Keresés

Aktív témák

• Superman

nagyúr

válasz zrubi #13 üzenetére

Meg kell tanulni használni a Linuxot: ebben igazad van. mellesleg tényleg elírtam, én az XFree -re gondoltam, csak már fáradt voltam és nem ment
    át.Az XFree 3.3.6 -os verzióját tettem fel, ami 3D gyorsítást is tartalmazott, de állandóan lefagyott.
    Most visszatettem a 8.2 -es Mandraket és ráengedtem az NVchooser -t, ami javasolt egy kernel fájlt, megy GLX fájlt, amit parancssorból, kilépve az X
    szerverből raktam fel. nem jelzett hibát, de kaptam néhány figyelmeztetést.

Újraindítás után az NVidia logo annak rendje és módja szerint megjelent, de pár kattintás után a Konqueror lefagyott. Újraindítottam vagy háromszor
    és mindannyiszor a betöltésnél módosításokat végzett a fájlrendszeren. most viszont jó, most is a Mandrake - ről írok. :))

zrubi: újabb kérdéseim vannak.

1. Tűzfalként az iptablest, vagy az ipchainst érdemes használni. Mindekettő a Mandrake csomag részét képezte, de mintha az előbbi újabb lenne,
    ráadásul van némi előnye is az ipchains -el szemben.
    2. A MySql és a PostgreSql van fenn. A Kylix - ból szeretnék egy klienalkalmazással (ADO - val, vagy ODBC -n kersztül) csatlakozni egy MYSQl, vagy
    PostgreSQL adatbázishoz, de hol találom ezeknek a grafikus felületét. Ne érts félre, el fogom olvasni az idevonatkozó dokumentációt, mert szükségem
    van rá, ez csak gyorssegály lenne. :DDD

• Superman

nagyúr

válasz zrubi #2 üzenetére

1. Még nincs nyomtatószoftverem, csak a Vezérlőközpontban vettem fel a nyomtatók listájára defaultként a Laserjetet. Ajánlasz valamit.

A második problémára: sajna nem rontottam el a root jelszót, mert a konzolba beenged, amikor beírom, csak a Midnight Commanderbe nem. És egyéb baj is van.
    Egy példa: ki akarok csomagolni egy állományt, legyen az mondjuk a Macromedia Flash Playere.
    Parancssorba baírom: tar -tx flash_linux.tar A-t ugye listát készít az archívum tartalmárólés ha az első bejegyzés egy könyvtár, akkor az létrejön, az -x pedig kicsomagolja a dolgokat.
    Amikor entert nyomok semmi sem történik. A kurzor átugrik a következő sorra és ott is marad: Se hibaüzenet, se nyikkanás, se semmi.

Aktív témák