- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13969 üzenetére
Mármint nem a pipe-olás hülyeség, hanem ilyen ASCII baromságokat kitalálni, de úgy, hogy mégis használható valamire
Nem csak fortune-t lehet beléjük irányítani, meg egymásba, hanem vim-ben is meg lehet őket hívni szövegcsicsásításként.
Az meg megeshet bárkivel, hogy hipp-hopp betelik neki egy frissen betolt 4 terás háttértár
-
válasz
bambano #13942 üzenetére
Legszebb nők! topik, super köszi! Rémlik, hogy 1x írtam oda, de töröltek.
ma is úgy jártam, miattad, hogy elindítom a böngészőt, zasszony itt sertepertél mögöttem
Elképzelhető, hogy ha nagyon rámjön a galádság, hasonló időpontokban majd meznélküli fiúpopókat rakod be ide!
(és persze várjuk a beszámolót az asszonyi reakcióról......)munkát imitáljak - már ezt is tudjuk, hogy így kell.
(#13943) zoltanz
Bocsi, de szó se volt arról, hogy válogathatsz közülük!
Nekem amúgy container lady jönne be, szőkéket meghagyom nektek.
-
válasz
bambano #13940 üzenetére
Van segg-szaktopik? Egyébként nem mindenkit zavarnak ezek, de kétségtelen, hogy Off, mármint egy Offtopikban?
Most belezavarodtam már én is........ offba raktam, ha nem bírod látni se! Tényleg miért zavarnak a szép hugik? Ne légy morginális!
1. quasi indító hsz.
....kötetlen beszélgetést folytathasson a szakmai témákon kívül.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13869 üzenetére
Gépírástartásra tervezték. Pl. megvan az, hogy bal középső ujjhoz tartozik felső sorban a [ gomb az amerikai kiosztáson. A magyaron AltGr+f kell helyette, hogy ugyanazt kapd, ami már két gombnyomás. Egy csomó ilyenre tudnék még példát írni. Persze, használhatnám amerikai kiosztással, amire tervezték, de insert módban meg általában magyar szöveget írok többet, és nem működnének a magyar karakterek, vagy nekem kéne kiosztást váltogatnom üzemmódok között. Illetve be lehet állítani a vim-et, hogy üzemmódok között váltson kiosztást, de az meg jogosultság miatt nem megy.
:noremap mappelésekkel át kellett ezeket cserélnem ezeket a billentyűket. Így normál, vizuális, stb. módban olyan, mintha amerikai kiosztásra váltana át, míg insert és command módban marad magyar. Régen ezzel volt problémám, nem map-elésekkel próbálkoztam, hanem automata kiosztásváltással üzemmódváltások között, de az meg jogosultsági problémákba ütközött.
De most, hogy ezeket a problémákat elhárították, így már használható úgy a vim, ahogy tervezték. Az egész nem fog kavart okozni, hogy melyik gomb mit csinál, mert nem úgy jegyzem meg, hogy sor elejére ugrás az 0, hanem hogy jobb gyűrűsujj - legfelső sor (ez amerikai kiosztáson a 0, magyar kiosztáson az ö).
Az egész probléma elkerülhető lenne, ha a vim tudna olyat, mint az i3wm. Utóbbiban lehet billetnyűkódra is funkciót rendelni, és a billentyűkód azonos marad a különböző kiosztások között, pl. a magyar ö billentyű helyén az amerikai kiosztáson 0 van, de a billentyűkódjuk megegyezik: keysym 0xf6. Ekkor az egész kiejtési mizéria nem okozna gondot, nem kéne átmappelgetni sem semmit.
-
válasz
bambano #13884 üzenetére
OK akkor kínai. :-) A másik az, amelyik lerombolta a Földet? Skye....más nem rémlik (amúgy is skype-ot olvastam elsőre)
Wang Chloe....arohadtéletbe, ezt nem hiszem el, de képek közül néhányról látható, hogy valóban kínai a Dézi is!
Filmről nekem ez nem jött át.Különben érdekes ez, mert az itt született kínai kölkök se mind néz már annyira kínainak ki.
-
válasz
bambano #13882 üzenetére
Aham, már beugrott a lovasság! A japó hugi, valóban.
Hú de rég volt már az az első rész..... Ward koma az durva volt, később még inkább. Szüval az első 3 évad jobb volt na.
Ezt az Eurépát megolvasom, miféle, aztán elkezdem megvenni, régi soriknál néha időigényes lehet.....
Szerencsére annyi sorozat van már talonban, hogy sose fogy el.A Jwick super volt, a 2. része éppencsak elment.
-
válasz
bambano #13878 üzenetére
negyedik évadban amúgy nekem is fura érzésem volt, kicsit zavart is a folytatás így, de akkor már tudom, miért ült le nálam a sorozat. Ez az Eurépa viszont nekem nem volt meg.
Egyébként az ilyen átkacsintások más sorozatba nekem tetszenek, főleg ha feltűnnek. Többnyire olvasok róla és aszondom, hogy jéééétélleg! Minap is jártam így egy epizódot néztem vagy 5 perce, mikor gyanús lett, hogy mintha már lett volna és valóban, a TV valami karakter plusz miatt előrébb tette annak az epizódnak a mappáját.......
lovasságot játszik ez az előbbi hugi? Na azér......
Valami űrsorozat megint folytatódik, évad másik fele talán, de ilyen nulladik évados részek is vannak, nekem ez totál érthetetlen.
Soritopikban nem nagyon kérdezek rá, mert hülyének néznek. Amúgy is elég buggyantott topikfelügyelet van ott, a torrent szóra már habzik a szemgolyó a komában.......vagy a virágboltra.... Nem számít, önkéntes rendőrség ugyan megszűnt, de mégis van.
-
CsaBully
tag
válasz
bambano #13829 üzenetére
Talán lenne erre is megoldás, le lehetne ellenőrizni, de addig nem terjed a tudásom....lehet olyat hogy tiltani minden kimenő kapcsolatot és egyenként engedélyezni, mikor ki akar lépni a tűzfalon,hogy meg is jegyezze azt a process-t? Esetleg mindez vmilyen GUI-val végrehajtható?
Köszönöm válaszod.. -
CsaBully
tag
válasz
bambano #13823 üzenetére
utánanézten és igazad van a 15.5 valóban küldte az adatokat a serverre..viszont azt olvastam hogy a 15.8-ból ezt kivették, illetve tűzfalon figyeltem a store-t , ami ugye elvileg küldi a felhasználói adatokat és nem tapasztaltam semmilyen aktivitást ami szokatlan lenne..ugyanezt olvastam a distrowatch kommentjeiben is.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #13819 üzenetére
Itt most nem a kifejezésbe akarok belekötni, csak tisztázni, hogy remélhetőleg gázolajra sose kell kiadnom egy centet se.
Ellenben a benzinnel nincs gondom, pontosabban a benzin az egy amivel nincs. Oké tudom, nincs akkora nyomaték stb., de nem vagyok egy autóbzi, vigyen el A-Z-be a lehető legkevesebb átlagéves szervizköltséggel.
Barbár se vagyok, mert szeretem pl. a japánt, és azért elsősorban azt, mert jelen pillanatban elérhetőbb és gazdaságosabb is mint pl. egy usákiai gépezet.Formára nálam egyébként eddig ez a best of bestest: [link] Erre durván porcosodik.
De bejön a pickup is, ki is tudnám használni.
Amúgy meg családra is kell gondolni, és a kombi is bejön. Szal nem közlekedőedény, ha lenne pl. az a lex, azt tuti hogy mindennap tejben-vajban füröszteném
-
Apollyon
Korrektor
-
Vladi
nagyúr
-
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13723 üzenetére
Szerveren nem érdekes. Ott mindenképp lassú lesz a boot. Meg azt nem bootoltatják újra gyakran. Én viszont desktopon vagyok és nem hibernálok, nem teszem sleepbe, mindig shutdown van, másnap boot, esetleg nap közben újraindítás, ha a frissítések megkívánják. Hibernáció, sleeo esetén csak a baj van a felélesztéssel, meg az SSD-k nélkülözhetővé tették ezeket a feature-öket.
De az a baj, hogy mindig alaposan elmagyarázom, és mindig félreértiket. Nem ragaszkodnék a sebességhez, ha lenne olyan full feautre DE, mint régen a KDE4 volt. Akkor letojnám mi hány másodperc alatt indul, meg mennyi RAM-ot eszik.
De mivel a DE-knél tapasztalható visszafejlődés rákényszerít, hogy fapadosabb WM-eket használjak, így viszont szeretném kiélvezni az előnyét, hogy legalább gyors legyen, legyen nyereség a másik oldalon. Próbálom felmérni, hogy mik a lehetőségek e téren. Ha egyszer van valamiből leggyorsabb megoldás, nem akarok lassabbat használni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #13622 üzenetére
A szója a vegák megváltása volt egy ideig, aztán jól beszívták, mert még rákkeltő is: [link] Ez kb. ilyen gúgel első találat.
Amellett hogy a sírba visz, még az íze is rossz szerintem, a biológiai értéke kb. zéró, szóval ez most mellé ment ;p
Egyébként is azon a véleményen vagyok, hogy aki megtagadja a húst, az gyakorlatilag öngyilkos. Persze lehet húsevés nélkül is élni, csak éppen minek.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #13595 üzenetére
Ez egy hülyeség.
Van linux és win felhasználóm is. Akkor egyik se vagyok?Aki linuxer, az azért használ wint, mert van ami nem megy a linuxon. Akkor ez most már nem a linux hibája hanem a useré?
Felesleges ideológiát tenni mögé, semmi jelentősége nincs, és ettől semmi sem változik a világban.
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #13562 üzenetére
Hallani hallotal, de nem hasznaltad. Amennyiben hibakrol beszelunk a Debianon is van egy jo nagy, nevezetesen systemd. A realesek alaposan elo vannak keszitve a stabil hasznalatra. Egyebkent a kerdes
mar megvalaszolt volt akkor mikor feltetted.#13565) Frawly
F2FS a samsung omlengese, nem egy igazan nap mint nap hasznalhato FS. XFS/Ext4 amit en ajanlok.
Blikkre mondanam neked hogy Xorg es Openbox.
De itt van meg neked egy talalatom : [link] -
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13540 üzenetére
Arch Linux, és akkor nem kell a kiadások között vacillálni
Ott is telepítés után engedélyezni a testing/staging tárolókat.
De ha csak Debianból lehet választani, akkor mindenképp a 10-es. Szándékosan nem írok Bustert, p5söm sem tudja megjegyezni ezeket az idióta kódneveiket.
Esetleg szerverre a Clear Linuxot próbálhatod ki. Kifejezetten szerverre való. Nagyon gyors, agyon van optimalizálva, lásd phoronixos tesztek. Gyakran is frissül, így nem avulnak el benne a verziók.
-
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #13521 üzenetére
Ha az előlapit számítjuk, valóban, de azt a kamerát én sose használtam.
Ja de igen, 10+ évvel ezelőtt, amikor még nem fényképezésre volt, hanem videótelefonálásra, de az se jött be szal pár próbát leszámítva nálam annak se volt értelme.
A mostani telefonomon is van, de letakartam. Bár arra is gondoltam, hogy szétbontom a telót, és lehúzom a panelről a kamerát, de akkor meg valszeg hw hiba miatt el sem indulna, vagy teleírná a memóriát hibalogokkal
Sw megoldás sem játszott, mert akkor a hátsót is letiltotta, ami mondjuk néha kell, nem beszélve arról hogy ha a kamera funkció tiltva van, akkor a LED fény sem működik.(#13517) milangfx: Köszi, tehát akkor azért van benne sokadik optika, hogy jobb legyen a kép
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #13509 üzenetére
Itt a trendekkel nem mindig értenek egyet, mégis követik, mert ez egy biznisz.
Most gondolj bele, hogy a Parci, aki ilyen fotográfer hobbis és valszeg nem gyenge gépei vannak, mennyire tudja összeegyeztetni magát a fototrend site-tal, ahova random pedesztrián feltölti a nyomorult okostelefonjával készült képeket...
Szerinted egy okostelefonba épített "kameraszenzor" hol van egy tisztességes tükrös gépéhez képest?
A nagy tömegeket meg nem a minőséggel lehet megszólítani, hanem az éppen aktuális trendekkel...
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13490 üzenetére
Az csak pillanatig tartó illúzió részeként tűnhetett úgy
De vigyázni kell vele, képes rá, és beelőz.
(#13487) F34R: fear not, erre már én is gondoltam, de nálam ez azt jelentené, hogy 462 MB-ot foglalna le az Intel IGP alapjáraton, azt egy kicsit sokallom. De ki tudja, simán meglehet.
Másrészt az NV 1030-on több a VRAM, és mégis több memóriajára használható luficetnek. Fene se érti ezt.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13456 üzenetére
Félre ne érts, rühellem a Windowst, meg a Ryzenen is teljesen jól megy a Linux. De ha én beújítok, akkor 99%-ban játszani veszem a gépet (maradék 1% böngészés, videónézés). Mondom, nem kizárt, hogy teszek akkor majd rá Linuxot is (Arch), meg kipróbálom a DXVK-t, Protont, stb., de az alap rendszer az Win10 lesz rajta. Egyébként minden más esetben én már semmit nem használnék Windowst, amin nem lesz nagyobb tételű gamerkedés.
-
-
válasz
bambano #13404 üzenetére
Nyissunk! Első Selmeczi kiflicsücsök Gabi néni 'cak' tipusú sajtótájékoztatója. zsöngébb idegrencerűek ne nézzék.....
De miért???? Cak.....
(#13405) Siriusb
Így könyökölve tenyérrel elegáncsos ez!
még az előző évezredből, - ez de rosszul hangzik, de sajna igaz.....ránk nézve
-
válasz
bambano #13380 üzenetére
Gondoltam, hogy nem szerver géphez kell majd az RGB aura sxnc.😂
Akkor lassan fullos lesz a gamergép karira!
A fenébe, kifutok az időből lassan, vénségemre valami kúl konfig nekem is kéne az öreg rozoga nyekergő desktop helyett. No de most itt kapom a jobbnál rosszabb tippeket. 🙂Lehet, hogy az autódra gondoltál....most kezd leesni!
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13358 üzenetére
Én hostnévnek mindig valami tematikus sémát használok. Pl. pár éve azt vezettem be, hogy a Micimackó szereplőinek az angol neveit használom: Pooh, Piglet, Tigger, stb.. De lehet hasonlókat, törpök neveit, 7 vezér, szappanopera szereplőit, elnökök, királyok de pl. a disztrók is ezt csinálják, Toy Story nevekkel (Debian), nem létező, alliteráló állatnevekkel (Ubuntu), női nevekkel (Mint), az Intel is a processzorcsaládok kódneveinél (kaliforniai helyek nevei, mindenféle Well, Bridge, Lake). Ilyeneket mind lehet használni, attól függően, hogy hány gépet kell elnevezni. Nem kell hozzá sok kreativitás, úgy is mehet, hogy Egyeske, Ketteske, Hármaska, stb., vagy Ezelmentvadászni, Ezmeglőtte, stb.. Megint mások a szerepkörös nevekre esküsznek, Szerver, NAS, Laptop, Netbook, Desktop/Asztali, RetroPC, RPi, stb..
Persze nem lehet egységesen tartani, mert a hálózaton pl. androidos telók ilyen android-hosszúhexaszámsor, hauwei-modellnev-hosszúhexasámsor, stb. neveket kapnak, amit rootolás nélkül nem lehet megváltoztatni. Azok mindenképp bele fognak rondítani a sémába.
-
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13349 üzenetére
Végül is baja nem lesz az SSD-nek, ha túl is melegszik, throttlingol, és visszaveszi a sebességét. Meg ez csak akkor jön elő, ha tartósan van nagy terhelésen, átlag felhasználásnál nem nagyon fordul elő ilyen.
Egyébként nemrég valamelyik YouTube-os fószer videóját röhögtem. Mutatta, hogy nemrég gépet fejlesztett, valami 8 magos AMD A10, meg 32 GB RAM. Futott rajta szélsebesen valami Xfce-s disztró, egy képernyőfelvevő progi, egy kisebb virtuális gép, egy SIMH emulátor, meg néhány terminálablak, ott kongott üresen a 30 GB RAM, meg unatkoztak a procimagok. Kicsit overkillbe tolta a fazon, ehhez még egy fele ilyen gép is erős túlzás lett volna.
Az i7 8700K-nál arra is kell figyelni, hogy a legfrissebb kernellel legyen használva, mert a 8-9. genec CPU/GPU-k támogatásán manapság is lázasan reszelnek, a 4.19-es kernelbe is kerültek belőle dolgok, meg a 4.20-asba is fognak. Nagyon új hardvernek minősülnek még, lehet a Debian nem is a legjobb választás egy ilyen gépre.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13346 üzenetére
Nekem a SATA3 SSD, az i7-2620M is elég, ami most van, meg a 16 GB RAM-ot sem használom ki, még overkillnek is minősülnek, nem hogy az i7-8700K, meg az NVMe. Ha gépet is fejlesztek, az majd amiatt lesz, mert játékokhoz rendes dedikált GPU kell, nem ilyen integrált IGP fosok. Az IGP-vel nem csak az a baj, hogy lassabbak, de lassabban érik el a RAM-ot, mint a dedikált GPU a dedikált VRAM-ot, meg sok OpenGL extensiont nem támogatnak, pl. nemrég a Medal of Honor Allied Assaultba futottam bele, ami Intel IGP-n nem megy, mivel valami OpenGL 1.3-ból kell neki egy-két GL extension, az újabb Intel IGP-t, meg csak 2.5-től támogatják rendesen. Persze Wine alatt le tudtam tiltani egy .reg fájllal ezeket a GL extensionöket, így megy a windowsos MoH:AA. A linuxos natív is megy, de abban bugos a hang.
-
válasz
bambano #13346 üzenetére
Ja, hogy APU lesz benne. Mondjuk annyi pénzért már beleférhet egy uhd630 simán. Én is meglepődtem, mikor láttam valami kicsomagolós videót, lovat ágyon lehetne ütni ezekkel a procihűtőkkel.
Az nem aggaszt, hogy a procihűtő időnként meleget tol az SDD-re?
Frawly koma megmondja kapásból mennyit bírnak ezek a nvme SSD pótlékok. -
válasz
bambano #13343 üzenetére
én az országház körbefóliázását akartam írni...
Úgy is jó lenne, bár eléggé óvták minap is a körbefóliázóktól a Házat!
Akkor alakul azért, a gyári ventik meg ugye azért vannak, hogy hamar vegyél másik CPU-t, VGA-t.
Gondolom az RGB csak poen volt.....Komoly erőmű lesz az, ha kész lesz. Az NVME SSD-re is raksz hűtést? Más haszna úgy sincs alapesetben ezeknek.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #13335 üzenetére
A 2 mp bootidő nagyon szép. Főleg ha komplett DE-t (Mate) bootol be. Gondolom az NVMe miatt. Milyen SSD-t vettél végül? Samsung 970 EVO?
Nekem eddig a rekord 3-4 mp. között vanilla Arch Openboxszal, SATA3 SSD-vel (Crucial MX300). Igaz azóta már Gnome3-at használok, meg volt egy-két Spectre/Meltdown-folt, ami lassított az ügyön, így 10 mp környékén vagyok.
Egyébként ez a 2-6 mp. közötti bootidő már olyan gyors, hogy értelmetlenné teszi a hibernálást is. Így legalább tiszta lappal is indul az ember, nincs az, hogy nem jön vissza az ember hibernációból.
Ha egyébként sebesség, a leggyorsabb disztró állítólag a Clear Linux, külön Intel procikhoz optimalizálva, de még nem próbáltam, nem néztem milyen csomagkínálat van hozzá.
-
bambano
titán
válasz
bambano #13332 üzenetére
ennyi volt.
nyilván netinstall, nyilván legfrissebb bétás debian 10. megfelelően friss netinstall letöltése, telepítése a szerverre, majd boot, debian telepítés, full mate környezet, 1085 csomaggal.
reboot után néma csend, két másodperc alatt kiderült, hogy a debian másik meghajtót tekint elsődlegesnek, mint a bios, tehát majd biosban boot sorrendet kell állítanom.szóval a debian felrakta magát, egyet bootolt, és jó is lett volna, ha nem rakok két nvme meghajtót a gépbe. pedig nehezítésként multistream displayport van rajta, két monitorral.
NINCS MIT KONFIGOLNI rajta. hallod, kedves microsoft?
ha levonom, hogy a bios sorrend miatt elment vagy 3 perc, meg közben a göngyöleget is pakoltam, ezért nem ütöttem rögtön mindenre a választ, így volt vagy 40 perc a telepítés.
közben azon röhögök, hogy ezek az iponos gyerekek úgy csomagolnak, hogyha viktor két percre kijön az országházból, mire visszamenne, körbe van tekerve pufinejlonnal meg 4 kilométer ragasztószalaggal
-
válasz
bambano #13313 üzenetére
én meg nem a fotót lőném
OK, de én azért új huginál betartom a fokozatosság elvét!
érdekel valakit egy nem szokványos desktop összerakásról blog?
Naná!
Főleg a desktoprendszerrel való bénázás..... (sokan nem tudják, hogy a home user desktop rendszerekkel kicsit hadilábon állsz)
de ha már rámszóltatok, hogy blogolok - ebben most nem volt semmilyen rosszindulat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Kompakt vízhűtés
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-book olvasók
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROG Ally Z1 Extreme
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged