- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karmko
tag
Egy kis pihentetés után újra itt...
Kipróbáltam az általad ajánlott módon, a vers=3.0 -t is odaírva. Így is ugyanazt a hibát dobja. A számítógép nevével a névfeloldás nem működik, az ip-címmel pedig a szokásos mount error(22): Invalid argument
A számítógép nevével nem lehet probléma, hogy a példámhoz hasonlóan van benne kötőjel?Illetve nem lehet valahogy megoldani, hogy egy szervert is(!) csináljak az asztali gépemből, hogy ha elindítom a Windows 10-et, akkor egy linux alapú szerver is elinduljon? Persze úgy kellene, hogy simán Windows alól is elérjem a mappákat megszakítás nélkül, folyamatosan.
Gondolom, egy linux szerver elérésével nem lenne ennyi szívás...
-
Karmko
tag
Nem az egészet raktam idézőjelbe.
Itt csak azért tettem meg, most pontosan ezt írtam a terminálba... A jelszót aposztróffal, igen.
A parancs kiadása után közvetlenül azt látod, amit linkeltem képen. Nem véletlenül nem görgettem feljebb. Ott már a parancs van a jelszóval...
De itt van egy példával szemléltetve, mit írtam:
sudo mount.cifs //Aladar-PC/Filmek /media -o username=Aladar,password='Jelszót írok'Aladar-PC: az asztali számítógép neve
Filmek: az egyik megosztott mappa
Aladar: a windows felhasználó nevem
Jelszót írok: a jelszavam -
Karmko
tag
Köszi, jót röhögtem a feltételezésen, milyen mappát akarok látni.
Egyébként nem lehet, hogy az asztali gépemhez való jelszóval vannak problémák? Van benne egy hosszú í, és ezzel kapcsolatban ír most hibát:
"Couldn't chdir to ittahosszúíttartalmazószó: No such file or directory"
Ezt a sudo mount.cifs... sor beírása után dobta. -
Karmko
tag
Sajnos újabb hiba.
"[sudo] nevem jelszava:" Beírom a jelszót, majd itt az újabb error:
"mount error(2): No such file or directory
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)"ez a megosztás neve a mappa nevét takarja, igaz?
Tehát ha pl van egy Munka nevű mappám a windows-os D meghajtón, (ami meg van osztva csak olvasásra), akkor ezt írom: //asztaligépneve(vagy ip cím)/Munka -
Karmko
tag
Az elsőre begépeltem a laptopos jelszavam, mire:
"session setup failed: NT_STATUS_ACCESS_DENIED"A másodiknál most ezt írja:
"mount error: could not resolve address for PC-m neve: Unknown error"Feladom...
Az elérési útvonalnál nem kell a meghajtót is belevenni? pl. //gépneve/meghajtó/megosztott mappaAz új változathoz ezt írta:
"mount: bad usage
Try 'mount - -help' for more information" -
Karmko
tag
smbclient -L windowsgépneve parancsra a válasz:
"WARNING: The "syslog' option is deprecated
Enter WORKGROUP\nevem's password:" Kurzor villog, de semmit sem tudok beírni.A másik parancsra jól értettem, hogy úgy kell írni: username=itt az asztali gépemen a felhasználónév,password=ide pedig az asztali jelszó, igaz?
Ha nyomok egy entert, akkor "[sudo] nevem jelszava:" beírom a laptopomon lévő jelszót, és ezt írja:
"Couldn't chdir to /mnt/cifs: No such file or directory"
-
-
Karmko
tag
Sziasztok!
Ide is bemásolom, hátha itt jobban pörög a topik, mint a Linux Mint-es alatt...
Otthoni hálózat megosztásával kapcsolatban érdeklődnék.
Van egy Windows 10-es asztali gépem, és az ott megosztott mappákat szeretném elérni a Linux Mint-es laptopommal otthoni hálózaton.
Valaki el tudná magyarázni nekem úgy, hogy egy 5 éves gyerek is megértse, hogy milyen úton-módon lehet ezt megoldani?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged