Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• F34R

nagyúr

válasz bambano #3495 üzenetére

Majd a Red Hat tovabb kepez ;]

persze, hogy elter minden csak megszokas kerdese, es allitolag vannak olyan szolgaltatasinditok is amik jobban mennek systemd alatt mint sysvinit-nel. Az egyik ilyen ha jol tudom a postfix.
    Mikor visszavanszorogtam parszor init-re akkor en is elbol irtam be a jol megtanult D-s marhasagokat.
    Masik amihez turni kell az udev. Hiaba van egy csapat melyen mogotte es forkoltak egy eleg jol hasznalhato fuggetlenitett udevet formerly eudev-t, ha sajnos ugyanaz a kod amit a systemd-hez igazitanak. 1.10 utan meg gyakorlatilag ugyanaz mint a systemd-s udev. Es a legszomorubb az egeszben, hogy erdemi alternativaja nincs. Consolekit-et sok ev hanyagolas utan kezdik pofozgatni, ugyan csak egy fork csapat systemd-logind-bol probalnak kodot kifaragni, megtartva a regi hierarhiat. Kb a systemd mindent felrug amit regen ugy jol megszoktak. Helyette tamogat minden uj hardvert, megy minden szolgaltatas, ahogy OK elkepzelik (persze atirhatot ha nem tetszik vagy krealhatsz magadnak masikat) hal istennek azert ebbe nem szoltak meg bele.
    Epp ezert tartja a RedHat tabora ugyan olyan mobilisnak es attekinthetonek mint a Sysvinitet. Csak azt felejtik el hogy kibaszottul hardcoded egy halom olyan dolog ami eddig kulonallo volt. Hiaba van ra funkcio nem mukodik, ami be van olvasztva es indul a systemd-vel azt nem tudod kiloni.

akkor nezd at a journalctl-t egyseges hardcoded naplozo. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák