- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4301 üzenetére
Errol az jutott eszembe, hogy a multkor anyameknal voltunk, es azzal farasztott, hogy Tapioszecson mindenki meg fog halni, mert az osszes repulo, ami a Liszt Ferenc-re jon ott engedi ki az uzemanyagot... Mar nem merek szolni semmit neki, meg elveszi a zsebpenzemet...
(#4266) bambano válasza lionhearted (#4258) üzenetére
"a debian telepítése már nagyon-nagyon régen nem pilótavizsgás"
En 10 ev utan tavaly probaltam ujra, es nekem ez nagy meglepetes volt. (Oke, a notimra nem hajlando felmaszni valamiert, de ezt betudom az nV Optimus-nak. Igy nyugodt vagyok.)(#4273) bambano válasza lionhearted (#4271) üzenetére
"honnan és miért is jött a buguntu becenév?"
Mert fikatarsadalom vagyunk, es genetikailag muszaly mindent fikazni, csufolodni... meg feleslegesen bosszankodni. Szerintem...
Nem, en magam sem vagyok jobb, de latom a kollegaimon, hogy nem ertik, miert bosszankodom, ha nem megy a szamitogepem. Ugysem tudok semmi tenni az IT-val. Max. felmondok, es elmegyek mashova dolgozni. -
Penty
aktív tag
válasz
bambano #4301 üzenetére
Lehet, hogy igazad van az üzemanyag égetést illetően, csak szerintem inkább a pápai reptérre, az ottani katonai reptérre szállhatott le. Mint említettem az ittenire rá sem bagózott. Az utolsó fordulónál észak-nyugat felé távozott, ami nagyjából Pápa iránya.
Na ja, én sem amiatt aggódtam, hogy fennmarad,hanem csak szimplán furcsa volt, hogy egy ekkora dög gép ilyenkor itt körözzön ilyen alacsonyan ennyiszer megfordulva.
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #4286 üzenetére
Na kipróbáltam. Nem annyira vészes. A nagyjábóli eredményeim:
- Firefox 31.6.0 gyári Centos 7 csomag. Semmi plugin, csak flash. phenom II X4 proc.
Betöltésnél ált 1 magot húz meg, de az 90%-ig a többi pihen. Görgetésnél - megcibáltam rendesen - 30-40 között ugrálnak magonként. Kicsit mintha akadna a mozgása. Ez lehet gpu eredetű, nálam minimumra van letekerve a 4670. Simán olvasva x cikket 10-20 % között van mindanégy mag.- chrome google tárolóból Verzió: 42.0.2311.90 (64-bit) ez a stabil. Ezt használom nap netezésre. adblock pluginnal.
cput jobban megterheli betöltésnél 50-60% minden magon. Ha kész, akkor olyan 20-30 közé áll be görgetére. Olvasásnál meg 10 és az alatt.Mindkét böngésző ha már betöltötte az oldalt, szépen elosztja a terhelést magokra. Jó persze így is elég sok.
mod:
Próbaképpen összehasonlítotam FF alatt 2 referencia (
) oldallal: egy random wikipédia cikk és logout fórum oldal. Előbbi olyan 20-25 körül evett magonként, utóbbi kb 10-20 között. Érdekes, hogy nem volt olyan szépen elosztott a terhelés.
-
válasz
bambano #4266 üzenetére
Szerinted. Szerintem nem a "linux" közösségbe ugatnak bele, hanem van egy céljuk, amit el akarnak érni, a legjobb eszközökkel. Lehet, hogy tévednek.
A Snappyről itt egy nagyon érdekes Q&A source
Mégtöbb SnappyAztán mjad 2 hét múlva kiderül... egyelőre persze necces az a téma, hogy elwindózosodik azzal, hogy akár külön, nem egymásra épülő Snappy burkokat hozhat létre...
A weboldalas témára pedig: azért jó, mert nemtudom. Elvárás ma már...emailt lehet olvasni szinte bármin, mégis webappot/webmailt használunk, ami megeszi az erőforrást.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4245 üzenetére
Nem tudom... nem telepitem automatikusan a frissiteseket. Ellenben, szinte minden heten olvasni valami hirt, hogy ez-meg az a biztonsagi bigyo miatt kell frissitgetni.
Megjegyzem, a mulkor valami Windows topic-ba tevedtem, ott meg az miatt oltottak le, hogy nem megy a gepemen a frissites, csak kezzel frissitek, amikor van ido molyolni a geppel. (Neha elfelejtem.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4241 üzenetére
Nem tudom... Nekem szep kekre ki van fugazva...
De az egyik usb serial interface telepitesehez ki kellett kapcsolni a defendert... 47-szer rakerdezett, hogy tuti akarom-e. A masikat siman felismerte... mouse-kent. Az is vicces volt. (Mondjuk ez utobbi mar a 7-ben is ilyen volt, csak ott egyszerubb volt javitani a problemat.) -
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4230 üzenetére
Hat ne kovezzetek meg, de nekem tetszenek a csempek. Mobilon is, meg gepen is. A baj az, hogy xar, ami a csempek mogott van.
Na, ma szorgalmas gyerek modjara frissitettem a notin a win-t... bootloopos lett. Egyszeruen nem hiszem el, hogy 2 hobap nem volt eleg a redmondiaknak, hogy kijavitsak a bugot a frissitesben.
No nem baj, mert az uborkat is frissitettem. Ott meg bem tudok tobbe belepni a felhaszbalommal.
Gondoltam, a tabletomon nezem kicsit az boxutcat. Az meg szaggat mint allat... Szoval vacsora kpzben nem neztem F1-et.
Delutan 3 orat kizdottem, hogy egy Acer Iconi Win8.1-es tablet a linuxot bebootolja.
Tenyleg... mi van ma?
-
Rimuru
veterán
válasz
bambano #4225 üzenetére
Igen, az új csomagkezelő is az "egyszerűsítés" miatt van. Úgy rémlik olyat (is) akarnak/tak hogy a libeket is ebbe csomagolják be és egy csomagként jöjjön az egész, hogy utána ilyen egykattintásos módszerrel lehessen telepíteni. A mir is azért van mert a waylandot úgy ítélték meg hogy nem megfelelő. Szerintem azért nem jó ez az egész, mert elég elterjedt ahhoz hogy a felhasználók torkán lenyomja (egységsugarú usert nem érdekli) így erővel fragmentálják a piacot és ezt is támogatni "kell" a fejlesztőknek. Példának ott van amit a google csinál böngésző fronton.
-
-
válasz
bambano #4140 üzenetére
Nem veszik egyenesnek, csak így rajzolják, de pont annyira helytelen lenne bármilyen más vonal. Annyi biztos, hogy szigorúan monotonok. Ez az "elméleti" útmutató...
A gyakorlatban, amire gondolom egyikőnk se nagyon járt, pedig valószínűleg megkapják a két aranyos kis fv-t.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4125 üzenetére
Gondolom nem kell ebben a Marshall keresztben ugy hinni, mint a szent haromsagban, hogy marpedig ez most teljesen pontosan minden esetben egy egyenes... csak az altalanos trendekre utal. Ertem ez alatt, hogy ingyen, vagy nagyon alacsony aron ugysem fog senki egy darab termeket sem eloallitani. Persze, a kis kinai lop a gyarbol, es feltesz egy-ket darabot az e-bay-re, licitre, de az nem valos termeles, meg azert a Koenigsegg-et sem tudjak olyan dragan adni, hogy ne legyen olyan hulye, aki csak vesz azert belole...
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #4129 üzenetére
Matematikailag helyesen érvelsz. A közgazdaságban sokszor nem pontos a matematika. Itt sem. Szerintem ez azért van, mert egy nagyjából pontos modellt húznak rá a valóságra. De ez mindig csak nagyjából lesz pontos. Ezért látsz matematikai szemmel hibákat a közgazdaságban.
-
-
-
-
-
_Dumber_
őstag
válasz
bambano #4008 üzenetére
+ lionhearted
Azért ne harapjátok le a fejem.. egymásét meg végképp ne
1 hete még azt hittem hogy a föld lapos.. és hogy a TP-linken (és tárasin) kívül nem létezik élet. Én csak egy Home júzer vagyok, de abból a kísérletezős típus.
Amit leírtam azt mondták illetve olvastam (ha jól emlékszem az 1W-ot a prohardveren). Megértettem, szabálytalan, és elfelejtem
Azért az tény, hogy aki ajánlotta itt helyben az eszközt, az egy 1043-ast váltott először egy 3600-as-ra, majd miután egyik sem ment, akkor erre. (nem a saját hálója). Zavaró jel meg nálam is van.
Nyilván erős wifit produkál a saját beépített antennájával is. (Mikrotik RB951G-2HnD 128Mb 5xGL) Mivel hivatalosan eladják, ezért nem tiltott.Egyértelmű, hogy az AP a megoldás, de kábelt egyenlőre nem húzok. A TP-link 941ND + tplink WA850RE eddig tökéletesen tette a dolgát. A gond az hogy döglődik a 941, és olyat akarok venni ami a közeljövőbeni kb 12 wifi-t , + egy DLNA eszközt (legyen az NAS, málna, vagy egy kiszuperált lapos) megfelelően kezeljen. Ha ez egy 4300 + openwrt, vagy egy mikrotik lesz az még kérdés.. Ebben a véleményetek sokat számít.
nem félek, hogy meg kell tanulni a RouterOS-t és a mikit, ha kell akkor belevetem magam.Igazából mikor először megláttam megijedtem, aztán a 2 configról szóló logout bejegyzést elolvastam.. most már inkább kihívásként cseszteti az agyam.. és vonz.. de nagyon... (mint kb 1 éve az arch+openbox kombó)
-
-
-
válasz
bambano #4001 üzenetére
mondjuk, azon a tplinknek az oldalán 800Mbps (hardveres?!) NAT speedet ígérnek, de OpenWRT szerint ennyit csak swtichelni tud... NAT valóban olyan ~300Mbps.
De felhívhatnád a figyelmét te is arra, hogy jogszabályok 100mW-os EIRP maximumot írnak elő, így egy 1W-os kimeneti teljesítmény, függetlenül az antennától már illegális tartományba esik.
De ez is 400x ki volt tárgyalva, vagy AP-ket kell venni (nem reapetert, ne az elhaló wifit lője tovább, hanem kábelen kapja a cuccost), vagy erősebb antennákat, viszont akkor vissza kell venni a kimeneti jelerősséget. Az erősebb antenna nem csak kifelé, hanem befelé is erősíti a jelet. És itt van a kutya elásva, hiába adod gigawattal a cuccost, ha a kezedben lévő kütyüben nincs visszafele is elegendő kraft. Max az agyadat sütheted meg vele, másra nem jó. -
_Dumber_
őstag
válasz
bambano #3997 üzenetére
"az rb-951g-2hnd kevés lesz a mostani jobb netekhez."
Tudom, a tudásom hiányos, (pláne hozzád képest), de ezzel most megleptél...
Nem gigabites portja van ennek az eszköznek? Ha meg igen akkor hogy kevés?
Jelenleg 60/5Mbps netem van, a PR-nél. Nem is elérhető ennél nagyobb.
De ha lesz is pl 100 vagy ennél nagyobb, akkor is belefér.. -
_Dumber_
őstag
válasz
bambano #3991 üzenetére
Mármint melyik a gyenge?
60-as Pr-es netem van (még.. amíg megint fillérekért fel nem ajánlanak némi hűségért nagyobbat
)
Akkor Tőled is megkérdem:
ehhez kéne ..Jelenleg egy TP-link 941ND + tplink WA850RE kombó van fent.
A 941 már rosszalkodik..
Zyxel NBG6616 nem vált be.. megy vissza a webshop-ba. -
_Dumber_
őstag
válasz
bambano #3987 üzenetére
Ezzel:
Mikrotik RB951G-2HnD
... de egyre jobban azt gondolom, hogy nem ez lesz. Első pillanattól aggódtam, hogy még egy dolog mit meg kell tanulnom ahhoz, hogy jól be lehessen állítani (nem félek tőle, de már kényelmes vagyok)... ráadásul ágyúval lőnék verébre....meg nem mindent tud amit szeretnék.
Most egy Tp-link TL-WDR4300 + Suste OpenWRT + repeater a jelölt (esetleg + málna PC)
-
Jester01
veterán
válasz
bambano #3970 üzenetére
Nem link, vagy nem értem a kérdést.
Szóval samba-n látszik, de ha simán odaballagok a directoryba akkor nem. A többi file ami mellette van meg de.Elvileg semmi huncutság nem kellene legyen, max véletlenül. Kolléga másolta oda nekem , hogy töltsem le, én meg bambán néztem, hogy nincs is ott.
Egyező méretű file sincs.
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #3960 üzenetére
"azt, hogy ne legyen secure boot loader, nem tudod megoldani."
Az nem is érdekel."a linux is bootolhasson zárt, secure boot loaderrel."
Az igen. Az érdekel. De lehet, hogy megvárom amíg kinövik ezt a zagyvaságot és csak akkor veszek új gépet.Ez hw-hez kötött dolog, nem?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #3957 üzenetére
Ez csak egy szánalmas kapálózás a m$ részéről.
Annyira nem vagyok otthon ebben a secure boot témában, viszont ezen sírva röhögök:
"Secure Boot egy előremutató és nagyon fontos biztonsági megoldás ...
Ez azt jelenti, hogy támadók nem ékelődhetnek az UEFI és a bootloader közé és nem futtathatnak kártékony kódot az operációs rendszer alatt-mellett."Mintha tényleg csak ezen múlna bármi is
-
-
válasz
bambano #3915 üzenetére
Erről eszembe jutott a 15- én hallott kabaré imádott standup fellépője, mekkora lenne már, ha lenyulná ezt a dolgot és állami szintre emelné a fényevést! Megint tanítana valamit jurópiának, hogyan kell megoldani a gyermekéhezést! A frissen épült párszáz stadionban lehetne is tartani ezeket a fényevő szeanszokat. -
Rimuru
veterán
válasz
bambano #3905 üzenetére
Nekem volt az 4 óra is.
Felvenni meg a halál akarja, akkor már letölteném.
Amúgy nem ugyanolyan felvételről és élőben nézni. Hasonló ahhoz hogy filmet nagyrészt eredeti szinkronnal, animét csak japánul szerzek be.
Decepticon: Sokszor bealudtam én is, mikor még kényelmesen fetrengtem tv előtt, ma már notebookon megy mert nincs tv. Így nem mindig ágyról nézem, plusz közben netezek is.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #3893 üzenetére
Igazából arra próbáltam célozni, hogy az UI-t leszámítva kb még mindig a win95 szintjén van a windóz. Azóta alig van pár dolog amit pluszban tud magától és hasznos is a usernek. Fejlesztés nincs, gépigény az meg van. Az pedig fergeteges, hogy SSD meg csillió GB RAM kell ahhoz hogy tűrhető sebességgel lehessen használni. A frissítések minden alkalommal még mindig kínkeservesek.
Pont a héten lett ráeresztve a melós gépekre (win7) a nagy pöccskedd. Ráadásul még pechje is volt a gépnek, ugyanis 16.00-kor kapcsoltam ki a gépet (ekkor kezdi el felrakni a frissítést), és mint másnap megtudtam, 16.45-kor áramszünet volt. Az a szerencsétlen még addigra sem fejezte be a frissítést (pedig 4magos i5, tehát a hw nem volt gond) és azzal jutalmazott, hogy másnap amikor bekapcsoltam nem adott képet egyik monitorra sem, csak kb 4 újraindítás után. Mindegy, igazából a végtelenségig tudnám még ezeket sorolni, az egyik legnagyobb genyóságnak mégis azt tartom a MS részéről hogy a userek adatait pofátlan módon a hátuk mögött kiadják a tudjukkiknek.
Mondjuk ez nem 100, de elég valószínű, zárt rendszernél ki tudja mi megy a háttérben, az meg sosem árt, ha minimum szkeptikusak vagyunk.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
bambano #3801 üzenetére
Mikor kopognak, kilesel a kémlelőn. Ha pár fakabát áll az ajtóban mögöttük a TEKnikai személyzettel, akkor gyorsan nyomsz egy előre megírt üzenetre Entert, majd mágnessel lehúzod a gépeket.
Mivel rendesek vagyunk, kibelezett kenyérhajban küldünk be Raspberry Pi-t is, hogy ne unatkozz. ;-)Valami kijelzőt meg szerzel valamelyik korrupt őrtől
-
-
válasz
bambano #3748 üzenetére
Nem is állítottam, hogy nem te döntöd el. És nem A Gnome2, mert egy fork. Azokkal az általakításokkal, amiket végeztek. Amit át kell látnod, amiket "újra" kell tanulnod.
A fallback/classic meg szerintem ugyanúgy néz ki, mint a Gnome2, csak GTK3-as. Ha ettől sikítófrászt kapsz, akkor ott a MATE. Hajrá, nem esz meg. -
válasz
bambano #3742 üzenetére
Ha annyi a cél, hogy hasonlítson a Gnome 2-re, akkor kb. egyenértékű ez a dolog.
Én nem ismerem a MATE-t ,szerintem az egy férfi név, így nyilatkozni is nehéz egy "vagy-vagy"-ról. Én csak azt látom, hogy mi van mögötte, és a GNOME nálam nyerőbb, mint egy lelkes fork csapat. Másfelől meg lehet, hogy valaki pont azt szereti, hogy nem kell a GNOME feje után menni, és pl nem szenved annyit a Nautilus kigolyózásával, mert a Caja másik úton ment. Ez is egy vélemény.Technológiailag nekem semmi bajom az újdonságokkal, de mivel régebben ennyire sem voltam benne, fogalmam sincs, hogy a gtk2 mivel kínál többet, mint a gtk3 (most nem a gnome-ról, vagy a gnome appokról beszélve), de az egyik ilyen a wayland/mir, ami még jó is lehet.
Tanulás szempontjából különbség a belsőben egy pici mindenképp van, hiszen egyik sem A Gnome2.
Errőforrásügyileg, ha van is különbség, az nem a mai hardvereknek észrevehető.
Ha azt figyelembe veszem, hogy neked kábé mik lehetnek az igényeid, akkor szerintem simán jó a Gnome3, beállítod/belakod, úgy marad, kész. Ha idősödő korosztály gépe, akkor külön jó, hogy véletlenül nem lehet elállítani.
-
Penty
aktív tag
válasz
bambano #3729 üzenetére
Szerintem a MATE és – némi állítgatás után – az Xfce az, ami leginkább hajaz a 2-es Gnome-ra. Illetve megnézheted még a KDE-t is; azt is be lehet úgy állítani, hogy hasonlítson rá. Igaz, "kicsit" több beállítási lehetőség van benne, mint a többiekben, de gondolom ez nem zavar...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged