Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz lionhearted #4007 üzenetére

    tévedés tévedés és megint csak tévedés.

    én nem a tplink natolásáról beszéltem, hanem az általa emlegetett mikrotik típus natolási sebességéről.

    "De felhívhatnád a figyelmét te is arra, hogy jogszabályok 100mW-os EIRP maximumot írnak elő, így egy 1W-os kimeneti teljesítmény, függetlenül az antennától már illegális tartományba esik.": szögezzük már le végre, hogy olyan paraméter, hogy 1 Wattos kimeneti teljesítmény *NEM LÉTEZIK*. a mikrotiknél valamilyen homályos megfogalmazás alapján mondanak kártya teljesítményt, te mikrotikben sincs 1 W-os.

    a következő probléma, hogy a watt egy értelmetlen mértékegység. a mikrotik saját belső szoftvere teljesen korrekten, hivatalos iso szabványnak megfelelően, dbm-ben kalibrálható, ehhez jön a kábelezés vesztesége és az antenna nyeresége. senkit nem érdekel, hogy pl. 8dbm-et a kártya hány wattos teljesítménnyel állít elő. ha hódok hordják át a víz alatt a mágneses hullámokat a pofazacskójukban, akkor lehet, hogy 3 megawatt teljesítménnyel kell járatni a végfokot. nem számít.

    "És itt van a kutya elásva, hiába adod gigawattal a cuccost, ha a kezedben lévő kütyüben nincs visszafele is elegendő kraft. Max az agyadat sütheted meg vele, másra nem jó.": ez természetesen megint csak tévedés, ha a wifi kapcsolat egyik végpontján javítod az antennát, az javít a kisugárzott adási teljesítményen *ÉS* javítja a bemeneti érzékenységet is, tehát igenis számít, hogy milyen antenna van az ap-n. Ha nagyobb az antenna érzékenysége, nyeresége, akkor a kezedben levő kütyü antennájának silányságát is tudja bizonyos szűk határok között korrigálni.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák