- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
zrubi
senior tag
''Újraindítás után az NVidia logo annak rendje és módja szerint megjelent''
Na, ez már fél siker...
Kell egy két infó, hogy segíthessek:
- 'uname -a' kimenete
- 'lsmod' kimenete (miután elindult az X)
- az XF86Config modules része
Válaszok:
1:
iptables,
de ez a kerneledtől függ, ugyanis v. iptables v. ipchains támogatás van benne.
2.
Alapvetően nincs grafikus felületük... Van egy-két progi erre a célra pl:
mysql-navigator, vagy webes felületen phpmyadmin, phppgadmin én csak ezeket használom + a parancssoros klienseket mysql, psql -
Hacked_4093
csendes tag
Hali!
Azert egyszer megemlithetned, hogy konkretan milyen videokartyad van :)
Bar az mar kiderult, hogy NVidia.
Szoval nekem tokeletesen megy letoltott NVidia driver TNT2-vel Gef2-vel SuSE-val es Debainnal egyarant.
Tehat nem ertem a problemad, ha win alatt megy, akkor linux alatt is kell, hogy mukodjon.
(persze hasznalj mindig minel ujabb X-et, 4.2.x javallott)
Van egy jo kis 3D ''tesztelo'' progi: gears
konzolra irja fps-t.
-Ha nem indul el, akkor nem megy 3D gyorsitas (GLX nincs betoltve pl.)
-P2 450MHz-es gepen TNT2-vel olyan 350fps-t nyomott
-ugyanezen gepen Gef2-vel 700fps felett
>Én viszont nem adom fl, hiszen nem játékra kell a linux, hanem munkára.
A driver 2D gyorsitast is tartalmaz. Pl. szamomra nagyon nem mindegy, hogy ablak mozgataskor mennyi procit eszik gep (nehogymar mp3 lejatszas szaggasson kozben).
Kitartas!!! -
Superman
nagyúr
Túl korán örültem. Igaz ugyan, hogy felment az NVidia drivere, meg kernele, de nem sokat ért. Innentől kezdve ugyanis gyajkorlatilag hiba - hiba hátán keletkezett.
A Konqueror állandóan elszállt ezzel a hibaüzenettel: 11 (SIGSEGV) szignált okozott...Ez akkor fordul elő, ha hibás az alkalmazás, stb.
A Netscape feltelepült vagy ötödszörre, de nem indult el és még sorolhatnám. A fájlrendszer inkonzisztenciájától minden egyébre panaszkodott a Mandrake.
Én viszont nem adom fl, hiszen nem játékra kell a linux, hanem munkára. :DD :DD
Tehát újrarakom az egészet, immár 3D -s gyorsítás nélkül. -
Superman
nagyúr
Meg kell tanulni használni a Linuxot: ebben igazad van. mellesleg tényleg elírtam, én az XFree -re gondoltam, csak már fáradt voltam és nem ment
át.Az XFree 3.3.6 -os verzióját tettem fel, ami 3D gyorsítást is tartalmazott, de állandóan lefagyott.
Most visszatettem a 8.2 -es Mandraket és ráengedtem az NVchooser -t, ami javasolt egy kernel fájlt, megy GLX fájlt, amit parancssorból, kilépve az X
szerverből raktam fel. nem jelzett hibát, de kaptam néhány figyelmeztetést.
Újraindítás után az NVidia logo annak rendje és módja szerint megjelent, de pár kattintás után a Konqueror lefagyott. Újraindítottam vagy háromszor
és mindannyiszor a betöltésnél módosításokat végzett a fájlrendszeren. most viszont jó, most is a Mandrake - ről írok. :))
zrubi: újabb kérdéseim vannak.
1. Tűzfalként az iptablest, vagy az ipchainst érdemes használni. Mindekettő a Mandrake csomag részét képezte, de mintha az előbbi újabb lenne,
ráadásul van némi előnye is az ipchains -el szemben.
2. A MySql és a PostgreSql van fenn. A Kylix - ból szeretnék egy klienalkalmazással (ADO - val, vagy ODBC -n kersztül) csatlakozni egy MYSQl, vagy
PostgreSQL adatbázishoz, de hol találom ezeknek a grafikus felületét. Ne érts félre, el fogom olvasni az idevonatkozó dokumentációt, mert szükségem
van rá, ez csak gyorssegály lenne. :DDD -
zrubi
senior tag
''3.3.6 - os Kernel lehet, ami ugye 3D gyorsítást tartalmaz kísérleti jelleggel''
Nem, ilyen kernel nincs, és egyik sem tartalmaz 3D gyorsítást...
Ugyanis a kernelnek semmi köze sincs a 3D-hez!!
Amiket neked kell(ene) használni:
kernel: 2.4.19
Xfree: 4.x
Ha 3D gyorsítást is akarsz, és nVidia kártyád van, akkor ne törődj semmivel az installálás alatt, csak tedd fel a 4.x-es Xfree-t...
Aztán, ahogy már egy kollega is írta, szépen felnyomod rá az nVidia féle drivereket, és kész :) -
sh4d0w
félisten
Ha nVIDIA chipes vidkarid van, akkor rakd fel a 3D gyorsítás nélküli XFree-t (elég sok helyen figyelmeztetnek a 3D gyorsítós X bugjaira), aztán az nVIDIA honlapjáról töltsd le a linuxos meghajtókat (le lehet tölteni source-ban is), aztán a mellékelt readme alapján tedd fel a drivert, korrekt a meghajtóprogi.
-
Superman
nagyúr
ja, félrenyomtam. Van ilyen. De nem is ez a baj, hanem egészen más, már kissé meg vagyok zavarodva, annyit küszködtem vele. Az XFree - vel vana baj, amiből a telepítésnel kettőt is lehet választani: XFree 4.2.1 & XFree 3.3.6. Ez utóbbi tartalmazza a 3D gyorsítást. De sajnos elégggé instabil, mert állandóan fagy, el -eltünedeznek dolgok. Visszarakom a 8.2 -est. Azt hiszem.
-
Superman
nagyúr
Miután többször lefagyot a gép a LInux futtatása közben, rájöttem, hogy a probléma okozója a 3.3.6 - os Kernel lehet, ami ugye 3D gyorsítást tartalmaz kísérleti jelleggel, de lefagyhat tőle a gép. na ez meg is történt, úgyhogy vissza az egész. Lehet, hogy vissza kéne tenni a 8.2 -est, még nem döntöttem el.
-
Ahhoj
aktív tag
Egy időben én is próbáltam linuxot használni, de azért tettem le róla, mert ha valamit pl. fel akartam telepíteni, akkor előtte még 20 dolgot kell beállítani, még 30-at feltalapíteni, 30 órát idegeskedni, 2 billentyűzetet tönkre tenni....
Szóval lehet, hogy lassú, meg bugos, meg minden a win, de legalább ''egyszerű'' :) -
Superman
nagyúr
Senki többet harmadszor???
-
Superman
nagyúr
Lehet, hogy downgrade -lnem kellene? Vissza a 8.2 -es Mandrake - hez? Ott nem fordultak elő ilyen problémák.
-
motor
tag
ezzel a linuxal mindig csak a baj
-
Superman
nagyúr
1. Még nincs nyomtatószoftverem, csak a Vezérlőközpontban vettem fel a nyomtatók listájára defaultként a Laserjetet. Ajánlasz valamit.
A második problémára: sajna nem rontottam el a root jelszót, mert a konzolba beenged, amikor beírom, csak a Midnight Commanderbe nem. És egyéb baj is van.
Egy példa: ki akarok csomagolni egy állományt, legyen az mondjuk a Macromedia Flash Playere.
Parancssorba baírom: tar -tx flash_linux.tar A-t ugye listát készít az archívum tartalmárólés ha az első bejegyzés egy könyvtár, akkor az létrejön, az -x pedig kicsomagolja a dolgokat.
Amikor entert nyomok semmi sem történik. A kurzor átugrik a következő sorra és ott is marad: Se hibaüzenet, se nyikkanás, se semmi. -
zrubi
senior tag
-
Superman
nagyúr
Akkor sorolom:
1. Az oprendszer a Mandrake 9.0, de nem kell a Debianosoknak, stb leszólni, mert ez van és kész.
A gond: Netscape 7.0 telepítése után nem lehet weboldalakat kinyomtatni, mert hiába telepítettem a nyomtatót (HP Laserjet 4L), a nyomtatási ikonra kattintáskor előjön egy tájékoztató ablak, amely szerint a nyomtató Postscript/default és persze nem nyomtat semmit a nyomtató. Beállítani nem igazán lehet.Minden egyéb szöveges állományokkal dolgozó alkalmazásból lehet nyomtatni. Ötlet?
2.Előhívom a konzolt szuper user módban, meg akarom jeleníteni mellé a Midnight Commandert, hogy gyorsan átlássam a fájlokat, de nem lehet, mert a root - ként való bejelentkezés után egyet villan és nem jelenik meg. ???
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest