- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Édesapám laptopján összefosta magát a win 10. Gondoltam tegyünk rá Linuxot. Linux mint ment rá. Működik is szépen a gép, csak azt nem tudom, hogy lehetne valami skype szerű programot telepíteni? Ami fontos, az a hanghívás és esetleg a fájlküldés. Ti mit használtok Linuxon? Fb messenger? Viber? Olyan kellene, amihez van androidos kliens is. Ha ő hív a laptopról, akkor tudjam fogadni a hívást a telefonomon. Minden ötletet előre is köszönök. Sziasztok.
-
icemad
nagyúr
válasz
ubyegon2 #58943 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Linux telepítést csináltam már párat. Volt olyan, hogy valamelyik eszköz nem működött, akkor jött a fórum túrás és terminálos bűvészkedés. Én lelkes amatőrnek tartom magam. Jelenleg a legnagyobb gondom az, hogy nincs időm semmire. Próbálok keveset aludni, de sajnos napi 3 óra alvás az kell.
Egyébként én is pont ugyanezt mondtam neki, hogy ez a gép már megjelenésekor is gyenge volt.
De mit csináljak? Ez van. Pedig egy 80 dolcsis kínai telóval is jobban járna... -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Lenne egy kis problémám. Asszonykám barátnője megkért, hogy csináljak valamit a gépével, mert nagyon lassú. Egy Samsung nc10-ről van szó, valami mókolt win 10 van rajta, de szó szerint szenved vele a gép. Gondoltam valami lightweight Linux még felmenne rá, csak nem tudom melyik? Olyan kellene, amivel egy totál amatőr és ez a tíz éves szutyok is boldogul...
Linux mint, kubuntu, lubuntu tesztelve, de nem jó...
A gond az, hogy YouTube videókat akar nézni rajta, de abból már a 480p is megfogja.
Vagy tegyek rá win XP-t, és mondjam neki, hogy ne ezen intézze a banki ügyeit? Ötletek? -
icemad
nagyúr
válasz
MasterMark #24057 üzenetére
Ezt még linux telepítés előtt megcsináltam. 20 gigát leválasztottam a windows partícióról, nem formáztam semmilyen fájlrendszerre. A meghajtók nincsenek titkosítva. Gyanítom, hogy a bios kavarhat be, mert ezt a laptopot már eleve win8-hoz szánták, ugye ott meg bekavar az uefi... Lehet, hogy hagyom inkább, marad a virtualbox.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Van egy laptopom (Hp g6) amin 64 bites win 7 prof rendszer van. Gondoltam kipróbálom a linuxut. Ubuntut töltöttem le, és kiírtam dvd-re. Live módban el is indul az Ubuntu, de ha telepíteni akarom, akkor nem látja a windows 7-et. Vagyis a teljes merevlemezt egyetlen formázatlan partíciónak látja. Így nem is mertem piszkálni tovább, nehogy letörölje az amúgy jól működő, belakott rendszeremet. Viszont szeretném kipróbálni a linuxot. Lehet erre valami megoldást találni?
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Nemrég vettem egy IBM Lenovo x60t laptopot. Kíváncsi lennék rá, hogy mennyire gyors linuxal. Melyik az a linux verzió, amelyik alapból támogatja az érintőkijelzőt? Mivel ez nem mai gép, ezért fontos lenne a kis helyigény, és a gyorsaság. A linux mint tetszene, meg a zorin os is, de ezekről sehol nem találtam infót, hogy mennyire támogatják az érintőkijelzőt és más extrákat. (pl. ujjlenyomat olvasó...) Tudtok ezzel kapcsolatban valami honlapot mondani?
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Szereztem egy netbookot, amin win 7 ultimate van. Őszintén szólva nem a sebesség bajnoka ezzel a rendszerrel... Arra gondoltam, hogy linuxot teszek a win 7 mellé, de googleban vagy 30 különböző disztribúciót is ajánlottak. Az Ubuntu 11-et ismerem, remek rendszer, de szerintem ezen a hardveren lassú lenne. (1.6ghz atom proci, 1gb ram, 160gb vinyó) Szóval ti mit ajánlanátok? Nekem valami egyszerűen kezelhető lenne jó, az ubuntu ilyen. Régebben használtam Crunchbanget, az gyors volt, de a kezelése kicsit bonyolult volt már nekem. A másik kérdésem az lenne, hogy most a gépen van egy 40 gigás partíció a win 7-nek és a programoknak, plusz a maradék zenéknek és filmeknek., e mellé hogy lenne érdemes a linuxot felrakni? Nem szeretnék 8-10 külön partíciót. Az is fontos, hogy ha a linux nem tetszik, akkor könnyen lelehessen törölni és rakni rá egy másikat. Telepíteni csak pendriveról tudok. Minden segítséget előre is köszönök.
U.I.: A win 7-et nem akarom leszedni, mert néhány dologhoz szükségem van rá. (Telefon szinkronizáció, játékok, stb.)
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Nemrég kaptam egy céges laptopot (Msi vr630x) windows 7 oprendszerrel. Linuxot szeretnék mellé telepíteni. Azt szeretném, ha az alap rendszer a win7 lenne, de indításnál kilehetne választani a linuxot is. A másik fontos dolog az lenne, hogy a linux is hozzáférhessen néhány adathoz, amit a win7 is használ. (Pdf fájlok, dokumentumok, videók, stb.) A gép vinyója jelenleg 4 partícióra van osztva, az elsőn van a win7 és néhány program, a többin adatok. Próbáltam ubuntut és xubuntut telepíteni, de a win7-es partíción kívül minden partíciót törölni akarnak. Meglehet oldani, hogy pl. a linux csak a d: partíciót használja, de az e és f partíciókat is tudja olvasni? Egyáltalán hol kell beállítani, hogy csak egy partícióra települjön és a többit ne formázza le? A segítséget előre is köszönöm. Sziasztok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged