- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bass
addikt
Köszönöm mindenkinek ,most próbàlgatom. Pár óra és kiderül sikerült e 😃
-
Bass
addikt
Sziasztok,sajnos tonkrement szuleim asztali gepeben a hdd es olyan linuxot keresnek ami ha pendriverol futtatom akkor elmenti a beallitasokat,tehat a gariztatas idejere arrol futna a gep.Ubuntut,mintet probaltam de nem ajanlja fel inditaskor hogy a hasznalatot mentené.
-
Bass
addikt
válasz
#68216320 #23112 üzenetére
Letöröltem és utána raktam fe a chrome-ot. Nem tudom hogy ezzel a linuxal van e a gond vagy a gép a vacak,maga a gép,a net minden frankón megy a gépen de ez a flash megőrjít, nem lehet egy zenét lejátszani a youtubon,jó lenne ez a linux mert érdekes módon hiába volt ezen a gépen xp tekerte a vinyót,belassult ezzel meg szinte meg sem nyikkan a vinyó és tök gyors,erre a gépre milyen felhasználó barát linuxot lehet még felrakni ami jól pörög és nem ilyen macerás a flash? AMD Athlon XP 2000+ 1 giga ram Ati radeon 7000.Ha nem megoldható sajnos ennyi a linux project és vissza kell raknom az xp-t pedig nem szeretném.
-
Bass
addikt
Raktam fel csak sokszor összeomlik,van olyan videó amit remekül visz(gondolom html 5) ami flash azzal nem boldogul,anyám megöl ha nem tud youtubozni
Nem találtam régebbi linuxra valo flash-t (balfék vagyok) a hivatalos oldalon vagy régi wines vagy 11.2-s linuxos de az meg nem jó ezek szerint
AMD 2000+ XP SSE támogatás
-
Bass
addikt
Üdv
Olvastam az 1.hsz-ban hogy valami régi verziós Adobe flash playert kellene letöltenem mert a Fateromék gépében Athlon XP proci van,de melyiket kell? A böngészőben elindulnak ugyan a videók de mint a lassított felvétel. Ati 7000 vga van benne ahhoz jó a driver amit használ a linux alapból vagy azt is ki kell kutatni? -
Bass
addikt
De a jobb gombos módszer miért nem megy? (linux nekem magas)
-
Bass
addikt
Sziasztok felraktam fatereknak a lubuntut ,a gep megy csak egy vacak ikont nem tudok kihuzni az asztalra,mi a modja neki?
-
Bass
addikt
sziasztok,most ismerkedem a linuxal(ubuntu ),win7-t menesztem es valami jo iro program kellene ra,hasznalati tapasztalatok kellenenek melyek megbizhatoak.
-
Bass
addikt
Kicsit olvasgattam a témában és rátaláltam a lubuntura és kipróbáltam (miben más egyébként mint az ubuntu?) és marha jó,olvastam hogy régebbi gépek is szépen mennek vele,live módban kipróbáltam a saját laptopomon és csak ámultam milyen gyors,ez mellett rakom le a voksom,és elgondolkodtam hogy a gépemen win7-t lecserélem erre. Köszönöm még1x mindenkinek a segítséget és boldog új évet!
-
Bass
addikt
meg nem mert faterek gepere rakom,egyenlore a laptopomon probalgatom es most keszitem a pendrivra a telepitot,es azzal fogom nekik feltenni,gyorsabb mint dvd-re irogatni.Koszonoo minden segitseget,azt vettem eszre h minden elsore mukodott a laptopon a live verzio is ez jo
-
Bass
addikt
-
-
Bass
addikt
Nah kiprobaltam a debian live verziot,mukodott szepen csk sem s.a magyar tamogatast nem tudtam eletre kelteni sem pl a chrome-t beuzemelni pedig mindre rakerestem a csomagtelepitoben es csinalt is valamit ,sot a choromot le is toltottem de nem tudtam telepiteni(linux nekem kinai egyenlore) vagy ez a hiba a live miatt nem mukodott megfeleloen? A masik hogy amit kiirtam live verziot azt kell telepiteni rendesen is vagy az mas verzio amit le kell toltenem? B.
Boldog uj evet! -
Bass
addikt
sziasztok nem nagyon ertek a linuxhoz,winen nottem fel,viszont a szuleimnek van egy regebbi gepe(atlhon2000 es 1giga ram valami gyengusz kartyaval) a winek nem futnak normalisan es olvastam h a linuxos rendszerek jol futnak regebbi gepeken,amire hasznaljak,net,filmek youtube,kepnezes es face semmi jatek,semmi szerkesztes,en feltelepitem ok hasznaljak,mit javasoltok hasznalni?
-
Bass
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #11162 üzenetére
Hú felraktam az open suse linuxot ,megy a gépen mert félrenéztem 200+ athlon,nem akadt csak nagyon macera a kezelhetősége,arra sem igazán jöttem rá hogy hogyan kell valamit feltelepíteni rá,a vga max 60hz-n ment,nehézkes volt driver-t találni,de tényleg hogy lehet telepíteni rá valamit,ha jól silabizáltam egy keretprogrammal kell?Az én gépemen marad mert tanulmányozni szeretném de a csajomnak macera
-
Bass
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #11160 üzenetére
Ha az én gépemre akarom felrakni a particiót megcsinálja magának ugye? Ha netán nem jönne be a particiót hogy lehet visszanyerni a windows képes erre? Mert ha jól tudom más filerendszert használ a linux.Azért szeretném egyébként kipróbálni mert kicsit sokalom hogy a windows ki ill bekapcsolása sok időt vesz igénybe és baromi sok helyet foglal,azt hallottam hogy ezzel szemben egy linux takarékos is.
-
Bass
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #11158 üzenetére
A kettő közül melyik az amelyik jó? Xubuntu Mirrors (10.04 Lucid Lynx) vagy Xubuntu Mirrors (11.04 Natty Narwhal)
-
Bass
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #11156 üzenetére
Én feltehetném a laptopomra a win mellé,nem okozna gondot a rendszerben,ki lehet választani induláskor hogy melyik induljon? 2 magos toshiba 2 giga rammal gondolom elég már neki.Egyébként a linux gépigényét hol találom, a dokumentációban eddig nem sikerült.A xubuntu ha jól látom nincs magyarul?
-
Bass
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #11154 üzenetére
van egy 2,6-os celeron procis gépünk is csak az valmiért lassú xp-vel is ,a vinyó tűnik lassúnak és nem tudom hogy az alaplap vagy a vinyó a ludas ezért próbálnánk meg felrakni rá a linuxot,hátha,igazából netezik meg zenét hallgat rajta de még az is lassú.
-
Bass
addikt
SZiasztok én vagyok az abszolút kezdő,barátnőm gépére ma szeretném felrakni az open suse asszem 11.4-et,egy 1 gb ramos 1.6 duronos gépre menne fel,menni fog? Kérdésem honnan lehet letölteni hozzá programokat és hogy olvastam valahol hogy ha nagyon kellene valamiféle emulátorral a windows-s programokat is el lehet indítani rajta.Másik a laptopomon win7 van gyárilag,oda mellé fel tudom tesztelgetés céljából telepíteni úgy hogy nem piszkálja a rendszeremet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Túraautó topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Haditechnika, harcászat
- Hobby elektronika
- Elden Ring
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest