteni. Arról nem beszélve, hogy azért ilyen komoly forrásokból nem éppen telített a piac.
-
Frawly
veterán
Ja, pont ez az. Linus nem használja, meg nem volt ehhez a kódhoz karbantartó és feltételezte, hogy akkor más se használja. Nem kicsit téved. Pl. én is használok néha konzolt, csak úgy, meg néha WM-ekkel szórakozás közben is, mikor egyik-másik nem tölt be konfigurációs hiba miatt, jól jön, hogy konzolból helyrehozom a dolgokat. Sőt, ha lenne a konzolban hardveres gyorsítás, akkor még többet használnám, amikor nem böngészek, videózok, játszok, ugyanis majdnem miden alkalmazásom CLI/TUI program, amik kiválóan mennek konzolban is.
Tényleg nem értem, mert a konzol kezelése biztos nem emészt fel túl nagy kódbázist. Ha nem is gondozza valaki, feature-t azért ne vegyenek ki. Az más, ha valami biztonsági rést okoz, és nincs aki foltozza, akkor azt mondom, hogy megértem, hogy a kódeltávolítással az egyszerűbb utat választják. Jelen esetben azonban közel sem erről volt szó.
-
snap, anorexia - ezek alapból nem tetszenek név alapján.
Amúgy köszi, most megpróbálom dekódolni, amit írtál.
Valami google fonts oldal bejön első linken, de az normál betűs oldal....na mindegy, megbambulom a linkeket. Olyan, amitől kigúvad a szemem, alapból nem OK. Jó szemem van amúgy és ha felteszem valamelyik optikát, akkor elég jól látok is.
(sejtettem, hogy nem lesz ez olyan eccerű ám)
-
Apollyon
Korrektor
Sajnos ja.
Telefon esetén olyan cucc kéne, amiben hardveresen ki tudom kapcsolni a rádiót (beleértve a 4-5G-t, wifit, gps-t kékfogat). Szerintem ilyet már lehet törvényileg sem fognak engedélyezni. :D :/De eleve olyan telefont veszek, amire lehet tenni Lineage-t, arra meg nem kell gúgli spyware. Persze attól még nem oldódott meg minden gondom.
Az viszont elég valószínű, hogy már nem sokáig lesz szabad az internet, vagy legalábbis nem az a formája lesz 10-15 év múlva, mint most, információ- és szólásszabadság terén. Remélem óriásit tévedek.
Tor-ban reménykedek még, de azt meg a fehéroroszok le tudták lőni még korábban, volt egy hír valahol, hogy megoldották, hogy ne tudj kapcsolódni.
Úgyhogy itt az ideje annak is, hogy vegyünk olcsó terás diszkeket, és elkezdjük archiválni az internetet, még mielőtt minden szénné lesz cenzúrázva. ¯\_(ツ)_/¯
(#20442) ubyegon2: ?
<nem igazán értem mire gondolsz> -
Ja értem, meggyőztél ezzel, akkor csak kezdő lehet a kolléga és a kérdése meg gyakorlatilag abszolút kezdőnek számít!
(#20410) Frawly
Az egy bilibe öntéssel nincs baj, hanem hogy az OFF-ban a kutya sem fogja megtalálni később a választ, ha hasonló problémája van
Na várjál, akkor a mondatod melyik fele az erősebb, mert így konkrétan értelmetlen. Vagy jó így vagy nem. De gyanítom valami oka van, hogy céltopikok vannak. Különben ha debreceni lakos lenne a kolléga, akkor a Debreceni lokál c. topikban is elférne a kérdése......
Nem vele van bajom, de sem ő nem kap használható választ így, sem amit Te mondasz..... -
Apollyon
Korrektor
-
totron
addikt
-
inf3rno
nagyúr
Én most készülök nyelvvizsgára és pont ezzel küzdök, hogy egy mondatos válaszaim vannak a legbonyolultabb témára is. Lehet Frawly-tól kellene leckéket vennem.
Most gyakoroltam pár órát muterral a beszédet, aztán kitaláltam hogyan kell fosni a szót. Az én stílusomban, úgyhogy nem lesz baj. Még van 3 napom, azt kihasználom beszédkészség fejlesztésre.
-
Apollyon
Korrektor
Dettó.
Azért elég nagy kár lenne, sokan vagyunk itt már ezeréves regekkel. Szerintem ha más nem is, pont, hogy a fórum rész, aminek meg kellene maradnia, rengeteg infó van itt, forum/index oldalon össze is lehetne számolni hány millió.
De ha a társoldalak nem is, a mobilarena elég erős, még mindig szinte naponta tolják a teszteket, a ph-n meg alig van már teszt... Régen az it.news-on (ami ma már itcafé) is sok hír volt, ma már alig... Pedig akkor is ugyanúgy a dajkopali vitte nagyrészt.Legrosszabb esetben, ha annyi a lapcsaládnak, a mobilarena biztos megmarad, legalábbis a hetente beletolt kontent alapján ezt gondolnám. Így pedig a fórumnak is meg kellene maradnia. Szerintem a fórum túl pici ahhoz, hogy beszántsák (a politika topikot is csak regisztrációval lehet olvasni), és túl nagy ahhoz, hogy hagyják kárba veszni.
Redditet én is szoktam tolni, de agyfrászt kapok a pontozástól ott, szerintem elég kontraproduktív. Meg milyen gagyi, hogy a régi topikokat lezárják. Persze ok, nem jó a sok napirégész, de erre ki lehetett volna találni valami jobbat.
-
Frawly
veterán
Azt tudom, de eleve csak kisebb csomagok vannak ezeknek a tárolóiban. Pont azért van leváltva benne a glibc is musl-re mert sokkal minimalistább, kisebb, hamarabb fordul, kevesebb erőforrás kell neki. Nincs bennük systemd és egyéb sem, pont ugyanezen okból kifolyólag. Sőt, aki ilyen disztrót használ, az eleve nem Chrome-ot fog rajta futtatni, amit sok órán keresztül kell fordítani, meg megint glibc kell neki. Emiatt nem olyan hosszú a fordítása, hiába source-based.
(#20177) sh4d0w: még nem volt időm tesztelni, majd meglátjuk.
-
Frawly
veterán
Ebben én semmi extrát nem látok az Alpine Linuxhoz képest. A musl-nek határozott hátránya, hogy egy csomó mindennek glibc kell függőségnek, ilyenkor meg az egész musl-t megette a fene.
(#20156) Apollyon: az ilyen musl-es disztrókhoz nem kell erős gép fordítani, mert elég minimalisták. Akár egy 2 magos laptopon vagy egy régi C2D-on is lefordulnak egész emberi idő alatt.
(#20164) sh4d0w: ki fogom próbálni. Bár az tényleg nem kizárt, hogy böngészőben le fog tudni futni valami disznóság.
-
Frawly
veterán
Elvileg az Amarok-klónok tudják, de azok bloatok. Elvileg tudja a DeaDBeeF is, de gyakorlatilag meg nem. Egyébként arról van szó, amit írtál, egyetlen, egész albumnyi FLAC fájl, 40-60 perces, és a hozzá tartozó .cue fájl, hogy melyik sáv mettől meddig tart. Ezt a hézagmentes lejátszás miatt szokás így lerippelni, mert egy-két lejátszónak gondja lehet a gapless lejátszással olyan formátumoknál is, amelyek tudják. Plusz olyan formátumoknál, amelyek nem tudják, így pótolni lehet. cuetools-zal szét tudom bontani, meg átkonvertálni bármilyen formátumra, de nekem úgy kéne, hogy eleve így játsszam le PC-n. Érdekes egyébként, androidos telónak és windowsos lejátszószoftvereknek simán megy.
-
cigam
titán
Amit az Ubuntu gyorsan, de kétes eredménnyel javított
-
Frawly
veterán
-
totron
addikt
Erre írtam, hogy mindent be lehet állítani. zoltanz kényelmi torrentezésről írt, kihozva alapból jobbnak - ebben - a linuxot. Nekem fordítottak a tapasztalataim. A többi meg mók, meg ízlés kérdése.
Szerkimerki.: elolvastam megint zoltanz írását és pont, hogy nem Win fos maga alá helyhiány miatt. Szerteágazó agyfasz és rejtélyesnek tűnő hibák tömkelege képes megjelenni linux alatt tárhelybeteltség fennkölt alkalmával. Baszik róla szólni konkrétan, hogy az a gondja. Ez már nem fért bele. Nem seggkinyalós verbalitást várok el, tudok gondolkodni, de ezt mindig is soknak, vagyis hát kevésnek tartottam. Ha persze már tudod mi lehet a nyűg hátterében, akkor már tudod, de addig...
-
Persze, hogy nincs, egyébként is ma multikulturális napom van, különben ha bantu-t mondok, akkor se lenne rasszizmus...vagyis mégis, mert a bantuid az már rassz. Szóval általánosan rasszizmusnak nem kéne nevezni, ha valaki nem imádja annyira a négereket. Nincs ilyen rassz, még a nagyrasszok is tagoltak ezen belül.
(#19815) Rimuru
Ja, ilyesmit említettél anno is.
De nem ertem miert rugoztok meg mindig ezen.
De min kéne rugózni, csak nem a systemdén még évekig?
Alig írok már a topikokba, igazán nem mondhatod, hogy rugózom bármin is.
(pedig a kedvencemről most okoskodhatnék a Mint topikban, mármint az overprovisioning-ról)
-
Penty
aktív tag
Mit értesz pontsan a Devuan elkurvulása alatt?
Amúgy igen, tényleg nagyon kevés valódi alternatíva van és ezek száma is egyre csökken.@(#19728) Frawly
Nálam az xbps-src még hátra van, egyelőre még nem próbálkoztam vele, bár a doksijaiba már bele-bele olvastam. Valószínű, hogy a hiányzó programjaimat is majd onnan fogom megoldani, de úgy, hogy én készítem hozzá a template fájlt... -
inf3rno
nagyúr
Nem használok semmit normál öblögetésre. Ezt szoktam néha higítva, ha olyan érzésem van, hogy valami készül. A műtét óta talán ha 2x használtam, előtte kellett elég sokszor, mert állandóan gyulladt volt. Nálam a fogmosás elég szokott lenni lepedék szempontból. A fogaim alapból jók, ritkán lyukadnak csak ki, valszeg a cukor mentes életmód miatt. Nem tudom, hogy ez most változik e, hogy a lovak közé dobtam a gyeplőt ilyen szempontból, de majd idővel úgyis visszaveszek. Nem feltétlen csak műtétre kell gondolni, ha látod, hogy piros az ínyed, és kezd begyulladni, akkor lehet használni pár napig. Teljesen helyrejön tőle, ha felszíni a gyulladás, nem valami tályog van ilyesmi. Rendszeresen szerintem egyik antibakteriális szájvizet sem jó használni, mert kb. olyan, mintha folyamatosan antibiotikumot szednénk. Ha nincsenek baktériumok a szájban, akkor betelepedik valami más a helyükre. Pl gomba, vagy rezisztens baktériumok, és azoknak még kevésbé fogsz örülni...
-
inf3rno
nagyúr
Hát talán a legfőbb érv mellette, hogy az egyetemi tanárom cége gyártja, és nem valami multi, szóval magyar embert gazdagítok vele. Nálam még erős érv volt, hogy nincs tömény mentol íze, ami miatt a többivel szinte képtelen voltam öblögetni, annyira marták az ízlelő bimbókat. Bátyám érdekes módon azt szereti jobban, ezt a hipós cuccot meg ki nem állhatja, szóval ez is ízlés kérdése. A klórhexidin elszínezheti a fogakat, amitől barna foltosak lehetnek. A klórhexidin a sejtmembránt teszi áteresztővé, és úgy öli meg a bacikat, a klórdioxid meg olyan mértékű oxidatív stressznek teszi ki őket, amit már nem tudnak kompenzálni. Szerintem az előbbire könnyebben alakul ki rezisztencia, mint az utóbbira, különben az immunsejtek nem használnának hidrogén-peroxidot ugyanerre a célra. Az oxidatív stressz kezeléséhez a bacinak fel kéne halmoznia antioxidánsokat, ahogy az emberi sejtek teszik (C-vitamin, E-vitamin, stb.), az instabil membrán kezeléséhez meg elég a megfelelő fehérjéket betenni a sejtmembránjába. Amúgy mindkettő hat az emberi sejtekre is, de azok jobban tolerálják őket, mint a bacik. A klórdioxid jobban behatol a biofilmekbe, mint a klórhexidin, illetve a szövetekbe is behatol valamennyire. A klórhexidin jobban gátolja valamivel a lepedék képződést, mint a klórdioxid a szokásosan használt koncentrációban. A klórdioxid semlegesíti a kellemetlen szagokat és azonnal csillapítja a fájdalmat és a gyulladást, mert nem csak a bacikra hat, hanem az általuk termelt anyagokat is tönkreteszi. A koncentráltabbat én ezen belül azért szeretem jobban, mert be tudom állítani vele a töménységet. Igaz ennek van olyan hátulütője is, hogyha túl tömény, akkor lemarja a nyálkahártyámat is egy kicsit, nem csak a bacikat intézi el. Még azért szoktam ezt venni, mert töményen vattára cseppentve orrba is lehet dugni, és párologtatni. Szóval arcüreg, megfázás, stb. jellegű problémákon is segít valamennyire. Annyi hátránya viszont van annak, hogy vízben elnyeletett gáz, hogyha nyitva hagyod, akkor reggelre elpárolog az egész. Lehet még sebet is kezelni vele, valamivel jobb, mint a jód. Én úgy szoktam, hogy sebtapaszra cseppentem töményen, ahelyett, hogy cserélném folyamatosan a sebtapaszt, mint a jódnál. De ritkán használom erre, legutóbb fater elvágta az ujját disznóvágáson, és elkezdett begyulladni meg gennyesedni, arra működött. Normál esetben viszont elég a jód is és olcsóbb is ennél. Itt speciel szimpatikusabb volt a gáz, mert mélyebbre hatol, mintha lekenem jóddal. Kb. ennyiben más a kettő.
-
inf3rno
nagyúr
Én innen szoktam venni a Dentalt, és azt higítom. [link] Nem használom folyamatosan normál esetben, csak ha érzem, hogy gond van. Nem is jó szerintem állandóan ezzel öblögetni, mert megöli a normál flórát is, csak akkor kell, ha tényleg szükséges. Valamennyit bomlik idővel, de a mostani már fél éve elvan az üvegében, és még van ereje.
-
inf3rno
nagyúr
Kicsit olyasmi a zamata, mint a hiponak, nem mindenki bírja, de a hatás szinte azonnal érezhető. Kinyírja a bacikat, eloxidálja a toxinokat és elmúlik a fájdalom. Nagyjából ezzel húztam ki az utolsó 5 évet, ahelyett, hogy állandóan ecsetelésre jártam volna fogorvoshoz. Vettem még szájzuhanyt, hogy alámossak az ínytasaknak szájvízzel. Eleinte jobb volt tőle, de pár hónap után úgy tűnt, hogy bár a felszínen oké, de lejjebb nyomja a gyulladást az állkapcsomba, úgyhogy azt inkább abbahagytam. Addigra viszont már izomrángásom is volt az állkapcsomnál, úgyhogy inkább megműttettem mielőtt teljesen rámegy az idegekre, és valami visszafordíthatatlan károsodást összehozok az ilyen otthoni terápiákkal. Altatásban nem volt vészes a műtét. Utána szédelegtem egy pár napig, meg lent volt a vérnyomásom. Fájni alig fájt, nem is vettem be egyáltalán fájdalom csillapítót. Szerintem már nem sok fájdalom érző ideg maradt azon a részen, annyiszor volt begyulladva. Toltam a turmixot minden nap, aztán meg fogmosás és szájvíz. Ennyi kellett, hogy ne fertőződjön be. Ha jól csinálja az ember, akkor néhány hét alatt rá lehet állni a normális kajára valamekkora fájdalommal, néhány hónap után meg már kb. olyan, mint előtte. A kórházban ehhez a részéhez értenek szerintem a legkevésbé, úgyhogy örültem, amikor egy nap után kidobtak onnan. Szájvíz nem volt, kajának kitalálták, hogy egyek májkrémes kenyeret. Próbáltam egy harapást, de dőlt a vér a pofámból. Azóta sem értem, hogy hogyan jött ez az ötletük. Igazából nem is ezért mentem oda, hanem a sebészek miatt. A lábadozás részét meg tudom csinálni magamtól is, van már benne rutinom.
-
inf3rno
nagyúr
Már a fogammal? Valamennyire torlódott, aztán 15 éve halogattam a műtétet jóvanazúgy alapon. Most kivették mind a négy bölcsességfogamat altatásban, plusz volt egy ötödik fog is, ami még az íny alatt volt, azt is kivágták. Azóta rendben van. Egyszer-egyszer volt, hogy éreztem, hogy begyullad az ínyem, de olyan szájvizem van, ami egy pillanat alatt elintézi. Noszti prof ajánlásával [link].
-
inf3rno
nagyúr
Érdekes, nekem nincsenek ilyen gondjaim, ha iszok, akkor egy pár óráig éberebb vagyok tőle. Nem mintha szükségem lenne rá, vízzel és edzéssel ugyanezt meg lehet oldani, csak most éppen ilyenem van, hogy fogászati műtét után újra tudok kávézni, édességet enni, stb. anélkül hogy belobbanna a gyulladás, úgyhogy az utóbbi fél évben több édességet fogyasztottam, mint előtte 20 évig összesen.
-
Frawly
veterán
Koffeinre mindenki érzékeny. Senki nem azért tolja, mert szereti. Nekem sem azért az folyik az ereimben, mert annyira odavagyok érte. Hanem mert kell, nélküle nem lenne erőm végigcsinálni azokat a rohadt nehéz napokat, amilyenjeim vannak. Igen, szar az íze, keserű, egészségtelen, főleg nagy mennyiségben, de nincs mit tenni.
-
BLMUX....ja még nem, de csak pár lépés és át lehet alakítani azzá is.
B mint fekete, ez ugye OK
Negro vagy ahogy magyarosan mondtuk anno-néger....na ez ugye nem OK! Párszor már bant is kaptam érte, mintha nem akarnák érteni, hogy én csak használom a régies nyelvezetet.fekete = néger
Mi ezen annyira nehéz? Persze ne legyen minden nagybetűs régies nyelvezet szagértő.......mert így kicsit olyan, mint az 50 centes néger, aki felháborodott a Negro cukorkán, mert olyan sötét belül is, mint az éjszaka. Egy pár katt a googlin és látja is mi a helyzet.
fekete - néger - sötét ? mi ezzel a baj? Talán döntsük le mi is Attila szobrát, mert tutira rasszista galád volt!
-
Apollyon
Korrektor
Elsőként amúgy az zavart meg, hogy volt egy program, amit kerestem, és gúgeleztem: "programnev alternative"
és nem jön ki róla az általam keresett oldalra találat. ¯\_(ツ)_/¯
Holott már kerestem hasonlót, és gúgel első találat volt. Hát akkor ezügyben se gúglizok már többet -
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
4 giga ram, és te meg 32-t javasolsz?
Már szinte kellemetlenül érzem magam, hogy 8 miatt vergődök, más meg fele ennyivel is elvan.
GTAO-t én is hamar meguntam, totál üres az egész. Ugye a variety elég alacsony benne, nagyjából mindenhol ugyanazok az elemek láthatóak, nincsenek állatok, az utca is üresebb: nincs pl. szemét, egyéb elemek az utcán, nem olyan városias kinézetű, mint a sztori mód.
Arról nem beszélve, hogy a küldetések is elég unalmasak, ilyen A-ból B-be menj, és ez ismétlődik minden alkalommal, nincs látványa az egésznek, csak "spawnolódnak" a cuccok.A most mindenhol a csapból folyó PS5 miatt viszont helyrepofozzák, de gondolom nem kell nagy dolgokra számítani, max grafikai dolgokra, ami elég közhelyes.
Én tökre örülnék igen fejlett, de pixelated grafikus játékoknak, de kb. nincs ilyen. Illetve egy van ez funnak néz ki: [link] de túl primitív. Hasonlóan kinézetűt a scalinggel lehetne állítani, hogy lehúzod ilyen 30% körülire, és tök jó pixeles lesz a csilli-villi game, ami úgy jobban néz ki (szubjektív ofc), és a gépet is alig eszi. Kapja be az RTX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest